Langøy / Kragerø

Bjerkhueveien 109

Prisantydning
5 950 000 kr
Omkostninger
164 620 kr
Totalpris
6 114 620 kr
Formuesverdi
319 343 kr
Kommunale avgifter
10 560 kr / år
Byggeår
1983
P-rom
74 ㎡
Bruksareal
78 ㎡
Tomteareal
Ikke oppgitt
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Solrik skjermet beliggenhet, nydelig sjøutsikt. Kjørevei til hyttevegg, båtplass i umiddelbar nærhet, offentlig avløp

Om eiendommen

Innhold

Kort fortalt
- Velholdt, pen hytte på ett plan.
- Nydelig beliggenhet i skjærgården.
- Parkering på egen eiendom.
- Tomt på ca. 1 mål med storslått utsikt.
- Båtplass ved felles bryggeanlegg. Svært god båthavn. 
- Solrike terrasser på totalt 68 kvm.
- Entré med dør til bad og wc-rom.
- Kjøkken med utgang til terrasse.
- Stue med vedovn og spiseplass.
- Dusjkabinett 
- Innlagt vann og tilknyttet vannklosett til offentlig avløp. 
- Tre soverom med sengeplass til 6.
- Sportsbod og frittstående bod.

Standard

Entré
Det er inngangsparti på fremsiden av hytta. Entreen har dør til henholdsvis bad og wc-rom, og videre inn er det en gang med dør til øvrige oppholdsrom, med kjøkken og stue innerst.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i dels åpen løsning med stuen og har direkte utgang til terrasse. Gulvet er i enstavs parkett og veggene er malt hvite, med langsgående hylle på to sider - praktisk til koppestell og annet.

Kjøkkeninnredningen er stilig og består av benkeskap som er plassert mot den ene veggen, med sorte, heltre fronter og heltre benkeplate med underlimt vaskekum. Hvite, blanke fliser gir beskyttelse til veggen i bakgrunn. Kjøkkenet har ventilator og det er avsatt plass integrert stekeovn og koketopp.

Stue
Stuen har terrasseutgang og for øvrig store vindusflater som vender med vid utsikt til herlig hage, salt sjø og andre praktfulle omgivelser. Stuegulvet har heltre eikegulv, og veggpanel med dus, kledelig farge strekker seg opp til hvitmalt tak.

Sonen varmes opp med vedovn, og det er plass til spisegruppe og andre komfortmøbler som enkelt kan plasseres slik at utsikten kommer til sin rett.

Bad/wc/vaskerom
Hytta har et bad og et separat wc-rom med  vannklosset.  Badet har hvitmalte panelvegger til naturfarget tregulv. Rommet er innredet med speil over servantskap, hylleløsning og et dusjkabinett. Garderoberommet mellom entre og stort soverom har hvitmalte vegger og tak og vaskeservant med speil og god skapplass til toalettartikler og annet.

Soverom og garderobe
Hytta har tre soverom, derav et ekstra romslig hovedsoverom med adkomst via garderoberom. Alle soverommene er holdt i samme stil, innredet med tregulv og furuvegger.

Det er plassbygd dobbeltseng på ett av soverommene, ellers er det sengeplass til ytterligere fire personer. Lagringsplass finnes i en utvendig sportsbod og i en frittliggende bod.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig: 1.etasje: BTA: 84 kvm. BRA: 78 kvm. P-ROM: 74 kvm. S-ROM: 4 kvm.
Sum bygning: BTA: 84 kvm. BRA: 78 kvm. P-ROM: 74 kvm. S-ROM: 4 kvm.

1.etasje: P-ROM: Gang, stue, kjøkken, garderoberom med vaskemuligheter, bad, forbrenningstoalett, 3 soverom. S-ROM: Bod.

Bod: 1.etasje: BTA: 4 kvm. BRA: 3 kvm. S-ROM: 3 kvm.
Sum bygning: BTA: 4 kvm. BRA: 3 kvm. S-ROm: 3 kvm.

1.etasje: S-ROM: Bod.

Byggeår og byggemåte

1983 i følge Kragerø kommune.

Oppvarming

Hytta er oppvarmet med vedovn i stue. Det er varmtvannsbereder plassert i bodrom. Sikringsskapet har skrusikringer.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Hytte kan selges delvis møblert.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 26.03.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Takstmann Knut Ramberg ble kontaktet av Bjørn Brattlie for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hytte med adresse Bjerkhueveien 109 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2, her kan man nevne: Vinduer og dører i yttervegg, tak og taktekking. Utvendige beslag, rør til vann og terrasser. Baderom har fått TG: 3. Ut over dette viser en til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Hytten fremstår med et hovedinntrykk som er bra, men med noen avvik. Vær oppmerksom på at avvikene i hovedsak skyldes alder. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Våtrom > Generell > Bad
TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking, Utvendig > Vinduer
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag, Utvendig >, Takkonstruksjon/Loft, Utvendig > Dører
Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Tekniske installasjoner > Vannledninger

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagte kartutsnitt.

Beliggenhet

Hytta ligger idyllisk til på Langøy i den populære skjærgården i Kragerø kommune, ikke langt fra Kragerø sentrum sjøveien. Øya kan ankommes egen båt eller bilferje, og det er kjørevei helt frem til tomten. Ca. 10 min med hurtiggående båt til Kragerø sentrum.

Her er det mulighet for bading, båtliv og vannsport - ren sommerlykke! Badeområde rett nedenfor hytta er perfekt for de aller minste også, her kan de lære å svømme i sommer, sandstranden litt bortenfor er egnet til lange late dager, og sene grillkvelder, med kort avstand fra hytta.

Med båt er det kort vei til de mange øyene i skjærgården. På listen over attraksjoner finnes Jomfruland nasjonalpark, Skåtøy Kafé, Krigsminnet Krikken og nydelige Kragerø by med sine hyggelige restauranter.

Det er også kort vei til vakre Stabbestad som kan by på flott natur og områder med bær og sopp. Her ligger også Kragerø Resort med Beach Club nede ved vannet, samt restaurant, volleyballbane og flott golfbane.

Golfbanen holder internasjonal standard og har klimatiske forhold som gir en lang sesong. Banen og hotellet har vunnet flere kåringer som beste golf-resort. Her kan du dyrke sporten, og finpusse teknikken fra tidlig morgen til sen kveld, i vakre omgivelser.

Om du legger turen til Kragerø sentrum har byen et yrende folkeliv om sommeren med blant annet festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Man finner også matbutikker, flere nisjebutikker, hyggelige spisesteder og gallerier.

Legg også gjerne turen til Kil sentrum ? en perle innerst i Kilsfjorden. Plassen preges av gammel trehusbebyggelse, brygger og smale gater som skaper en svært idyllisk atmosfære.

AKTIVITETER: 
Badebrygge med stupebrett 40 m fra tomt. Fiskeplass med rensekum på brygga. 
2,5 km. til volleyballbanen. Her er det også bålpanne.
Sykkelsti og godt løpeterreng i umiddelbar nærhet
200 m. til fotballbanen
1 km. fra Borteid småbåthavn til Borteid tennisbane. 3 min. med båt og 3-4 min. med bil. 10 min. fra hytta. Mulig å kjøpe spillerettigheter.
Kragerø golf på Stabbestad, greenfee i skoleferien er 850 kr.
Det er en 9 hulls golfbane av høy standard på Gummøy men her er det høy inngangs-/medlemsavgift. Ikke gjestespill/greenfee.
3 km. til Langøykilen for en badetur

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er på 1 mål og har en nydelig beliggenhet - høyt, skjermet og luftig, med storslått utsikt over sjø og meget gode solforhold. Fjellknaus skjermer godt for vind ved dominerende vindretning, (sydvest). Tomten er opparbeidet med herlig hage og noe beplantning, og uterommet er også ypperlig for dyrking av egen mat.

På baksiden av hytta er det kupert, samt opparbeidet med naturlig vegetasjon og natursteinsmur, og følger man stien ned mot vannet finner man et felles bryggeanlegg der det medfølger egen båtplass. Her er det også to gjesteplasser. I tilknytning til hytta er det totalt 58 kvm med terrasse hvor deler ligger under tak, mens den ytre delen ligger fritt og innbyr til soling.

Parkering

Det er adkomst med bilferje og kjørevei helt frem til tomten. Alternativt kan man legge til med egen båt ved egen båtplass i  felles eid bryggeanlegg, hvor det medfølger båtplass.
Flytebrygge med utriggere på innsiden skjermer godt for vind og bølger etter båttrafikk.

Det er også to gjesteplasser for båt.

Båtplass Borteid: 
Her er det ulike båtplasser å velge mellom avhengig av båtstørrelse. Selger betaler idag ca. kr. 12.000,- (pr år.) for parkering og båtplass. Det tar ca. 3-4 min. med hurtiggående båt fra Borteid til egen båtplass ved hytte. 

Det er mulig med vinterlagring av båt enten på egen tomt eller på Borteid.  

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig).

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, og tilhører reguleringsplan/bestemmelser Langøy, datert 23.06.78. (ikraftredelsesdato 28.11.1984) Reguleringsbestemmelser og reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Kommune plan går foran reguleringsplan.

Vei / Vann / Avløp

Det er kjørevei helt frem til hyttevegg, Nytt borevannanlegg og ny trykktank fra 2020. Helt nytt vannklosett som er tilkoblet offentlig avløp. 
Avløp blir vinterstengt etter avtale med de andre eierne på denne avløpsledningen. Eget borevann blir ikke vinterstengt men må tømmes av eier ved fare for frost.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1982/74-1/31  Erklæring/avtale  
13.01.1982  PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
 
1982/74-4/31  Erklæring/avtale   - 13.01.1982 
 Vedlikeholdsplikt av fellesanleggene ,samt div.forpliktelser
m.h.t.veier,ledninger m.v.
 
1982/74-5/31  Erklæring/avtale  
13.01.1982  rettighetshaver:Knr:3814 Gnr:24 Bnr:11  
Fremdrift av tømmer

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei
Det er ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer i utgangspunktet boplikt. Denne eiendommen er imidlertid ifølge kommunen registret som fritidseiendom og er fritatt for boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen skal benyttes til fritidsformål. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 164 620,- (Omkostninger totalt) 6 114 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 10 560 pr. år inkl eiendomskatt

Eiendomsskatt

inkl i de kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Strøm: Anslått til ca. 7000,- til 12 000,- pr år (avhengig av vinterbruk og antall i husholdning.)
Velforening : 1800,- kr. i vegavgift pr år.
Gamle vannsystem kr. 200,- pr. år.
Bryggen er betalt og vedlikeholdes jevnlig. (8 stk. eier bryggen.)
Tv/internett : ca. 800,- til 1200,- pr mnd. avhengig av abb.
Avløp : årlig kr. 1763,-,  avgift til kommunen. 
Forbruk ca. kr. 2500,- samt en mindre sum kr. 300,- for åpning/stengning. 

Formuesverdi

Primær: Kr. 319 343,- for år 2019. Sekundær: Kr. ,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bjerkhueveien 109, Gnr. 24 Bnr. 190 i Kragerø kommune.

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet..

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.
Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-21-0129

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-21-0129. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Kent Andersen/ Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Energimerking av eiendom (Kr.500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 950 000,-) (Kr.130 900) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.169 135)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3052068