Gautefall - Drangedal

Bjønndalsmyra 4

Prisantydning
1 400 000 kr
Omkostninger
50 870 kr
Totalpris
1 450 870 kr
Felleskostnader
1 600 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
9 998 kr / år
Byggeår
1989
P-rom
46 ㎡
Bruksareal
48 ㎡
Tomteareal
1 044 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Gautefall Skisenter / "first line" leilighet / Ski in/ ski out / Gode solforhold / Mulighet for gode leieinntekter.

Om eiendommen

Innhold

Bygget er fordelt med 4 leiligheter på bakkeplan, og 4 leiligheter i 2. etasje.

Leiligheten inneholder følgende:
Entré, bad, åpen løsning mellom kjøkken og stue, samt 2 soverom.

Standard

Bygget er oppført i 1989 som ett av de første byggene i tilknytning til skisenteret på Gautefall, og består i dag av 8 leiligheter.
Leilighetene har siden byggeår blitt oppgradert med nye overflater og ny kjøkkeninnredning, og fremstår i dag som lyse og pene leiligheter.

Bad:
Badet er fra byggeår, og fremstår med flis på gulv og vegger, med varmekabler i gulvet. Badet er utstyrt med servant, toalett og dusjkabinett.

Kjøkken/stue:
Leiligheten har åpen løsning mellom kjøkken og stue som gir en luftig romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til egen terrasse.


Soverom:
Leiligheten er utstyrt med 2 soverom, med totalt 5 sengeplasser. Begge soverommene har plass til garderobeskap, og fremstår med lyse og pene overflater.

Gang/entre:
Praktisk gang med plass til yttertøy, sko etc.

Bod:
Alle leilighetene har hver sin bod i fellesgang, rett utenfor inngangsdøren inn ti l leilighetene. I disse bodene er varmtvannsberederen plassert, og det er plass til oppbevaring av ski, snowboard etc.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: ca 47 kvm, Bruttoareal: ca 55 kvm.

P-rom inneholder: Gang, kjøkken, stue, bad og 2 soverom.

Byggeår og byggemåte

1989 i følge Drangedal kommune.

Oppvarming

Enheten er oppvarmet med panelovner og varmekabler.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 19.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst ble kontaktet av Vibeke Sporaland for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av leilighet med adresse Bjønndalsmyra 4 Snr: 2 i Drangedal Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold, vindu/dører i yttervegg og terrasse som er omtalt i denne rapport. Når det gjelder øvrige bygnings elementer viser en til sameiet. Det er noen punkter som har fått TG: 2, her kan man nevne vinduer og dører i yttervegger, deler av innvendige overflater, terrasse, kjøkken, innerdører og rør til vann på grunn av alder. Bad har fått TG: 3. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Leiligheten fremstår med noen avvik og det generelt registrert symptomer på alders og bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

TG3 / STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Våtrom > Generell > Bad

TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Innvendig > Overflater
Innvendig > Innvendige dører
Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken

TG 2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Gautefallheia ligger i overkant av 1 time i fra Grenland og Langesund, og ca. 2 timer i fra Kristiansand. Fra Tønsberg underkant av 2 timer. Ca. 20 minutter til Treungen. Leilighetene som nå selges ligger fremste rekke mot skisenteret og alpinbakkene.

Her er det storslått og naturskjønn Telemarksnatur med fri utsikt og herlige assosiasjoner til folkeeventyrene. Terrenget er vennlig og lettgått - ideelt for både korte rusleturer eller langturer til omkringliggende fjelltopper.

Toppen av Gautefall skisenter ligger ca. 400 meter i luftlinje unna, med muligheter til å utfolde seg i et majestetisk fjellandskap. Anlegget er en yndet destinasjon med fokus på barn og barnefamilier. Her er det 14 nedfarter, 2 stolheiser, 3 skitrekk og 1 rullebånd. I tillegg er det Ski Lodge, kafé, lekeplass, SkiShop og selvfølgelig fasiliteter for afterski. Foretrekkes langrennsski har området også oppkjørte skiløyper.

Om sommeren ligger bade- og fiskeplassene som perler på en snor som Nedre Langmyrtjern ved skianlegget, eller mot sentrum av Drangedal eller Treungen.

På Gautefallheia er det svaberg og kilometervis med stier, som også gjør stedet til et mekka for terrengsykkel. Ellers er det flere fine fiskevann i kort avstand  (100-2000 meter).

Skistedet Gautefall er et av Telemarks største skisenter, og ligger sentralt i Sør-Norge på Gautefallheia, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Gautefall Skisenteret et kompakt skianlegg med meget gode overnattingsmuligheter. Gautefall er en familiedestinasjon - med fokus på barn og barnefamilier. Gautefall Skisenter har 14 nedfarter, og 2 stolheiser (6-seter ekspressheis og 2-seter stolheis), 3 skitrekk og 1 rullebånd på 125m, som har en total kapasitet på ca. 7.000 personer i timen.

Gautefall har snøkanonanlegg som sikrer gode forhold gjennom vinteren. Handsfree Snowpass sikrer effektiv passering av alle kontrollpunkter. Terrengparken har mange små hopp, big jumps, masse rails. Barneparken har rullebånd, skiskole og aktiviteter. Skiskolen på Gautefall har skandinaviske skiinstruktører som tilbyr skiskole i alle former for ski og snowboard. Området har maskinpreparerte og merkede langrennsløyper lett tilgjengelig. Gautefall tilbyr også en skiarena (4.3 km) for skiskyting med 31 skiver, som er åpen med flombelysning hele året.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Bunnpris Drangedal eller Spar Treungen. På Treungen ligger også Bygger'n, og Z museum er et spennende reisemål, hvor du kan vandre gjennom historien og utforske dine forfedres tidsalder.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Gautefallheia. Ved å benytte bil fra Gautefall tar det ca. 20 min. til Treungen, 25 min. til Prestestranda, 65 min. til Kragerø, 80 min. til Seljord og 75 min. til Porsgrunn, samt 1 time og 40 min. til Arendal.

Tomt

Areal: 1 044 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det er fellesparkering på egen tomt. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 5/3-1990. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Navn på plan : "Del av Gautefallheia sør" Leilighetene ligger i "C1"
Reguleringsformål: Næring
Planer under arbeid: Nei
Vernestatus: Nei
Plan godkjent : 25.04.2002
Generelt:
Byggene skal ha utforming, materialbruk, dimensjoner og fargebruk som passer inn i det lokale bygningsmiljøet, og som harmonerer med landskapet og omgivelsene- fargene skal være mørke naturfarger.
- Bygg skal ha takvinkel mellom 22 og 35 grader. Mindre tak over inngangspartier og lignende kan ha annen takvinkel. Tekkemateriale skal være torv, impregnert tre, skifer eller shingel.
- Det skal ikke være større høyde en 0,8 meter fra bakken og opp til bordkledningen. Byggene skal stå på ringmur- ikke søyler.
- Avfall skal bringes til container eller oppsamlingssted tilhørende "Drangedal Kommunale renovasjon".
3.4 Område C1:
Området er merket med bl.a. farge på kartet og skal nyttes til utleieleiligheter.
a) Bygg på områdene skal nyttes til utleievirksomhet
b) Det kan føres opp bygg med bebygd areal "BYA" lik eller mindre enn 35% av tomtearealet.
c) Leilighetsbyggene kan føres opp i 2 etasjer. Mønehøyden skal ikke være over 8 meter over gjennomsnittlig planert terreng. Der terrenget er skrånende og det ligger til rette for det skal byggene ha 1,5 etasjer.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

2021/280218-1/200, Seksjonering
08.03.2021
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Næring
Sameiebrøk: 65/520

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Seksjonene som er omfattet av denne avtale er 8 seksjoner (eiendommen er under seksjonering) . Avtaleteksten er hentet fra tilsvarende avtale som allerede er tinglyst på tilsvarende enheter, og vil gjelde også for disse seksjonene.

Utleieobjektet:
Utleieobjektet er Eiers seksjon ("seksjonen") som definert ovenfor, inkludert tekniske installasjoner, inventar og utstyr.

Seksjonen skal inneholde møbler, inventar og utstyr som gjør den praktisk anvendelig til utleie. Herunder skal den inneholde passende møbler og senger i et antall som gjør at det er nok sitte- og liggeplasser til det antall som var tilgjengelig ved overtakelse og kjøkkenutstyr av tilstrekkelig omfang og god kvalitet.

Dersom det er nødvendig, skal det også av Eier evt. suppleres/byttes ut dyner, puter og overmadrasser, samt hygieneovertrekk. Seksjonens møblering og annet inventar må være av tilfredsstillende kvalitet, og dekke behovet til sengekapasiteten. Dette er Eiers ansvar.

Eier forplikter seg som en del av sameiet til å forestå nødvendig oppgradering av utvendig fasade på en måte som sikrer Eiendommen de nødvendige helhetlige preget. Det skal kun monteres en parabol/utvendig antenne på Eiendommen om behov.

Eiers egen bruk av seksjonen:
Eier har rett til å benyttet Seksjonen i de perioder som er avsatt til egen bruk. (Eierperiodene). Eier skal varsle GA innen 30.04 for påkommende vintersesong (26.12 - 30.04) og 30.04 for sommersesongen (01.05-25.12) hva som skal være Eierperiodene.

I tillegg bruk i Eierperiodene kan leiligheten også bookes av Eier i tidsrommet 3 til 5 dager før ankomst dersom den er ledig.

For det tilfelle at Eier ikke skulle ønske å benytte seksjonen i en eller flere Eierperiodene, plikter Eier å varsle GA om dette snarest mulig, slik at GA kan tilby Seksjonen for utleie.

Eier er innforstått med at all utleie av Seksjonen skal skje gjennom GA, også eventuell utleie i Eierperiodene.

Det økonomiske mellomværende:
GA skal søke om å leie ut seksjonen til høyest mulig pris, men forbeholder seg retten til å differensiere pris etter størrelse og standard på den enkelte seksjon.

Netto losjiinntekter skal fordeles med 70% til Eier og 30% til GA. Eiers vederlag skal beregnes på følgende måte:

 •Ga skal betale Eier en leie tilsvarende 70% av alle netto losjiinntekter for Seksjonen. Med losjiinntekter menes inntekter som er direkte henførbare til Seksjonen. Med netto losjiinntekter menes losjiinntekter med fradrag for merverdiavgifter samt for rabatter og provisjoner som for eksempel eksterne salgs, booking- og kredittkortprovisjoner.

•Avregning til Eier skal skje to ganger pr. år, medio januar og medio juni. Det forutsettes at losjiinntekter er fullt innbetalt til GA innen avregningstidspunktene.

•GA skal føre internregnskap for Seksjonen. Regnskapstall og bilag skal være tilgjengelig for innsyn av Eier på den måte GA bestemmer.

Eier er selv ansvarlig for å avklare skatte- og /eller avgiftsmessige konsekvenser utleien måtte ha for Eier. Eier betaler selv og direkte den inntektskatt som påløper på vederlaget. Det er også Eier som er ansvarlig for å betale eventuell gevinstskatt ved salg av Seksjonen. Eiendomsselskapet har ingen forpliktelser i denne forbindelse.

Rettigheter og plikter:
Eier er part i sameiet (iht. sameiebrøk) og betaler sin andel av fellesutgifter til sameiet.
Dersom Seksjonen eller utstyr i Seksjonen påføres skade av gjest, er GA ansvarlig for å foreta utbedring av skade eller evt. betale erstatning til Eier.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Odel

Ingen odel.

Konsesjon

Drangedal kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Forretningsfører

Unni Løken

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 35 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 400 000,-)) 50 870,- (Omkostninger totalt) 1 450 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 997,60 pr. år

Kommunale avgifter inneholder:
- Avløp kr.4 349,-
- Eiendomsskatt kr.2 130,-
- Vann kr.3 518,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2 130,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Fellesutgifter: kr. 1 600,- pr. mnd.
Fellesutgiftene inkluderer følgende:
- Brøyting
- Skallforsikring
- regnskap
- akonto strøm 600
Hver leilighet må ha egen innboforsikring.

Strøm: Hver leilighet betalte for november - feb. 2022 kr. 4 500,-. Dette blir skal etterhvert inngå i fellesutgiftene til sameiet.

Felleskostnader

Kr. 1 600,- pr.mnd.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bjønndalsmyra 4, Gnr. 44 Bnr. 510 Snr. 2 i Drangedal kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Inventar medfølger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 94 25 46 52.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0063

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0063. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 990) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 400 000,-) (Kr.70 000) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.109 375)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3059507