Kristiansand-Randesund/Søm

Benestadheia 50

Prisantydning
5 990 000 kr
Omkostninger
67 120 kr
Totalpris
6 057 120 kr
Kommunale avgifter
8 666 kr / år
Byggeår
2021
P-rom
131 ㎡
Bruksareal
166 ㎡
Tomteareal
296 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

Ny, delikat og innholdsrik tomannsbolig over 3 etasjer. Gjennomgående god standard med flott utsikt! Garasje.

Om eiendommen

Standard

Velkommen til en ny vertikaldelt tomannsbolig  over 3 etasjer. Boligen ligger innerst i en blindvei med en flott utsikt og solrike uteplasser. Fra du setter fra deg bilen i garasjen eller på biloppstillingsplassen kommer du videre inn til boligens flislagte gang/entré. Her har du varmekabler i gulv og videre inngang til garderoberom til oppbevaring av sko og yttertøy.
I boligens underetasje er det også også et pent flislagt bad med dusjhjørne, servant med underskuffer og vegghengt wc. Varmekabler i gulv.

I 1.etg finner du 3 gode soverom med god plass dobbeltseng og garderobeskap. Alle soverom har 1-stav gulv i lys eik. Det ene soverommet har utgang til uteområde. Det er også et romslig arbeidsrom/kontor i 1.etg. Pent og romslig filagt bad som inneholder dusjhjørne, servant med underskuffer, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Her er det en fryd å starte dagen!

Så kommer vi til selve diamanten i boligen, nemlig boligens hovedetasje i 2.etg. Her kommer du opp i et lyst og deilig rom med god takhøyde og mye lysinnslipp fra store vindusflatene. God plass til sofagruppe, samt spisebord. Utgang til solrik terrasse med god plass til utemøblementer. Her kan deilige sommerdager med den nydelige utsikten nytes! Praktisk delvis åpen stue/kjøkkenløsning fra Sørlandskjøkken. Kjøkken med mye skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Her ligger alt til rette for god matlaging. Det er også et arbeidsrom i 2.etg. som kan brukes som kontor eller liknende.

Boligen har også garasje med automatisk portåpner. I garasje er det en sportsbod med plass til oppbevaring.

Er du interessert i en bolig du kan flytte rett inn i? Gode kvaliteter med gjennomgående god standard? Fine og solrike uteplasser høyt på Drangsvann?
Ta turen til visning! Velkommen skal du være!

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 166 kvm
Bra. pr. etasje.: Underetasje/kjeller 55 m²  - 1. etg. 59 m²  - 2. etg. 52 m².

P-rom inkl:
Underetasje: Vindfang, gang/trapperom, bad/vaskerom.
1.etg.: Trapperom, gang, soverom x 3, arbeidsrom, bad.
2.etg.: Trapperom, arbeidsrom, stue/spisestue, kjøkken.

S-rom inkl.: Underetasje: Teknisk rom, garderobe/bod, garasje m/sportsbod.
Garasje m/sportsbod er medtatt i samlet arealmåling da den er en integrert del av boligen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra takstmann. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Kjøper må i tillegg til dok.avgift etc betale tilkoplingsgebyr til Kr.sand kommune for vann/kloakk på kr. 25.000,-

Det skal dannes velforening i regi av Drangsvann AS i området og boligeierne er forpliktet til å være medlem/betale kontingent til velforening.

Velforening/beboerne må bekoste vedlikehold av kabler, master og armaturer på lysmaster langs veiene i området. Dette gjelder f_SGT1, f_SKV9 og f_SKV10 iht. gjeldende reguleringsplan for området.

Se områdets hjemmeside for boligvelger, solillustrasjon m.v.: www.drangsvann.no

- Bolig er klargjort med pipegjennomføring igjennom tak, for fremtidig montering av ildsted.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport, bare arealmåling grunnet at bygget er nytt.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Beliggenhet

Meget god beliggenhet, høyt og fritt på utsiktstomter. Boligene vil ligge i barnevennlig blindvei, med naturen og nydelig turterreng som nærmeste nabo. Like ovenfor vil det bli bygget en trampoline/lekeplass, og Drangsvann med badeplasser ligger like nedenfor.

På Drangsvann skal etter hvert 2000 boliger bygges og 6000 mennesker få et nytt hjem. Det skal bygges både skole, barnehage, butikk og mye mer. Drangsvann blir en videreutvikling av bydelen Randesund og ligger tett på skog, turløyper, vann, skjærgård og urørt natur. Turområdet man har like utenfor dørstokken vil by bla. på felles bryggeanlegg med kajakkhotell mm. Ikke minst ligger området sentralt i forhold til de fleste av Kristiansands arbeidsplasser, midt mellom Kvadraturen og Sørlandssenteret.

Hjemmebanene og treningsanlegget til idrettsklubben RIL ligger bare noen hundre meter unna de nye boligene, og det er en kort spasertur til butikkene i Rona og skolen på Strømme.

Området vil få et tilbud til barn i alle aldre - med terrengsklie, svevebane, huske og hengekøyer. Nord i området er det etablert en ballbane.

Tomt

Areal: 296 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Garasje med automatisk portåpner og biloppstillinsplasser på tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det skal foreligge midlertidig brukstillatelse/ferdigattest senest ved overtakelse. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligen. Kjøper er gjort oppmerksom på, og aksepterer at en slik ferdigattest normalt foreligger først noe tid etter overtakelsestidspunktet.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1520 "Benestad Bb1 og Bb5, detaljregulering" datert 26.20.2020. Det foreligger en mindre reguleringsendring datert 21.01.2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Privat vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp. Kjøper må betale tilkoblingsgebyr til Kristansand kommune for vann/kloakk på kr. 25.000,-.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Erklæring/avtale. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Rett til reguleringer i tomtegrense, ha nødvendige skjærings-og fyllingsskråninger.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om vann/koakk. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Rettighetshaver: Kristiansand kommune. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg. Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om gjerde. Rettighetshaver: Kristiansand kommune.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om byggefrist. Innen 2 år.
Dagboknr.: 261604. Tinglyst: 03.03.2021. Bestemmelse om tilbakekjøpsrett/gjenkjøpsrett. Rettighetshaver: Kristiansand kommune.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 51 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 050 000,-)) 67 120,- (Omkostninger totalt) 6 057 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Offentlige avgifter

Kr. 8 666 pr. år

Renovasjon kommer i tillegg. Kjøper må tegne abonnement for tømming med Avfall Sør. Gebyret faktureres 4 ganger per år. Hvor mye du betaler avhenger av hvor mange boenheter du har i huset, hvor ofte du tømmer dunkene dine. For mer informasjon, se avfallsor.no.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 1877,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Benestadheia 50, Gnr. 67 Bnr. 153 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 47 60 06 02.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Dersom boligen selges til forbruker innen 6 måneder etter at den var ferdigstilt, vil det bli stilt entreprenørgaranti på linje med reglene i bustadoppføringslova.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0331

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0331. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Henrik Lossius, tlf. 47 60 06 02

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 990 000,-) (Kr.71 880) Totalt kr. (Kr.79 315)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064088