Brattsbergheia - Gautefall

Brattsbergtoppen 48

Prisantydning
3 990 000 kr
Omkostninger
116 220 kr
Totalpris
4 106 220 kr
Formuesverdi
600 000 kr
Kommunale avgifter
26 355 kr / år
Byggeår
2015
P-rom
93 ㎡
Bruksareal
97 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik, lekker og familievennlig hytte med praktfull beliggenhet, fantastisk utsikt og svært gode solforhold.

Om eiendommen

Innhold

1.Etasje: Vindfang, kjøkken, stue, bad, gang, 4 soverom Bod.

Standard

Hytten er oppført i 2015 og fremstår som meget godt vedlikeholdt og med gjennomgående god standard og praktiske planløsninger.

Entre:
Trivelig og flislagt entre med god plass til å henge fra seg jakker og sko.

Stue:
Romslig og flott stue med flere vinduer, som gir godt med naturlig lys inn i stuen.
I stuen er det også en lekker, muret peisovn med store glassfelter som varmer godt på kalde vinterdager.

Spisestue:
Hyggelig spisestue som gir god atmosfære med høyt opp under himling og flere vinduer som gir rikelig med innslipp av dagslys og utsyn mot den fantastiske utsikten. Det er direkte utgang fra spisestue til terrassen utenfor.

Kjøkken:
Lekkert og mørkt kjøkken med profilerte fronter, foliert topplate med stålbeslag og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har godt med skaplass til oppbevaring.

Soverom:
Hytta har hele 4 soverom, alle soverommene har god plass til seng og kommode for oppbevaring.

Bad:
Badet har flislagt gulv med varmekabler, tømmer på vegger og i himling. Badet er utstyrt med dusjkabinett, wc og innredning med håndvask.
Her er det også mulighet for å lage opplegg til vaskemaskin

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 97 kvm Sekundærrom: 4kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 97m² 
P-rom inkl:
1.etasje; Entrè, soverom x 4, stue, spisestue, bad, kjøkken, gang.
S-rom inkl.:
Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2015 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Hytta varmes opp med peis, varmekabler og elektristitet. Det er også varmepumpe i hytta som er forberedt for fjernstyring. Elektriske varme og varmekabler kan også fjernstyres.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jacob Ramberg den 24.08.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Rune Rosseland for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av fritidsbolig med adresse Brattsbergtoppen 48 i Drangedal kommune.  Det er fint vær på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. TG: 2 er gitt til: feieluke, membran, ventilasjon baderom, vannledninger og el-anlegg. TG: 3 er gitt til: brannteknisk. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Tekniske installasjoner > Branntekniske

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak 
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Våtrom > Ventilasjon > Bad

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning. </fraser>

Beliggenhet

Eiendommen er omgitt av storslått og naturskjønn Telemarksnatur med fri utsikt og herlige assosiasjoner til folkeeventyrene. Terrenget er vennlig og lettgått - ideelt for både korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper.

Gautefall alpinsenter ligger ca. 1,5 km i luftlinje unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet destinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Om sommeren ligger bade- og fiskeplassene som perler på en snor, enten man benytter seg av fasiliteter som Nedre Langmyrtjern ved skianlegget, eller mot sentrum av Drangedal eller Treungen.

På Gautefallheia er det svaberg og kilometervis med stier, som også gjør stedet til et mekka for terrengsykkel. Ellers er det flere fine fiskevann i kort avstand fra hytta.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Bunnpris Drangedal eller Spar Treungen. På Treungen ligger også bakeri, Bygger'n, og stemningsfulle Treungen gjestgiveri som holder til i et flott hus i jugendstil. Også Z museum er et spennende reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og utforske dine forfedres tidsalder.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Gautefallheia som ligger ca. 3 km. unna hytta. Ved å benytte bil fra Gautefall tar det ca. 19 min. til Treungen, 23 min. til Prestestranda, 64 min. til Kragerø, 80 min. til Seljord og 75 min. til Porsgrunn, samt 1 time og 40 min. til Arendal.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt

Parkering

Det er gruslagt innkjørsel/plass foran hytten, dette gir eiendommen gode parkeringsforhold.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 13.04.2015. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan Brattsbergheia", datert 07.03.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til punkt. nr.3 i reguleringsplan, gjeldende fritidsbolig, hvor det bla. står følgende:

"2) Tillatt bruksareal for nybygg og eksisterende hytter er T-BRA = 150 kvm i henhold til teknisk forskrift § 3-5. Der terrenget tillater det kan tomten bygges med inntil 3 bygg. Frittstående bod/uthus kan ha en maks størrelse på BRA 15 kvm og frittstående garasje/anneks kan ha en maks størrelse på BRA 30 kvm. Parkeringsplass på egen tomt er ikke med i utnyttelsesgraden."

"5) Tilatt gesimhøyde for hyttene er inntil 3,0 meter og tillatt mønehøydehøyde inntill 6 meter. Høyden måles i henhold til teknisk forskrift § 4-2 bortsett fra at høyden måles fra topp grunnmur. Maksimal høyde på grunmur/ pilarer skal være 1 meter."

"6) Bod/uthus skal ligge maks 5 meter fra hovedbygningen, og ha saltak med gesimhøyde opp til 2,5 meter og mønhøyde opp til 0,5 meter. Bod/ uthus skal være uten isolasjon og innvendig kledning og vinduer av begrenset omfang."

Vei / Vann / Avløp

Adkomstvei: Privat vei etter avkjøring fra offentlig vei.
Tilknytning vann: Privat borevann (grunnvann).
Tilknytning avløp: Privat avløp til tett tank.
Gråvannsutslipp til filtergrøft og utslipp lokalt til terreng.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2008/984565-2/200  Festekontrakt - vilkår  
05.12.2008
Festeavgiften reguleres hvert 5 år i samsvar med endring i konsumprisindeksen. Neste regulering av festeavtalen er i 2024.
Grunneier har forkjøpsrett. Ønsker ikke å benytte seg av denne.
Fester er pliktig til å delta i hytteforeningen i området.
Årlig festeavgift er på kr. 6 000,-.
Festeavtalen varer frem til den sies opp av fester.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 116 220,- (Omkostninger totalt) 4 106 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 26 354,52 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6 569,00,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunalr avgifter: kr. 26 354, 52,-
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Eiendomsskatt
- Renovasjon
- Tømming av septiktank

Strøm: 7500 kWh siste året. Vil variere etter bruk.
Festeavgift: kr. 7 000,- pr. år.
Forsikring: kr. 3 600,- pr. år.
Brøyting: ca. 3 000,- pr. år.

Formuesverdi

Kr.  600 000,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Brattsbergtoppen 48, Gnr. 44 Bnr. 2 Fnr. 141 i Drangedal kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Inventar kan medfølge etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0080

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0080. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Guro Hana, tlf. 94 25 46 52

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.10 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 990 000,-) (Kr.115 710) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.155 695)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Produktnr: 3073879