Tinnheia

Blyveien 1C

Prisantydning
2 390 000 kr
Omkostninger
16 628 kr
Andel fellesgjeld
108 217 kr
Andel fellesformue
3 581 kr
Totalpris
2 514 845 kr
Formuesverdi
608 170 kr
Formuesverdi sekundær
2 189 410 kr
Felleskostnader
4 286 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1967
P-rom
70 ㎡
Bruksareal
92 ㎡
Tomteareal
28 504 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott 3-roms toppleilighet med stor, solrik innglasset balkong

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Blyveien 1 C!

Leiligheten ligger i øverste etasje med flotte solforhold på romslig balkong.
Boligen har følgende planløsning: Gang/entré, bad med dusjkabinett toalett, servant samt opplegg til vaskemaskin, 2 soverom, stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. I stuen er det vedovn og utgang til balkong. Stuen er delvis åpent kjøkken. Kjøkken med hvite fronter og laminat benkeplate. Hvitevarer som ovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap/frys medfølger salget.

I kjeller er det én stor bod og én liten
I tillegg er det felles sykkelbod og felles vaskeri.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 92 kvm Sekundærrom: 22 kvm.
P-rom inkl: Gang, bad, stue/kjøkken, 2 soverom.
S-rom inkl.: Innglasset balkong.

Romarealer oppgitt i nettomål: Gang: 1,9 m2, bad: 4,4 m2, stue/kjøkken: 40,5 m2, soverom: 12 m2, innglasset balkong: 20,5 m2, soverom: 10,6 m2.
Tilleggsareal oppgitt i bruksareal (BRA): Kjellerbod: 7 m2, skap i fellesbod i kjeller: 0,5 m2.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1967 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Ved og elektrisk til oppvarming. ADURO peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. Pipa ble fornyet i 2017/2018 ved at det ble montert inn nytt stålrør i pipa. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Vaskeriet benyttes etter vaskeliste, og de som har vasketid har også tørkestativet til sin rådighet. Se husordensreglene for utfyllende bestemmelser.

Hylle i stue (rund) og hylle i stue medfølger ikke.

Beboere som har privat fryseboks koplet til lagets fellesnett i kjellerbod skal registrere dette hos styret. Styret fastsetter en passende årlig sum det skal koste. Pr. 2023 er dette beløpet kr. 500,-.

Det er kun tillatt med elektrisk grill på verandaen.

Det er ikke lov å installere varmepumpe i leilighetene, dette pga. kondens, lekkasje og støy.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 15.09.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten trenger vanlig vedlikehold, følgende hovedtrekk kan nevnes: Inngangsdør har normal slitasje, døra er merket B30 (branndør). Vinduer og balkongdør er fra 1989 og har normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Ett soveromsvindu av PVC er i bra stand. Oppussing av bad er av ukjent årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes mht. oppgradering av gulvsluket m.m. Dusjkabinett i rommet er en god løsning mht. fukt. IKEA kjøkkeninnredning er i bra stand, keramisk platetopp er montert. Røropplegge er stort sett av eldre årgang, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran til leiligheten er montert på kjøkken. Lekkasjevarsler er montert i kjøkkenbenken. Sikringsskap med vanlig skrusikringer, hovedsikringer på 35 A. 2 kurser med automatsikring. V.v.-bereder er fra 2021 og er på 101 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. ADURO peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. Pipa ble fornyet i 2017/2018 ved at det ble montert inn nytt stålrør i pipa. Innglasset balkong er medtatt i samlet arealmåling. Kjellerbod som tilhører leiligheten måler 7 m2.
Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet."

Følgende avvik har fått TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig > Dører. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med vanlige skrusikringer, hovedsikringer på 35 A. 2 kurser med automatsikringer

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Tidligere eiere har renovert hele badet. Usikker på årstall og hvordan det er utført. Ser ut som det er utført av fagkyndige, men grunnet uvitenhet
krysses det for sikkerhets skyld av på ufaglært. 2012.
- Taket ble renovert av borettslaget i 2016 i følge styreleder. Dokumentasjon finnes hos Sørlandets boligbyggerlag. 2016.
- Noe treghet i rørsystem, ikke vært et tiltakskrevende problem. Benyttet avløpsrens av og til, men ingen ytterligere tiltak har vært nødvendig.
- Ny stoppekran i alle leiligheter. Samtidig bytte av varmtvannstank med lekkasjeføler. Olto VVS. 2021.
- Pipefornying ble utført i 2017/18. Nye stålrør innvendig i pipe ble satt inn. Peis ble samtidig kjøpt ny og byttet av samme fagfolk i den forbindelsen.
- Leilighetsbygg med ny parkeringskjeller skal bygges ved eksisterende garasjeanlegg. I den anledning vil garasjene til borettslaget forsvinne, ved ferdigstilt parkeringskjeller har borettslaget krav på ny parkeringsplass i denne kjelleren. Borettslaget planlegger å benytte midlene for solgt eiendom til oppgradering av fasade.
- Innglassering av balkong ble utført sommeren 2016.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet på Tinnheia, nær Tinnheia Torg med dagligvare-forretning, post, legesenter, tannlege, pizzakiosk, samt diverse andre servicetilbud. Kort vei til skole (Karl Johans Minne), barnehage, lekeplass og bussholdeplass med gode bussforbindelser til byen (bussene går ca. 4 ganger i timen på dagtid). Gang- og sykkelsti til Kr.sand sentrum.

Tomt

Areal: 28 504 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det er fritt fram å parkere i garasje 50 til 73, da porten skal stå oppe hele tiden. Plasser utenfor garasjeanlegg, etterhvert flere plasser ved gamle Taxi huset Tinnheiveien 15. Vi ber alle om å ta hensyn under byggeperioden. I følge styrelder Vidar Hægeland.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på blokk med 27 leiligheter datert 17.09.1970, samt på utvidelse av balkonger datert 14.01.2003. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1502 "Skogen borettslag, detaljregulering", datert 16.02.2022. Plan under arbeid: Områderegulering for Tinnheia bydel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det er planlagt oppført 3 boligbokker over veien fra blokka, i Blyveien 2. Det ble gitt rammetillatelse til oppføring av 3 boligblokker med felles garasjeanlegg samt tilhørende utomhusanlegg og felles renovasjonsløsning 29.06.2023. Blokkene skal bygges hvor borettslagets garasjer står i dag, disse garasjene vil således bli revet. Det ble gitt godkjenning på riving av garasjeanlegg bestående av 5 bygg fra kommunen 29.06.2023. Selger opplyser om at borettslaget vil ha krav på ny parkeringplass i den nye garasjekjelleren. Rammetillatelse for 3 boligblokker inkl. tegninger samt planprogram for Tinnheia bydel (datert 13.03.2023) kan fås ved forespørsel til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4425. Tinglyst: 14.07.1967. Best. om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr.: 16429. Tinglyst: 31.07.2006. Bestemmelse iflg. skjøte. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.
Dagboknr.: 980279. Tinglyst: 04.12.2008. Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver: Glitre Nett AS. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bestemmelse om adkomstrett, med flere bestemmelser.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Borettslaget erkjenner beboernes rett til fritt å ha såkalte innedyr, f.eks. rasekatt eller fugl i bur. Andre dyr som blir luftet eller slippes på "egenhånd", f.eks. hund eller katt, kan bare holdes når styret godkjenner det etter skriftlig søknad. Søkers medbeboere i oppgang skal rutinemessig høres i slike tilfeller, før styret gjør sitt vedtak.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 390 000,- (Prisantydning) 108 217,- (Andel av fellesgjeld) 2 498 217,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 628,- (Omkostninger totalt) 2 514 845,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggelag kr 750,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggelag (kr 500,- i andelskapital og kr 250,- i årskontigent). Priser fra 01.01.2023.

Offentlige avgifter

Inkludert i felleskostnader.

Eiendomsskatt

Inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 4 286,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Avdrag (kr. 585,-) og renter (kr. 437,-) på felleslån, Telia TV/bredbånd (kr. 468,-), dugnad (kr. 25,), serviceavtale (kr. 39,-), vask fellesareal (kr. 70,-) og driftskostnader (kr. 2662,-). Innenfor driftskostnader ligger kommunale avgifter, eiendomsskatt, renovasjon, strøm i fellesareal, forsikring på bygg, vaktmestertjenester, vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 108 217
Andel fellesformue kr. 3 581

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 114196553, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 14.09.2023: 3.44% pa.
Antall terminer til innfrielse: 15
Saldo per 14.09.2023: 4 769 275
Andel av saldo: 37 164
Første termin: 30.06.2001Første avdrag: 31.12.2008 (siste termin 31.12.2030)

Lånenummer: 30008289596, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.09.2023: 5.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 67
Saldo per 14.09.2023: 9 118 315
Andel av saldo: 71 054
Første termin/første avdrag: 25.06.2020 (siste termin 25.03.2040)

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 608 170,- for år 2021. Sekundær: Kr. 2 189 410,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Blyveien 1C, Andelsnr. 29 Orgnr. 952480359 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-23-0358

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-23-0358. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480)
Provisjon (fast) (Kr.55 000)
Tilrettelegging (Kr.15 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215)
Totalt kr. (Kr.96 045)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Produktnr: 3074460