Drangedal

Brattsbergkroken 14

Prisantydning
2 590 000 kr
Omkostninger
81 750 kr
Totalpris
2 671 750 kr
Formuesverdi sekundær
196 259 kr
Byggeår
1986
P-rom
68 ㎡
Bruksareal
69 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Flott, velholdt hytte i naturskjønne omgivelser, med 3 soverom, stor terrasse, anneks og p-plass. Innlagt vann og strøm.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/wc, 3 soverom og utebod.
Annet: Anneks på 11 kvm.

Oppvarming

Oppvarming - Teknisk
Fritidsboligen oppvarmes med varmepumpe fra 2023 og en rentbrennende peisovn i stuen. Øvrig oppvarming skjer med panelovner. Ventilasjonen er naturlig, kombinert med ventilator på kjøkkenet og elektrisk avtrekksvifte på badet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Videre har hytta en varmtvannsbereder fra 2023, plassert i et skap på badet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering
I 2022 ble det etablert ny, gruslagt vei med parkeringsplass frem til tomtegrensen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Beliggenhet og servicetilbud
Hytta ligger i naturskjønne omgivelser på Brattsbergheia/Gautefall, vest i Drangedal kommune. Gautefall er en sann fritidsdrøm året rundt, omkranset av vakker natur så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Hytta ligger få minutters kjøretur unna ett av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. Rett ved skisenteret ligger også Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et flust av bekker og elver.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger’n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert . Ferdigattesten gjelder Hytte. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei etter innkjøring fra offentlig vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan "Bratsbergheia 2" , datert 25.01.2013. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.
Se dokumentet i sin helhet i vedlegg til salgsoppgave.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Viser til festekontrakten hvor det står følgende: "Festeren har ikke adgang til å drive forretningsmessig virksomhet på tomta/ hytta, så som varesalg, herbergvirksomhet o.l. Hytta kan leies ut inntil 12. uker pr. kalenderår"

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4016/44/2/39:
05.01.1983 - Dokumentnr: 58 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 800
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: NOK 2 500


26.08.1988 - Dokumentnr: 2895 - Målebrev
PUNKTFESTE


01.01.2020 - Dokumentnr: 947442 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2024 - Dokumentnr: 538031 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3815 Gnr:44 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere


05.01.1983 - Dokumentnr: 58 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:535
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere


Kommentar konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr. 64 750,- (Forutsatt av salgssum på kr. 2 590 000,-)
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 81 750,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Entré
Inngangspartiet ligger godt skjermet under tak og har utelys på veggen som gjør det lettere å finne frem om man kommer på kveldstid. Ytterdøren er beiset i samme, mørke farge som hytta og har dekorative glassfelt. På innsiden er døren malt i en bonderød farge.

I 2016 ble hytta fornyet med ny overflatebehandling på vegger og i himlinger. I entreen er det tregulv og hvitmalte vegger kledd med panel. Entreen ligger åpent mot stuen og har adkomst til bad og en mellomgang med plass til garderobe.

Stue
Stuen har mønet himling med god takhøyde og vinduer på tre sider som tilsammen skaper en luftig atmosfære. I likhet med entreen er veggene kledd med hvitmalt panel og på gulvet er det enstavs parkett som var ny i 2016, samme år som veggene ble malt.

Det er plass til sofa med tv-løsning og et spisebord hvor man kan samles til måltider, gode samtaler og brettspill. Som oppvarming er det varmepumpe montert i 2023 og for ekstra kos og varme kan man fyre opp i en peisovn med stort glassfelt.

Kjøkken
Stuen flyter sømløst over til kjøkkenet, hvor en sortmalt kjøkkeninnredning danner en hestesko. Innredningen har overskap med slette fronter og profilerte benkeskap toppet med trehvit benkeplate av laminat. Nedfelt i benken er det oppvaskkum av rustfritt stål og over kokeplass er det kjøkkenventilator med avtrekk ut. På enden av innredningen er det plass til kjøleskap. I 2023 ble det etablert opplegg for oppvaskmaskin og samtidig ble blandebatteriet skiftet ut.

Bad/wc/vaskerom
Badet har en lun, moderne stil med gråmalt panel på veggene og hvitpigmentert parkett på gulvet. Rommet har et gulvmontert toalett plassert under et vindu, et dusjkabinett og en slett baderomsinnredning i trehvit utførelse.

Innredningen har skuffeseksjon, heldekkende servant og et speil med belysning. Ved siden av er det plassbygde hyller og knagger malt i samme farge som veggene. Over vinduet er det elektrisk avtrekksvifte, og denne pluss blandebatteriet var nytt i 2023.

Soverom og garderobe
Hytta har tre fine soverom. To av soverommene ligger rett innenfor gangen ved entreen og det tredje ble bygd mellom kjøkken og bad i 2023. Det ene soverommet har dør ut til terrassen og en åpen garderobe. For øvrig gir de tre soverommene mulige sengeplasser til 7-8 personer, i tillegg er det muligheter for flere sengeplasser i annekset. Av lagring har hytta en tilbygget bod på 1 kvm, på terrassen utenfor stuen.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger.

Diverse

Kort fortalt
- Familievennlig hytte på ett plan.
- Få minutter fra Gautefall skisenter.
- De fleste overflater malt i 2016.
- Parkering rett ved tomtegrensen.
- Dels overbygd terrasse på 63 kvm.
- Bålplass og naturtomt.
- Anneks perfekt til gjestebesøk.
- Entré med plass til garderobe.
- Sort kjøkken i åpen løsning.
- Nydelig stue med god takhøyde.
- Nytt parkettgulv i stuen i 2016.
- Peisovn og ny varmepumpe.
- Bad med wc og dusjkabinett.
- Tre soverom, ett etablert i 2023.
- Tilbygget bod på ca. 1 kvm.
- Varmtvannsbereder fra 2023.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Velforening

Det er medlemspliktig velforening. Den inkluderer brøyting, vedlikehold av vei og løypeavgift.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4016/44/2/39:
05.01.1983 - Dokumentnr: 58 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 800
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder denne registerenheten med flere
----------
Nye vilkår - feste
Årlig festeavgift: NOK 2 500


26.08.1988 - Dokumentnr: 2895 - Målebrev
PUNKTFESTE


01.01.2020 - Dokumentnr: 947442 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0817 Gnr:44 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere


01.01.2024 - Dokumentnr: 538031 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3815 Gnr:44 Bnr:2
Gjelder denne registerenheten med flere


05.01.1983 - Dokumentnr: 58 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:4016 Gnr:44 Bnr:535
Bestemmelse om garasje/parkering
Gjelder denne registerenheten med flere


Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Renovasjon
- Feiing
- Eiendomsskatt
- Vann

Byggemåte

Konklusjon hentet fra takstmanns tilstandsrapport:
"Ramberg Takst ble kontaktet av Margit Gelius for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Brattsbergkroken 14 i Drangedal Kommune.
Det er fint vær, snø og is dekke på befaringsdagen som er kommentert i rapporten, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten.
Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje.
TG: 2 er gitt til: taktekking, nedløp, renner, beslag, takkonstruksjon, veggkonstruksjon, vinduer, terrasser, stolper, etasjeskiller, feieluke, el-anlegg, drenering og pilarer.
TG: 3 er gitt til: baderom.
Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget.
Man må påregne vanlig vedlikehold.

Fritidsbolig - Byggeår: 1986
UTVENDIG
Hytten står på pilarer av leca, bjelkelag av tre.
Reisverk i tre med stående bordkledning.
Saltak med sperrer i tre, ukjent isolasjon og toppdekke av shingel. ytterdører i tre, inngangsdør har glassfelt. Vinduer i tre med koblet rammer.

INNVENDIG
Gulv har overflate av parkett.
Vegger har overflater av panel.
Himling har overflater av panel.
Innerdører er malte trefyllingsdører.

VÅTROM
Teknisk forskrift 2010 og ingen dokumentasjon på bad.
Overflater på gulv er parkett.
Overflater på vegger er panel.
Overflater på himling er panel.
Toalett, dusjkabinett og vask med baderomsinnredning på baderom.

KJØKKEN
Folierte skrog og treskrog med profilerte fronter, stedvis med glassfelt.
Laminat benkeplate med enkel vask i stål.
Avsatt plass til komfyr, kjøleskap og
oppvaskmaskin.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vartvannstank er lokalisert i skap på bad.
Vannrør i plast.
Avløpsrør i plast.
Sikringsskap med automatsikringer og fjernavleser.

TOMTEFORHOLD
Den delen av tomten som ikke er bebygd består av gressarealer, beplantning og naturtomt.
Tomten ligger ikke utsatt for flom/skred og hadde ingen samlinger av vann stående på befaringsdagen.

Fritidsbolig:
STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Våtrom > Etasje > Bad > Generell

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

Utvendig > Utvendige stolper
Innvendig > Pipe og ildsted
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tomteforhold > Drenering Gå til side
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter"

For mer informasjon se tilstandsrapporten i vedlegg til salgsoppgave.

Polisenummer

63977423

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Tv/ internett (bredbånd): kr. 749,- pr. mnd. Dette vil variere etter valg av abonnement.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: CBEA1B9B-A0B7-42D6-AC46-35FFABC723CA