Kragerø

Bråtaneveien 25B

Prisantydning
14 700 000 kr
Omkostninger
383 970 kr
Totalpris
15 083 970 kr
Byggeår
1963
P-rom
61 ㎡
Bruksareal
75 ㎡
Tomteareal
3 678 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Vakre Korssund, et skjærgårdsparadis i sjøkanten - med hytte, bodbygg og solrik tomt. To brygger og egen strandlinje

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, sovealkove og hems.
Bod bygg: Toalettrom, bad, badstue og bod.

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 75 kvm
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 61 kvm
P-rom inkl: Kjøkken, stue, 3 x soverom

Uthus/Anneks/ ol.:
Bra: 14 kvm - S-rom: 14 kvm
S-rom inkl.: Bod x 4

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Oppvarming

Hytta varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er peisovn i stuen og en vedovn på det største soverommet. Luftbehandling skjer ved naturlig ventilasjon. Det er ikke innlagt vann, men det er innlagt strøm og sikringsskapet har automatsikringer. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.
Det foreligger rapport etter tilsyn av pipe og ildsted. Den har følgende avvik: Røykrør stikker inn i skorstein samt at sotluke er defekt.

Beliggenhet

Adkomst

Til eiendommen kommer man kun med båt.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Ingen parkering. Stedet ligger ca. 5 min fra Kragerø sentrum med båt og det går ferge fra Kragerø til Skåtøy flere ganger daglig. Det er to private brygger, hvorav brygga mot øst er på ca. 18 kvm og har 9 m front mot sjøen. Bryggen er oppført i tre. Bryggen mot syd er oppført i tre og betong, er på ca. 16 kvm og har 5,5 m front mot sjøen

Beliggenhet

Hytta har en helt fantastisk beliggenhet i skjærgården, på en liten øy rett utenfor Skåtøy og rett ved Korssund. Meget solrik tomt med sol fra morgen til sein kveld (Kl. 22.00 midsommers). Skåtøy er en perle i Kragerø kommune - et naturskjønt ferieeldorado for store og små. Skjærgården innbyr til rekreasjon, både på sjøen og i de flotte skogsområdene hvor det er variert terreng og grønn natur.

Her finner du et vakkert og variert landskap; fra sjarmerende stier som bukter seg gjennom den frodige skogen, idylliske og lune små viker med flotte svaberg, til fjelltopper med nydelige utsiktspunkter. Skåtøy har det meste, og kulturlivet blomstrer året rundt.

Her er det gallerier med utstillinger, konserter, kafé, trekirke, kulturminner og til og med et kystfort fra 2. verdenskrig. Skåtøy er den største øya i Kragerøskjærgården og den som har flest fastboende, nærmere sagt ca. 250 stykker.

Mange kunstnere har gjennom tidene bosatt seg her på denne øya i lengre eller kortere perioder, for eksempel Theodor Kittelsen som fikk ideen til figuren «Pesta» nettopp på Skåtøy. Per Elsdorf har laget en skulptur av denne figuren som visstnok er basert på en gammel kone fra en av husmannsplassene på Skåtøy. Denne skulpturen har stått ved Skåtøy Kafé siden 2001.

Skåtøy er en super tur-øy med forholdsvis lett terreng, så ta bena fatt eller hopp på sykkelen og utforsk alt denne flotte øya har å tilby.

Disponerer du egen båt kan det kanskje friste med en båttur langs Skåtøys nydelige kyst. Eidkilskanalen deler Skåtøy i to og i den ene enden er det malt et trollansikt på fjellet. Opp igjennom årene har malingen blitt frisket opp og Eidkilstrollet som er et kjent landemerke i Kragerø er 80 år gammelt.

Kombiner gjerne sykkelturen på Skåtøy med flere av skjærgårdens nydelige øyer ved å dra på øyhopping med sykkel!

Tar du turen til Skåtøy er et besøk til Krikken Kystfort med sin storslagne utsikt og interessante historie og det idylliske gamle fiskeværet Korset absolutt å anbefale. Veien ut til disse to stedene byr på flotte gå- eller sykkelturer samt kulturelle opplevelser og frodig natur. Les gjerne mer om stedene ved å trykke på de respektive navnene ovenfor!

Sentrert midt på Skåtøy finner du sjarmerende Skåtøy Kafé som ønsker deg velkommen fra påske til høst, til en intim kaféopplevelse med god mat og drikke, konserter og utstillinger. Opplev et variert og spennende utendørs kulturprogram i hagen til Skåtøy Kafé med alt fra «lokale helter» til mer kjente og etablerte norske artister. Les mer om Skåtøy Kafé her! Et steinkast unna kan du beundre den store flotte kirken som har fått tilnavnet Skjærgårdskatedralen. Skåtøy kirke ligger i nydelige omgivelser midt på Skåtøys smaleste parti. I kirken arrangeres det gudstjenester, konserter og utstillinger som er verdt et besøk, spesielt på sommerstid.

Kragerø har en vakker skjærgård med nesten 500 holmer og skjær som kan nås på få minutter. Med båt er det kort vei til for eksempel velkjente Jomfruland hvor det er flere kunstutstillinger sommerstid, som f.eks. Galleri-Skagerak. På øya er det også en trolsk natur, der Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken", er viden kjent. Øya besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene. Ved Aasvik Brygge, ligger Okidokk Mat & Drikke. I tillegg har du Haga Kystkafe ved Tårnbrygga hvor også den hyggelig sommerbutikk Sjarm ligger.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Fra Kragerø sentrum er det en 20 minutters gåtur til Livsløpsparken med blant annet pumptrackbane og skatepark, og med basketballbane under utvikling. For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Kragerø har mange fine turområder, bl.a. innover mot Storkollen. Toppen ligger 150 moh. og byr på en fantastisk, vidstrakt utsikt over skjærgården. Ellers er områdene rundt Sjåen og Valbergtjenna populære, både hos turgåere og mosjonister.

Badeplasser er det mange av, også i sentrumsområdet - Nepa, barnevennlig med gressplen. Ytterst på odden ligger "Store Nepa" med flotte svaberg og stupemuligheter. Om sommeren anbefales en tur til Gunnarsholmen med friområde, badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerøs Badstue, den er åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger ute på Øya. Her er det et høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø har en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården. Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du Mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbithytta. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Det bys på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum, der Spar i Kirkebukta har flere bryggeplasser. Ved brygga finner du også Kiwi Kragerø. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer - eller spise reker rett fra fiskebrygga og besøke de ulike markedene som arrangeres. Nytt av året er Ruffen Bar hvor det serveres mat og forfriskninger.

Kragerø Fjordbåtselskap kjører rutebåt og bilferge i skjærgården mellom Skåtøy, Stabbestad, Bærøy, Tåtøy, Jomfruland, Gumøy, Langøy og Kragerø by.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Det er ikke innlagt vann og avløp til eiendommen. Kragerø kommune opplyser at det vil være mulig å tilknytte seg offentlig vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.
Eiendommen er en del av kommuneplanens arealdel. Kommunen opplyser at det er ingen reguleringsplaner under arbeid.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/30/953:
19.01.2023 - Dokumentnr: 65874 - Jordskifte
Sak 22-051356REN-JTEL/JSKN Korsundholmen
Overført fra: Knr:3814 Gnr:30 Bnr:372
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommen gnr/bnr 30/102 og 30/372 på Korsundholmene var eid i sameie mellom en rekke personer som i rettsforlik, dater 17.11.2022, ble enig om å innløse sine sameieandeler til dagens hytteeiere mot avtalt vederlag. Jordskifteretten foretok den 06.01.2023 hjemmelsoverføring fra samtlige andelshavere til dagens hytteeiere, som ble tinglyst i grunnboken. I ettertid har Kragerø kommune godkjent fradeling an ny parsell. Den nye parsellen har fått tildelt matrikkelnummer gnr/bnr 30/953. Jordskifteretten har avmerket og innmålt den nye grensen mellom gnr/bnr 30/372 og gnr/bnr som i grensebeskrivelsen i kap. 4 i jordskifteavgjørelsen.

02.06.2023 - Dokumentnr: 566701 - Jordskifte
Krav om deling av personlig sameie og grensefastsetting
Jordskiftesak 22-051356REN-JTEL/JSKN
Gjelder denne registerenheten med flere


04.04.2023 - Dokumentnr: 356082 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:372


Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Omkostninger
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
367 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 700 000,-))

383 970,- (Omkostninger totalt)

15 083 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Stue
Hytta har en lys og luftig stue med god plass for sittegruppe, tilhørende møblement og spisebord. Et hyggelig allrom og naturlig samlingspunkt under oppholdet. Store vinduer fyller rommet med dagslys fra nærmest "alle" retninger og ivaretar samtidig den idylliske utsikten. Her kan man sitte varmt og lunt med noe godt i koppen og nyte de maritime omgivelsene.

Stuen har tregulv, hvitmalte vegger som gir fin lysrefleksjon og en moderne peisovn. Sistnevnte sørger for ekstra kos og varme på mer hustrige sommerdager. Stuen og kjøkkenet er avdelt med dør, men har likevel god kontakt - slik at kokken kan holdes med selskap under arbeidet.

Bad/toalettrom/badstue
Det er oppført en frittstående bod på ca. 14 kvm med blant annet dusjbad, toalettrom og en badstue. Rommene er funksjonelle, men det bør påregnes modernisering. Det er rør til dusjbadet som har gulvfliser, lysmalte panelvegger, sluk og dusjkabinett.

Dør til venstre fører inn i et praktisk toalettrom med gulvfliser, lysmalte panelvegger og et lite sprossevindu som gir fin belysning. Rommet har speilskap, servant på møblement og en plassbygget utedo.

Dør til høyre fører inn i en badstue med støpt gulv, og dels murte, dels panelkledde vegger. Badstuen har vedfyrt ovn, plassbygde sittebenker og et høytsittende sprossevindu. En badstue fremmer gjerne avslapping og rekreasjon.

Soverom og garderobe
Det er to soverom, en liten sovealkove og en hems med adkomst via trapp i stuen. Det største soverommet ligger i tilbygg mot syd og har utvendig adkomst fra terrassen. Soverommet har plass til flere sengeløsninger og det er satt inn en koselig vedovn. Lysmalte vegger gjør det trivelig og det er to høytsittende vinduer som vender mot sjøen.

Det andre soverommet har adkomst fra stuen, veggene er lysmalte og utformingen gir plass til dobbeltseng. For øvrig har sovealkoven utvendig adkomst fra terrassen. Alkoven har et lite vindu, ubehandlet trepanel på veggene og en plassbygget sengeløsning.

Det er oppbevaring i garderobeskap, under hytta og i en bod med adkomst fra hagen. Dette skulle gi god plass for fiskestenger, utstyr og redskaper. Dessuten ligger alt til rette for å legge små joller og kajakker på eiendommen.

Diverse

- Sjarmerende hytte, enkel standard.
- Frittstående bodbygg på ca. 14 kvm.
- Brygge mot øst og mot syd.
- Strandlinje, stupebrett og badestige.
- En solrik terrasse på ca. 48 kvm.
- Nydelig utsikt mot sjøen og Korssund.
- Kjøkken med avsatt plass til hvitevarer.
- Lys stue med spiseplass og peisovn.
- Innredet toalettrom med utedo.
- Et eget rom med sluk og dusjkabinett.
- Badstue med benker og vedfyrt ovn.
- To soverom, sovealkove og hems.
- Lagringsplass i bod og under hytta.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Meget solrik tomt, med sol fra morgen til sen kveld.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77230023. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3814/30/953:
19.01.2023 - Dokumentnr: 65874 - Jordskifte
Sak 22-051356REN-JTEL/JSKN Korsundholmen
Overført fra: Knr:3814 Gnr:30 Bnr:372
Gjelder denne registerenheten med flere
Eiendommen gnr/bnr 30/102 og 30/372 på Korsundholmene var eid i sameie mellom en rekke personer som i rettsforlik, dater 17.11.2022, ble enig om å innløse sine sameieandeler til dagens hytteeiere mot avtalt vederlag. Jordskifteretten foretok den 06.01.2023 hjemmelsoverføring fra samtlige andelshavere til dagens hytteeiere, som ble tinglyst i grunnboken. I ettertid har Kragerø kommune godkjent fradeling an ny parsell. Den nye parsellen har fått tildelt matrikkelnummer gnr/bnr 30/953. Jordskifteretten har avmerket og innmålt den nye grensen mellom gnr/bnr 30/372 og gnr/bnr som i grensebeskrivelsen i kap. 4 i jordskifteavgjørelsen.

02.06.2023 - Dokumentnr: 566701 - Jordskifte
Krav om deling av personlig sameie og grensefastsetting
Jordskiftesak 22-051356REN-JTEL/JSKN
Gjelder denne registerenheten med flere


04.04.2023 - Dokumentnr: 356082 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3814 Gnr:30 Bnr:372


Byggemåte

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg Takst AS den 21.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndiges konklusjon: Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Nina Iren A Williams for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Bråtaneveien 25 B i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er registrert en del avvik og en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med en del avvik og det er behov for oppgraderinger og vedlikehold. Ut over dette er det generelt registrert symptomer på alder
og bruksslitasje.

Takstmannen ønsker videre og kommentere følgene: Denne eiendommen fremstår med et godt potensialet på grunn av de muligheten bygnings massen og brygger på eiendommen gir. Tomten er også stor og spennende utformet. Dette totalt sett gir denne eiendommen etter mitt skjønn et godt potensiale.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3: Store eller alvorlige avvik.
Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

Avtrekk kjøkken : Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom). Tiltak: Det bør om mulig etableres mekanisk avtrekk ut.

Terrengforhold: Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Terreng faller inn mot bygning. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer.

TG2: Avvik som kan kreve tiltak .
Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Det er registrert noe groe og aldersslitasje. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Rengjøring av tak. Vurdere taktekking ut fra et alders og vedlikeholdsperspektiv.

Nedløp og beslag: Renner og beslag med alders og vær slitasje. Det mangler noe nedløp og det er registrert stedvis deformering.

Veggkonstruksjon: Eldre konstruksjoner. Det er registrert noe alder og vær slitasje. Det er også stedvis start på råte.

Utvendig Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjon er av varierende alder. Det er registrert en del elde og spor etter fukt. Fukt sporene ser ut til å være av noe elde dato, dette kan tyde på at det ikke er noen direkte vannlekkasjer i dag.

Vinduer: Vindu med alders og bruksslitasje. Tiltak: Man må påregne utskifting av vinduer, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasser med en del alder og vær slitasje. Tiltak: Man må påregne utskifting/vedlikehold av terrassedekke, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

Innvendige flater: Det er registrert en del bruksslitasje og aldersslitasje. Gulv har stedvis stor alders og bruksslitasje. Tiltak: Innvendige overflater er av varierende dato og oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

Innvendige dører: Dører har alders og bruksslitasje. Noen av dørene subber. Tiltak: Dører kan evnt. stedvis renoveres eller fornyes.

Overflater kjøkkeninnredning: Kjøkken med noe elde og brusslitasje. Tiltak: Kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse.

Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Se tilstandsrapport.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Utvendig dører: Dører med generell lett aldersslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av dører, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Polisenummer

6708879

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Visning

Kontakt megler

Produktnr: 4128A740-F4E9-4DF1-B5EE-EF51C2B3494D