Brattsbergfeltet/Gautefall

Brattsbergkroken 16

Prisantydning
1 500 000 kr
Omkostninger
54 500 kr
Totalpris
1 554 500 kr
Formuesverdi
432 445 kr
Formuesverdi sekundær
432 445 kr
Byggeår
1982
Internt bruksareal (BRA‑i)
53 ㎡
Bruksareal
55 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

En hyggelig og tradisjonell hytte beliggende i naturskjønne omgivelser. Skiløyper rett i nærheten! Lave kostnader.

Om eiendommen

Oppvarming

Hytta varmes opp av to peisovner i stue og forøvrig elektrisk oppvarming.
Det er installert "ring hytta varm" - funksjoner på 2 panelovner som eier pleier å sette på 2 dager før de ankommer på vinterstid.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Gautefall hotell kjører man nedover mot Treungen og får innkjøring Brattsberg hyttefelt på høyre side etter ca. 3 minutter. Her er det bom som kan ringes opp av hytteeiere. Følg veien opp mot høyre helt til man kommer til Brattsbergkroken. Hytta ligger ca. 100 meter fra veien.

Parkering

Felles biloppstillingsplass ca. 100 meter fra hytta.
Dersom det ønskes etablert kjørevei helt opp til hytta, må eier selv bekoste dette.

Beliggenhet

Velkommen til Brattsbergkroken 16!

Hytta ligger fint til på Brattsbergfeltet, kun ca.2 km fra Gautefall alpinanlegg. Fra eiendommen har man et godt utgangspunkt for utallige turløyper hele året, samt fiske- og badevann som ligger et steinkast unna. Det er turstier i alle retninger med god skilting. Gautefall området er ikke bare rikt på flott turterreng, men også rikt på sopp, blåbær og tyttebær. Det er gode muligheter for fiske, isfiske og også jakt. På sommerstid finner man mange flotte og populære badeplasser. Det er også kort vei til sørlandskysten og byene Kragerø og Risør. Gautefall tilbyr mengder av skiglede og har et langt løypenett for langrennsski. Fra hytta kan man spenne på seg skiene og gå rett ut i skiløyper uten å være avhengig av bil!

Gautefall på vinterstid:
Om vinteren omgjør Gautefall seg til et paradis for de som elsker skisport. I området finner du kilometervis med merkede og preparerte løyper innover Gautefallheia. Gautefall Biathlon er et av Norges flotteste skiskytteranlegg, og er til bruk for alle som vil. Her er det lysløype og gode preparerte løyper på 4,3 km. Gautefall skisenter ligger ca. 5 minutter unna hytta med bil, og tilbyr mange ulike løyper nedover fjellet. Senteret har skiheis, barnebakker og bakker for de mer erfarne. På toppen av bakken finner du Bjørnehiet som ofte har Afterski på vinteren og god stemning. Ellers har senteret leie for utstyrt, skiskole og skiverksted.

Gautefall på sommerstid:
Om sommeren er Gautefall et fantastisk sted å være for både store og små. Det finnes flere ulike utendørsaktiviteter som sykling, fisking, bading, bærplukking, turgåing m.m. Området har uendelig med merkede turløyper i både krevende terreng og for hverdagstur. Man kan parkere ved Gautefall hotell og gå oppover mot Himmelriket, eller ta seg til fots ved Bjønntjønn hvor man har svært mange turalternativer. For barnefamilier kan man besøke Hulfjell vannpark som ligger et lite stykke unna hytta - Telemarks eneste utendørs vannpark.

Dagligvarehandel kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. Treungen tilbyr også spisesteder, museum, gjestgiveri og god stemning på sommerstid med Treungen festivalen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 20.04.1982. Attesten gjelder hytte.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Det foreligger ikke etablert vei helt inn til hytta. For å etablere vei opp må eier selv bekoste dette.
Kommunen har opparbeidet vann- og avløpsnettet på hele hyttefeltet, og eiere har lagt klart private stikkledninger helt frem til hytteveggen. Eier har betalt tilkoblings- og tilknytningsavgift dersom man ønsker å koble seg på kommunalt nett.
Eier henter idag vann fra kommunalt vann ved bommen nede ved veien som brukes til bad og kjøkken. Vannet renner ut i rør til rense/drensrør og ut til myr.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, og tilhører reguleringsplan "Reguleringsbestemmelser pr. 12.7 for bratsbergheia 2, gnr. 44, bnr. 2 gautefallheia, Drangedal kommune" , datert 25.01.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommer er en del av kommuneplanen/kommunedelplanen avsatt til friområde datert 14.10.2016.

Adgang for utleie

Hytta har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4016/44/2/37:
05.01.1983 - Dokumentnr: 54 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere

05.01.1983 - Dokumentnr: 54 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:535
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 37 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 54 500,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

En enkel og tradisjonell hytte beliggende høyt og fritt på Bratsbergfeltet i Gautefall. Hytta er av Buen-design og fremstår med god praktisk planløsning og enkle fasiliteter. Dette er hytta for deg som ønsker en fritidsbolig med lave utgifter og kort vei til turstier, fjellvann og skiløyper. Kommunen har opparbeidet vann- og avløpsnettet på hele hyttefeltet, og eiere har lagt klart private stikkledninger helt frem til hytteveggen. Eier har betalt tilkoblings- og tilknytningsavgift dersom man ønsker å koble seg på kommunalt nett.

Parkering skjer langs veien ca. 100 meter fra hytta. Det er mulighet for å lage egen vei opp til hytta om ønskelig, men det må selv bekostes av eier. Dette må også avtales med grunneier. Det er romslig veranda rundt hytta med sol hele dagen.

Innvendig har hytta oljebeiset furugulv og malt panel på vegger. I vindfang er det plass til kommode og oppheng for ytterklær og sko. Vindfang fører deg inn til åpen stue- og kjøkkenløsning med plass til sofakrok og spisestuebord. I midten av rommet står en natursteinbelagt peisovn med smijernsdør i tillegg til en lukket peisovn på baksiden som fragir svært god varme. To panelovner er tilkoblet "ring hytta varm" - funksjon som gjerne settes på to dager før ankomst på vinteren.

Kjøkkenkrok i rommet med underskap og overskap, komfyr med keramisk platetopp, frittstående kjøleskap og benk med vask og utslipp. Alt medfølger i handelen. Det er etablert mekanisk avtrekk over komfyr i egen kanal gjennom yttervegg. vann kan helles ned i vask som renner ut i rør til rense/drensrør og ut til myr.

Bad med vinylgulv og panel på vegger har dusjkabinett og servant i stein. Samme ordning for vann som på kjøkken.

3 fine soverom er idag innredet med 8 sengeplasser som vil medfølge i salget.

Fra veranda er det tilkomst til en utedo som består av en separasjonstoalett(camo do) med avluftingsrør over tak. Det er luftspalte mellom tak og vegger.

Fra hytta kan man gå ned til en svært hyggelig bålplass som eiere idag tar i bruk.

Hvitevarer

Alle hvitevarer medfølger handelen.

Diverse

Hytteforeningen styrer det som har med vei, sommer og vinter å gjøre. Hytteforeningen styrer også med bommen inn til området. Det er samme nøkkel til søppelbod som til bommen, dersom telefon ikke virker. Hytteforeningen har egen hjemmeside der alle hyttene med adresser er samlet i tillegg til litt annen informasjon.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Velforening

Gautefall Velforening

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4016/44/2/37:
05.01.1983 - Dokumentnr: 54 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere

05.01.1983 - Dokumentnr: 54 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:535
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inneholder eiendomsskatt, feiing og renovasjon.

Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Dirk Edling den 05.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG2:
- Drenering
- Yttervegger/fasader
- Vinduer/dører
- Veranda
- Takkonstruksjon
- Taktekking og beslag
- Våtrom - Totalvurdering av overflater
- Piper / ildsteder
- Gulv mot grunn
- Inngangstrapp
- Utedo
- Kjøkken
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt inn fiber fra Altibox inn i hytta (fra Drangedal kraft). Altibox koster ca. 650 kr pr mnd for TV og internett. Ellers er det også vanlig TV-antenne dersom man greier seg med NRK.

Sammendrag selgers egenerklæring

Oversikt selgers svar i egenerklæring:
Punkt 2: Pusset opp hyttebad, men dette er ikke definert som noe våtrom da det ikke er sluk i gulv eller innlagt vann. Arbeid utført i 2023.
Punkt 3: Ikke sett noen tegn til fukt innendørs, men under himling på veranda ses det tegn til fukt og svertesopp. Tidligere var det lekkasje i tak i boden, men den er reparert, har ikke sett noe tegn til lekkasje etter det.
Punkt 12: Ved noen anledninger har avløpet fra vask i kjøkken fryst på vinteren pga. svank i ledning under hytta. Dette er rettet opp.
Punkt 13: Det er lagt isolerte vann- og avløpsledninger (stikkledninger) med varmekabel frem til hyttevegg samtidig med at det ble lagt vann- og avløpsledninger i hele hyttefeltet. Kommunal tilkoblingsavgift er betalt, men de kommunale ledningene er ikke koblet til. Arbeidet ble utført av Knut Haugsjå AS i 2019.
Punkt 19: Vi hadde mus i yttergang ved en anledning, det ble oppdaget lite hull under kledning, men ble tettet. Har ikke oppdaget mus etter det.
Punkt 21: Som nevnt tidligere er det noe råte/svertesopp under taket på veranda.
Punkt 32: Fundament/pilarer under hytta ble utbedret/reparert etter sprengningsskade etter VA arbeidene på feltet. Arbeidene var en forsikringssak og ble utført av Muremester Gulliksen i 2020.
Se vedlagt egenerklæringsskjema for mer utfyllende informasjon.
Produktnummer: B7FFDA4A-888A-445B-8BA5-6469EA76538A