Tvedestrand

Berits vei 16

Prisantydning
5 500 000 kr
Omkostninger
153 970 kr
Totalpris
5 653 970 kr
Formuesverdi
737 173 kr
Formuesverdi sekundær
2 653 824 kr
Byggeår
2012
P-rom
127 ㎡
Bruksareal
172 ㎡
Totalt bruksareal
172 ㎡
Tomteareal
1 339 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

En gjennomført og flott bolig med en god atmosfære | Fint basseng, vinterhage og garasje| Ingen boplikt!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Innholdsrik enebolig fra 2012, oppført i en etasje, med tilhørende badebasseng, påbygget vinterhage fra 2021 og frittstående garasje fra 2012.

Velkommen til Berits vei!
Berits vei 16 ligger høyt og rolig i utkanten av eneboligområdet Glastadheia som har en passe blanding av barn og voksne. Forøvrig har beboerne samvær basert på nært naboskap og barnas lekekamerater. Berits vei omfatter en håndfull eneboliger med en fredelig atmosfære blant alle beboerne.

Boligen går over ett plan og har en god romfølelse. Stuen og kjøkkenet er i en åpen løsning med store vindusflater og god takhøyde. Videre er det to soverom og et baderom. Vinterhagen må oppleves - her er det en egen atmosfære. Store vindusoverflater, eget baderom, enkelt kjøkken og utgang til bassengområdet. Videre er det garasje med to bod rom på baksiden. På baksiden av garasjen er det også en hyggelig uteplass. Eiendommen og tomten er pent opparbeidet og har flere utesoner.

Forberedelse til ekstra soverom:

En lav plattform på 3,5m x 6 m x 0,5 m på bassengets nordside er oppført med tanke på et fremtidig, lite anneks med dusjrom/toalett og soverom med stort vindu mot bassenget. Annekset ligger 3 - 4 meter unna Vinterhagen for tilkopling til rør for strøm, drikkevann, gråvann og kloakk.

Beliggenheten gir nærhet til flotte turløyper i nærheten, samt nærhet til sentrum og byens fasiliteter. Tvedestrand er en trivelig by som stadig er under utvikling. Tvedestrand ligger mellom Arendal og Risør og kan skilte med ekte småbysjarm. I nærområdet finner man bl.a. kjøpesenter, Nes Verk golfpark, dagligvarebutikker, skiløyper på vinterstid, fine naturområder, barnehage og ny barneskole. Det er barnehage like i utkanten av Gladstadheia og gangavstand til nyere videregående skole. Ved sommerstid er det fint å bade nede ved Tjenna i sentrum. Videre er det forretninger, samt et stort tilbud med både arrangementer og aktiviteter. Treningssenter ved Kiwi på Bergsmyr og ved Coop extra nede i sentrum.

Høytliggende tomt omgitt av natur, fugleliv, fine soloppganger og solnedganger. Utsikt til smale striper av hav mot øst på klare dager. Soloppgang på tomten og terrassen fra tidlig morgen og sol helt frem til solnedgang sent på kvelden.

Gode bussforbindelser til Oslo og Kristiansand blant annet. Kort bilavstand til E18. Beliggenheten er sentralt i forhold til kjørevei videre til Arendal


Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Foreligger tegninger av boligen, datert 18.05.2011.

Foreligger tegninger for vinterhage og fasade bolig, datert 29.09.2014.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Utforming og rominndelingen i den tilbygde delen "vinterhagen" avviker fra fremlagt skisse. Det er ikke utstedt ferdigattest for den tilbygde delen.
Foreligger tegninger av garasjen, datert mai 2009.

Kommentar fra takstmann: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Rominndelingen avviker fra fremlagte tegninger i det kommunale byggesaksarkivet, men samstemmer med eiers fremlagte tegninger.

Kommentar fra takstmann:

Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år?

- Oppføring av tilbygg "vinterhage" med kjøkken og baderom.

Foreligger vedtak- tillatelse til oppføring av mur, terrasse og trapp, datert 06.11.2013

Foreligger vedtak- endring av tidligere tillatelse bolig og garasje for vinterhage og endring avkjørsel, datert 27.11.2014

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Bolig og Vinterhage: Luft-til-vann (begge)og Luft-til Luft (begge)

Garasjeboder: El kabler.

Stue: Ved peis.

Basseng utendørs: Elektrisk varmepumpe spesielt for basseng. Solvarme.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Beliggenhet

Berits vei 16 ligger høyt og rolig i utkanten av eneboligområdet Glastadheia som har en passe blanding av barn og voksne. Forøvrig har beboerne samvær basert på nært naboskap og barnas lekekamerater. Berits vei omfatter en håndfull eneboliger med en fredelig atmosfære blant alle beboerne.

Beliggenheten gir nærhet til flotte turløyper i nærheten, samt nærhet til sentrum og byens fasiliteter. Tvedestrand er en trivelig by som stadig er under utvikling. Tvedestrand ligger mellom Arendal og Risør og kan skilte med ekte småbysjarm. I nærområdet finner man bl.a. kjøpesenter, Nes Verk golfpark, dagligvarebutikker, skiløyper på vinterstid, fine naturområder, barnehage og ny barneskole. Det er barnehage like i utkanten av Glastadheia og gangavstand til nyere videregående skole. Ved sommerstid er det fint å bade nede ved Tjenna i sentrum.

Videre er det forretninger, samt et stort tilbud med både arrangementer og aktiviteter. Treningssenter ved Kiwi på Bergsmyr og ved Coop extra nede i sentrum.

Høytliggende tomt omgitt av natur, fugleliv, fine soloppganger og solnedganger. Utsikt til smale striper av hav mot øst på klare dager. Soloppgang på tomten og terrassen fra tidlig morgen og sol helt frem til solnedgang sent på kvelden.

Det er en rekke små naturlekeplasser for barn omkring på Glastadheia.

Gode bussforbindelser til Oslo og Kristiansand blant annet. Kort bilavstand til E18. Beliggenheten er sentralt i forhold til kjørevei videre til Arendal

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bolig, garasje og basseng, datert 10.12.2015.

Vei, vann og avløp

Vei. Kommunal.

Vann. Offentlig. Det er ikke montert vannmåler.

Avløp. Offentlig.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, tilhører reguleringsplan Glastadstykket, datert 16.06.1998. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Det er ubebygde tomter rundt eiendommen, tomtene er regulert til boligbebyggelse. Området foran boligen (sør-øst) er regulert for friområder, anlegg for lek. Området vest for eiendommen er regulert for fremtidig boligbebyggelse. Det er en hensynssone vest for eiendommen, høyspenningsanlegg.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4213/32/156:
22.06.2023 - Dokumentnr: 657453 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


01.04.2008 - Dokumentnr: 255234 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4213 Gnr:32 Bnr:119


01.01.2020 - Dokumentnr: 724951 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0914 Gnr:32 Bnr:156


Økonomi

Omkostninger kjøper

5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

153 970,- (Omkostninger totalt)

5 653 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Info eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6 175,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Nøkkelinformasjon

Standard

Boligen har en gjennomgående god standard. Boligen har god bostandard og fremstår som velholdt.

Innvendige gulver er utført med fliser og parkett. Veggflatene er utført med malte panelplater og slette malte plater. Det er benyttet malt trefiberpanel i tak / himlinger.

Entre:

Det som møter deg er ett innbydende inngangsparti med varmekabler i utvendig trapp. Entre er romslig og har utsikt rett ut til bassengområdet. Entre har også vært benytte som en ekstra stue da det er montert opp lerret over inngangspartiet - et svært brukervennlig rom for det man måtte ønske å benytte plassen til. TV-stue/entre: elektrisk lerret opphengt i taket. Projektorfeste i taket med ledning skjult bak vegg ned til TV. Skjult bak veggene to strømuttak for høyttaler øverst på to motstående vegger. Her er det også varme i gulvene.

Kjøkken og stue:

Stue og kjøkken i åpen løsning - boligens samlingspunkt. Her er det store vindusflater som slipper inn godt med dagslys, samt at takhøyden er svært god - dette skaper en behagelig atmosfære og er godt egnet for sosiale sammenkomster. Kjøkkenet er levert av Ikea. Innredning: Fabrikkfremstilt innredning med overskaper, underskaper og kjøkkenøy. Utstyr: Integrert koketopp, komfyr, kjølehjørne, oppvaskmaskin og fryseskap. Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper er installert. Kjøkkenventilator med avkast ut. Kjøkkenet er av en god størrelse og har godt med skap og benkeplass. Fra kjøkkenet har man oversikt over stuen og delvis over uteområdene på bassengområdet. Det er også en vedovn i stuen og kjøkken sonen. Selger opplyser om at det er to peisrør inni husveggen, hvor det ene røret ikke er brukt. Det er reservert for eventuell utepeis på husveggen mot sør. Det må da slås hull i husveggen for tilkobling til det ledige peisrøret inne i veggen.

Soverom:

Det er to lyse soverom i boligens hoveddel som er adskilt fra stue og kjøkken området.

Forberedelse til ekstra soverom:

En lav plattform på 3,5m x 6 m x 0,5 m på bassengets nordside er oppført med tanke på et fremtidig, lite anneks med dusjrom/toalett og soverom med stort vindu mot bassenget. Annekset ligger 3 - 4 meter unna Vinterhagen for tilkopling til rør for strøm, drikkevann, gråvann og kloakk.

Baderom:

Det er to baderom i boligen, ett i hoveddelen og ett i tilbygget. Boligens hovedbad er et kombinert bad / vaskerom fra byggeår. Veggflatene er utført med våtromsplater og det er benyttet malt trefiberpanel i tak / himling. Flislagt gulv. Bad/vaskerommet er utført med vannbåren gulvvarme. Baderommet er utstyrt med standard toalett, servantinnredning med sensor, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin.

Tilbygg - Vinterhage

Kjøkken:

Vinterhagen har et eget enkelt kjøkken. Overflater: Flislagt gulv. Veggflatene er utført med malte panelplater. Innredning: Enkel innredning med over og underskaper. Fronter i lys slett utførelse. Utstyr: Integrert koketopp og komfyr

Baderom:

Nyere baderom i tilknytning til boligens tilbygde del "vinterhagen". Veggflatene er utført med våtromsplater og det er benyttet malte plater i tak / himling.

Flislagt gulv med oppkant. Baderommet er utstyrt med vegghengt toalett, servantinnredning og dusjhjørne. Elektrisk styrt avtrekksvifte. Avtrekksventil tilknyttet balansert boligventilasjon. Det er etablert tilluftsspalte mellom dørblad og terskel.

Garasje
Garasje med to boder. Byggeår: 2012. Bygningen har normal standard. Bygningen fremstår som normalt godt vedlikeholdt. Det er varmekabler i bod rommene bak garasjen.

Diverse:

Basseng: Lengde: 15m, bredde 4m, dybde 0,35m - 2m og volum 90 m3.

TV fiberkabel er ført helt frem til el-skapet i boligens tekniske rom.

Det er etablert kombinert varmtvannsbereder, tilknyttet vannbåren gulvvarme. Installasjonen er plassert i teknisk rom. Luft til vann - vannbåren gulvvarme, tilknyttet fordeler skap og kombibereder i teknisk rom.

Huset samlet sett har brede dører, lave dørstokker, svingradius for rullestol på bad og ved dører, et stort antall stikkontakter og lysbrytere i passe høyde over gulvet, slak bakke fra garasje opp til hovedinngang opplyser selger.

Teknisk rom ved boligens hovedinngangen har:

Sentralstøvsuger med to uttak i boligen.

Balansert ventilasjonssystem.

Toshiba KWsmart luft-til- vann varmeanlegg med alle 7 vannkursene samlet bak 1 panel.

Veggluke hvor tilkopling til alle vannrør er samlet.

Astrour for fleksibel tids innstilling av PÅ/AV utebelysning på ytterveggene.

Uttak til belysning i blomsterbed.

Strømbryter til 1 m bred varmekabel i hovedtrapp.

Alarm for seriekoplede brannvarslere.

Inntak av fiberkabel.

Vannføler på gulv for å stoppe lekkasje ved å kortslutte strøm.

Teknisk utstyr til drift av utendørs svømmebasseng 4m x 14 m og dybde 0,3 m - 2 m

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Espen Martinsen den 16.08.23, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Innholdsrik enebolig fra 2012, oppført i en etasje, med tilhørende badebasseng, påbygget vinterhage fra 2021 og frittstående garasje fra 2013.

Bygningene fremstår som normalt godt vedlikeholdt. Det er bestilt servicepersonell for utbedring av bassengtrekket. Viser for øvrig til kommentarer vedrørende våtrommene. Det er ikke utarbeidet fullstendig forvaltning, drift og vedlikeholds dokumentasjon (FDV) for boligen. Eier har for øvrig organisert bruksanvisninger og utarbeidet veiledninger for drift og vedlikehold av bassenget. Byggtekniske kommentarer er kommentert i rapportens

enkelte avsnitt. Rapporten må leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3: Store eller alvorlige avvik:

Våtrom> Overflater gulv> Bad

Det er avvik: Redusert limdekning (bom) under enkelte fliser. Det ble registrert motfall på deler av gulvet.

Tekniske installasjoner> Branntekniske forhold

Brannslukningsapparat er over 10 år.

TG IU: konstruksjoner som ikke er undersøkt:

Våtrom> Tilliggende konstruksjoner våtrom> Bad

Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Installasjoner og våt-soner ligger mot yttervegger.
TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig> Veggkonstruksjon

Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av kledningen er ikke ferdig malt og det ble registrert værslitasje på den østlige siden.

Utvendig> Terrassedør stue

Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det ble registrert noe utvendig malingsflass / slitasje i tilknytning til veggfoten.

Utvendig> Utvendige trapper

Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.

Utvendig> Tilbygg- "Vinterhage"

Det er avvik: Tilbygget fremstår som noe underventilert med påfølgende risiko for innvendig kondensering mot glassfasader, hovedsakelig glasstaket. Isolerte og/eller tildekkede skråtak kan være tidvis utsatt for dampgjennomgang fra tilstøtende rom, med påfølgende kondensfukt og betegnes derfor som risikokonstruksjon. Utvendig nedløpsavslutning kan med fordel føres bort fra bygningskroppen.

Utvendig> Basseng

Det er avvik: På befaringstidspunktet var det feil med åpne/lukkefunksjonen for bassengtrekket.

Innvendig> Radon

Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke.

Våtrom> Sluk, membran og tettesjikt> Bad

Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig

kontroll". Det er ikke utarbeidet dokumentasjon for våtromsarbeidene.

Våtrom> Sanitærutstyr og innredning> Bad

Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Våtrom> Overflater vegger og himling> Bad/vaskerom

Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det ble registrert hjørneskall i bunn av våtromsplate i dusjsonen. Høyde mellom gulv og profilkant er

under / mindre enn produsentens anbefaling om minimum 6 cm. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for våtromsplater.

Våtrom> Overflater gulv> Bad/vaskerom

Det er avvik: Gulvet er utført uten nedsenket dusjbrønn. Deler av gulvet har fall fra sluk, mot tilstøtende glassbyggervegg. Løsningen medfører at dusjvann kan følge flislim-sjiktet og ut mot gulvet utenfor dusjveggen / glassbyggerveggen.

Våtrom> Sluk, membran og tettesjikt> Bad/vaskerom

Det er påvist andre avvik: Det er ikke utarbeidet dokumentasjon for våtromsarbeidene.

Tekniske installasjoner> Ventilasjon

Det er påvist andre avvik: Det er ikke fremlagt innstillingsprotokoll for ventilasjonsanlegget. Det foreligger ingen tilgjengelige opplysninger som omfatter service eller rens av rørkanaler/rørsystemer. Den tilbygde delen er ikke tilknyttet ventilasjonsanlegget og fremstår som noe underventilert.

Tomteforhold> Forstøtningsmurer

Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Stedvis lav sikringshøyde og åpninger i smijernsrekke. Eier har påvist at det tidvis forekommer fuktvandring / fuktgjennomtrengning i støttemuren på garasjens

nordlige side. Muren er tilbakefylt og utført uten grunnmursplast.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, fryseskap/-boks, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Diverse

Forsikringspremie: 8 756,-

Selger opplyser om at det er muligheter for kjøper av eiendommen å få kjøpt en båtplass i ettertid av boligkjøpet. Dette er båtplass nr. 12 i Glastadheia båtlag og den er ca. 3m bred og ca. 5m lang med utrigger. Kjøp av båtplass avtales direkte med selger i etterkant av boligkjøpet.

Antatt strømforbruk i perioden: 30/6-22 til 30/5-23: 25 757,-

Glastadstykket Velforening: Pliktig vel avgift på 250 ,- årlig.

Kasserer: Monica Thorsen, tlf: 91 35 68 39

Informasjon fra selger i forbindelse med vedlikehold:

Årlig vedlikehold av Toshiba luft-til vann varmeanlegget v/ Øko varmesystemer i Kristiansand.

Vinterlukking og sommeråpning av bassenget v/ rørlegger Brødrene Vatne i Tvedestrand, alternativ av Basseng AS Mandal. Det kan gjøres avtaler med fagpersoner om drift/vedlikehold av basseng.

Randonmåling

Det blir opplyst at boligen er utført med radonsperre men det foreligger ikke dokumentasjon.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Velforening

Glastadstykket Velforening: Pliktig vel avgift på 250 ,- årlig.

Kasserer: Monica Thorsen, tlf: 91 35 68 39

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4213/32/156:
22.06.2023 - Dokumentnr: 657453 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Sørmegleren AS
Org.nr: 944 121 331
Elektronisk innsendt


01.04.2008 - Dokumentnr: 255234 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4213 Gnr:32 Bnr:119


01.01.2020 - Dokumentnr: 724951 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0914 Gnr:32 Bnr:156


Info kommunale avgifter

De kommunale avgiftene består av:

Prognose fakturert på eiendommen inneværende år:

Vann: 4 900,-

Avløp: 6 300,-

Tilsyn/feieavgift: 270,-

RTA: 4 350,-

Eiendomsskatt: 6 175,-

Byggemåte


Taktekking:

- Lett undertak av trefiberplater og det er benyttet betongtakstein som yttertakstekking.

Nedløp og beslag:

- Takrenner og nedløp i stål eller aluminium. Pipebeslag i plastbelagt stål. Feiestige og snøfangere er montert i tilknytning til boligens hoveddel.

Veggkonstruksjon:

- Ytterkonstruksjonen er oppført i bindingsverk av tre. Utvendige overflater er utført med liggende malt dobbeltfalset kledning.

Takkonstruksjon/Loft:

- Taket er en isolert saltakskonstruksjon, delvis utført med tildekkede skråtak mot innredede rom.

Vinduer:

- Fastkarm og hengslede malte trevinduer med 2-lag glass. I følge eier er det skiftet vinduer etter produksjonsskader fra utvendige arbeider.

Fastkarm PVC-vinduer i den tilbygde delen.

Terrassedør stue:

- To fløyet tredør i malt utførelse, produksjonsmerket 2011.

Hovedinngangsdør:

- Tredør i malt utførelse.

Terrassedører:

- Tredører i malt utførelse. Skyvedør / PVC-dør i den tilbygde vinterhagen.

Utvendige trapper:

- Trappeløp av murblokker i tilknytning til hovedinngang.


Tilbygg- Vinterhage:

- Isolert betongsåle med gulvvarme. Den vertikale ytterkonstruksjonen er oppført i en kombinasjon av isolert bindingsverk og glassfasade. Taket er en prefabrikkert overflatebehandlet metallkonstruksjon med glassfelt. Videre er det påskjøtede flate konstruksjoner med asfaltpapp som yttertakstekking.


Basseng:

- Utvendig basseng på den østlige siden. Bassenget er tilknyttet filter og sirkulasjonssystemer i teknisk rom. Utløpt garantitid for installasjonene. Anlegget var i drift på befaringstidspunktet. I følge eier er det etablert avtale med vvs fagmann for nedtapping og vinterkonservering av anlegget.

Eier har utarbeidet veiledninger for drift og vedlikehold av anlegget.


Etasjeskille/gulv mot grunn:

- Isolert betonggulv mot grunnen.

Radon:

- Det blir opplyst at boligen er utført med radonsperre men det foreligger ikke dokumentasjon.

Pipe og ildsted:

- Boligen er utført med elementpipe. Peis i stue/kjøkken, hovedetasje.

Vannledninger:

- Boligen har skjult vann og avløpsanlegg med vannfordelerskap og innvendig stoppekran i teknisk rom. Synlige vannrør/trykkrør i plast (rør i rør).

Avløpsrør:

- Synlige avløpsrør i plast.

Ventilasjon:

- Balansert boligventilasjon med varmegjenvinner.

Varmepumpe:

- Luft til luft varmepumpe, produksjonsmerket 2020. I følge eier ble varmepumpa installert i 2021.


Byggegrunn:

- Terrengforholdene tilsier at boligen er fundamentert på planerte sprengsteinsmasser over fjellgrunn.

Drenering:

- Betongsåle er etablert på opparbeidet terrengnivå, uten tilbakefylling. Det er derfor ingen krav til vertikal fuktsikring. Det forutsettes for øvrig at sålen er utført med kapillærbrytende sjikt. Overvann ledes sannsynligvis bort fra tomten i drenerende masser og følger områdets topografi. Ingen synlige eller åpenbare tegn til overvannsproblematikk.

Grunnmur og fundamenter:

- Støpt plate med ringmur av fylte ringmurselementer. Ringmurselementene fungerer som forskaling, ringmur og kuldebrobryter.

Forstøtningsmurer:

- Forstøtningsmurer i tilknytning til hovedinngang, sydlig side og i tilknytning til opparbeidelsen rundt bassenget på den østlige siden.

Terrengforhold:

- Hellelagt opparbeidelse rundt boligen.Utvendige vann- og avløpsledninger:

- Vann og avløpsledninger er nedgravet og/eller skjult under terrengflater.

Påkostning og modernisering


Vinterhage:

Den følgende oppgradering er utelukkende utført av fagfolk:

Boligen ble utvidet/ ferdigstilt i 2021 med en vinterhage på 31 m2 direkte forbundet med boligens ene utgangsdør. Vinterhagen omfatter stue, tekjøkken, bod og bad med vask/ dusj/ toalett og vaskemaskin. Strøm, vann og oppvarming av gulv og varmtvann skjer ved sømløs tilkopling til boligen.


Forberedelse til ekstra soverom:

En lav plattform på 3,5m x 6 m x 0,5 m på bassengets nordside er oppført med tanke på et fremtidig, lite anneks med dusjrom/toalett og soverom med stort vindu mot bassenget. Annekset ligger 3 - 4 meter unna Vinterhagen for tilkopling til rør for strøm, drikkevann, gråvann og kloakk.

Oppvarming


Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.


Bolig og Vinterhage: Luft-til-vann (begge)og Luft-til Luft (begge)

Garasjeboder: El kabler.

Stue: Ved peis.

Basseng utendørs: Elektrisk varmepumpe spesielt for basseng. Solvarme.

Info strømforbruk

Antatt strømforbruk i perioden: 30/6-22 til 30/5-23: 25 757,-

Polisenummer

2026026

Sammendrag selgers egenerklæring

10. Har det vært feil på bad, vaskerom eller toalettrom?
Ja. Feil på 3,5 m2 bad i vinterhagen, fullført høsten 2021, og påvist av Sørmeglerens takstmann i august 2023 som ledd i 1. salgsforsøk. Feilen ble beskrevet i Sørmeglerens salgsprospekt. Feilen er slik: Helling i badegulvet feil vei, og tre gulvfliser under servantbenken er løse.
Fristen for reklamasjon overfor firmaet Rune Endestad Murerservice, Reinsfjellveien, 4904 Tvedestrand utløper 5 år etter ferdigstillingen høsten 2021 - altså høsten 2026 ihht reklamasjonsloven. Feilen er ikke prekær, da badet er del av en ett-plans vinterhage bygd på ringmur fylt med pukk, isopor og betong, har dusj med 1 m langt sluk, og badet ligger ca. 8 m unna boligen.

16. Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade?
Ja. 2021: Tømmermester Frydenberg, Gjeving, tilsluttet vinterhagen til boligens nordvegg med en ytterdør og tiltak mot kuldebroer.
Arbeidet er basert på tegninger av arkitekt Bjørn Bugge, og utført av tømmermesteren. Begge er faglærte.
2015: Hovedinngangsdøren og 11 vinduer i bolighuset ble skiftet ut med nye av faglærte i glassmesterfirma i Kristiansand fordi skjærebrennerarbeider på tomten hadde sendt gnister og skadet glassrutene.
2023: Motoren til sikkerhets lamellrullen over det utendørs bassenget ble plutselig defekt. Den ble skiftet ut med ny motor av faglærte i firmaet Basseng AS i Mandal. Jeg har dokumentasjon på alle arbeidene.

23. Bolig, vinterhage og garasje har hverken kjeller eller underetasje. De står på ringmurer fylt med pukk, og alle ringmurene er plassert på fjellgrunn med betydelig fall, utført av faglærte. 2014: Dessuten er det etablert drenering rundtomkring ute på tomten, der seks drensrør leder vann bort fra bolig, vinterhage og basseng. Resultatet er at vann aldri samler seg opp på tomten, uansett nedbørsmengder og årstid.
Dokumentasjon kan gis på grunnarbeidene av bolig (Konsmohus), garasje (Konsmohus), Vinterhage (Rune Endestad Murerservice) og basseng (Basseng AS Mandal). Alle disse er faglærte. Dokumentasjon kan ikke gis på dreneringsarbeider ute på tomten som er utført av ufaglærte.

26. Er det utført arbeid på det elektriske anlegget?
Ja. 2020. Tvedestrand Elektro. Ansvarlig for el-arbeidene i vinterhagen, og tilslutning av disse til teknisk rom i hovedboligen. Faglærte. Dokumentasjon innehas.

32. Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja. 2021: Rørlegger fra Brødrene Vatne, Tvedestrand har tilkoplet Vinterhagens vannrør til boligens vanninntak og varmtvannsbeholder. Rørleggeren er faglært. Dokumentasjon kan fremskaffes.

36. Har det vært feil på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Ja. Toshiba Luft-til-vann varmeanlegg installert i teknisk rom av Konsmohus for gulvoppvarming i hele boligen, måtte få skiftet ut to enheter med nye i ca. 2018 pga ustabil varmetilførsel. Dessuten ble årlig vedlikeholdsavtale for anlegget etablert med faglærte Modestas Lukosius hos Øko Varmesystemer, Kristiansand. Etter dette har varmeanlegget fungert feilfritt.

38. Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg?
Ja. Se pkt. 37. Jeg husker ikke betegnelsen på de to enhetene. Betegnelsene fins i en dokumentasjonsperm godt nedgravd i mitt flyttelass.

40. Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser?
Ja. Småsprekker i garasje betonggulv. Ingen tiltak. 8 cm lang sprekk i utendørs betongplatting 3m ifra husets sørside. Ingen tiltak.
Lang horisontal sprekk i armert betong støttemur ved garasjens nordside pga at betongpåfyll ikke ble blandet kraftig nok sammen med foregående lag av betong. Faglært murer har uttalt at støttemuren likevel er sterk og trygg. Støttemuren har platon mot fukt lagt på nordsiden, og er slemmet og malt på sørsiden med murmaling slik at sprekken ikke vises.

43. Ingen feil. Bare en kommentar: Peisen er forskriftsmessig bygd, har peisinnsats og dobbelt pipeløp for ev. oppførig av utendørs peis. Men peisen er ennå ikke brukt.

52. Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom?
Ja. 2021: Boligen ble utvidet med 31 m2 vinterhage. Byggherre: Kirsten Bjørnå. Arkitekt: Bjørn E. Bugge. Glassmester: ABA-Tech. Murer: Rune Endestad Murerservice. Tømrer: Frydendal Tømmermester. Elektriker: Tvedestrand Elektro. Rørlegger: Brødrene Vatne. Blikkenslager: Agder Kobber og Blikk. Maler: Johnny Marcussen

56. Vinterhagen på 31 m2 er utstyrt som en egen boenhet med: To låsbare ytterdører samt 1 dør inn til bolighuset, gulvvarme, store vinduer, glasstak, brannvarsler, bod med eget sikringsskap og klesknagger/-hyller, tekjøkken med komfyr, stekeovn, vifte, oppvaskkummer, varmtvann, kjøleskap, kjøkkenskap, møblert stue med vegg- og taklys, sovesofa, heldekkende gardiner, bad med dusj, vask i benk, belyst overskap med speil, veggopphengt wc, vaskemaskin, lite vindu med el-vifte, utsikt og utgang til tomtens svømmebasseng 5 meter unna. Det er ikke søkt om godkjenning av vinterhagen som utleie-enhet.

57. Kjenner du til andre forhold av betydning eller sjenanse for eiendommen eller nærområdet?
Ja. Boligeiendommen på 1,3 mål er omgitt av 4 ubebygde tomter, hver på 1,2 - 1,6 mål (eid av undertegnede). Hvilket gir salgsobjektet et landlig preg. Men på sikt skal disse selges. Dette bør interesserte kjøpere gjøres oppmerksom på. For øvrig er Berits vei et fredelig og solrikt område med vennlige naboer, beliggende i utkanten av området Glastadheia der utbyggingen nærmer seg siste slutt.

61. Har ufaglærte utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte?
Ja. Støttemuren på nordsiden av garasjen er ca. 1,5 m x 6 m. Den ble bygd av ufaglærte i KLTbygg i ca. 2015. Ifølge faglærte (tømrer, erfaren arkitekt og murer som deltok i byggingen av vinterhagen) er støttemuren solid og trygg. Den har overhodet ikke endret seg siden den ble bygd for ca. 8 år siden.

64. Jeg kjenner ikke til målinger. Men Konsmohus la i 2011 radonduk der min bolig ble oppført, da dette var en del av deres rutiner ved husbygging.
Murerfirmaet Rune Endestad la radonduk over ringmuren på min bestilling og ved min tilstedeværelse da vinterhagens ringmur ble oppført i 2020.

66. Min enmanns boligeiendom tilhører intet sameie eller borettslag! Heller ikke mine fire ubebygde boligtomter som omgir boligeiendommen. Her er det fredelige tilstander.

67. Har du andre opplysninger om boligen eller eiendommen utover det du har svart?
Jeg eier en bryggeplass ved Tvedestrandfjorden på nedsiden av Glastadheia, som jeg skal selge.


Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 0EC4C5F9-CD7E-4AC1-B0C7-DC00E57ED449 Kategori: