Bystranda Blå/ Tangen

Batterigata 12

Prisantydning
5 490 000 kr
Omkostninger
25 370 kr
Andel fellesformue
3 093 kr
Totalpris
5 515 370 kr
Felleskostnader
2 984 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2021
P-rom
54 ㎡
Bruksareal
54 ㎡
Tomteareal
6 995 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Nyoppført 2-roms leilighet med nydelig utsikt, stor balkong og terrasse. Parkeringsplass med el-laderI Lave omkostninger

Om eiendommen

Standard

Velkommen til visning av en flott leilighet på Bystranda Blå. Leiligheten har en god beliggenhet på Tangen, like ved Bystranda. Leiligheten holder gjennomgående god standard, betydelig oppgradert fra standard leveranse. Det er store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Fra leiligheten er det en lekker utsikt mot sjøen, festningen og byen.

Leiligheten inneholder følgende: entre, bad, soverom med utgang til terrasse, vaskerom åpen stue-/kjøkken løsning med utgang til balkong (sammenhengende med terrassen). Det er tilhørende bod og parkeringsplass i kjeller med el- billader.


Fra fellestrappeoppgang eller med heisadkomst kommer man inn i en romslig entre med garderobe. Her er det en-stavs eikeparkett og vannbåren gulvvarme.

I tilknytting til entre er det inngang til leilighetens øvrige rom, utenom vaskerom.

I stue/ kjøkken er det god plass til sittegruppe og sofagruppe med tilhørende møblement. Det er lagt klart skjulte trekkrør til lys i tak.

Her er det en-stavs eikeparkett og store vindusflater samt utgang til balkong og terrasse på hele 48 kvm. Balkongen har flott utsikt ned mot sjø og by.

Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin (Miele), koketopp og stekeovn (Miele) og her er det godt med benke- og skapplass. Kjøkkenet er levert av Strai kjøkken og er oppgradert fra standard leveranse.

Baderommet er flislagt med vegghengt toalett, dusjhjørne og servant. Det er downlights i himling. Baderommet er oppgradert med baderomsinventar fra Laufen med kran vask fra Duravit og rain dance dusj fra Tapwell. Oppgrader fliser på gulv (60x60 cm).

Soverommet er av god størrelse og har plass til stor seng med tilhørende møblement. Også her er det en-stavs parkett. Fra soverommet er det inngang til mellomgang med videre adkomst til vaskerom.
Det er utgang til stor terrasse med en skjermet beliggenhet. Her er det plass til spisebord, sittegrupper, utekjøkken og det man måtte ønske. Her kan sommeren nytes i gode lag. På terrassen er det montert frostfri utekran og flott belysning med astrour.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm
P-rom inneholder: Entre, soverom, gang, vaskerom, stue/kjøkken og bad.

Balkong/ terrasse har et areal på 48 kvm.
Bod i kjeller er ikke oppmålt.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra arealmåling. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2021 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er avsatt ca. 300 m2 til fellesarealer for hele sameie som inneholder resepsjon, selskapslokale, kjøkken, anretning, bibliotek, trimrom og 2 gjestehybler.

Verdt å merke seg:
- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje fra både kjeller og 1. etasje.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.

Tilstandsrapport

Det foreligger ikke tilstandsrapport, kun arealmåling fra takstmann.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 13: Ladeboks på parkeringsplassen levert av Bravida for prosjektet for de som har bestilt.

Tilleggskommentar:
Boligen er ny i 2021 og ble overtatt oktober 2021 fra utbygger. Leiligheten er oppgradert som følger; - STRAI Kjøkken med oppgraderte fronter
i sort matt, sort benkeplate, sort vask fra Blanco, sort kran fra Tapwell og med følgende hvitevarer fra Miele; ovn (sort) koketopp (sort) og oppvaskmaskin. - Trekkerør i tak stue for å kunne legge opp belysning med kabler skjult. - Oppgradert bad med større gulvfliser og mosaikk i dusj, møbler og wc fra Laufen, raindance dusj fra Tapwell. - Oppgradert garderobeskap gang som matcher kjøkken. -Hvit lasert 1-stavs eikeparkett. - Frostfri utekran på terrasse. - Belysning terrasse fra blant annet Louis Poulsen (Tollbod) i blomsterkasser. Utebelysning er tilkoblet astrour, som kan slås på og av automatisk ved lys/ mørke. - Taklamper i alle rom utenom stue/kjøkken og design pendellampe fra Prolicht ved kjøkkeninnredning. - El. lader/ boks for bil på parkeringsplass. - Dimmebryter på utvalgt lampe - Oppgradert maling vegger med farger; klassisk hvit. kalkgrå, sommersne.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

På Bystranda har du alt du trenger i hverdagen like utenfor døra. Kort vei til dagligvare, apotek, frisør og legesenter, og samtidig Scandic Bystranda Hotel og populære Aquarama som nærmeste nabo. Og skal du i butikker i Markens, møte kjente på kafe eller gå på konsert i Kilden om kvelden, er du bare en idyllisk rusletur unna.

Tomt

Areal: 6 995 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i kjeller med el- billader. Parkeringsplassen er optimalt plassert, like ved inngangen til oppgangen. Gjesteparkeringsplasser i kjelleren.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.04.2022. Ferdigattesten gjelder Bystranda Blå - 150/1717 - 2 leilighetsbygg - byggetrinn 2. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1473, reguleringsbestemmelser for Tangen - delfelt B2-4 og B2-5. Detaljregulering, datert: 03.04.18. og  Plan nr. 1264, bestemmelser til kommunedelplan for Kvadraturen og Vestre Havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900045. Tinglyst: 17.08.1868. Bestemmelse om vannledning.
Dagboknr.: 900098. Tinglyst: 27.08.1892. Bestemmelse om fiskerett.
Dagboknr.: 906710. Tinglyst: 02.03.1893. Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr.: 2316696 (2-8)/200. Tinglyst: 07.04.2020. Erklæring avtale. Bestemmelse om vann/kloakk, elektriske ledninger/ kabler, fiber-, data- og telekabel, bebyggelse, gjerde og medlemsskap i velforening / huseierforening. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Styregodkjennelse

Styregodkjennelse kreves ikke.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 13 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 540 000,-)) 25 370,- (Omkostninger totalt) 5 515 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 6.001,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 2 984,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Fjernvarme og tappevann akonto kr. 400,- pr. mnd. (forbruket vil bli målt og avregnet mot akontoinnbetaling en gang pr. år. Serviceavgift (drift av fellesrom) kr. 800,- pr. mnd. TV- og internett (Telia) kr. 334,- pr. mnd. Parkeringsplass kr. 100,- pr. mnd.

Driftsutgifter kr. 1.350 ,- inkl. kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring på bygg, forretningsførsel, vedlikehold, renhold fellesareal, energi/strøm fellesareal, styre- og revisjonshonorar, m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesformue kr. 3 093

Formuesverdi

Formuesverdien er p.t. ikke fastsatt. Formuesverdien fastsettes av Ligningskontoret etter nyberegningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25% av den beregnede kvadratmeter prisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 90% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Nærmere informasjon kan finnes på Skatteetatens hjemmeside, www.skatteetaten.no.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Batterigata 12, Gnr. 150 Bnr. 1905 Snr. 117 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Stekeovn, oppvaskmaskin, induksjon platetopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 46 47 31 35.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0307

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0307. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Johan Elieson, tlf. 46 47 31 35

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850)
Oppgjør (Kr.9 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (fastpris) (Kr.55 000)
Tilrettelegging (Kr.14 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063335