Bystranda/ Tangen

Blokkhusgata 19

Prisantydning
4 890 000 kr
Omkostninger
134 240 kr
Andel fellesgjeld
5 393 kr
Totalpris
5 029 633 kr
Formuesverdi
769 291 kr
Formuesverdi sekundær
2 769 447 kr
Felleskostnader
5 161 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2013
P-rom
72 ㎡
Bruksareal
76 ㎡
Tomteareal
5 380 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott gjennomgående 3-roms leilighet med solrik balkong I Heis I Garasjeplass I Plussbolig med flere fellesarealer

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av Blokkhusgata 19!
Leiligheten ligger i byggets 4 etasje og har gjennomgående planløsning og en generøs takhøyde!

Bystranda Park består av såkalte plussboliger med ekstra service og flotte fellesområder. Ved å tilby service, opplevelser og trygghet bringes noe av servicen kjent fra bl.a. hoteller inn i boligprosjektet. Her kan man sette seg i lobbyen, ta en kopp kaffe og lese dagens aviser. Til felles benyttelse finnes flott treningsrom, betjent resepsjon, bibliotek og kjøkken.

Det er også mulig å leie selskapslokale og gjesterom ved behov. Service- og tjenestetilbudet omfatter bl.a. ferie- og fraværsservice (blomstervanning og post/avis). Tilbud om felles middag tirsdager, vafler torsdager, etc. Forøvrig hyggelige fellesarrangementer som f. eks. julebord, 17. mai frokost og kulinariske festaftener. For ytterligere informasjon anbefales sameiets egen nettside, www.plusservice.no.

Leiligheten inneholder følgende: Gang, soverom x 2, stue/kjøkken, bad og bod.
Det medfølger bod i kjeller på ca. 5. kvm.

Fra stuen og kjøkken er det utgang til overbygd balkong med gode solforhold. I byggets kjeller er det tilhørende parkeringsplass og bod.

Med heisadkomst fra fellesareal kommer man inn i en hyggelig gang/entré. Her er det parkett på gulv og god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling er montert på vegg. Fra gangen har man adgang til leilighetens øvrige rom.

Leilighetens hovedrom- et stort, godt rom med åpen stue/ kjøkkenløsning. Her er det parkett på gulv og malte vegger.
Stuen er romslig og har god plass til sofagruppe med tilhørende møblement. Fra stue er det utgang til balkong med god plass til utemøblementer og gode solforhold. Rommet har store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lysinnslipp.

Kjøkkenet er praktisk plassert i rommet, med en åpen, men samtidig skjermet løsning til stuen. Her er det godt med skap- og benkplass. Det er god plass til spisebord. Kjøkkenet inneholder integrerte hvitevarer og alt ligger til rette for god matlaging.

Leiligheten har to gode soverom, hvorav begge har parkett på gulv og lysmalte vegger. Hovedsoverommet har god plass til stor seng med tilhørende møblement og godt med skapplass i nyere skyvedørsgarderobe.

Soverom nummer II, har også god plass til seng og tilhørende møblement og ligger vis a vis hovedsoverommet.

Leilighetens baderom inneholder dusjhjørne, servant og wc samt opplegg for vaskemaskin.

I tilknytting til gangen er det også innvendig bod for oppbevaring.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 76 kvm
P-rom inneholder: Gang, soverom x 2, stue/kjøkken, bad.
S-rom: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2013 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Det er vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom inklusiv baderom. Gulvvarmen er soneinndelt og tilknyttet termostatstyring. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Bystranda Park består av såkalte plussboliger med ekstra service og flotte fellesområder. Ved å tilby service, opplevelser og trygghet bringes noe av servicen kjent fra bl.a. hoteller inn i boligprosjektet. Her kan man sette seg i lobbyen, ta en kopp kaffe og lese dagens aviser. Til felles benyttelse finnes flott treningsrom, betjent resepsjon, bibliotek og kjøkken.

Det er også mulig å leie selskapslokale og gjesterom ved behov. Service- og tjenestetilbudet omfatter bl.a. ferie- og fraværsservice (blomstervanning og post/avis). Tilbud om felles middag tirsdager, vafler torsdager, etc. Forøvrig hyggelige fellesarrangementer som f. eks. julebord, 17. mai frokost og kulinariske festaftener. For ytterligere informasjon anbefales sameiets egen nettside, www.plusservice.no.

Det er en stor felles takterrasse tilhørende sameiet.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 06.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG2:
Våtrom: Overflater Gulv - Bad:  Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 5: Vanninntregning i parkeringskjeller. Lekkasjen er utbedret av entreprenøren
Pkt. 6: Gjelder ikke vår leilighet. Lekkasjen er utbedret av entreprenøren
Pkt. 10: Har forekommet.
Pkt. 19: Reguleringsplan Tangen 52.
Pkt. 25: Gjelder ikke vår leilighet. Foreligger forhandlinger med entreprenøren vedrørende vannlekkasje i noen leiligheter i sameiet
Pkt. 28: Har forekommet.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Bystranda som er et av de mest attraktive boligområdene i Kristiansand. På bystranda er det blitt et riktig utvalg av mange fasiliteter. Aquarama er byens nye stolthet med flott badeanlegg, treningssenter, SPA, idrettshall, cafe, apotek, etc. Det er flere matbutikker i gangavstand fra boligen. Flott badestrand og koselig promenade bort til Fiskebrygga.

Tomt

Areal: 5 380 kvm, Eierform: Eiet tomt
Parkmessig opparbeidet fellestomt med trivelig areal med nærhet til både elven Otra og Bystranda

Parkering

Parkeringsplass i byggets kjeller (nr. 50) medfølger leiligheten. Heisadkomst til leilighetens etasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.06.2013. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig og tilhører reguleringsplan nr. 891, reguleringsplan for Tangen i Kr.sand, datert 16.06.04, samt plan nr. 1264, bestemmelser til Kommunedelplan for Kvadraturen og vestre havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022, datert 12.02.14. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 4745. Tinglyst: 04.01.2008 - Bestemmelse iflg. skjøte.
Dagboknr.: 834144. Tinglyst: 13.10.2011 - Elektriske kraftlinjer.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Selger har fremlagt energiattest for eiendommen. Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Det kan ikke holdes dyr uten forutgående samtykke fra sameiets styre. Samtykke kan ikke nektes dersom gode grunner taler for at dyrehold tillates, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen, jfr. eierseksjonsloven §28.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse av ny eier kreves ikke.

Forretningsfører

DKS AS

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 890 000,- (Prisantydning) 5 393,- (Andel av fellesgjeld) 4 895 393,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 895 393,-)) 134 240,- (Omkostninger totalt) 5 029 633,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 5.706,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 4 786,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer


Driftsutgifter kr. 2306,- kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring på bygg, renter og avdrag på fellesgjeld (ubetydelig ihht. forretningsfører), forretningsførsel, vaktmestertjenester, vask-renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, forskudd fjernvarme kr. 800,-, serviceavgift kr. 1206,- ,p-plass kr. 125,-, TV/internett kr 349,-, styre- og revisjonshonorar, Vedlikeholdsfond kr. 350,-

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 5 393

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 769 291,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 769 447,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Blokkhusgata 19, Gnr. 150 Bnr. 1798 Snr. 79 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0142

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0142. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (fastsatt-) (Kr. 60.000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør -  (Kr.6.115)
Totalt kr. (Kr.97.950,-)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059547