Engene

Blåklokkesvingen 121A

Felleskostnader
1 100 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2012
P-rom
57 ㎡
Bruksareal
60 ㎡
Tomteareal
4 784 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

3- roms hjørneleilighet med carport - Skjermet uteplass - Trappefri adkomst - Attraktivt område - Engene

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Velkommen inn til Blåklokkesvingen 121A.
Lys og innbydende entre. I entreen er det en bod/ teknisk rom som byr på garderobemuligheter. Her står VV-tanken, sentralstøvsugeren og balansertventilasjonsanlegget. Sikringsskapet er i gangen.
Videre kommer vi til hovedsoverommet her er det godt med garderobeplass. Soverom nr. 2 er også i god størrelse, supert som kontor, gjesterom eller barnerom. Bad/ vaskerommet er flislagt med varmekabler og utstyrt med dusjhjørne, vegghengt wc og servant med speil over. Videre har vi den åpne stue/ kjøkkenløsningen. Kjøkkenet er fra HTH har slette fronter i hvit utførelse med laminat benkeplate. Her er det integrert oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, stekeovn og platetopp. God plass til spisebord. I stuen er det store vindusflater og utgang til solrik og usjenert terrasse. Gasspeisen i stuen er plombert.
Det er laminat på gulv i gang, stue og kjøkken, parkett på soverommene og malte gipsplater på veggene. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Carport med opplegg til el-bil lader og sportsbod i bakkant.

Oppvarming

Elektrisk. Gasspeisen er plombert, selger har fått tilbud fra RSM på åpning av gasspeisen og service av gasspeis på kr. 4200,- inkl. mva. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Arendal følger man RV420 til Nedenes. Kjør forbi Rema 1000 på Nedenes og ta 2 vei ut av rundkjøringen, videre over Nedenessletta og frem til du ser Engene Kirke. Ta første vei til høyre i rundkjøringen og opp bakken til du kommer til Blåklokkesvingen.

Barnehage, skole og fritid

Barnehage:
Engene barnehage (1-5 år) 0.3 km
Solsikken barnehage (1-5 år) 0.8 km
Nedenesåsen barnehage (1-5 år) 2.7 km

Skoler:
Nedenes skole (1-10 kl.) 3.1 km
Asdal skole (1-10 kl.) 5.2 km
Sam Eydes videregående skole 11 km
Arendal videregående skole 10 km

Flere fine lekeplasser, turområder og fritidstilbud.

Offentlig kommunikasjon

Gode bussforbindelser.

Parkering

Carport med sportsbod, her er det lagt opp til EL-billader. Det er også godt med gjesteparkering i området.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Engene mellom Nedenes og Fevik. Her bor du med turområder rett utenfor stuedøren. På sommeren er det mulighet for en fin sykkeltur til badestrender på Hasla og nydelige friområder langs sjøen. Flere friområder med sosial møteplasser på feltet.

Det er barnehager like i nærheten og kort avstand til Nedenes skole med 1-10 skole. Nærbutikker både på Nedenes og på Feviktoppen. Meget gode bussforbindelser både til Arendal og Grimstad. Dette er et godt boalternativ enten om du jobber i Arendal eller Grimstad. Ca 10 min kjøring til Arendal og ca 15 min kjøring til Grimstad.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 31.10.2012. Ferdigattesten gjelder leiligheter. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Det er installert vannmåler i boligen.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse , tilhører reguleringsplan Engene boligområde dek 1, byggetrinn 2, datert 24.04.2008. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

01.09.2011 - Dokumentnr: 694327 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 15
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/24


Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 57 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 585,-
Tinglysning av pantedokument kr 585,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 400,-
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,-
 
Sum omkostninger: kr 68 320,-
 
Regnestykker forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Jens Christian Edvardsen den 27.11.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet fra 2012. Det er selve leiligheten som er undersøkt, utvendig arealer er ikke undersøkt for feil eller mangler og er derfor ikke omtalt i denne rapporten. Leilighetens overflater med påregnelig bruksslitasje, opphengsskader. Bad/vaskerom med noen sprekte fliser på gulv ved dør, manglende fallforhold. Gasspeis er plombert og kan ikke brukes. Utvendig terrasse snødekt, eier opplyser om skjevheter etter det ble utført arbeider på fasade med lift. Sammendrag er ikke utfyllende for rapportens innhold og må leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3 - Store eller alvorlige avvik:
Tekniske installasjoner > Varmesentral
Gassanlegget er plombert og ikke i bruk.

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Eier opplyser om skader på terrasse med skjevheter på ytterste del etter det ble utført arbeidet på fasade med lift. Det var ikke mulig pga. snø å undersøke skjevhetene på befaringsdagen for undertegnede.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke fremlagt tilstandsrapport, vedlikeholdsplaner for fellesdeler i bygget. Det henvises til vedtekter, vedlikeholdsplaner som sameiet har ansvar for.

Innvendig > Radon
Utfra alder skal bygningen være oppført med radonduk men ingen dokumentasjon fremlagt.

Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Ikke 1:100 eller 1:50 lokalt 80 cm fra sluk. Fallforhold til sluk registrert .

Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Plastsluk, slukmembran klemt til klemring. Ukjent videre utførelse under fliser da dokumentasjon på utførelse ikke er fremlagt.

Kjøkken > 1. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Sprekk i platetopp som er noe reparert med fugemasse.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Kjøl/ fryseskap, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Det er plikt til medlemskap i sameiet med solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av alle fellesareal og fellesanlegg.

Det må påregnes utgifter til forbruk av gass og vedlikehold av gassledning/ anlegg, da leilighetene er del av en løpende serviceavtale med Norsk Gassnett

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.

Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/31-23-0321. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

01.09.2011 - Dokumentnr: 694327 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 15
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/24


TV/Internett/Bredbånd

Fiber er innlagt

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 10: Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Svar: Ja.
Pkt. 10.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 10.1.2: Årstall.
Svar: 2021.
Pkt. 10.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Faglært.
Pkt. 10.1.4: Fortell kort hva som ble gjort av faglærte.
Svar: Ikke i leiligheten, men sameiet har lagt opp utelys i carportanlegg og strømopplegg for elbilladere i carportanlegg. Siden det er sameiet som har organisert dette har jeg ikke firmanavn eller dokumentasjoner.
Pkt. 10.1.5: Hvilket firma utførte jobben?
Svar: Sameiet.
Pkt. 10.1.6: Har du dokumentasjon på arbeidet?
Svar: Nei.

Pkt. 15: Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Kontrollpanelet til ventilasjonsanlegget gikk i stykker og har blitt byttet.

Pkt. 16: Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Svar: Ja.
Pkt. 16.1.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 16.1.2: Årstall.
Svar: 2023.
Pkt. 16.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 16.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Jeg har selv byttet kontrollpanelet til ventilasjonsanlegget.
Pkt. 16.2.1: Navn på arbeid.
Svar: Nytt arbeid.
Pkt. 16.2.2: Årstall.
Svar: 2023.
Pkt. 16.1.3: Hvordan ble arbeidet utført?
Svar: Ufaglært.
Pkt. 16.1.7: Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte.
Svar: Byttet filter på ventilasjonsanlegg på våren (gjort årlig).

Pkt. 17: Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?
Svar: Ja.
Beskrivelse: En liten sprekk i en flis på bad til venstre for dør.

Pkt. 18: Har det vært feil eller gjort endringer på ildsted eller pipe?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Jeg har fått stengt gasspeis siden jeg ikke ønsket å bruke den til fyring. Kan åpnes igjen ved å få utført en service på peisen og fjerne plomberingen av gassrør.

Pkt. 19: Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen?
Svar: Ja.
Beskrivelse: Har for noen år siden vært obsertvert sølvkre eller lignende. Ikke sett dette de siste årene.

Pkt. 31: Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte? Du trenger ikke gjenta noe du allerede har nevnt.
Svar: Ja.
Beskrivelse: Har selv byttet gulv i stue/gang. Har selv bygd platting utvendig. Har selv utvidet en liten levegg utvendig ved terrasse mot fellesareal.

Pkt. 32: Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Svar: Ja.
Beskrivelse: En sprekk i glassplata på komfyren.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til 2,3% inkl. mva.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 14.900,-, oppgjørshonorar kr 10.900,- og markedsføring kr 10.900,- I tillegg belastes selger for direkte utlegg. 
 
Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca. kr 54.050,- inkl. mva.
Solgt
Produktnr: 5B8E36AA-6E69-4B8A-8C2E-8BD2C85DBA9F Kategori: