Kristiansand-Lund

Bjørndalen allé 11

Prisantydning
3 690 000 kr
Omkostninger
104 620 kr
Andel fellesformue
4 904 kr
Totalpris
3 794 620 kr
Felleskostnader
2 052 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2022
P-rom
60 ㎡
Bruksareal
63 ㎡
Tomteareal
5 211 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Bjørndalen Alle` - Ny lekker 3-roms selveier med stor balkong- Heis-Sentral og rolig beliggenhet-*P-plass i kjeller

Om eiendommen

Innhold

Helt ny (ikke tatt i bruk) og gjennomført eierleilighet med hyggelig solrik balkong.

Leiligheten er harmonisk innredet med lyse farger, samt gjennomgående og gode materialvalg. Boligen fremstår med moderne løsning, god arealfordeling i nytt flott prosjekt i Bjørndalen Alle`.

Romslig gang med plass for garderobe. Lys og pen stue med varme i gulv. Sjenerøse vindusflater og praktisk arealfordeling. Fra stuen har en utgang til balkong.

Kjøkken med lekker kjøkkeninnredning fra HTH med god skap/benkeplss og integrerte høykvalitets hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Plass for spisestue i tilknytning til kjøkken/stue.

Lekkert flislagt bad/wc med varme i gulv, led lys i tak, vegghengt wc, dusjhjørne og stor og romslig flott baderomsinnredning. Opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

To praktiske soverom fremstår med lyse farger og god plass for garderobeskap.

Sportsbod i kjeller.

Standard

Delikat innredet leilighet med flotte brede 1 stavs gulv i hele leiligheten utenom bad som er helfliset.

Nydelig HTH kjøkken i hyggelig åpen løsning mot stue med påkostede hvitevarer. Fra stue er det utgang til balkong. Lekkert praktisk flislagt bad med dusjvegger og romslig baderomsinnredning.

Velkommen på visning.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 63 kvm

P-rom: Gang, bad, stue/kjøkken og 2 soverom.
S-rom: 2 boder.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2022 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i leiligheten utenom soverommene. Fjernvarme avregnes hver mnd., og faktureres etterskuddsvis etter forbruk.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Vannbåren gulvvarme.

Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.

Heis i bygget.

Sportsbod i underetasje.

Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.

Sameiet har egen facebookgruppe: facebook.com/bjorndalenhage.

Det avholdes dugnad etter styrets beslutning. Styret registrerer deltakelse. Dersom en andelseier ikke kan delta til fastsatt tid, vil dugnad kunne gjennomføres på annen dag etter styrets samtykke. Styret fastsetter eventuelt andre ordninger dersom enkelte ikke kan delta i slik fellesinnsats.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport, kun arealmåling utført av: Takstmann Thomas A. Olsen.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Bydel Bjørndalen ligger mellom Lund og Gimlekollen, i skjæringspunktet mellom naturens ro og byens yrende liv. Beliggenheten gir masse muligheter. Her kan du starte dagen med et bad i Vollevannet eller treningstur i Jegersberg. Ønsker du å reise miljøvennlig til jobb, kan du ta bussen som går forbi 366 ganger hver dag i hver retning, eller benytte sykkelekspressveien som passerer ca. 50 meter fra området

Til sentrum bruker du bare 7-8 minutter på sykkel. Bjørndalen ligger også i umiddelbar nærhet til barne og ungdomskoler samt Universitetet i Agder.

Tomt

Areal: 5 211 kvm, Eierform: Fellestomt
Pent opparbeidet med blant annet beleggningssten og diverse beplantning.

Parkering

Mulighet for kjøp av p-plass i kjeller mot pristillegg. Kjøper må henvende seg direkte til Skanska ved kjøp av P-plass. P-plasser koster for tiden kr. 300.000,- og for El-bil kr. 320.000,-

Ellers gateparkering etter offentlig gjeldende bestemmelser. Utvendige gjesteparkeringer vil bli organisert som fellesarealer.

Garasjestyret og styret i de forskjellige sameiene har godkjent akonto på 400,- pr. mnd. for alle med elbillader, uavhengig av om lader brukes eller ikke.

Det gjøres oppmerksom på at det i parkeringskjelleren vil avsettes enkelte parkeringsplasser til fremtidige byggetrinn i Bjørndalen. Eierne av disse
parkeringsplassene har vedlikeholdsansvar og plikter å følge de deler av sameiets vedtekter som omhandler parkeringskjeller på lik linje med beboerne i sameiet.

Det er handicapplasser tilgjengelige i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for det, dersom de har kjøpt p-plass. De beboerne som eventuelt får tildelt HCplass, forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en alminnelig plass, dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til beboer med offentlig dokumentert behov for HC-plass. Eventuelle overskuddsplasser skal tilhøre Selger som fritt kan omsette eller leie ut disse.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på 6 leilighetsbygg med felles parkeringskjeller datert 29.12.2022. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1150 for Bjørndalen, datert 08.12.2010. Det foreligger en mindre endring av reguleringsplanen datert 16.10.2018 og 17.08.2020. Plan under arbeid i nærområdet. E39 E18 Ytre Ringvei, v/ plankontakt Jøran Syvertsen, mob. 95 99 79 92. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900310. Utskifting. Tinglyst: 13.01.1912. Bestemmelse om gjerde og veg.
Dagboknr.: 902748. Erklæring/avtale. Tinglyst: 10.05.1935. Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv.
Dagboknr.: 838. Bestemmelse om gjerde. Tinglyst: 08.10.1940.  
Dagboknr.: 842. Erklæring/avtale. Tinglyst: 08.10.1940. Bestemmelse om regulering av myrområde.
Dagboknr.: 257. Bestemmelse om veg. Tinglyst: 05.02.1949. 
Dagboknr.: 2108. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold. Tinglyst: 18.10.1949. 
Dagboknr.: 1201. Bestemmelse om veg. Tinglyst: 13.09.1950. Bestemmelse om kloakkledning.
Dagboknr.: 2490. Bestemmelse om veg. Tinglyst: 14.09.1955. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 45 Bnr: 20. Bestemmelse om vann/kloakkledning
Dagboknr.: 4561. Rettsbok. Tinglyst: 19.09.1962. Bestemmelse om veg.
Dagboknr.: 4625. Bestemmelse om veg. Tinglyst: 05.08.1964.
Dagboknr.: 17817. Erklæring/avtale. Tinglyst: 27.09.2004. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 45 Bnr: 12. Bruksrett.
Dagboknr.: 871168. Bestemmelse om adkomstrett. Tinglyst: 26.09.2016. Rettighetshaver: Knr: 4204 Gnr: 45 Bnr: 17.
Dagboknr.: 2043284-1/200. Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg. Tinglyst: 29.01.2020. Rettighetshaver:AGDER ENERGI NETT AS, Org.nr: 982974011. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg og (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter. Dersom en eier ønsker å leie ut boligen til andre, må styret orienteres.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt på følgende vilkår:
- Det er båndtvang hele året for alle typer dyr som luftes ute, innenfor sameiets eiendom.
- Ekskrementer fjernes umiddelbart og kastes i egnede søppelkasser innenfor sameiets eiendom.
Den enkelte dyre- eller fugleeier er ansvarlig for at det ikke er til sjenanse for andre beboere. Det er ikke tillatt å mate fugler eller dyr fra veranda eller i fellesareal.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap (foreligger ikke), budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-)) 104 620,- (Omkostninger totalt) 3 794 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Gebyr for eiendomsskatt er p.t. ikke fastsatt. Dette vil faktureres direkte til seksjonseier, og er ikke inkludert i felleskostnader.

Felleskostnader

Kr. 2 052,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftsutgifter kr. 1600,- kommunale avgifter, renovasjon, vaktmestertjenester, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, Telia kr. 452,-, styre- og revisjonshonorar.

Fjernvarme avregnes hver mnd., og faktureres etterskuddsvis etter forbruk. Dette er ikke inkludert i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen fellesgjeld i sameiet.
Andel fellesformue kr. 4 904 pr. 27.04.23

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bjørndalen allé 11, Gnr. 45 Bnr. 209 Snr. 57 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 64/8004

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Alle hvitevarer medfølger.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0412

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0412. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 690 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.13 500) Totalt kr. (Kr.82 050)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3066159