Bjørntvedt

Bjørnlivegen 19

Prisantydning
6 700 000 kr
Omkostninger
183 370 kr
Totalpris
6 883 370 kr
Formuesverdi
712 023 kr
Formuesverdi sekundær
2 563 283 kr
Kommunale avgifter
24 996 kr / år
Byggeår
1949
P-rom
214 ㎡
Bruksareal
261 ㎡
Tomteareal
730 ㎡
Antall soverom
5
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Komplett familiebolig på fin utsiktstomt. Vesentlig påkostet og særdeles innholdsrik. 5 sov, 3 bad og garasje i u.etg

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Trapperom/gang, bad/vaskerom, trapperom og boder.
2. Etasje: Entrè, hall, bad, stue/kjøkken og soverom.
3. Etasje: Stue, trapperom/gang, 4 soverom og bad.
Underetasje: Garasje og trapperom.

Standard

En komplett bolig som er tilpasset store barnefamilier, med lyse lekre farger og meget praktisk planløsning. Boligen er godt vedlikeholdt og oppgradert de siste årene. Innvendig er det gjennomgående lekre og moderne farger på overflater, balansert ventilasjonssystem i de fleste rom og bad i alle etasjer. I tillegg har eiendommen en stor romslig hage og flere solrike uteområder som kan benyttes sommer som vinter. Integrert garasje med innvendig tilkomst.

Flott entrè med praktisk skyvedørsgarderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Flis på gulv, malte overflater på vegger og malt overflate med downlights i himling. Videre kommer du inn i romslig hall med trapp ned til første etasje og opp til tredje etasje. Her er det parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Romslig og delikat stue med gode møbleringsalternativer. Her er det god plass til sofagruppe, spisegruppe og øvrig ønsket møblement. De store vindusflatene gir stuen godt med naturlig lys. Det er montert peisovn som varmer godt på kalde kvelder, og skaper en lun atmosfære. Fra spisestuedelen er det utgang til terrasse. Her er det heltre eikegulv, malte overflater på vegger og malt overflate med downlights i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot spisestuedelen. Pen kjøkkeninnredning fra 2008 med lyse profilerte fronter og heltre benkeplate i eik. Flis på veggen under overskapene. Integrert komfyr og kjøleskap. Her er det parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Baderommet i hovedetasjen har inngang fra hallen. Delikat bad innredet med servantskap med speil/lys, toalett og badekar. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malt overflate med downlights i himling

Baderommet i første etasje er et kombinert bad/vaskerom. Rommet er innredet med servantskap med speil/lys, toalett og dusjnisje, samt opplegg til vaskemaskin. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malte plater i himling.

Baderommet i tredje etasje er innredet med servantskap med speil/lys, toalett og dusjkabinett. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og malt overflate i himling.

Det er 5 romslige soverom i boligen, samt 2 disponible rom i kjeller. Det er 1 soverom i hovedetasjen og 4 soverom i øverste etasje.  Soverom i hovedetasje har parkett på gulv, mens rommene i loftetasjen har heltre eikegulv og malte fine vegger.

Koselig loftstue med heltre eikegulv og malte overflater. Det er en perfekt barne- og ungdomsavdeling.

Praktisk kjellerstue. Flis på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 214 kvm.
Bruksareal: 261 kvm.
Sekundærareal: 47 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje:  Trapperom/gang, bad/vaskerom og trapperom.
2. Etasje: Entrè, hall, bad, stue/kjøkken og soverom.
3. Etasje: Stue, trapperom/gang, 4 soverom og bad.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1949 i følge Porsgrunn kommune.

Oppvarming

Peisovn, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Boder i 1. etasje er byggesøkt som soverom. Vindu på disse soverommene tilfredsstiller ikke kravet på rømning. Lyssjakt skal ha min. 60 cm. fri lysåpning i hele sin lengde. Det er krav til stigbrett(fast innretning) da høyde fra gulv til underkant vindu overstiger 1 m.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 18.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Byggegrunn består av antatt fjell. Støpt plate på mark med grunnmur av betong. Ytterveggkonstruksjon består av isolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak med kaldtloft. Taket er tekket med betongstein. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass. Veranda med spaltegulv.

Følgende avvik har fått TG3:
- Våtrom > overflater vegger og himling > bad/vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > bad.
- Tomteforhold > Terrengforhold. 

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Vinduer soverom i 3. etasje.
- Utvendig > Hoveddør.
- Utvendig > Veranda.
- Innvendig > Overflater stue/kjøkken
- Innvendig > Radon.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Innvendig > innvendige trapper.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
- Tomteforhold > Drenering.
- Tomteforhold > Støpt plate på mark.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Porsgrunn sentrum, følg Jernbanegata forbi togstasjonen. Ta første vei til høyre, rett etter Porsgrunn Boligbyggelag. Du er nå inne i Sverdrupsgate, ta deretter første vei til venstre inn i Stangs gate. Følg veien, og hold til høyre der veien deler seg. Du er nå inne i Bjørnhullvegen. Ta deretter første vei til venstre inn i Bjørnlivegen. Boligen ligger på høyre side. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et stille, barnevennlig og meget attraktivt boligområde uten gjennomgangstrafikk på Bjørntvedt i Porsgrunn. Kort gangavstand til skoler, barnehage og Kjølnes skole- og idrettspark. Det er også gangavstand til sentrumsgaten i Porsgrunn med forretninger, godt kulturtilbud, cafeliv, kollektivterminal og med alle andre sentrumsfunksjoner. Flott turområder, fotballøkke og tennisbaneanlegg i nærmiljøet.

Tomt

Areal: 730 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med plen og hekkeplanter. Steinbelagt gårdsplass.

Parkering

Integrert garasje i bolig med innvendig tilkomst fra 2008.
Carport med overbygget veranda fra 2020.
Parkering i gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 16.08.2017. Ferdigattesten gjelder tilbygg og påbygg. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen av ukjent årsak i følge Porsgrunn kommune. Det er trolig grunnet boligens alder, da flere boliger fra denne tidsepoken ofte mangler ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.
Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 13.06.2019.

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen, plannavn "RV36".

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1946/501038-2/101  Bestemmelse om gjerde  
Tinglyst:13.09.1946 
 
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

6 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 167 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 700 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 183 370,- (Omkostninger totalt) 6 883 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 24 996 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 712 023,- for år 2020. Sekundær: Kr. 2 563 283,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bjørnlivegen 19, Gnr. 46 Bnr. 446 i Porsgrunn kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0129

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0129. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 0,9%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3059908