Tangeheia / Kragerø

Bekkedalsveien 7

Prisantydning
3 600 000 kr
Omkostninger
105 870 kr
Totalpris
3 705 870 kr
Formuesverdi
495 109 kr
Formuesverdi sekundær
1 782 392 kr
Kommunale avgifter
21 711 kr / år
Byggeår
1880
P-rom
229 ㎡
Bruksareal
259 ㎡
Tomteareal
542 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik, sentrumsnær enebolig / Stor barnevennlig hage / Gruset adkomst / Parkeringsplass

Om eiendommen

Innhold

Underetasje: 
Gang, stue 1, stue 2, wc og bod

1. etasje:
Gang, kjøkken, stue 1, stue 2, stue 3, bad/vaskerom, soverom, 2 boder.

2. etasje:
Gang 1, kjøkken, stue 1, stue 2, gang 2, bad/vaskerom, stue/over utvendige boder og 2 soverom

Standard

Romslig enebolig på populære Bekkedalen/Ved Tangeheia. Det må påregnes større kostnader for å få boligen opp til dagens standard. Boligen har idag en spennende utforming med store muligheter for en romslig familievennlig enebolig, alternativt å leie ut deler av boligen. Det er både store stuer og soverom. Det er flere muligheter for flere soverom.

Eiendommen har en bakhage med plen og opparbeidet med blomster og busker. Her ligger det store muligheter.

Arealer med beskrivelse

BTA/BRA/P-ROM/S-Rom:
Underetasje:
49/39/29/10

1. etasje:
129/118/98/20

2. etasje:
109/102/102

Totalt:
287/259/229/30

Byggeår og byggemåte

1880 i følge Kragerø kommune.

Påkostning og modernisering

Eiendommen står på Sefrak listen.

SEFRAK = "Sekretariatet For Registrering Av Faste Kulturminne i Noreg".
SEFRAK-registreringa vart gjennomført i åra 1975-1995. Bygningar bygde før 1900 vart registrerte over heile landet, med unntak frå i Finnmark der bygg før 1945 vart registrerte.

Meldeplikt ved endringar for bygningar eldre enn 1850
Bygningane i SEFRAK-registeret er i utgangspunktet ikkje tillagt spesielle restriksjonar. Registreringa fungerar meir som eit varsko om at kommunen bør ta ei vurdering av verneverdien før det eventuelt blir gitt løyve til å endre, flytte eller rive bygninga.

For meldepliktige bygningar (bygningar som er eldre enn 1850), er det lovfesta i §25 i Kulturminnelova at ei vurdering av verneverdien MÅ gjerast før søknad om endring eller rivning kan bli godkjent.

Saksgang for endring på meldepliktig bygning:
Eigar må søke kommunen om alle endringar på bygninga.
Kommunen sender søknaden til fylkeskommunen som skal uttale seg om søknaden FØR kommunen fatter vedtak.
Kommunen skal melde alle endringar på bygninga til fylkeskommunen.

Kommunen kan gi løyve til riving sjølv om kulturminnemyndigheitene i fylkeskommunen tilrår at bygget bør vernast.
- Kart over SEFRAK-bygg (miljoatlas.miljodirektoratet.no)
- https://www.riksantikvaren.no/les-om/sefrak/

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 11.04.22 10:00, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Takstmann Knut Ramberg ble kontaktet av Bjørn Walter Viker og Ole Kristian Moen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling og verdi av hus med adresse Bekkedalsveien 7 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner ikke disse enkeltvis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Huset fremstår med en del avvik. En må påregne oppgraderinger og vedlikehold. Ut over dette er det generelt registrert en del symptomer på bruksslitasje.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG3 / STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Utvendige trapper
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Innvendige trapper
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc

TG2 / AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Pipe og ildsted
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
Spesialrom > Teknisk anlegg > Wc
Tekniske installasjoner > Elektrisk
Tomteforhold > Drenering

TG2 / AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Innvendig > Rom Under Terreng
Innvendig > Krypkjeller
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken .
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Tomteforhold > Terrengforhold
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger


For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Eiendommen er et dødsbo.

Dødsbo

Det gjøres særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen. Selger har derfor ikke førstehånds kunnskap om boligen/eiendommen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til ved Tangeheia, med kort vei til Kragerø sentrum, i et veletablert og sentrumsnært boligområde. Fra eiendommen er det nærhet til skole, barnehage, bussholdeplass og dagligvarebutikk. Det er ellers kort vei til treningsanlegg, Kragerø Idrettshall og livsløpsparken på Kalstad, med skatepark og pump-track-bane. Kragerø Stadion med fotballbane og friidrettsbane ligger en fin spasertur fra boligen.

Fra eiendommen er det kort gange til Studsdalen med flotte turområder. I området ligger det to hoppbakker, lysløype og Tarzanløype, altså noe for alle aldre. Det er drøye 10 min å gå til "Steinmann" med vakker utsikt over byen og skjærgården. På Øya ligger utsiktspunktet "Veten".

Om sommeren kan en spasertur  ca. 15 min ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Med gangavstand til sentrum har man tilgang til det meste. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kirkebukta eller Kiwi Kragerø som ligger ved brygga. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kragerø flere nisjebutikker, forretninger, interiørbutikker og gallerier. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere spisesteder og butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Bekkedalsveien som ligger i umiddelbar nærhet. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Sannidal, 43 min til Langesund, samt 54 min til Risør.

Fra eiendommen er det et kvarters gange til Kragerø barne- og ungdomsskole. Kragerø videregående skole ligger ca. 2,3 km unna. Og daglig skyss fra ferjekaia, bare 10 minutters gange fra Bekkedalen og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Kommunen har et godt utvalg av både kommunale og private barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Frydensborg Gård barnehage med nærhet til skogen.

Tomt

Areal: 542 kvm, Eierform: Festet tomt

Romslig tomt som er delvis målt opp, areal kan da avvike. Det gjøres oppmerksom på at Kragerø kommune har forkjøpsrett som må avklares i etterkant.

Parkering

Flere parkering på egen tomt, samt gateparkering.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Henviser til pbl. §21-10 ledd 5, ''Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.''

Ferdigattest foreligger ikke pga. alder - gjelder tiltak omsøkt før 1998. Tiltak (oppføring, påbygging og tilbygging er meldepliktig.) omsøkt før 1. januar 1998 kan det ikke utstedes ferdigattest for jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan Bekkedalen (vedtatt 20.06.1958) , datert 01112021 . På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Reguleringsplan: "Vedtekter ftil reguleringsplan for Bekkedalen samt en del av Biørnsborgbakken."

Kommuneplanens arealdel kan finnes på www.kragero.kommune.no - Forside under "LOKALDEMOKRATI" Planer og rapporter - Vedtatte planer - Kommuneplanens arealdel - Kommuneplan plankart eller Kommuneplan tekstlig del.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Gnr: 35 Bnr: 33
1947/872-4/31  Festekontrakt - vilkår
FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
1967/868-1/31   ** Nye vilkår

Gnr: 35 Bnr: 246
1995/1077-2/31  Festekontrakt - vilkår
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 58
Uoppsigelig, Bestemmelser om regulering av leien, Forkjøpsrett med unntak for livsarv. og adoptivbarn
Kan ikke framleies uten samtykke av hjemmelshaver/utleier

Gnr: 35 Bnr: 32
1947/872-3/31  Festekontrakt - vilkår  
8.07.1947 / FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER
1967/868-1/31   ** Nye vilkår   12.05.1967

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men er i mange år blitt benyttet som en flermannsbolig. Det er også blitt leid ut en mindre hybel i underetasjen, megler kan ikke finne noe sted at denne er godkjent i offentlige dokumenter.

Rommene i hybelen er godkjent som er ikke godkjent til varig opphold. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei
Det er ikke odel.

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,-)) 105 870,- (Omkostninger totalt) 3 705 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 21 711 pr. år Kommunale avgifter ikluderer; Renovasjon, feieavg., vann- og kloakkavg. (inkl.abonnementsgebyr), samt eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

inludert i de kommunale avgifter. Det samme gjelder festeavgift.

Faste løpende kostnader

Strøm: ca. 20 til 25.000,- pr. år. (avhengig av størrelse på husholdning.)
Tv/internett : ca. kr. 1200,- til 1500,- pr mnd. (avhengig av pakkeløsning eks. fra Kragerø energi/Altibox.)

Formuesverdi

Primær: Kr. 495 109,- for år 2019. Sekundær: Kr. 1 782 392,- for år 2019.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bekkedalsveien 7, Gnr. 35 Bnr. 32 og Gnr. 35 Bnr. 246 og Gnr. 35 Bnr. 33 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier/Enebolig

Selger

Ole Kristian Moen og Bjørn Walter Viker.

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.200,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 200,- i honorar for Boligkjøperforsikring.

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 48 85 55 51.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet..

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-21-0165

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-21-0165. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Avd. leder Kent Andersen, tlf. 48 85 55 51

Vederlag

Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.585) Digital grunnpakke (Kr.3 990) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 600 000,-) (Kr.72 000) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.97 060)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3055023