Skien - Borgeåsen/Borgestad/Ballestad/Menstad/Bøle

Borgelia 8

Prisantydning
2 590 000 kr
Omkostninger
77 120 kr
Totalpris
2 667 120 kr
Formuesverdi
642 107 kr
Felleskostnader
1 284 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
14 056 kr / år
Byggeår
1976
P-rom
112 ㎡
Bruksareal
116 ㎡
Tomteareal
130 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Fint beliggende selveierleilighet med carport, fin utsikt og fint bad. Delvis oppussingsbehov. Trappefri til dør.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Vindfang, hall, 2 soverom, bad/vaskerom og bod.
2. Etasje: Stue/kjøkken.

Carport og utevendig bod.

Standard

I entrèen er det plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Videre innover i gangen er det skyvedørsgarderobe for ekstra oppbevaring. Rommene har malte overflater på vegger og i himling.

Romslig og lys stue med flere møbleringsalternativer. Her er det god plass til sofagruppe og spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet, samt kontordel. De store vindusflatene gir stuen godt med naturlig lys, samtidig som man kan nyte utsikten. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse med gode solforhold. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Enkel innredning med slette og profilerte fronter og heltre benkeplate. Opplegg og plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Pent baderom innredet med servantskap, toalett, innmurt badekar og dusjnisje. Opplegg for vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malte plater med downlights i himling.

Boligen har 2 soverom. Begge rommene har plass til seng og øvrig ønsket møblement. Hovedsoverommet er innredet med garderobeskap. Rommene har teppe/laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 112 kvm.
Bruksareal: 116 kvm.
Sekundærareal: 4 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Vindfang, hall, 2 soverom og bad/vaskerom.
2. Etasje: Stue/kjøkken.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1976 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemskap i Borgelia velforening. Eierne betaler en fastsatt kontingent til velforeningen. For tiden er årskontingenten på kr. 12 000,- pr år.  Dette dekker alle kostnader ved fellesarealets drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet. Her er bla. kostnader til veier og snøbrøyting en del av avgiften.

Forretningsfører opplyser om at det er tillatt å holde husdyr. Husdyret skal ikke være til sjenanse eller ulempe for andre huseiere.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 10.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Eiendommen er beliggende på Breidablikk. Leilighet i sameie oppført i 1976.
Leilighet fremstår i sin opprinnelse. Bad er oppført i 2009.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Vinduer i 1. etasje.
- Innvendig > Overflater.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Ytterdør i 1. etasje.
- Utvendig > Veranda.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Menstad følger du Gunnar Knudsens veg et stykke i retning Porsgrunn, deretter tar du til venstre opp Håvundvegen og videre andre til høyre. Følg veien videre til høyre (Breidablikkvegen) og ta andre til venstre inn Tårnfjellvegen. Følg veien rundt svingen og terrasseleilighetene ligger på venstre side. Leiligheten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Borgelia, i et godt etablert boligområde. Fra leiligheten er det fantastiske sol- og utsiktsforhold fra stor vestvendt terrasse. Det er gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Borgeåsen senter ligger i umiddelbar nærhet til boligen og har matbutikk med post-i-butikk, frisør og blomsterbutikk. Forøvrig kort vei til Porsgrunn sentrum med alle byens servicetilbud.

Sentrumsområdet i Porsgrunn er beliggende hyggelig til langs elva, og spaserer du langs elvepromenaden er det aldri lang vei til bespisning på restauranter og hyggelige kafeer med et bredt utvalg. Kulturhuset Ælvespeilet har blitt et landemerke langs elven, og har et fullspekket program med teater, musikk og humorshow.

Det er flere fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet, hvor det i umiddelbar nærhet finnes tursti som fører deg til Borgestadmarka. På vinterstid er Jarseng meget populært og har flott skianlegg med lysløype.

Tomt

Areal: 130 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 4800

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Kevin Holta . Årlig festeavgift er kr. 4800 . Grunneier opplyser at man ikke har bestemt når neste regulering av festeavgift er. Vanlig praksis er regulering hvert 10. år. Festekontrakten utgår i år 2075 . Det gjøres oppmerksom på  at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt. Det gjøres oppmerksom på at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Godkjenning skal sendes med overskjøting, og må foreligge før oppgjør kan finne sted. Kontakt megler for mer informasjon.

Megler har ikke lykkes med å komme i kontakt med grunneier og opplysninger vedrørende regulering av festeavgiften er hentet fra tidligere salg.

Fellesarealet er opparbeidet med asfalterte gangveier og gårdsplass, samt noe grøntarealer.

Parkering

Det medfølger egen carport i fellesanlegg. Forøvrig parkeringsmuligheter på felles parkeringsområde.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.04.1981. Ferdigattesten gjelder terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Deler av 1. etasje er bruksendret fra bod til bad. Bruksendring av bod til bad har medført bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var S-rom (tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Areal som er bruksendret utgjør ca 3 kvadrat og har medført en økning på P-rom areal fra 109 til 112 kvadratmeter.
Å bruksendre er å endre bruk av et rom fra en tillatt bruk til en annen. For eksempel endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til hoveddel (for eksempel stue) eller omvendt.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsendring av reguleringsplan for del av Åkre Gård - nordre del.", datert 24.04.1978.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til båndlegging for regulering etter pbl, boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Det foreligger søknad inne på nytt leilighetsbygg nede ved veien.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Adkomst til kommunal veg fra felles parkering.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1976/12419-2/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 13.09.1976 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

1976/12419-3/101  Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst: 13.09.1976 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 145
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
Meglers forklaring: Festekontrakt med opplysninger om festeforholdet

1976/12419-3/101  Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst: 13.09.1976 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 145
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
Gjelder feste
Meglers forklaring: Festekontrakt med opplysninger om festeforholdet

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,-)) 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 120,- (Omkostninger totalt) 2 667 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 14 056,02 pr. år

Eiendommen har vannmåler.  Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Faste løpende kostnader

Eierne betaler en kontingent til velforeningen. Årskontingenten er kr. 12 000,- pr år som innbetales i to terminer. Dette dekker alle kostnader ved fellesarealets drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet.

I tillegg kommer husforsikring. Denne utgjør ca. kr 3 400,- per år. Velforeningen administrerer forsikringen.

Festeavgiften kreves inn separat av grunneier, og er for tiden på kr 4.800,- per år.

Formuesverdi

Primær: Kr. 642 107,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Borgelia 8, Gnr. 75 Bnr. 156 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Selveier

Selger

John Andreas Hansen's bo v/fullmektig Ketil Kristoffer Hansen.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0028

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0028. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3068472