Bystranda Aveny

Blokkhusgata 12

Prisantydning
2 590 000 kr
Omkostninger
9 200 kr
Totalpris
2 599 200 kr
Formuesverdi
526 302 kr
Formuesverdi sekundær
1 999 947 kr
Felleskostnader
2 534 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2008
Internt bruksareal (BRA‑i)
39 ㎡
Bruksareal
44 ㎡
Tomteareal
4 618 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Bystranda Aveny - Pen og tiltalende 2-roms med heis og med fin utsikt over Bystranda- Solrik felles takterrasse

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Pen, moderne og arealeffektiv leilighet med god beliggenhet i rolig og populært område. Leiligheten fremstår med effektiv arealfordeling, lyse trivelige farger og er godt vedlikeholdt. Det er ikke registrert vesentlige avvik ut over det man kan forvente av alder på leiligheten.

1. etasje: Gang/entré, stue, kjøkken bad og soverom.

Gang/entré:
Lys gang/entré med inngang til bad og stue/kjøkken.

Stue/kjøkken:
Leiligheten har en åpen stue/kjøkken løsning. Her er det plass til både sofagruppe og spisegruppe. Stuen fremstår som lys og har rikelig med vinduer som gir godt med lys. Kjøkkenet i leiligheten er praktisk og godt utnyttet med hvite fronter og lyse grå benkeplate, som gir et lyst og luftig romfølelse. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer ( stekeovn, koketopp og helt ny oppvaskmaskin), samt frittstående kjøl/fryseskap.

Bad/Wc:
Flislagt bad med vannbåren varme, dusjhjørne, toalett, servant og spotter i tak. Det er også opplegg for vaskemaskin som medfølger i salget.

Soverom:
Leiligheten har et stort og romslig soverom med inngang fra stuen. Soverommet har et garderobeskap med stor oppbevaringsplass.

Kort fortalt om leiligheten:
- Moderne 2-roms leilighet
- Åpen stue/kjøkkenløsning
- Flislagt bad
- 1 romslig soverom
- Praktisk sportsbod i kjeller.
- Sentral beliggenhet.
- Stor felles takterrasse med nydelig utsikt og gode solforhold.
- Gulvvarme
- Lave strømutgifter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vannbåren varme som kan justeres i leiligheten med termostat. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør vei ned mot bystranda og ut mot Tangen og følg skilting til Blokkhusgata. Det vil bli godt skiltet med Sørmegleren visningsskilt ved fellesvisning.

Parkering

Gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser. Felles sykkel bod i kjeller - her er det også mulighet for å leie plass til kajakk / kano av Borettslagets styre.

Beliggenhet

Flott beliggenhet med flott utsikt over Bystranda fra stuen. Umiddelbar nærhet til alle aktiviteter, men i svært vakre og rolige omgivelser bort fra bilstøy og bylarm. Et sted hvor sansene kan hvile på bystranda, sjøen og fugler, innseilingen til byens båthavner og Festningen, promenader, flotte trær og plener, På mørke kvelder; et flott opplyst Aquarama og opplyste promenader. På flotte sommerdager; et sjarmerende badeliv. Kun noen meter fra Aquarama med alle treningsfasiliteter, helårs bad og spa, diverse servicetilbud innen helse og spisesteder. Videre er det kun en kort og hyggelig spasertur langs Strandpromenaden til Sjøhuset og Fiskebrygga med restauranter og yrende folkeliv i sommerhalvåret.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 22.11.2010. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.

Reguleringsplan

Reguleringsplan: Tangen Vedtatt: 16.06.04. Bebyggelsesplan: Tangen delfelt B2-1 Vedtatt (ddmmåå): 23.02.06. Reguleringsformål: Bolig/forretning. Kommunedelplan : Kvadraturen og Vestre havn, datert: 12.02.14. Andre opplysninger : Mindre vesentlig endring dat. 28.07.06, jfr. vedlegg.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 901404. Tinglyst: 09.10.1943. Elektriske kraftlinjer / trafostasjon / kiosk.
Dagboknr.: 923. Tinglyst: 29.06.1948. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 3591. Tinglyst: 16.12.1957. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 4401. Tinglyst: 22.09.1959. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 4246. Tinglyst: 10.08.1961. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 4589. Tinglyst: 01.09.1961. Bestemmelse om båt/bryggeplass, strand, fellesstrand, strandlinje, m.m.
Dagboknr.: 4598. Tinglyst: 01.09.1961. Bestemmelse om båt/bryggeplass, strand, fellesstrand, strandlinje, m.m.
Dagboknr.: 249925. Tinglyst: 31.03.2008. Erklæring/avtale. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bebyggelse, trafostasjon/kiosk, m.m.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 9 200,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 13.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 10.05.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet beliggende i 1.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2008. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommet og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Innvendig > Overflater. Parkett-gulvet i fra byggeår i bla. stue/kjøkken har noe slitasje, merker etc. Div. oppgraderinger kan påregnes.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt. Sluk med stålrist i gulvet i dusjen med klemring, mansjett. Det ble ikke målt unormale fuktverdier med fuktindikator på overflater i baderommet på befaringen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak:

- Installering av tett dusjkabinett anbefales.
- Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Hvitevarer på kjøkkenet medfølger + vaskemaskin på badet.

Diverse

- Dørcalling med automatisk døråpner.
- Heis med direkte adkomst til parkeringskjeller.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i månedlige felleskostnader.
- Ventilasjonsanlegg.
- Det er vannbåren gulvvarme på kjøkken gulv (gir oppvarming til hele stuedelen). Samt vannbåren gulvvarme på begge bad og yttergang..
- Kabel-tv med HD og internett.
- Det er ingen forkjøpsrett.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 901404. Tinglyst: 09.10.1943. Elektriske kraftlinjer / trafostasjon / kiosk.
Dagboknr.: 923. Tinglyst: 29.06.1948. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 3591. Tinglyst: 16.12.1957. Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Dagboknr.: 4401. Tinglyst: 22.09.1959. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 4246. Tinglyst: 10.08.1961. Erklæring/avtale.
Dagboknr.: 4589. Tinglyst: 01.09.1961. Bestemmelse om båt/bryggeplass, strand, fellesstrand, strandlinje, m.m.
Dagboknr.: 4598. Tinglyst: 01.09.1961. Bestemmelse om båt/bryggeplass, strand, fellesstrand, strandlinje, m.m.
Dagboknr.: 249925. Tinglyst: 31.03.2008. Erklæring/avtale. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler, bebyggelse, trafostasjon/kiosk, m.m.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Polisenummer

16829492

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 19: Har hatt skjeggkre på badet i 2016/2017. Mange leiligheter hadde samme problem. De bestilte felles skadedyrbekjempelse, og vi har ikke sett dem siden.
Pkt. 28: Er det andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet? Ja, de bygger nye boliger rett ovenfor Aquarama. Lyden når ikke hit.
Pkt. 29: Foreligger det planer eller bestemmelser som kan medføre endringer av felleskostnader eller fellesgjeld? Ja, se utskrift fra forretningsfører. Litt økt husleie grunnet skifte av kledning på noen andre leiligheter.
Pkt. 32: Beliggenheten er helt fantastisk. Jeg bruker Bystranda som uteplass - 2 min. å gå. Terrassen i 6. etg. er veldig lite brukt, fordi naboene har egne uteplasser. Nydelig utsikt ut over havet, Odderøya og byen til frokost og til besøk. Gratis orkesterplass til Palmesus.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: BF8074D0-7085-4897-B240-5E91AEF28D9F Kategori: