Kragerø / Bråten

Bråteveien 34

Prisantydning
5 200 000 kr
Omkostninger
146 470 kr
Totalpris
5 346 470 kr
Formuesverdi
705 852 kr
Formuesverdi sekundær
2 352 840 kr
Byggeår
1983
P-rom
223 ㎡
Bruksareal
240 ㎡
Tomteareal
1 800 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Romslig arkitekttegnet enebolig rett utenfor sentrum med dobbel garasje, sol fra morgen til kveld.

Om eiendommen

Innhold

Bråteveien 34
1. etasje: Entré, hall, bad/wc, badstue, vaskerom, stue, 2 soverom, fyrrom og 2 boder.
Mellometasje: Stue
2. etasje: Stue, kjøkken, arbeidsrom, gang, bad/wc, 2 soverom og garderobe.

Eiendommen består ellers av:
Dobbel garasje.

Standard

Entré og hall:
Ved inngangspartiet er det hellelagt markterrasse, flere utelys og fasade kledd med skifer. I entreen er det åpen garderobeløsning og i hallen innenfor er det plassbygde garderobeskap med foldedører. Hallen har også dobbel glassdør inn til kjellerstue, en åpen trapp til andre etasje og plass til sittebenk. Begge rommene er for øvrig holdt i samme stil, med hvitlasert på veggene og terrakottafargede fliser på gulvet.

Kjøkken:
På kjøkkenet er det en smart kjøkkeninnredning med hendig barløsning ut mot spiseplass. Skråhimling med god takhøyde, samt små og store vinduer, deriblant et trekantet overlysvindu, gjør det luftig og fint. Veggene er kledd med hvitmalt, liggende panel og på gulvet er det sandfarget belegg.

Selve kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap med blyglassvinduer og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over kokeplass er det avtrekk fra ventilator i stilig kobberhette og det er opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenken.

Stuer:
Boligen har tre herlige stuer, én på hvert plan. Stuen i andre etasje har skrånet himling med god takhøyde og ligger rett utenfor kjøkkenet. Den gode takhøyden, sammen med store vindusflater helt til taket og kun rekkverk som grense mot stuen på mellomplan, skaper en luftig og åpen atmosfære. Rommets utforming gir god plass til både spisebord og sofagruppe. Stuen har ellers lyst teppe på gulvet, vegger kledd med hvittet panel og utgang til overbygget balkong. Her har du solen til etter kl.22:00 i sommermånedene.

Stuen på mellomplanet er også et herlig, luftig oppholdsrom med god takhøyde og lysmalte vegger. Naturskjønn utsikt kan nytes via store, flotte vindusløsninger og en dobbeldør fører rett ut på solrik markterrasse. Stuen kan lett møbleres med to sittegrupper, og som oppvarming er det varmepumpe, vedovn og åpen peis for det lille ekstra.

Stuen i første etasje er nok et hyggelig rom hvor familien kan hygge seg. Her er det lysmalt panel på veggene og hvitpigmentert tregulv. Ut mot hage og koselig markterrasse er det to vinduer og en glassdør. Det er ellers god plass til ønsket møblement.

Bad/wc/vaskerom:
Boligen har to pene bad og et separat vaskerom. Det største badet ligger i andre etasje og er pent innredet med hvite flisplater på veggene og mørke sandfargede gulvfliser. Langs den ene siden av rommet er det en særdeles romslig baderomsinnredning med hvite skoddelignende dører, bøkefarget laminatbenkeplate og to nedfelte servanter.

Over servantene er det et stort speil med belysning. Øvrig innredning i rommet består av et gulvmontert toalett, dusjkabinett og badekar for litt ekstra luksus i hverdagen.

Bad 2:
Det minste badet ligger i første etasje med inngang fra hallen. Rommet har en klassisk stil med hvite flisplater på veggene og mørkegrå fliser på gulvet. Av innredning har rommet gulvmontert toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og en servantinnredning i hvit, glatt utførelse med heldekkende servant. Over servanten er det speil med belysning. Fra badet er det inngang til en badstue som ikke er ferdigstilt og således ikke tatt i bruk.

Vaskerom:
Vaskerommet ligger i første etasje og har utgang til hage og vedlagring. Rommet har grå gulvfliser og lyse vegger, delvis kledd med hvittet panel. Av installasjoner har rommet sluk og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe:
Boligen har fire gode soverom og et rom innredet som kontor. Kontoret og to av soverommene ligger i andre etasje, deriblant hovedsoverommet. På hovedsoverommet er det god takhøyde under mønet himling, herlig dagslys og utgang til overbygget balkong.

Hovedsoverommet er også tilknyttet et praktisk garderoberom, utstyrt med en rekke klesskap som bidrar til rikelig med oppbevaringsplass. For øvrig er det plassbygde skap i entreen og gangen utenfor hovedsoverommet, samt garderobeskap på ytterligere to av soverommene. Av lagringsmuligheter har boligen to innvendige boder i første etasje og to boder i garasjen.

Boligen har også isolerglass med fargetone for effektiv demping av sollyset.

Byggeår og byggemåte

1983 i følge Kragerø kommune.

Påkostning og modernisering

Taket tekket om i 2012 med nye shingel oppå de gamle, samt nye takpanner på garasje.

Oppvarming

Her er det varmesentral og varmepumpe. I tillegg har boligen vedfyring. Det er avtrekk fra ventilator på kjøkken, de øvrige rommene har naturlig ventilasjon. Bråteveien 34 har to sikringsskap; ett med automatsikringer og et med skrusikringer tilhørende fyrkjele. Det er vannbåren varme i entrè, hall og begge badene.

Diverse

- Enebolig like utenfor sentrum.
- Stor tomt med et areal på ca. 1,7- 2 mål.
- Garasjen med lagerrom og hobbyrom.
- Elektriske vippeport.
- Gode solforhold og nydelig utsikt.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 26.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Bråteveien 34;
Ramberg takst ble kontaktet av Sverre Aatangen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hus med adresse Bråteveien 34 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2, her kan man nevne vinduer og dører i yttervegg, deler av yttervegger, rekker på terrasser, innvendig trapp, kjøkken og utvendig vann og avløp. TG: 3 er gitt til utvendig trapper og våtrommene. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Huset fremstår med et hovedinntrykk som er bra, men med noen avvik. Merk at mange av avvikene i hovedsak skyldes alder. Det er også noen avvik som kommer på grunn av forskriftskrav. Ut over dette er det generelt registrert lette symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Bråteveien 34;
TG 3 / STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Utvendige trapper
Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrom > Generell > Bad
Våtrom > Generell > Bad
TG 2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Innvendig > Innvendige trapper
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Kostnadsestimat : Under 10 000
TG 2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i landlige omgivelser like utenfor sentrum, i Kragerø kommune. Området fremstår som svært barnevennlig med nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er bare ca. 2 km til Kragerø sentrum, med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad. Fra eiendommen er det kort vei til fine turområder innover mot Storkollen. Toppen ligger 150 moh. og byr på en fantastisk, vidstrakt utsikt over skjærgården. Ellers er områdene rundt Sjåen og Kalstadtjenna populære, både hos turgåere og mosjonister. Det er kort vei til skiløyper, lysløyper, hoppbakke, og ikke minst deilige badeplasser som kan benyttes i sommerhalvåret.

Nepa er den mest populære badeplassen, og det er ellers kort vei til Gunnarsholmen og Sjøbadet. Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Nærmeste dagligvarehandel er Spar Kivle Kalstad. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er en kort biltur til Alti Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

Sommerstid er det et yrende folkeliv i gatene. Her kan du finne trange smug med sjarmerende kafeer, spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Kragerø sentrum, 10 min til Sannidal, 40 min til Langesund, og 42 min til Risør.

Fra eiendommen er det gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt Kragerø videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende kommuner, og et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Siritun er den nærmeste.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
(Den ene del av tomt er festet fra Kragerø kommune)

Tomten blir ca. 1,7-2 mål. Dette inkluderer dobbel garasje og innkjørsel. Det er veirett til eiendommen fra hovedvei. Siste del av veien er privat og vedlikehold/brøyting deles med grunneier.

Det blir skilt ut ca. 500 kvm. i forbindelse med to bygg som står like under Røde kors bygget. Bråteveien 36 er under regulering til småhusbebyggelse. Reguleringsplan gjelder Bråteveien 36 med drivhus og jorder/plen. (ikke jordet på nedsiden av Bråteveien 34.)

Boligen i Bråteveien 34 ligger tilbaketrukket og solrikt til på en liten høyde med vidstrakt utsikt over grønnkledde åskammer, nydelig opparbeidet med velstelte plenareal, et vell av prydbusker, trær og noe fjell i dagen. Innkjøring og gårdsplass har grus, og rundt det hele er det velfriserte hekker.

I forbindelse med inngangspartiet er det en hellelagt markterrasse og herfra er det trapp opp til en markterrasse utenfor stuen på mellomnivå. I tillegg er det en markterrasse med utgang fra stuen i første etasje. Disse uteplassene utgjør tilsammen et areal på ca. 46 kvm.

Ved den hellelagte markterrassen ved inngangspartiet kan man plassere et kafésett for å skape en hyggelig velkomst. Markterrassen utenfor stuen på mellomnivå har spaltegulv av tre bygget i takt med terrenget, delvis inngjerdet av rekkverk med liggende panel. Det er plass til ulike sittegrupper, og på varme dager kan man trekke inn i skyggen av en markise.

Markterrassen utenfor stuen i første etasje har dekke av terrassebord og levegg på én side. I etasjen over er det en balkong, og det er ytterligere en balkong på motsatt side. Balkongene har utgang fra henholdsvis stue og et soverom i andre etasje, med et samlet areal på ca. 28 kvm. Hver av balkongene har dekke av terrassebord, rekkverk med liggende panel og et lunt overbygg som gjør at de kan benyttes selv på dager med fare for regn.

Parkering

Parkeringsmuligheter på gruslagt gårdsplass og i frittstående dobbelgarasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Kommuneplanens arealdel LNF

Kommuneplanens arealdel kan finnes på www.kragero.kommune.no - Forside under "LOKALDEMOKRATI" Planer og rapporter - Vedtatte planer - Kommuneplanens arealdel - Kommuneplan plankart eller Kommuneplan tekstlig del.

Kragerø Kommune hadde sin kommunale søppelfylling under det nedre jorde frem til 1973.
Da det ble avsluttet - for 50 år siden - påla sentrale forurensningsmyndigheter at kommunen måtte anlegge drensrør og føre tilsiget av vann til kommunalt renseanlegg.

Samtidig ble området tilført ca 6 meter med bark og et topplag av jord. Siden har vi produsert jordbær der i 35 år. Jordet kan ikke bebygges.

Området Bråteveien 36 er under regulering til blant annet småhusbebyggelse.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Siste del av veien er privat og det blir delt veirett. Dette gjelder frem til jordet/kollen. Iht ny regulering blir det også veirett til nye boliger.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1977/3421-3/31 Festekontrakt - vilkår 19.12.1977
1970/1803-8/31  Festekontrakt - vilkår
1979/3667-3/31  Festekontrakt - vilkår  
 26.11.1979  FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 146- BEST. OM VARIGHET
UOPPSIGELIG
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Det er ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-)) 146 470,- (Omkostninger totalt) 5 346 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Faste løpende kostnader

Tv/internett: ca. 700,- til 1200,- pr bolig
15 - 20.000,- kWT per bolig.
Forsikring : ca. 5- 8000,- pr bolig.

Formuesverdi

Primær: Kr. 705 852,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 2 352 840,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bråteveien 34, Gnr. 12 Bnr. 1002 og Gnr. 12 Bnr. 975 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0086

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0086. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen,
tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 200 000,-) (Kr.78 000) Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.116 985)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331

Visning

tirsdag 30. mai
kl. 16:00-17:00

Kontakt megler

Varenummer: 3049742