Kragerø - Helle

Borteid Panorama - Sæternveien 19 D/Kragerø

Prisantydning
7 200 000 kr
Omkostninger
50 220 kr
Totalpris
7 250 220 kr
P-rom
85 ㎡
Bruksareal
87 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Borteid / Kragerø - Moderne arkitekttegnet hytte / Nøkkelferdig / Sjøutsikt /Mulighet for leie av båtplass

Om eiendommen

Beskrivelse av prosjektet

Borteid Panorama ligger i Kragerø, med fantastisk utsikt til sjøen og meget gode solforhold. Her bygges 9 hytter i moderne stil. Så langt er 7 hytter solgt og bygget. Hytten som skal bygges på tomt 3 har et P-rom på ca. 85 kvm. Enkel adkomst med bilvei helt til hytteveggen. Leie av båtplass.

Alle bilder brukt i markedsføring er av hytta som er bygget på nabotomt (tomt 7).

Bygninger
Frittliggende arkitekttegnet hytte. Her skal bygges 9 frittliggende hytter hvor 7 enheter er solgt. Tomt nr. 3 vil ha et areal på ca. 570 kvm. Tomten rundt hytta vil bli bygget opp med tørrsteinsmurer.
Hyttene får egen betegnelse med gnr/bnr på selveiet tomt.

Betegnelse                        Areal
Tomt 1: Gbnr, 23/322      SOLGT!
Tomt 2: Gbnr, 23/323      SOLGT!
Tomt 3: Gbnr, 23/324      ca. 570 kvm
Tomt 4: Gbnr, 23/325      SOLGT!
Tomt 5: Gbnr, 23/326      SOLGT!
Tomt 6: Gbnr, 23/327      SOLGT!
Tomt 7: Gbnr, 23/328      SOLGT!
Tomt 8: Gbnr, 23/329      SOLGT!
Tomt 9: Gbnr, 23/330      SOLGT!

Byggemåte
Enhetene føres opp på støpt såle. Hytta oppføres i trekonstruksjon. Se leveransebeskrivelse.

Arealer og fordeling per etasje
Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

Innhold

Fritidsboligen har ett romslig innhold med opp til tre soverom og hems. Det ene soverom har egen utvendig inngang og eget bad. Ønsker man en annen innvendig løsning er det mulig mot et lite tilegg omarbeidelse av tegniner.

1. etasje; Gang, stue, kjøkken/spisestue, 2 bad og 3 soverom.
2. etasje; Hems og takterrasse på ca. 24 kvm.

Annet; Bod i tilknytning til hytta på ca. 9 kvm

Standard

Interiør:
Det er lagt vekt på å skape moderne, lyse og innbydende interiører i hyttene. Det betyr glatte veggflater med lyse farger og lune gulv med 1-stavs eikeparkett. Alle våtrom får flislagte gulv. Himlinger (innvendige takflater) blir hvitmalte. Alle vinduer leveres med sortgrå karmer og det blir skyvedør fra oppholdsrom til balkong.

Kjøkken:
Hyttene leveres med moderne og stilren innredning med hvitevarer i god kvalitet.  Sigdal kjøkkeninnredning av god kvalitet med lys grå og glatte fronter, samt 30 mm laminat benke plate i granitt sort mini utførelse. Overskap på kjøkken leveres i standard høyde 212 cm. Videre leveres oppvaskbenk med nedfelt stålbeslag, ettgreps kjøkkenarmatur, samt integrerte hvitevarer; induksjonsplate-topp, ventilator integrert i kjøkkenbenk, stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøl/frys av god kvalitet.

Bad:
Bad og gjestebad leveres med moderne innredning og sanitærutstyr i god kvalitet og design. Det blir opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på hovedbad. På stort bad leveres baderomsinnredning fra Alterna 800 med hvit front, bredde 80 cm. På lite bad leveres innredning Alterna 600 med hvit front, bredde 60 cm. På begge bad leveres heldekkende hvit servant.  Videre leveres ettgreps servantbatteri, speil med integrert lyslist øverst i speilet. LED downlights i himling, samt vegghengt toalett i hvit porselen. På begge bad leveres sammenfellbare dusjvegger i glass (90x90 cm), ettgreps dusjbatteri og dusjarmatur. På stort bad er det avsatt plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (forutsetter kondenstørketrommel). Det kan bli terskel/nivåforskjell fra bad til tilliggende rom. Det tas videre forbehold om at gulvet i dusjsonene i begge bad blir nedsenket med ca. én flishøyde.

Garderobe:
Skap med fronter type hvit glatt med slagdører. Det leveres 1 meter skap per sengeplass. Kan trekkes ut dersom kjøper ønsker det. Det leveres ikke skap eller innredning i gang/entré eller boder. Endelig plassering av garderobeskap er ikke bestemt, og kan avvike fra plantegningene.

Tilvalgsmuligheter:
Det vil bli mulighet for å gjøre personlige tilvalg i en tidsbegrenset periode.
Det aksepteres ikke andre leverandører/ entreprenører til boenhetene i byggetiden, enn de som er valgt for prosjektet. Det er ikke muligheter for egeninnsats i boligen.

TV/radio/telefon/bredbånd:
Det legges til rette for tv/internett. Kjøper betaler selv tilknytnings- og abonnementsavgifter.

Parkering:
Det blir anlagt felles parkeringsomårde, samt mulighet å kjøre til egen fritidsbolig.

Båtplass:
Hver hyttekjøper tilbys å leie båtplass. Størrelse avtales med selger.

Forbehold:
Bilder og tegninger, samt beskrivelser i dette prospektet er kun til orientering. Det tas forbehold om endringer i byggeprosessen med tanke på tidsbruk og utførelse, samt endelige kommunale godkjenninger. Det er utarbeidet en egen romskjema/leveransebeskrivelse som vedlegg til prospektet.

For ytterligere beskrivelse av standard levering se vedlagt leveransebeskrivelse i prospekt.

Utstyr
Det blir lagt opp for ladning av el-bil, 3.6kW (maks uttak i hht retningslinjer fra netteier).

Ferdigstillelse

Dette avhenger av salg av hytta og når det blir byggestart. Det forutsettes også at det ikke blir forsinkelser med leveransene.

Oppvarming

Oppvarming vil skje via elektrisk varme og vedfyring. På bad leveres elektriske varmekabler.

Diverse

Annen nyttig informasjon
Øvrige kjøpsforhold

Planlagt overtagelse
Planlagt overtagelse for hytta er utimo 2023. Dette avhenger av hvor når hytta påbegynnes.

Solgt ihht bustadoppføringsloven
Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Prisene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på boliger som ikke er solgt.

TRANSPORT/VIDERESALG FØR OVERTAGELSE
Transport/videresalg før overtagelse krever selgers samtykke.
Samtykke kan nektes på fritt grunnlag, og selger kan også stille betingelser for et eventuelt samtykke.
Ved utbyggers eventuelle skriftlige samtykke påløper et gebyr på kr. 50 000,- inkl. mva.

ØVRIGE FORBEHOLD
Byggestart er avhengig av at igangsettelsestillatelse blir gitt fra myndighetene i god tid før planlagt byggestart. Det tas generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid og eventuell justering i fremdriften for overtagelse/innflytting, hjemmelsoverføring med videre som følge av dette. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som
gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til dette.

Tegninger, 3D animasjoner og fotografier i prospektet er av illustrativ karakter og definerer ikke nøyaktig innhold av selgers leveranse. Visuelt salgsmateriell er ment å gi et inntrykk av ferdig bebyggelse og det kan ikke bygges et krav basert på disse.

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse og plantegninger. Leveransebeskrivelse er definert ved "Generell prosjekt- og rombeskrivelse for leiligheter og fellesarealer" som er inntatt i prospekt. Omfanget av leveransen er begrenset til denne. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospekt.

Kjøper er kjent med at selgers kontraktsmessige leveranse fremkommer av situasjonsplan og tegninger som følger vedlagt til prospektet/kjøpekontrakten. Det tas forbehold om mindre justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres forøvrig oppmerksom på at de plantegninger som er inntatt i dette prospekt kan inneholde avvik i forhold til de mer detaljerte plantegninger. Tegninger i målestokk kan fås utlevert hos megler eller av entreprenør ved tidspunkt for møte om eventuelle endringsarbeider.

Alle opplysningene i dette salgsprospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standarden. Kjøper aksepterer, uten prisjustering, at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endring av boligens areal eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at det i noen tilfeller kan komme sjakter og/eller rørføringer som ikke er vist på tegninger. Selger forbeholder seg rett til å endre sameiets størrelse, leie ut usolgte andeler, samt endre forutsetninger på usolgte boliger, herunder endre priser.

Utomhusplan er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse. Utbygger tar forbehold om å foreta endringer i utformingen av utomhusarealene. Dersom utomhusarbeider ikke er fullført ved overtagelse skal forholdet behandles på samme måte som en mangel. Det er avtalt at megler holder tilbake en forholdsmessig andel av kontraktssummen inntil disse arbeidene er utført. Overtagelse av fellesareal skal gjennomføres med sameiets styre. Styret vil på vegne av sameierne signere på at utomhusarbeider er utført.

Kontraktsmøte avholdes innen rimelig tid etter aksept på kjøpstilbud.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn iht. kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter at bindende avtale er inngått, vil det påløpe et administrasjonsgebyr til megler på kr. 25.000,- inkl. mva. som innbetales til meglers klientkonto. Eventuell endring krever selgers samtykke.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse, prospekt og salgsoppgave.

Samtidig tas det forbehold om at det gis IG (igangsettelsestillatelse) for prosjektet fra offentlige myndigheter. Forbeholdet om IG utsetter utbyggers plikt til å stille § 12-garanti.

Forsikring

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse må kjøper forsikre selv.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagte kartutsnitt i salgsoppgave / Event. nærmere på Finn.no

Beliggenhet

Sørmegleren Kragerø har gleden av å presentere Borteid Panorama!
Sjekk: www.borteidpanorama.no

Praktfull beliggenhet på Borteid med god utsikt til sjøen. På eiendommen er det godt med sol til sent på kveld.

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet på naturskjønne Borteid i Kragerø kommune, som blir indre del av Kragerøs vakre skjærgård. Området byr på unik sommeridyll og en rekke naturopplevelser med mulighet for sykling, løping og fiske, samt bading og båtliv.

Kragerø har en vakker skjærgård med nesten 500 holmer og skjær som kan nås på få minutter med båt fra eiendommen. Her kan du besøke Jomfruland med Tårnbrygga cafè og servicesenter, hvor de serverer utsøkt sjømat. Øya besøkes av titusener av mennesker i sommerhalvåret, som kommer for å se det enestående landskapet rundt Eikeskogen, den nydelige rullesteinstranda og den spektakulære utsikten fra fyrtårnene.
Her finnes også kunstutstillinger, Galleri-Skagerak og det trolske Tårntjernet, foreviget i Theodor Kittelsens "Nøkken". Ved Haga Kafé arrangeres det også konserter i løpet av sommeren. Øyhopping i skjærgården er en populær aktivitet, noe som ikke er rart da Kragerøs skjærgård består av så mange idylliske øyer og skjær.

Fra Borteid er det ca. 5-10 min. med hurtiggående båt inn til Kragerø, som sommerstid har et yrende folkeliv. Her arrangeres festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.
Fra eiendommen er det heller ikke lange båtveien til Skåtøy - den største øya i Kragerø. På øya er det 250 fastboende, et blomstrende kulturliv og en herlig atmosfære du sjelden finner maken til. Krikken kystfort ligger ytterst på øya, og er absolutt verdt et besøk. Skåtøy Kafé og Galleri er et populært samlingspunkt for både feriefolk, hytteeiere og fastboende.

Tennisbane:
Det er mulig å kjøpe spillerett på tennisbane etter nærmere avtale.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter
Dagligvarehandelen kan gjøres på Helle eller i Kragerø sentrum, der Spar Kirkebukta har flere bryggeplasser. Ved brygga i sentrum finner du også Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er kort vei til Amfi Kragerø i Sannidal som innehar 20 butikker og virksomheter.

I Kragerø`s trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge. Alle drevet av Kragerøs mest patriotiske. De med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Brygga langs P.A Heuchsgate kan friste med TexMex på ElPaso, pianobar på Galeien, mat og drikke på Haven, kaffe, håndmat og fine ting på November, Barekoza med asiatisk mat og tradisjonell norsk sommeridyll, Stopp En Halv med pizza og livemusikk, også kalt Kragerøs kulturstue, Jensemann Pub med mye godt øl og Kona`s Cocktailbar hvor det serveres de deiligste cocktails av bartendere med kjærlighet for faget, Onkel Oskar med sin multi-Cuisine og frodige uteservering, og sist men ikke minst Tollboden og Bakhagen som serverer oss en god dose feriefølelse, mat og drikke. I fjor åpnet de også for overnatting på Tollboden Hotell, hvor originale vegger og gulv fra 1783 møter nåtidens eksklusive og moderne design, dette skaper en helt unik stemning.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Hyttene føres opp på romslige selveiet tomter. (Illustrasjon kan avvike noe.) Tomten er i dag opparbeidet med tørrsteinsmurer på 2 sider og stein trapp opp til planert tomt.

Utomhusplan er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse. Utbygger tar forbehold om å foreta endringer i utformingen av utomhusarealene. Dersom utomhusarbeider ikke er fullført ved overtagelse, skal forholdet behandles på samme måte som en mangel.
Det er avtalt at megler holder tilbake en forholdsmessig andel av kontraktssummen inntil disse arbeidene er utført. Styret vil på vegne av sameierne signere på at utomhusarbeider er utført.

Parkering

God parkering på egen tomt og felles opparbeidet parkeringsområde. Det vil bli levert med el-lader til bil ved parkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet. Det forutsettes i så fall at det foreligger midlertidig brukstillatelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse, kan kjøper i medhold av bustadoppføringslovas § 31 holde tilbake et beløp på meglers klientkonto som sikkerhet frem til ferdigattest foreligger. Det gjøres oppmerksom på at tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med forholdene som gjenstår for at ferdigattest kan foreligge. En uavhengig takstmann kan avgjøre rettmessig tilbakehold, og takstmann får da fullmakt til å frigi beløpet når forholdet som hindrer ferdigattest er utbedret.

Reguleringsplan

Reguleringsendring for del av Borteid gjelder oppføring av 9 nye frittliggende fritidsboliger.

Nye hytter tillates etabler med maksimalt 100 m² bebygd areal, BYA. Bygningene skal ha gesimshøyde på maksimalt 3,5 meter og mønehøyde på maksimalt 4,5 meter målt fra gjennomsnittlig planert terreng.
Det kan oppføres 1 bod/uthus med bebygget areal på inntil 15 m² i tilknytning til hver hytte.
Uthuset skal ligge i umiddelbar nærhet til hytta. Uthuset skal ha gesimshøyde på maksimalt 2,5 meter og mønehøyde på maksimalt 3,5 meter, målt fra gjennomsnittlig planert terreng.
Uthus kan føres opp med isolasjon og innvendig kledning, men med vinduer i begrenset omfang. Det tillates etablert badstue i uthus. Uthus tillates ikke benyttet til varig opphold. I tilknytning til hver hytte tillates etablert 1 - en biloppstillingsplass.
På areal avmerket i plankartet skal det etableres felles  renovasjonspunkter/oppsamlingsplass for avfall.

Eiendommen er regulert til fritidsformål. Se forøvrig reguleringskart og bestemmelser til "vedlegg til salgsoppgave"

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei og avløp. Veien er privat.

Heftelser / Rettigheter

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

2018/1281435-1/200  Bestemmelse om vannledning 17.09.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:322  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:323  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:324  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:325  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:326  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:327  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:328  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:329  
rettighetshaver:Knr:0815 Gnr:23 Bnr:330  
Bestemmelse om å drifte og vedlikeholde private ledninger
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0815-23/2, 0815-23/318
Rettigheter i eiendomsrett
Dette gjelder rett til drift og vedlikehold av privat vann- og avløpsledninger for bnr. 322 til 330 over bnr. 2 og 318.

2018/1174391-2/200  Bestemmelse om vann/kloakk 23.08.2018 21:00 
Rettighetshaver:KRAGERØ KOMMUNE  
Org.nr: 963946902
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg
Bestemmelse om etablering av pumpestasjon
Overført fra: 0815-23/2
Gjelder denne registerenheten med flere.
Kragerø kommune gis ved denne erklæringen rett til å etablere og ha pumpestasjon/VA-anlegg, samt rett til å fremføre ledninger til og fra pumpestasjon/VA-anlegg, på gnr. 23, bnr. 2, som anvist på vedlagt kart. Kommunen gis videre rett til å foreta nødvendig drifts, vedlikeholds- og reperasjonsarbeider. Ny bebyggelse inkl. garasjer og støttemur, skal ikke plasseres slik at den er til ulempe for drift og vedlikehold. av VA-anlegg.

2009/641383-1/200  Fredningsvedtak 01.09.2009 
Rettighetshaver:KLIMA- OG MILJØDEPARTEMENTET  
Org.nr: 972417882
Forskrift om verneplan for Oslofjorden
Overført fra: 0815-23/2
Gjelder denne registerenheten med flere
Formål med biotopvernområde er å beskytte viktige holmer for sjøfugler mot forstyrrelser i hekketiden. I tiden fra 15. april til og med 15. juli er det forbud mot all ferdsel på land og på sjø i verneområdet. Kart for hvilken små holmer verneområdet gjelder ligger vedlagt prospekt.

Servitutter / rettigheter
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Tomtene i dette nye hyttefeltet med Gbnr 23/322 til 23/330 er skilt ut fra hovedbøl med Gbnr 23/2. Av den årsak ligger det tinglyste avtaler/erklæringer/bruksretter på de utskilte eiendommen som ikke vedkommer disse. Grunneir av hovedbøl vil sørge disse slettet fra grunnboka til disse nye eiendommene. Kontakt megler for ytterligere informajon.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Når en bolig selges før den er ferdig bygget, skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter, og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. Normalt påregnes i energiklasse B, man kan dog ende opp med lavere energiklasse uten at dette anses som en mangel.

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

7 200 000,- (NB: prisen er fast) Omkostninger 33 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 350 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 50 220,- (Omkostninger totalt) 7 250 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Forskudd tilsvarende 10 % av kjøpesum betales til meglers klientkonto så snart kjøper har mottatt bekreftelse fra megler om at selger har stilt entreprenørgaranti etter bustadoppføringsloven (buofl.) § 12. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av forskudd.

Kjøpers innbetalinger til meglers klientkonto er selgers penger og under selgers råderett fra det tidspunkt selger har stilt garantier etter buofl. §§ 12 og 47. Også avkastning av pengene er selgers fra det tidspunkt selger har oppfylt vilkårene for å motta innbetalinger. Dersom kjøper ikke har signert kjøpekontrakt eller innbetalt forskudd innen 30 dager etter aksept av bud, og dette ikke skyldes forhold på selgers side, er kjøper innforstått med at dette utgjør et vesentlig mislighold av kjøpers kontraktsforpliktelser. Dette vil gi selger rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers  regning.

Sluttoppgjør (resterende kjøpesum, omkostninger og evt. tilvalg/endringer) skal innbetales til meglers klientkonto senest 3 virkedager før overtagelse.

BETALING FOR ENDRINGER OG TILVALG
Betaling for endrings- eller tilleggsarbeider som er avtalt direkte mellom kjøper og selger (eller selgers representant), skjer direkte mellom partene. Gjøres dette før hytten er overtatt må det stilles §47 garanti for beløpet som innbetales.

Offentlige avgifter

Enheten har foreløpig noen sum får kostnader i forbindelse med kommunale avgifter. Stippulert til ca. kr. 18 - 19.000,- for året 2021 inkl. eiendomsskatt. Det tas forbehold om økte kommunale avgifter.

Eiendomsskatt

Det foreligger foreløpig ikke eksakt sum på dette.

Faste løpende kostnader

Enheten får kostnader i forbindelse med kommunale avgifter(ca. kr. 18 - 19.000,- for året 2021) Det tas forbehold i endringer i de kommunale avgifter.
Tv/internett ca. kr. 500 - 700,-

Båtplass:
Ca. kr. 8600,- pr. år. (kun få minutters gange fra hytta)

Veiavgift fra hovedvei til Borteid Panorama.
Ca. kr. 3400,- pr. år.

Velavgift:
Ca. kr. 2900,- pr. år.
Inkluderer følgende, fellesområder som parkering, lekeplass og veinett (brøting og grusing)

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Gebyr ved videresalg

Transport/videresalg før overtagelse krever selgers samtykke. Samtykke kan nektes på fritt grunnlag, og selger kan også stille betingelser for et eventuelt samtykke. Ved utbyggers eventuelle skriftlige samtykke påløper et gebyr på kr. 50 000,- inkl. mva.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Borteid Panorama - Sæternveien 19 D/Kragerø, Gnr. 23 Bnr. 324 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Garantier

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

Kjøpekontrakter

Sørmeglerens standard kjøpekontrakt ved salg etter bustadoppføringslova vil bli benyttet  ved salget.

Tilvalg / Endringer

Det vil, i en tidsbegrenset periode, være anledning til å gjøre tilvalg til fritidsboligene. Mulige tilvalg vil bli presentert i en egen tilvalgsbrosjyre og omfatter blant annet ulike typer parkett, veggfarger, fliser, fronter på kjøkken- og baderomsinnredninger, bad- og kjøkkenarmaturer og endringer i elektroinstallasjoner.

Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15 % av kjøpesum i henhold til bustadoppføringslova § 9. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat avtale. Eventuelle tilvalgsbestillinger innbetales til meglers klientkonto, eller faktureres direkte fra entreprenør/selger.

Endringer ut over de som fremkommer i tilvalgbrosjyren må på fritt grunnlag vurderes av selger, entreprenør og dennes underleverandører. Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i
prosjektets fremdrift. Typiske endringer som ikke tillates er endring av fasade, vindusform og plassering av vann og avløp. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting av prosjektet, må interessent/kjøper være kjent med og akseptere at frister for tilvalg og endringer kan være utgått.

Konferer megler for nærmere informasjon.

Selgers rett til endringer

Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjonen, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger skal så langt det er praktisk mulig, informere Kjøper om slike endringer.

Visning

Etter avtale med megler på 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

I Sørmegleren ønsker vi trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Kontakt megler på telefon, SMS eller mail for å avtale tidspunkt. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Pga. smittesporing må alle visningsdeltakere registrere seg når de kommer på visning. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt. Se til enhver tid oppdatert informasjon om tiltak på sormegleren.no/koronatiltak.

Overtagelse

Etter avtale.

Klargjøring før overtagelse

Hytta overleveres med byggvask, som er en grundig rengjøring av et nybygg eller nylig oppusset bolig. Målet med tjenesten er å fjerne byggstøv, sementstøv og smuss som følge av byggeprossessen. Dette er en grov form for byggrenhold.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Forskudd tilsvarende 10 % av kjøpesum betales til meglers klientkonto så snart kjøper har mottatt bekreftelse fra megler om at selger har stilt entreprenørgaranti etter bustadoppføringsloven (buofl.) § 12. Innbetalingen av 10 % ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av forskudd.

Kjøpers innbetalinger til meglers klientkonto er selgers penger og under selgers råderett fra det tidspunkt selger har stilt garantier etter buofl. §§ 12 og 47. Også avkastning av pengene er selgers fra det tidspunkt selger har oppfylt vilkårene for å motta innbetalinger. Dersom kjøper ikke har signert kjøpekontrakt eller innbetalt forskudd innen 30 dager etter aksept av bud, og dette ikke skyldes forhold på selgers side, er kjøper innforstått med at dette utgjør et vesentlig mislighold av kjøpers kontraktsforpliktelser. Dette vil gi selger rett til å heve avtalen og gjennomføre dekningssalg for kjøpers  regning. Sluttoppgjør (resterende kjøpesum, omkostninger og evt. tilvalg/endringer) skal innbetales til meglers klientkonto senest 3 virkedager før overtagelse.
Prisene fremgår av vedlagte prisliste. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på boliger som ikke er solgt.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-20-0021

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-20-0021. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Oppgjør (Kr.9 900) Tilrettelegging (Kr.19 900) Energimerking av eiendom (Kr.500) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Provisjon (forutsatt salgssum: 7 200 000,-) (Kr.153 360) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.192 345)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3044340