Bekkedalen / Kragerø

Bekkedalsveien 39

Prisantydning
5 700 000 kr
Omkostninger
158 970 kr
Totalpris
5 858 970 kr
Formuesverdi
846 011 kr
Formuesverdi sekundær
3 045 641 kr
Kommunale avgifter
18 504 kr / år
Byggeår
1955
P-rom
160 ㎡
Bruksareal
168 ㎡
Tomteareal
403 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Innholdsrik familiebolig med gode solforhold, store terrasser og fantastisk sjøutsikt. Sentrumsnært og barnevennlig

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Entré, 2 ganger, bad/wc, stue, kjøkken og 2 soverom.
Underetasje: Gang, stue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og bod.

Annet: Kaldloft som har adkomst via en takluke med stige.

Standard

Entré
Eneboligen har et overbygget og godt skjermet inngangsparti med downlights. Ved inngangen er det god plass til benker eller kafésett. Entreen er innbydende med flismønstret gulvbelegg og panelvegger malt i en dus gråtone. Jakker og annet yttertøy ryddes enkelt bort i en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med hvite fronter. Entreen ligger i tilknytning til en gang med rom for ytterligere garderobeløsninger.

Kjøkken
Et lyst kjøkken ligger i eget rom, med tregulv, hvitmalte panelvegger og utgang til hagen. Foran glassdøren er det rom for en hyggelig, liten spiseplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter i tre, vitrineskap og foliert benkeplate med dobbel oppvaskkum av kompositt.

Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet - her blir matlagingen en lek. Over benken er det belysning og hvite fliser, og over kokesonen er det installert en stor hetteventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og en kombinert kjøl/frys. Ovnene er praktisk plassert i et høyskap.  

Stue
Stuen er pen og meget romslig, med godt lysinnslipp og en behagelig atmosfære. En tofløyet glassdør fører ut til en solrik terrasse med nydelig sjøutsikt, og om sommeren er det hyggelig å trekke ut for grillmiddager i varmen. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her er det plass til flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete. Videre har stuen tregulv og hvitmalte vegger. De nøytrale fargevalgene gjør det enkelt å sette sitt eget preg på interiøret. Stuen er et lunt oppholdsrom med både varmepumpe og murt peisinnsats.

Kjellerstue
I underetasjen finner man en hyggelig stue med gulvbelegg, lysmalte vegger og utgang til den største terrassen. Det er god plass til både sofagruppe, bokhyller og kontorkrok i stuen. En varmepumpe tilfører jevn og behagelig varme. Stuen gir ekstra spillerom, og er perfekt hvis barna trenger et sted å leke eller ungdommen i huset ønsker å trekke seg litt tilbake.

Bad/wc/vaskerom
Planløsningen byr på to delikate bad i hver sin etasje. Badet oppe er stilrent innredet med grå gulvfliser og hvite, flismønstrede baderomsplater på veggene. Det har gulvvarme, dusjkabinett og vegghengt toalett. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, et veggskap, et høyskap og et speil med belysning. Her er det god plass til oppbevaring av håndklær og baderomsartikler. 

Bad 2
Badet nede har hvite, flismønstrede baderomsplater på veggene og grått vinylbelegg med varme. På badet er det toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av servant med sorte underskap, et veggskap i samme stil og et speil med belysning.

Soverom og garderobe
Eneboligen har fire lyse soverom, to i hver etasje. Hele fire soverom gir mange valgmuligheter til familien, og ved behov kan et av rommene benyttes som kontor eller walk-in closet. Hovedsoverommet oppe har god plass til dobbeltseng og annet møblement. Både entreen og hovedsoverommet har en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med hvite fronter. Ekstra lagringsplass finnes på loftet og i en romslig bod i underetasjen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 160 kvm, Bruksareal: 168 kvm Sekundærrom: 8 kvm.
Bra. pr. etasje.: Underetasje 69 m²  - 1. etg. 99 m²
P-rom inkl.:
1. etasje: Gang x 3, stue, kjøkken, bad, soverom x 2.
Underetasje: Stue, gang, bad/vaskerom, soverom x 2.
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1955 ifølge Kragerø kommune.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk med gulvvarme på badene og varmepumpe i begge stuene, supplert av en murt peis med innsats i hovedstuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

I kjellerbod i underetasjen er det en eldre parafintank som ikke er sanert/fjernet, men det er ingen oppvarming med parafin i boligen p.t. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg takst den 20.03.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Britt Gregoriussen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling av hus med adresse Bekkedalsveien 39 i Kragerø Kommune. Alle arealer er tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport. Det er noen punkter som har fått TG: 2 og TG: 3, en nevner disse ikke enkeltvis her men en viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen. Huset fremstår med noen avvik. Avvikene er til dels begrenset, alderen tatt i betraktning. Ut over dette er det generelt registrert noe symptomer på alder og bruksslitasje. Man må påregne vanlig vedlikehold.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3 / Store eller alvorlige avvik
Tomteforhold > Oljetank

TG2 / Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Innvendig > Overflater
Innvendig > Innvendige trapper
Innvendig > Innvendige dører
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 1etasje
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom underetasje
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom underetasje

TG2 / Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Rom Under Terreng
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 1etasje
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tomteforhold > Drenering
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Tomteforhold > Forstøtningsmurer
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

TGIU / Konstruksjoner som ikke er undersøkt
Tekniske installasjoner > Andre installasjoner

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Selger har oppgitt følgende informasjon om kjente avvik/mangler i sitt egenerklæringsskjema:
  • Varmekabler i badegulv underetasje er i ustand.
  • Fukt i rom på innsiden av bad underetasje og i bod i underetasje (råkjeller). Ingen moderne drenering rundt huset.
  • Sprekk i mur i rom på innsiden av vaskerom/bad underetasje.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et veletablert, barnevennlig og sentrumsnært boligområde i Bekkedalen i Kragerø. Fra boligen er det nærhet til skole, barnehage, bussholdeplass og dagligvarebutikk. Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Kragerø Idrettshall på Kalstad. Om sommeren kan en spasertur på ca. 15 minutter ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen.

Her flyter også Kragerøs Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg. Vinterstid har Kragerø mye å by på. Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter.

Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle ulike ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn.

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du Mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver.

For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Kalstad ligger ca. 2 km fra Bekkedalen, og her vil du finne Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården.

Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres på Spar Kirkebukta eller Kiwi Kragerø som ligger nede på brygga. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge. Alle er drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår.

Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere spisesteder og butikker. I Kragerø finner du flere deilige spiseplasser, blant annet er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus er verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.
 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Tangheia som ligger rett nedenfor boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Sannidal og Tangen, med bussforbindelser til både nord og sør. Fra Bekkedalen er det i tillegg kun 2,5 time inn til Oslo, samt 1 time og 40 min til Kristiansand.

Fra eneboligen er det ca. 15 minutters gange til Kragerø barne- og ungdomsskole. Kragerø videregående skole ligger ca. 2 km unna. Og daglig skyss fra ferjekaia, bare 15 minutters gange fra boligen og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Kommunen har et godt utvalg av både kommunale og private barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Frydensborg Gård barnehage med nærhet til skogen.

Tomt

Eierform: Festet tomt
Areal: 403 kvm

Tomten er en festet tomt, hvor Kragerø kommune er grunneier. Festekontrakten ble etablert i 1954, og festeforholdet er uoppsigelig. Festeavgiften utgjør for 2023 kr 405,- pr år og er inkludert i kommunale avgifter.
Garasjen ligger på eget gård- og bruksnummer, og er en festeavtale med Kragerø kommune inngått i 1977. Festeforholdet er uoppsigelig, og det betales kr ???,- pr. år i grunnleie for garasjetomten.

Området er barnevennlig og sentrumsnært, med gangavstand til sjøen og alt man trenger i hverdagen. Eneboligen ligger høyt til på en solrik og godt utformet tomt, opparbeidet med gressplen, trær, busker, bed og diverse beplantning.

Deler av eiendommen er naturtomt, og ved inngangen finner man en asfaltert biloppstillingsplass. Se punkt ang parkering for nærmere beskrivelse av parkeringen. Fra stuen er det utgang til en herlig og delvis overbygget terrasse på ca. 32 kvm, med fantastisk utsikt over sjøen og de idylliske omgivelsene. Terrassen har levegg og en stor markise.

Sommerdagene kan også tilbringes på en deilig terrasse utenfor kjellerstuen, med et samlet areal på hele 80 kvm. Begge terrassene innredes enkelt i ulike soner, og innbyr til store sammenkomster med god mat og drikke. Det er gode solforhold på eiendommen, så på uteplassene kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke, ca. 100 meter fra boligen. Garasjen er i enkel stand, og det vil være behov for vedlikehold/oppgradering av denne de nærmeste årene. Garasjen ligger på eget gård- og bruksnummer, og er en festetomt hvor Kragerø kommune er grunneier.

Ellers har eier praktisert parkering ved inngangspartiet til boligen, men deler av denne grunnen ligger på kommunal eiendom, og det foreligger ingen skriftlig avtale rundt bruk av kommunal grunn.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl. § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). I følge Kragerø kommune har boligen status "tatt i bruk" datert 4/3-1958 og det gjelder den opprinnelige boligen. Boligen fikk et tilbygg basert på tegninger datert i 1992.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan "Tangeheia", datert 1/5-1953. Eiendommen ligger i et område markert som "boligområde" i kommuneplanens arealdel. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Festekontrakt tinglyst 19/6-1954 dok.nr. 708. Dette er festeavtalen mellom kommunen og fester, se punkt "tomt" for mer detaljert informasjon om festeforholdet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Ingen odel

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 142 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000,-)) 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 158 970,- (Omkostninger totalt) 5 858 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 504 pr. år inkluderer grunnleie/festeavgift, renovasjon enslig, feieavgift, abonnementsgebyg vann og kloakk, a-konto vann og kloakk, og eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 7.830,- pr. år 2023 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: 18.504,- pr. år (2023)
Forsikring:
Strøm: Ca. 20.000 kwh pr. år. Faktisk forbruk av strøm vil variere avhengig av bruken av eiendommen.
TV/Internett: Ca. kr. 1.200,- pr. mnd. (Standardpakke fra Altibox)

Formuesverdi

Primær: Kr. 846 011,- for år 2021. Sekundær: Kr. 3 045 641,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bekkedalsveien 39, Gnr. 35 Bnr. 107 og Gnr. 35 Bnr. 223 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Hvitevarer på kjøkkenet.
Lysekrone i stue/spisestue fjernes før overtagelse, og medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 80 63 69.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0025

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0025. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig Heljar Hogner, tlf. 46 80 63 69

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.7 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 700 000,-) (Kr.131 100) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.170 085)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063601