Borgeåsen

Borgelia 37

Prisantydning
3 490 000 kr
Omkostninger
99 620 kr
Totalpris
3 589 620 kr
Formuesverdi
693 915 kr
Felleskostnader
934 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
15 654 kr / år
Byggeår
1976
P-rom
108 ㎡
Bruksareal
117 ㎡
Tomteareal
81 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Stillfull og romslig selveierleilighet med stor terrasse og nydelig utsikt. Carport med EL-bil lader.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Vindfang, hall, 2 soverom, bad, vaskerom og boder.
2. Etasje: Stue/kjøkken/trapperom.

Carport og utvendig bod.

Standard

Hyggelig inngangsparti med plass til utemøbler. I vindfanget er det plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Rommet er innredet med skyvedørsgarderobe for ekstra oppbevaring. Flis på gulv med varmekabler og malte overflater på vegger og i himling. Videre innover i gangen har man adkomst til soverommene, badet og vaskerommet, samt trappen opp til 2. etasje.

Romslig og stilfull stue med flere møbleringsalternativer. Her er det god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement, samt spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet. De store vindusflatene gir stuen godt med naturlig lys, samtidig som man kan nyte den flotte utsikten. Fra stuen er det utgang til stor vestvendt terrasse med gode solforhold. Stuen er malt i lyse delikate farger og har parkett på gulv.

Pen Kvikk kjøkkeninnredning fra 2011 med slette fronter og laminert benkeplate. Takhøy innredning med gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Flisplater på vegg ved vasken og platetoppen. Integrert kjøleskap, komfyr og platetopp, samt opplegg for oppvaskmaskin. Det er montert lekkasjestopper. Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot spisestuen og stuen, og får godt med dagslys via store vindusflater. Parkett på gulv og malte flater på vegger og i himling.

Romslig baderom med innredning i høyglans med heldekkende servant og skuffer, vegghengt skap, speil med lys, vegghengt toalett og dusjkabinett.
Flis på gulv med varmekabler, malte plater på vegger og i himling.

Praktisk vaskerom med gode oppbevaringsmuligheter. Rommet er innredet med plassbygget benkeskap med vask og toalett. Opplegg til vaskemaskin. Vinylbelegg på gulv, malt strie på vegger og malte plater i himling.

Boligen har 2 soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, og har walk-in garderobe med hyller og skuffer. Begge rommene har parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 108 kvm.
Bruksareal: 117 kvm.
Sekundærareal: 9 kvm.

Utvendig bod på ca. 2 kvm og veranda på 37 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Vindfang, hall, 2 soverom, bad og vaskerom. 
2. Etasje: Stue/kjøkken/trapperom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1976 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Pliktig medlemskap i Borgelia velforening. Eierne betaler en fastsatt kontingent til velforeningen. For tiden er årskontingenten på kr. 7 700,- pr år  Dette dekker alle kostnader ved fellesarealets drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet. Her er bla. kostnader til veier og snøbrøyting en del av avgiften.

Forretningsfører opplyser om at det er tillatt å holde husdyr. Husdyret skal ikke være til sjenanse eller ulempe for andre huseiere.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 07.02.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Bolig over 2 etasjer med ytre flater mot tak. Takkonstruksjonen er oppbygget som flatt tak, tekket med pappa med innvendig nedløp. Yttervegg av antatt 100 mm isolert bindingsverk med malt bordkledning og Steni fasadeplater. Bærende konstruksjoner i tre og betong. Utvendig vestvendt veranda med spaltegulv og papptekking fra 2020.

Følgende avvik har fått TG3:
- Innvendig > Parkett i 2. etasje.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt  > Bad.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Veranda.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Innvendige trapper.
- Innvendig > Innvendige dør til soverom.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom.
- Våtrom > Overflater gulv > Vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom.
- Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Tidligere eier la ny takpapp og ny platting i 2021. Easy ladeanlegg montert i carport i 2021.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Menstad følger du Gunnar Knudsens veg et stykke i retning Porsgrunn, deretter tar du til venstre opp Håvundvegen og videre andre til høyre. Følg veien videre til høyre (Breidablikkvegen) og ta andre til venstre inn Tårnfjellvegen. Følg veien rundt svingen og terrasseleilighetene ligger på venstre side. Leiligheten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Borgelia, i et godt etablert boligområde. Fra leiligheten er det fantastiske sol- og utsiktsforhold fra stor vestvendt terrasse. Det er gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Borgeåsen senter ligger i umiddelbar nærhet til boligen og har matbutikk med post-i-butikk, frisør og blomsterbutikk. Forøvrig kort vei til Porsgrunn sentrum med alle byens servicetilbud.

Sentrumsområdet i Porsgrunn er beliggende hyggelig til langs elva, og spaserer du langs elvepromenaden er det aldri lang vei til bespisning på restauranter og hyggelige kafeer med et bredt utvalg. Kulturhuset Ælvespeilet har blitt et landemerke langs elven, og har et fullspekket program med teater, musikk og humorshow.

Det er flere fine tur- og rekreasjonsmuligheter i nærområdet, hvor det i umiddelbar nærhet finnes tursti som fører deg til Borgestadmarka. På vinterstid er Jarseng meget populært og har flott skianlegg med lysløype.

Tomt

Areal: 81 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 4800

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Kevin Holta . Årlig festeavgift er kr. 4800 . Grunneier opplyser at man ikke har bestemt når neste regulering av festeavgift er. Vanlig praksis er regulering hvert 10. år. Festekontrakten utgår i år 2075 . Det gjøres oppmerksom på  at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt.
Det gjøres oppmerksom på at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Godkjenning skal sendes med overskjøting, og må foreligge før oppgjør kan finne sted. Kontakt megler for mer informasjon.

Megler har ikke lykkes med å komme i kontakt med grunneier og opplysninger vedrørende regulering av festeavgiften er hentet fra tidligere salg.

Fellesarealet er opparbeidet med asfalterte gangveier og gårdsplass, samt noe grøntarealer.

Parkering

Det medfølger egen carport i fellesanlegg. Det er montert lader for el-bil.
Forøvrig parkeringsmuligheter på felles parkeringsområde.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.04.1981. Ferdigattesten gjelder terrassehus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til båndlegging for regulering etter pbl., boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan "Reguleringsendring av reguleringsplan for del av Åkre Gård - nordre del", datert 24.04.1978.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Adkomst til kommunal veg fra felles parkering.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1978/3740-2/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 14.03.1978 
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Opplysninger om samvirket og plikter som må overholdes.

1978/4282-3/101  Festekontrakt - vilkår  
Tinglyst: 30.03.1978 
ÅRLIG AVGIFT NOK 116
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Meglers forklaring: Festekontrakt med opplysninger om festeforholdet.

1978/4282-2/101  Urådighet  
Tinglyst: 30.03.1978 
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
Gjelder feste
Meglers forklaring: Grunneier må godkjenne/samtykke til overdragelse av eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Eiendommen er overbeheftet. Det er en forutsetning for gjennomføring av salget at kreditoren(e) aksepterer å slette sitt pant mot nettoproveny. Dersom det blir tinglyst ytterligere pant/utlegg i eiendommen, kan handel kun gjennomføres forutsatt at disse aksepterer å slette sitt pant uten å få innfrielse av det underliggende kravet. Megler vil holde kjøper orientert om eventuell utvikling i saken. For i best mulig grad å sikre gjennomføring av handelen, er det et ønske og en fordel at overtagelse blir satt til snarest mulig.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 99 620,- (Omkostninger totalt) 3 589 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 15 653,52 pr. år

Faste løpende kostnader

Eierne betaler en kontingent til velforeningen. Årskontingenten er kr. 7 700,- pr år som innbetales i to terminer. Dette dekker alle kostnader ved fellesarealets drift som ikke gjelder den enkelte bruksenhet.

Årskontingenten har følgende fordeling:
Første halvår er velavgiften på kr 3000,- + manglende bonus fra året før (oppad til kr 1200,-) hvis man ikke har jobbet dugnad som er dokumentert.
Andre halvår er velavgiften på kr 3500,-.

I tillegg kommer husforsikring. Denne utgjør ca. kr 3400,- per år. Velforeningen administrerer forsikringen.

Festeavgiften kreves inn separat av grunneier, og er for tiden på kr 4.800,- per år

Formuesverdi

Primær: Kr. 693 915,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Borgelia 37, Gnr. 75 Bnr. 185 i Skien kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0306

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0306. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,50%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3067365