Bekkedalen / Kragerø

Bergmesterveien 4A

Felleskostnader
4 739 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1963
P-rom
103 ㎡
Bruksareal
112 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Rekkehus

Oversikt

Om eiendommen

Lyst, attraktivt enderekkehus med sentral, barnevennlig beliggenhet. P-plass og fine uteområder. Varmepumpe og peisovn.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, stue og 2 boder.
2. etasje: Gang, 2 soverom, kjøkken, spisestue og garderobe.

Standard

Entré
Entreen er et hyggelig rom å komme hjem til hvor det er lagt laminatgulv med varmefolie under, dus, harmoniske farge på vegger og downlights i himling. I en nisje er det etablert åpen garderobeløsning med hylle, stang for oppheng, knagger og veggmontert skohylle. Et hvitmalt trappeløp gir adkomst til øvrige etasjer. I hjørnet av rommet under trappen er det montert en trivelig peisovn.

Kjøkken
Kjøkkenet er romslig med tilknyttet spisestue, kjøkkenøy og pen innredning i klassisk stil. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, laminatbenkeplate og dobbel oppvaskkum i stål. Integrert i innredningen har kjøkkenet platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. I tillegg er det en egen nisje for kjøle-/fryseskap.

Stue
Stuen er et stort, tiltalende rom med vegger malt i en behagelig fargetone, hvitmalt søyle midt i rommet og varmepumpe. Endeveggen har gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og her er det også utgang til hage. Stuen har for øvrig adkomst fra kjøkkenet som ligger et halvplan over og entreen som ligger et halvplan under.

Bad/wc/vaskerom
I første etasje ligger et romslig bad som ble oppgradert i 2016. Badet har flislagt gulv, våtromsplater på vegger, gulvvarme, mekanisk avtrekk og downlights i himling.

Innredningen er i et moderne design med hvite, glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med belysning i overkant. Langs den ene veggen er det en hvit innredning med egen nisje for vaskemaskin. Videre har badet veggmontert toalett og dusjkabinett.

Soverom og garderobe
Rekkehuset har to pene soverom i andre etasje, begge med adkomst fra et eget platå. Hovedsoverommet ligger tilknyttet en fin garderobe og det andre soverommet er utstyrt med skyvedørsgarderobe.

Det vil med enkle grep være mulig å sette opp lettvegg ved spiseplassen på kjøkkenet, for å etablere et tredje soverom hvis ønskelig. Boligen har også godt med ekstra lagringsplass i to boder i første etasje, hvorav den ene har utvendig adkomst. I tillegg er det en tilhørende utebod på ca. 5 kvm.

Arealer med beskrivelse

Bruksareal: 112 kvm, Primærrom: 103 kvm, Sekundærrom: 9 kvm.

Areal pr. etasje.:
1. etg.: BRA: 63 kvm, P-ROM: 57 kvm, S-ROM: 6 kvm.
2. etg.: BRA: 49 kvm, P-ROM: 46 kvm, S-ROM: 3 kvm.
Totalt. BRA: 112 kvm, P-ROM: 103 kvm, S-ROM: 9 kvm

Innhold P-rom pr. etasje;
1. etasje: Gang, bad og stue.
2. etasje: Gang, kjøkken og 2 soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som i h.h.t. opprinnelig tegninger fra 1963 og tegninger fra 1989 på godkjent tilbygg. Tegninger ligger vedlagt prospekt.

Byggeår og byggemåte

1963 ifølge Kragerø kommune. Påbygd rundt 1990.

Påkostning og modernisering

Leiligheten har gjennomgått noe oppgraderinger de senere år hvor bl.a. bad har fått et større areal. Andelen er tilbygget rundt 1990 slik at man her har en romslig stue med plass både til salong og spisebord  for oppdekking til hyggelige lag med familie og venner. Leiligheten fremstår som lys og moderne, med en effektiv og spennende planløsning.
Har man behov for et tredje soverom i leiligheten er det gode muligheter for re-etablering av soverom ved å sett opp vegg som er tatt bort for å få økt areal på kjøkken.

Oppvarming

Rekkehuset er elektrisk oppvarmet med gulvvarme på bad samt gang/entrè og varmepumpe montert i stue. I tillegg er det peisovn i gang/entrè i første etasje. Ventilasjonen er naturlig, supplert med mekanisk avtrekk. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Alt av el-anlegg ble skiftet i 2016, unntatt på soverom. Varmtvannsbereder er innkasset på bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

I 1999 ble boligen tilbygd noe som ga en større stue. I 2016 fikk boligen en større oppgradering med nye rør-i-rør vannledninger, avløpsrør i plast, nye vinduer på kjøkken, samt overflater fornyet og malt.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk

Vindfang, bod og wc er fjernet for å gi større entré og bad. Soverom og garderobe flyttet til andre etasje. Byttet plass med stue som nå er i første etasje. Fellesutgifter inkluderer Altibox tv-pakke.

Kort fortalt
- Lyst, attraktivt enderekkehus.
- Planløsning over fire halvplan.
- Fin, barnevennlig beliggenhet.
- Parkering på biloppstillingsplass.
- Gode uteareal på begge sider.
- Entreen er utstyrt med peisovn.
- Kjøkken med øy og spiseplass.
- Integrerte hvitevarer i kjøkkenet.
- Hvit innredning i klassisk stil.
- Stor stue med varmepumpe.
- Flislagt bad med dusjkabinett.
- Badet har egen vaskeromssone.
- To soverom på øverste plan.
- Mulig å etablere et tredje rom.
- Garderobe ved hovedsoverom.
- Lagringsplass i to boder i første.
- Elanlegget ble skiftet i 2016.
- Nye rør-i-rør etablert i 2016.
- Altibox tv-pakke er inkludert.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg Takst den 10.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Vær oppmerksom på at det bare er innvendig forhold og vindu/dører i yttervegg som er omtalt i denne rapporten. Når det gjelder øvrige bygningselementer viser en til borettslaget.
Yttervegg er også nevnt da det er en fuktskade i en plate i stua mot vest. Det må gjennomføres kontroll sammen med styret om det skal gjøres inngrep i ytterveggen.
Tilstanden på boligen framstår med normal standard og normal bruksslitasje.

TG:2 er gitt til yttervegg, vinduer fra 1982, ytterdører, overflater, innvendig trapper, himling på baderom, membran på baderom og veggmontert toalett på baderom. Viser til rapportens underpunkter og at det er viktig at man leser disse, ikke bare sammendraget. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2: Avvik som kan kreve tiltak.
Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
Utskiftning av vinduer fra 1982 nærmer seg.

Utvendige dører: Det er registrert vær/aldersslitasje på terrassedør og den var vanskelig å lukke på befaringsdagen. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utskiftning av terrassedør nærmer seg.

Innvendige overflater: Det er påvist fuktskader på overflater. Tiltak: Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade.

Innvendig trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold
anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

Overflater bad: Det er registrert sprekker i malingen mellom skjøtene i trepanelet i himlingen. Tiltak: Nytt lag med overflatebehandling.

Sanitærutstyr og innredning bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Anbefaler å etablere en løsning for synlig lekkasjevann fra innebygd sisterne.

TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
Utvendig veggkonstruksjon: Fuktskade registrert på innsiden av yttervegg i hjørne mot vest. Tiltak: Det må utføres destruktive inngrep for å kontrollere hvor fukten kommer fra.

Sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke fremvist dokumentasjon på membran. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på
våtrommet. Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Innhente dokumentasjon om mulig på membran.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger nevner i egenerklæringsskjema i forbindelse med forsikring at det er utført arbeider på bad. Deler av dette er gjort med egeninnsats. All rørfornyelse er gjort av autorisert rørleggerfirma Ole & Tores Rørservice AS. Noe rørfornying via borettslaget er utført av Olimb Rørfornying AS. Det opplyses videre at tidligere eier har bygget tilbygg. Selger opplyser at det ble registrert fuktskade som ble utbedret av byggefirma Johnny Jensen AS. Hun opplyser at det nylig er observert endringer på høyre side i stuen. Det opplyses at alt elektrisk er byttet bortsett fra i soverommene. Utførende firma er Kragerø Elektriske AS. I borettslagets regi er det skiftet kledning på endevegg. Arbeidene er utført av Ganitt Entreprenør AS.
Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og sentrumsnært boligområde i Bekkedalen i Kragerø. Fra eiendommen er det nærhet til skole, barnehage, bussholdeplass og dagligvarebutikk. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad. Kragerø Stadion med fotballbane og friidrettsbane ligger en fin spasertur fra boligen.

Fra eiendommen er det kort gange til Studsdalen med flotte turområder. I området ligger det to hoppbakker, lysløype og Tarzanløype, altså noe for alle aldre. Det er drøye 10 min å gå til "Steinmann" med vakker utsikt over byen og skjærgården. På Øya ligger utsiktspunktet "Veten".

Om sommeren kan en spasertur på ca. 15 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kirkebukta eller Kiwi Kragerø som ligger ved brygga. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere spisesteder og butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Bekkedalsveien som ligger i umiddelbar nærhet. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Sannidal, 43 min til Langesund, samt 54 min til Risør.

Fra eiendommen er det et kvarters gange til Kragerø barne- og ungdomsskole. Kragerø videregående skole ligger ca. 2,3 km unna. Og daglig skyss fra ferjekaia, bare 10 minutters gange fra Bekkedalen og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Kommunen har et godt utvalg av både kommunale og private barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Frydensborg Gård barnehage med nærhet til skogen.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Rekkehuset ligger i enden av rekken og har et hellelagt parti ved inngangen. Inngangspartiet er inntrukket og har en liten trapp, skiferkledd areal i forkant av døren og utebelysning. Fra den hellelagte uteplassen er det adkomst til grøntareal med plen og diverse beplantning. Fra stuen er det utgang til en en trivelig hage med lite gjerde mot nabo, plen og vintergrønt.

Parkering

Det er parkering på biloppstillingsplass på fellesareal. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Borettslaget har garasjer til utleie - ta kontakt med leder.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan for Bekkedalen og deler av Biørnsborgbakken, datert 9/5-1958. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. I regulering står bl.a. at inngjerding av tomt må godkjennes av bygningsrådet. Gjerder må ikke være over 1.10m høye og at ingen tomt må beplantes med trær som kan virke sjenerende for naboer. Hele plan med bestemmelser ligger vedlagt prospekt.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1961/897-94/31  Festekontrakt - vilkår 08.06.1961 
ÅRLIG AVGIFT NOK 6,733
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Festekontrakt omhandler bl.a. betaling av festeavgift. Denne avgiften ligger i de månedlige felleskostnadene

1962/277-3/31  Festekontrakt - vilkår 27.02.1962 
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 231
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
KONTRAKTEN KAN IKKE OVERDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
UOPPSIGELIG
BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
Gjelder feste.
Denne festekontrakten gjelder for det området og tomten hvor garasjene tilhørende borettslaget er oppsatt. Leie av garasjeplass må søkes borettslaget.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Radonmåling

Nei

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
 

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

Dyrehold skal godkjennes av styret i borettslaget.
Borettslagslovens § 5-11 (4) åpner for dyrehold på tross av forbud, dersom gode grunner taler for dyreholdet, og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Husdyrhold skal godkjennes av styret i borettslaget. Se husordensregler for borettshavere vedlagt prospekt.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning. Dokumentene ligger vedlagt prospekt og må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Kragerø bolig og byggelag.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 550 000,- (Prisantydning) 383 595,- (Andel av fellesgjeld) 2 933 595,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 250,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 15 110,- (Omkostninger totalt) 2 948 705,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Er ikke opplyst da disse ligger i de månedlige felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Er ikke opplyst da disse ligger i de månedlige felleskostnadene.

Felleskostnader

Kr. 4 739,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Borettslagets felleskostnader dekker betaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, grunnleie, forsikring av bygningen, vedlikehold av fellesareal og utvendig vedlikehold, KBBL’s forretningsførsel og andre driftsutgifter samt Altibox tv-pakke.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 383 595
Andel fellesformue kr. 68 323

Lånevilkår fellesgjeld

Felleskostnader pr. mnd.: kr. 4.739,- (inkl. Altibox tv-pakke)
Herav andel betjent fellesgjeld: ca. 50,1 % (iht. borettslagets budsjett 2023)
Andel renter fellesgjeld pr. mnd.: ca. kr. 1.788,-
Andel avdrag fellesgjeld pr. mnd.: ca. kr. 716,-
Andel fellesgjeld pr. 01.07.2022:     kr. 383.595,-
Rentesats lån pr. i dag: 4,75 % Sp.banken Sør
Fellesgjeld innfris: 2046
Annen formue pr. 31.12.2021: kr. 68.323,-

Formuesverdi

Primær: Kr. 559 707,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 014 945,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bergmesterveien 4A, Andelsnr. 12 Orgnr. 952765043 i Kragerø kommune.

Boligtype

Rekkehus

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Kjøleskap på kjøkken medfølger ikke salget. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Når det gjelder lampe over spisebord i stuen medfølger heller ikke den salget.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter. 

For ytterligere informasjon må egenerklæringsskjema leses før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-22-0208

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-22-0208. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.5 900) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.5 150) Tilrettelegging (Kr.11 000) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (Kr.47 500) Totalt kr. (Kr.70 030)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3067031