Borgestadholmen

Borgestadholmen 21

Prisantydning
1 850 000 kr
Omkostninger
8 660 kr
Andel fellesgjeld
1 918 659 kr
Totalpris
3 777 319 kr
Formuesverdi
772 732 kr
Felleskostnader
12 695 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2009
P-rom
105 ㎡
Bruksareal
107 ㎡
Tomteareal
2 176 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Stilfull rekkehusleilighet med heis, 3 soverom, 2 bad, garasjeplass, 3 uteplasser og båtplass!

Om eiendommen

Innhold

2. Etasje: Entrè, gang, soverom, bad og stue/kjøkken.
3. Etasje: Stue, gang, 2 soverom, bad og bod.

Bod i kjeller og biloppstillingsplass med lader for el-bil.

Båtplass medfølger, ca.250cm bredde. Båtplass nr. 24.

Standard

Leiligheten fremstår som meget innbydende og med god planløsning. Leiligheten er delikat med gjennomgående lyse og trivelige rom, og de store vindusflatene sørger for flotte lysforhold i alle oppholdsrom. Det er adkomst fra garasjeanlegget via heis opp til svalegang bort til boligen. Det er i tillegg trappeadkomst mot vest fra gjesteparkering.

2. Etasje
Entrèen er innredet med skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Flis på gulv og malte slette flater på vegger og i himling.

Stuen er lys og trivelig, og har plass til sofagruppe og spisegruppe. Utgang til balkong. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og laminert benkeplate, samt integrerte hvitevarer. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Flis på vegg under overskap. Parkett på gulv og malte slette flater på vegger og i himling.

Baderommet har innredning med skuffer og heldekkende servant, vegghengt høyskap, speil, vegghengt toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malte slette flater i himling.

Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement, og er innredet med skyvedørsgarderobe. Rommet er malt i en behagelig farge og har parkett på gulv.

3. Etasje
Stuen har god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp, og får rommet til å virke lyst og luftig. Utgang til balkong. Parkett på gulv om malte slette overflater på vegger og i himling.

Baderommet har innredning med skuffer og heldekkende servant, speil, toalett og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malte slette flater i himling.

Det er to soverom i denne etasjen. Det ene soverommet har plass til seng og er innredet med garderobeløsning. Det andre soverommet har plass til seng og øvrig møblement, og har utgang til balkong. Begge rommene har parkett på gulv og malte slette flater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 105 kvm.
Bruksareal: 107 kvm.
Sekundærareal: 2 kvm.

P-rom inneholder:
2. Etasje: Entrè, gang, soverom, bad og stue/kjøkken.
3. Etasje: Stue, gang, bad og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Båtplass medfølger, ca.250cm bredde. Båtplass nr. 24.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Tor Andrè Strøm den 01.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG2:
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.

Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien følger man Gunnar Knudsens veg og tar til høyre inn Stasjonsvegen. Følg vegen nedover og videre over broen til Borgestadholmen.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en idyllisk og maritim beliggenhet på Borgestadholmen i Skien. Leiligheten ligger svært fint til og har flere solrike balkonger. Her kan du nyte lange sommerkvelder og hyggelige dager i idylliske og rolige omgivelser.  Det er umiddelbar nærhet til hyggelige gangstier langs elven, pent opparbeidede fellesarealer, badestrand og bryggeanlegg. I nærområdet finner man også barnehager, skoler, dagligvarebutikk, frisør og gatekjøkken. Gode bussforbindelser til Skien og Porsgrunn fra Gunnar Knudsens veg.

Tomt

Areal: 2 176 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Med leiligheten følger det en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det er montert lader for el-bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.06.2019. Ferdigattesten gjelder boligbygg med 14 boenheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.12.2009. Attesten gjelder heis. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, offentlig friområde og flomfare, tilhører reguleringsplan "Mindre vesentlig endring av reguleringsplan for Borgestadholmen", datert 12.12.2005.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til friområde-nåværende(ingen), boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum, funksjonskrav, flomfare, boligområde-nåværende og friområde-nåværende, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016 og 17.11.2011.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

1.             Andelseier i borettslaget
2.             Medlemskap i boligbyggelaget
Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert av selger. Etter budaksept vil megler oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Forkjøpsretten utlyses, og megler får tilbakemelding fra forretningsfører når forkjøpsretten er avklart. Dersom forkjøpsretten blir benyttet så innebærer dette at forkjøpsrettsberettiget trer inn i avtalen som allerede foreligger mellom selger og den som har fått sitt bud akseptert. Forretningsfører er SBBL. Ved benyttelse av forkjøpsrett vil det påløpe et gebyr fra Skien boligbyggelag på kr. 7.644,-. For mer informasjon kontakt megler.

Husdyrhold

Husordensreglene tillater ikke husdyrhold uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Skien Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Skien Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 850 000,- (Prisantydning) 1 918 659,- (Andel av fellesgjeld) 3 768 659,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 660,- (Omkostninger totalt) 3 777 319,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Felleskostnader

Kr. 12 695,- pr.mnd.

Felleskostnadene har følgende fordeling:
Felleskostnader: kr 5 071,-
Avdrag lån 2: kr 353,-
Renter tilleggslån: kr 9,-
Avdrag fellesgjeld: kr 3 400,-
Renter fellesgjeld: kr 3 762,-
Garasjeplass: kr 100,-

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres månedlig, og inkluderer renter og avdrag på borettslagets fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt tv og internett.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 1 918 659

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 26108381727, Sparebank 1 Telemark
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.07.2022: 2.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 128
Saldo per 12.07.2022: kr 43 441 578,-
Andel av saldo: kr 1 916 540,-
Første termin: 28.09.2012 Første avdrag: 28.12.2019 Siste termin: 28.06.2054

Lånenummer: 26107947158, Sparebank 1 Telemark
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.07.2022: 2.34% pa.
Antall terminer til innfrielse: 2
Saldo per 12.07.2022: kr 58 011,-
Andel av saldo: kr 2 155,-
Første termin/første avdrag: 28.03.2020  Siste termin: 28.12.2022

Borettslaget har avtale om IN-ordning.

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 772 732,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Borgestadholmen 21, Andelsnr. 5253 Orgnr. 993422460 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0177

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0177. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,2%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3061806