Stridsklev

Blåbærsvingen 5

Felleskostnader
6 400 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1977
Internt bruksareal (BRA‑i)
75 ㎡
Bruksareal
83 ㎡
Tomteareal
9 500 ㎡
Etasje
4
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Fin 3-roms leil i 4. etg med pene overflater og nytt bad/toalett 2018. Deilige solforhold på balkong. Flytt rett inn!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten er en del av Stridsklevskogen borettslag og ligger fint til i 4. etasje med sør-vestvendt balkong. Innvendig fremstår leiligheten som svært trivelig med fine fargekombinasjoner, nyere kjøkken og totaloppusset bad/toalett. Her kan du flytte rett inn!
Første møte med leiligheten er en romslig gang med laminat på gulv og panel på vegger. Ved dør er det installert calling-anlegg med kamera. Gangen fører deg inn til en moderne og fin stue med deilig lysinnslipp fra store vinduer og verandadør. Utgang til balkong med fin utsikt over nærområdet. Gulvet har trehyller for en mer moderne look.
Fra stue går man inn til et eget romslig kjøkkenrom med nyere kjøkkeninnredning. Innredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er integrert koketopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin som medfølger i handelen. Mekanisk avtrekksvifte over kokesone. I rommet kan man enkelt møblere med frokostgruppe/spisegruppe.
Bad ble pusset opp i regi av borettslaget i 2018/2019 og er flisbelagt på vegger og gulv med varmekabler. Rommet har en fin baderomsinnredning med vask og skuffer, samt speil med hylleløsning. Dusjkabinett og varmtvannsbereder på 112 L. På vegg er det hengt opp en håndklevarmer som medfølger. Toalettrom ved siden av bad med samme overflater inneholder wc og innredning med vask.
Hovedsoverom er lyst og fint med laminat på gulv og slette vegger. Stor skyvedørsgarderobe med noe kurvoppsett medfølger. Soverom 2 med tilkomst fra kjøkken har laminat på gulv og slette vegger. Garderobeskap medfølger i handelen. I kjeller disponerer leiligheten med to romslige boder.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av varmekabler på bad/toalettrom, og forøvrig elektrisk oppvarming.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Lyngvegen barnehage i umiddelbar nærhet. Spire og Gro Skogtoppen barnehage i ca. 10 min gåavstand.
Stridsklev barne- og ungdomsskole ca. 8 minutter i gåavstand, samt Stridsklev ungdomsskole.
Porsgrunn videregående skole på kjølnes i ca. 11 minutters kjøring. Gode bussforbindelser mot skolen langs Stridsklevringen.

Skolekrets

Stridsklev barne- og ungdomsskole.

Offentlig kommunikasjon

Bussholdeplass langs Stridsklevringen med hyppige avganger.

Parkering

Stor parkeringsplass med fri parkering.
Til informasjon eier selger idag en garasje som nå er utlyst for salg i borettslaget. Dersom ingen melder interesse til styret innen to uker fra uke 4, kan garasje medfølge etter nærmere avtale med selger. Garasjen er utlyst for kr. 25 000,-. Konferer megler for mer informasjon.

Beliggenhet

Blåbærsvingen 5 ligger tilbaketrukket men samtidig sentralt til på Stridsklev med gåavstand til det meste området har å by på. Her har man umiddelbar nærhet til dagligvarehandel, apotek, kafe, bussholdeplass mm. Kort vei er det også til skole og barnehage, samt fritidsaktiviteter som Stridsklev svømmehall og idrettsanlegg. I området finnes et bredt utvalg av ulike turområder, eksempelvis Uræddløypa som strekker seg flere kilometer. På vinterstid omgjøres deler av løypa seg til fine løypenett. Kort kjørevei til Porsgrunn sentrum, eller via buss.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 02.03.1977. Ferdigattesten gjelder nybygg blokk.
Det foreligger ferdigattest datert 31.10.2001. Ferdigattesten gjelder Rehabilitering/fasadeendring.
Det foreligger ferdigattest datert 01.02.2019. Ferdigattesten gjelder Rehabilitering av bad/røropplegg.
At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, og tilhører reguleringsplan "VIII, IX og XVI - Stridsklevområdet", datert 18.11.1974. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til nåværende boligbebyggelse og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen: RV 36 - Dette gjelder den nye veien som går fra Skjelsvikdalen–Skyggestein.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Det er ikke tinglyst heftelser/servitutter på denne andelen foruten selgers pantedokument fra bank.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjon.

Kommentar Bo/Driveplikt

Ingen boplikt.

Kommentar odelsrett

Ingen odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 100,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 8 900,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Trine Elise Aaltvedt den 02.01.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG2:
- Rom under terreng: Takstmann opplyser om fundament og kjellergulv med bakgrunn i byggeår og byggemetode og beskriver noen punkter som gir tilstandsgrad 2.
- Balkong, terrasse og platting: Balkong er tekket, og det ble ikke påvist feil utførelse mot vegg eller dør, men rekkverk er lavere enn dagens forskriftskrav på 100 cm. Ingen tiltak påkrevd.
- Vinduer og dører: terrassedør: Terrassedør fremstår uten råte og punktert glass, men det er registrert at lukkemekanismen er noe trang ved stenging.
- Etasjeskille og gulv på grunn: Etasjeskille av betong fremstår med noe merkbare skjevheter og noe lokale svanker og kuler. Det ble målt høydeforskjell på kjøkken og stue, men dette er ikke uvanlig i tilsvarende bygg fra denne byggetiden ifølge takstmann.
- Elektrisk: Det ble ikke påvist synlige feil på det elektriske anlegget, og det foreligger samsvarserklæring på utførte arbeider på bad, WC og kjøkken i 2018. Ikke fremlagt samsvarserklæring på det elektriske anlegget i sin helhet.
- Ventilasjon: Kun ventilering gjennom lufteventiler i vindu, samt åpningsbare vinduer. Etter dagens krav er total ventilering å vurderes som for liten.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Renovert

2018

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.

Diverse

Til informasjon er skyvedørsgarderoben på hovedsoverom i noe dårlig stand. Dette gjelder dørene som subber når de blir dratt, og det anbefales at dette repareres på sikt.
Det gjøres oppmerksom på at boligen er ryddig og rengjort før visning, og  at den ikke vil bli ytterligere ryddet og rengjort før overtagelse.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/81240001. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Det er ikke tinglyst heftelser/servitutter på denne andelen foruten selgers pantedokument fra bank.

Polisenummer

SP0003215424

TV/Internett/Bredbånd

TV og internett er inkludert i felleskostnader.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har ikke gitt noen kommentarer i egenerklæringsskjema.
Se vedlagt egenerklæring for mer utfyllende informasjon.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Tilbud på lånefinansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

If skadeforsikring

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.

Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Meglers vederlag er avtalt til kr 32 500,00 inkl. mva. i provisjon.
Videre er det avtalt tilrettelegging kr 10.000,- og markedspakke kr 16.000,- . I tillegg belastes selger direkte utlegg. 
 
Totalt ca. kr 58 500,00,- inkl. mva.
Solgt
Produktnr: 42B8A553-933E-4F24-8BAD-69E86C50BA6F Kategori: