Bleka / Gautefall

Blekaveien 43

Prisantydning
4 240 000 kr
Omkostninger
122 470 kr
Totalpris
4 362 470 kr
Formuesverdi
266 200 kr
Kommunale avgifter
29 678 kr / år
Byggeår
1967
P-rom
139 ㎡
Bruksareal
148 ㎡
Tomteareal
750 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Stor, attraktiv hytte med nydelig beliggenhet, bilvei helt frem og deilige utearealer. Fem soverom, to stuer og peisovn.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré/gang, 3 soverom, bad, gang, stue, kjøkken, teknisk rom og 2 boder.
2. etasje: Stue, 2 soverom og wc.

Standard

Entré
Hytta har et pent inngangsparti med adkomstrepos i stein, hvit inngangsdør med glasspartier og et lite utstikk over døren med utebelysning. Her er det inngang til en romslig entré med flislagt gulv, panelte overflater, vannbåren gulvvarme og en åpen garderobeløsning. Entreen har også ytterdør i andre enden som gir adkomst til en skiferkledd terrasse.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuens spisedel med stilren innredning i L-form. Innredningen har mørke fronter med speil og ramme, åpne hyller, benkeplate i heltre og dobbel oppvaskkum i stål. Over kokesonen er det montert ventilator med luftutkast. Kjøkkenet har ellers nisje for komfyr, avsatt plass til kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue
Hytta har en meget trivelig stue i første etasje med lys fargetone på vegg- og himlingspanel. Stuen får naturlig lys fra tre sider og på den ene siden er utgang til terrasse. Rommet har en fin planløsning som gir egen sone for dagligstue og en egen sone for spisebord. For øvrig er stuen utstyrt med peisovn for både ekstra hygge og lun varme.

Loftstue
I andre etasje har hytta en tiltalende loftstue med panelte overflater, skråhimlinger og spotlights belysning. Så godt som hele gavlveggen har vinduer for meget behagelige lysforhold, samtidig som den vakre utsikten får bli en del av rommet. Her er det også utgang til en balkong med glassrekkverk, der sol og utsikt kan nytes.

Bad/wc/vaskerom
Hytta har et pent bad i første etasje med mørke gulvfliser, lyse veggfliser, vannbåren gulvvarme og mekanisk avtrekk. Innredningen er hvit med glatte skuffefronter, heldekkende servant og speilskap. Videre har badet veggmontert toalett, samt et dusjhjørne med innfellbare fronter, håndgarnityr og regnfallsdusj.

Toalettrom
I andre etasje ligger et separat toalettrom, noe som er svært praktisk da det også er to soverom i denne etasjen. Toalettrommet har flislagt gulv, samt vegger i en kombinasjon av trepanel og flis. I tillegg har rommet toalett og baderomsinnredning med servant. Over servanten er det montert speil med belysning.

Vaskerom/teknisk rom
I første etasje ligger et teknisk rom med mørke gulvfliser og for øvrig panelte overflater. Her er hyttas varmtvannsbereder plassert og det er skyllekum i stål montert på vegg. Opplegg for vaskemaskin er via skyllekummen.

Soverom og garderobe
Hytta har til sammen fem soverom, hvorav tre ligger i første etasje og to ligger i andre etasje. To av soverommene har i tillegg vannbåren varme i gulv. De fleste soverommene har tilhørende garderobeskap og noen har også plassbygde hyller.

Hovedsoverommet ligger i første etasje og er meget romslig med panelte overflater, downlights og rikelig med store vindusflater som ivaretar den nydelige utsikten. Det er godt med ekstra lagringsplass i to boder i første etasje. Den ene boden har utvendig adkomst.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 148 kvm
P-rom inneholder: 1. etasje; Gang x 2, soverom x 3, bad, stue og kjøkken 2. etasje; Stue, soverom x 2 og wc

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 148 kvm Sekundærrom: 9 kvm.
Bra. pr. etasje.: 1. etg. 114 m² - 2. etg. 34 m²
P-rom inkl: Gang x 2, soverom x 5, bad, stue x 2, kjøkken og wc
S-rom inkl.: Teknisk rom, bod x 2

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1967 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Hytta er oppvarmet med vannbåren varme i entré, bad og to soverom. I tillegg er det peisovn i stuen i første etasje. Ventilasjonene er naturlig, supplert med mekanisk avtrekkk fra kjøkken og bad. Hytta har to sikringsskap med automatsikringer, et i gangen mot teknisk rom og et i boden. Varmtvannsbereder er plassert på teknisk rom. Hytta er tilkoblet det kommunale nettverket, og utvendige vann- og avløpsrør ble lagt nye i 2010.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Attraktiv hytte over to etasjer.
- Privat bilvei helt frem til hytta.
- Kort vei til Gautefall skisenter.
- Parkering på stor gårdsplass.
- Veranda og flere terrasser.
- Nydelig utsikt til vakker natur.
- Åpen garderobeløsning i entré.
- Kjøkken med mørk innredning.
- Stue har peisovn og spiseplass.
- Nydelig loftstue i andre etasje.
- Flislagt bad med elektrisk vifte.
- Dusjhjørne med regnfallsdusj.
- Hytta har hele fem soverom.
- Garderobeskap på flere rom.
- Teknisk rom med gulvfliser.
- Lagringsplass er i to boder.
- Vannbåren varme i flere gulv.
- Elskap med automatsikringer.
- Kommunalt vann og avløp.
- Skiløype går rett nedenfor hytta, og når det er bra med snø kan en renne rett ned til løypa.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 29.09.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Eva Lundtveit for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Blekaveien 43 i Drangedal kommune. Det var overskyet med litt regn på befaringsdagen, ut over dette er alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapporten. Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje. Byggeår er satt til 2016. Eier opplyser om at boligen ble kjøpt i 2009, eldre hytte ble da totalrenovert og bygget større i perioden 2010-2016. Dette er grunnen til at noen ting i hytten er av eldre dato, som for eksempel sikringsskap i bod og stubbegulv mot pilarer i nordvestlig del av hytten. TG: 2 er gitt til veggkonstruksjon, overflater, pipe, krypkjeller, kjøkken, pilarer, terrengforhold, membran baderom og vegghengt toalett på baderom. TG: 3 er gitt til utvendige trapper, innvendig trapp, WC rom og manglende rekkverk på terrasse og forstøtningsmur. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Innvendige trapper
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Tomteforhold > Forstøtningsmurer

TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Veggkonstruksjon
Innvendig > Overflater
Innvendig > Krypkjeller
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tomteforhold > Terrengforhold

TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Innvendig > Pipe og ildsted
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta ligger i et veletablert hyttefelt ved Blekatjenna i naturskjønne omgivelser på Gautefall, vest i Drangedal kommune. Gautefall er en sann fritidsdrøm året rundt, og her er det vakker natur så langt øyet kan se. Gautefallheia er Drangedals største utfartsområde og strekker seg inn i nabokommunen Nissedal. Vinterstid byr området på flott skiterreng bestående av kilometervis med oppkjørte løyper, og skiføret kan på snørike vintre holde seg helt til mai måned.

Hytta ligger 6 min å kjøre fra et av Telemarks største skisentre, Gautefall skisenter. Her finner du blant annet en av Norges mest moderne 6-seters ekspressheiser, samt 7 heiser, 16 forskjellige nedfarter og eget langrenn-/skiskytteranlegg. Det er også kort vei fra hytta til Gautefall turisthotell og Gautefall fjellkirke.

Om våren åpenbarer det seg et unikt turterreng med fine svaberg og glitrende vann. Her finner du utallige merkede stier og over 10 mil med sykkelløyper. Legg gjerne turen til Himmelriket, Jørundskårheia, Grønnlifjell og Reinsvassnuten. Er du glad i å fiske kan du prøve lykken i et flust av bekker og elver.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Spar i Treungen. I Treungen ligger også bakeri, Bygger'n og stemningsfulle Treungen gjestgiveri. Sistnevnte holder til i et flott hus i jugendstil. Z museum er et annet fint reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og se mange spennende ting fra en annen tid.

Tomt

Areal: 750 kvm, Eierform: Festet tomt

Uteområde
Eiendommen har en nydelig beliggenhet, omkranset av vakker natur og med adkomst via privat vei. Tomten er på 749 kvm med stor, gruset gårdsplass for parkering, fine gressarealer og naturtomt. Langs den ene siden av hytta er det bygd en natursteinsmur som støtter opp en gruslagt uteplass.

Utenfor stuen ligger en overbygd terrasse på 7 kvm med tredekke og trapp ned tomt. På bakkeplan er det også en skjermet uteplass med skiferheller på dekke. Denne har adkomst fra entreen. I tillegg er det en herlig veranda på 8 kvm utenfor loftstuen. Veranda har tredekke og glassrekkverk på tre sider. Alle uteplassene byr på flotte solforhold, samt nydelig utsikt over fjellheimen og Blekatjenna.

Parkering

Det er god plass til parkering på egen gårdsplass i forkant av hytta. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 01.11.2022. Ferdigattesten gjelder fritidsbebyggelse. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritid, tilhører reguleringsplan Bleka Søliane, datert 05.07.2021. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Viser til gjeldende reguleringsbestemmelser hvor det står følgende:
"Det tillates maksimalt bebygd areal BYA pr. tomt = 250m², inklusiv parkering
Det tillates oppført fritidsbolig med en boenhet pr. tomt. I tillegg tillates oppført to sekundærbygg
(anneks, garasje, bod, grillhytte etc.)
- Fritidsbolig kan oppføres/utvides til maksimalt 150m² BYA.
- Anneks kan oppføres inntil 30,0m² BYA.
- Frittstående garasjer begrenses til en etasje og grunnflate ikke over 50m² BYA. Loft med
boareal på garasjen tillates ikke.
- Grillhytte 20,0m² BYA.
- Frittstående bod/uthus kan oppføres inntil 15,0m² BYA.
- Det skal avsettes areal til 2 parkeringsplasser pr. tomt, tilsammen 36,0m² BYA."

For mer informasjon se komplett regulerinsbestemmelser i vedlegg til salgsoppgave.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2009/469721-2/200  Festekontrakt - vilkår  
29.06.2009
"Grunneier har forkjøpsrett ved salg til andre enn nærstående, med de begrensninger som følger av lov om løysningsrettar § 8. Rett til vei etter nærmere avtale. Fremleie etter avtale.
Fester har bruksrett til eksisterende veier fram til hyttetomt får offentlig vei over bortfester eiendom."

"Festeavgiften betales forskuddsvis i Januar mnd. hvert år. Avgiften reguleres hvert 5 år. Festeavgiften reguleres i samsvar med endringer i konsumprisindeksen og beregnes ved å benytte indekstallet for November måned året før ny avgift trer kraft, og indekstallet for November måned før avgiften sist ble regulert eller fastsatt"

"Fremleie av hytta/ tomta eller annen forretningsmessig virksomhet er ikke tillatt uten borfesters samtykke."

Festeavgift: kr. 11 050,- pr. år.

For mer informasjon gjeldende festekontrakt, se dokumentet i vedlegg til salgsoppgave.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

"Fremleie av hytta/ tomta eller annen forretningsmessig virksomhet er ikke tillatt uten borfesters samtykke."

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Odel

Ingen Odel.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 240 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 240 000,-)) 122 470,- (Omkostninger totalt) 4 362 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 29 677,64 pr. år

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 9 746,- pr. år (årsprognose for 2022) for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: kr. 29 677, 64,-
Kommunale avgifter inkluderer følgende:
- Avløp
- Eiendomsskatt
- Feiing
- Renovasjon
- Vann

Strøm: ca. 6 kWh i døgnet på sommeren når den ikke er i bruk, ca. 50 kWh på vinterstid. Dette vil variere etter bruk.
TV/internett: kr.  kr. 690,- (Altbox) pr. mnd. 
Festeavgift: kr. 11 050,- pr. år.
Forsikring: kr. 4 295,-. pr. år.  (Inkl. råte og skadedyrforsikring)
Gautefall hytteforening: kr. 4 180,-. Denne avgiften inkluderer løypenettavgift og brøyting, og er medlemspliktig.

Formuesverdi

Kr.  266 200,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Blekaveien 43, Gnr. 44 Bnr. 1 Fnr. 117 i Drangedal kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0165

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0165. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.8 000) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 240 000,-) (Kr.137 800) Tilrettelegging (Kr.15 900) Totalt kr. (Kr.168 135)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064633