Skien

Borgelia 47

Felleskostnader
1 000 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1978
P-rom
106 ㎡
Bruksareal
116 ㎡
Tomteareal
80 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Flott og innholdsrik terrasseleilighet med panoramautsikt. Carport. Innflyttingsklar

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Hyggelig inngangsparti med plass til utemøbler. I vindfanget er det plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Rommet er malt i lyse farger og har downlights i himling.

Romslig og stilfull stue med flere møbleringsalternativer. Her er det god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement, samt spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet. De store vindusflatene gir stuen godt med naturlig lys, samtidig som man kan nyte den flotte utsikten. Fra stuen er det utgang til stor vestvendt terrasse med gode solforhold og panoramautsikt. Stuen er malt i lyse delikate farger og har parkett på gulv.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen, og får godt med dagslys via store vindusflater. Pen innredning i høyglans med slette fronter og laminert benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Det er montert lekkasjestopper. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Delikat og romslig baderom innredet med servant med skuffer, speilskap, vegghengt toalett og badekar. Flis på gulv, flis på vegger og panel med downlights i himling.

Praktisk vaskerom innredet med utslagsvask og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Vinylbelegg på gulv, malte plater på vegger og i himling.

Boligen har 2 soverom. Rommene har plass til seng og øvrig møblement, og er innredet med skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter. Malt furugulv og tapet/malte overflater på vegger og i himling.

Flere boder med gode oppbevaringsmuligheter

Beliggenhet

Adkomst

Fra Menstad følger du Gunnar Knudsens veg et stykke i retning Porsgrunn, deretter tar du til venstre opp Håvundvegen og videre andre til høyre. Følg veien videre til høyre (Breidablikkvegen) og ta andre til venstre inn Tårnfjellvegen. Følg veien rundt svingen og terrasseleilighetene ligger på venstre side. Leiligheten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i carport.

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Borgelia, i et godt etablert boligområde. Fra leiligheten er det fantastiske sol- og utsiktsforhold fra stor vestvendt terrasse. Det er gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Borgeåsen senter ligger i umiddelbar nærhet til boligen og har matbutikk med post-i-butikk, frisør og blomsterbutikk. Forøvrig kort vei til Porsgrunn sentrum med alle byens servicetilbud.

Sentrumsområdet i Porsgrunn er beliggende hyggelig til langs elva, og spaserer du langs elvepromenaden er det aldri lang vei til bespisning på restauranter og hyggelige kafeer med et bredt utvalg. Kulturhuset Ælvespeilet har blitt et landemerke langs elven, og har et fullspekket program med teater, musikk og humorshow.

Det er flere fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet, hvor det i umiddelbar nærhet finnes tursti som fører deg til Borgestadmarka. På vinterstid er Jarseng meget populært og har flott skianlegg med lysløype

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 11.10.1978. Ferdigattesten gjelder terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Utvendig bod er innlemmet i bolig og vindu er innsattt yttervegg. Bruksendring av bod til oppholdsrom har medført bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var S-rom (tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Soverom i 2. etasje er fjernet til fordel for større stue.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsendring av reguleringsplan for del av Åkre Gård - nordre del.", datert 25.04.1978.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til båndlegging for regulering etter pbl., boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Det gjøre oppmerksom på at det nylig ble sendt ut nabovarsel om å få sette opp en 3 etasjes boligblokk på tomten til Tårnfjellveien 13.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/75/195:
02.06.1978 - Dokumentnr: 7113 - Urådighet
Gjelder feste
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER

02.06.1978 - Dokumentnr: 7113 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 116
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

02.06.1978 - Dokumentnr: 7113 - Festekontrakt - vilkår
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 116
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

10.05.1979 - Dokumentnr: 6409 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flereØkonomi

Omkostninger kjøper

3 100 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-))

89 870,- (Omkostninger totalt)

3 189 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG3:
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Vinduer fra byggeår.
- Utvendig > Veranda.
- Innvendig > Furugulv.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom.
- Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom.
- Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken/trapperom.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82230021. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Velforening

Eierne betaler en kontingent til velforeningen. Årskontingenten er kr. 12 000,- pr år som innbetales i to terminer. Dette dekker alle kostnader ved fellesarealets drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet.

I tillegg kommer husforsikring. Denne utgjør ca. kr 3 400,- per år. Velforeningen administrerer forsikringen.

Festeavgiften kreves inn separat av grunneier, og er for tiden på kr 4.800,- per år.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3807/75/195:
02.06.1978 - Dokumentnr: 7113 - Urådighet
Gjelder feste
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER

02.06.1978 - Dokumentnr: 7113 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 116
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

02.06.1978 - Dokumentnr: 7113 - Festekontrakt - vilkår
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 116
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

10.05.1979 - Dokumentnr: 6409 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flereSammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 6: Lekkasje i verandagulv.
Punkt 11: Sikringsskap og alt som er gjort av elektrisk arbeid i boligen. Løberg A/S.
Punk 18: Tatt bort sov 2. etasje.
Punk 19: Nye leiligheter på nabotomt.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.
Solgt

Kontakt megler

Produktnr: 7AEA132B-6BEA-4784-A92D-EF64C4C14357