TANGEN/BYSTRANDA BLÅ

Batterigata 1

Felleskostnader
2 914 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2020
Internt bruksareal (BRA‑i)
65 ㎡
Bruksareal
70 ㎡
Tomteareal
6 995 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Lekker 3 roms selveierleilighet med solrik terrasse med nydelig utsikt-Lekkert bad og kjøkken-Heis-P-plass i kjeller

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Vi har gleden av å presentere en lekker, oppgradert og lys selveid hjørneleilighet med flott beliggenhet i det nye flotte prosjektet Bystranda Blå. Leiligheten har store og gode vindusflater noe som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Stor, sydvendt terrasse med morgen/formiddagssol.

Fra leiligheten har man direkte nedgang med heis eller trapp til parkeringskjelleren, der det medfølger fast parkeringsplass og praktisk bod. Begge er plassert gunstig i forhold til leiligheten.

Leiligheten er harmonisk innredet med lyse farger, gjennomgående gode materialvalg, store og sjenerøse vindusflater med godt lysinnfall som gjør leiligheten særdeles lys og luftig. Boligen fremstår med moderne løsning, god arealfordeling i populært boligkompleks i sjønære omgivelser på Bystranda.

Høy 1. Etasje

Romslig gang med skyvedørsgarderobe. Lys og pen stue med ledlys i tak, store og gode vindusflater og utgang til stor, solrik, sydvendt, overbygd, lun og flislagt balkong med sol fra tidlig morgen til utpå dagen. Stue/kjøkken er holdt i lyse trivelig farger, flotte en stavs eikeparkett gulv, bortsett fra bad som har fliser. Nydelig utsikt over Otra, mot Galgeberg og Byfjorden.

Kjøkken med ledlys i tak (åpen løsning mot stue). Lekker oppgradert Strai kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, lys over benk, integrerte hvitevarer (Miele stekeovn, Miele induksjonstopp, Miele kjøl/fryseskap, Miele oppvaskmaskin, vinskap og mikro-ovn) og god plass for spisestue. Kjøkkenet er betydelig påkostet i forhold til standard leveranse.

Lekkert flislagt bad/wc med varme i gulv, ledlys, vegghengt wc og dusjhjørne. Flott baderomsinnredning med servant.

Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel praktisk skjult i skap

2 gode soverom med garderobeskap. Flott utsikt over Otra fra begge soverommene..

Parkeringsplass i oppvarmet garasjeanlegg i underetasje og innelukket bod.

Felles sykkelbod.

Ved behov for ekstra overnattings- plasser har man som del av Bystranda Blå konseptet tilgang til hybler i fellesanlegget, der man også finner betjent resepsjon, stue med peis, eget selskapslokale, etc.

Velkommen til visning!

Oppvarming

Bygget er tilknyttet fjernvarmenettet for Kristiansand for oppvarming av varmt forbruksvann, samt vannbåren varme i form av gulvvarme i stue/kjøkken, gang og bad/wc.

Energiforbruket avregnes sentralt av energileverandøren, men vil bli fordelt på den enkelte leilighet, med separate målere i leilighetene for varmt forbruksvann og vannbåren gulvvarme. Differanse mellom sum separate målere og totalforbruk fordeles pro rata på samtlige leiligheter.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Når du kommer øst fra og kjører mot Kristiansand sentrum ta av til høyre mot Vennesla og Lund. Ta første avkjørsel i rundkjøringen inn på Torridalsveien, og deretter 3 avkjørsel i neste rundkjøring. Sving til høyre i lyskrysset inn på Østerveien. Følg denne veien til du skal svinge til venstre mot havet inn på Kronprinsens gate. Sving til venstre inn på Østre Strandgate, for deretter å svinge til høyre inn på Elvegata. Fortsett inn på Tangen og kjør til du får Batterigata 1 på høyre side av deg.

Det vil være skiltet ved fellesvisning.

Velkommen til visning!

Parkering

Fast parkeringsplass (nr. !!) i byggets underetasje er inkludert i prisen. Det er opplegg for installering av El-billader på plassen.

Kjøp og montering av en evt el-billader må bekostes av ny eier. Sameiet har regler i forhold til type El-billader som skal brukes.

Beliggenhet

Bystranda er kanskje Kristiansands mest attraktive område, med umiddelbar nærhet til det meste sentrum har å by på - alt fra nydelige parkområder til koselige kafeer, gode shoppingmuligheter og spennende utesteder. Byens egen strand (med blått flagg) ligger rett utenfor døren, hvor man kan ta et forfriskende morgen- eller kveldsbad. I nærheten finner du også Tresse, Festningen, Kilden kulturhus og Fiskebrygga. Nærheten til stranden og de flotte, omkringliggende områdene gjør stedet særlig attraktivt. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker en sentral beliggenhet med nærhet til sjø, strand, båtliv og sentrum.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 07.04.2022. Ferdigattesten gjelder hele tiltaket, med adresse Batterigata 1,2,3,5,7,11, 13 og 15, Tangen 82, 84, 90, 92, 94 og 96. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 1473, reguleringsbestemmelser for Tangen - delfelt B2-4 og B2-5. Detaljregulering, datert: 03.04.18 og plan nr 1264: Bestemmelser til kommundelplan for Kvadraturen og Vestre Havn, del 1 - Kvadraturen 2011-2022.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900045. Tinglyst: 17.08.1868. Bestemmelse om vannledning.
Dagboknr.: 900098. Tinglyst: 27.08.1892. Bestemmelse om fiskerett.
Dagboknr.: 906710. Tinglyst: 02.03.1893. Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr.: 2316696 (2-8)/200. Tinglyst: 07.04.2020. Erklæring avtale. Rettighetshaver: Kr.sand kommune. Bestemmelse om mindre reguleringer i tomtegrense, samt skjærings- og fyllskråninger med plass til fender. Bestemmelse om vann/kloakk: Overvann, bebyggelse i nærhet av anlegg og vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler: Gatelys, gassledning, bebyggelse i nærhet av anlegg og vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om fiber-, data- og telekabel: Bebyggelse i nærhet av anlegg og vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om bebyggelse: Mur, og antenner/parabolantenner. Bestemmelser om gjerde og medlemsskap i velforening/ huseierforening.

Grunndata:
Dagboknr.: 3490631. Tinglyst: 15.12.2020. Seksjonering. Opprettet seksjoner: SNR: 128. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 64/21161
Dagboknr.: 1530683. Tinglyst: 06.12.2021. Reseksjonering. SNR: 128. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 64/21175. VEDERLAG: NOK 0. Omsetningstype: Annet. Endring av fellesareal. Deling av seksjon. Fjerning av seksjon. Seksjon opprettet fra fellesareal. Endring av sameiebrøk. Endring av tilleggsdel

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Kommentar konsesjon

Det er ingen konsesjonsplikt på eiendommen. 

Info energiklasse

Eiendommen er ikke energimerket. Det følger av forskrift om energimerking § 5 at dersom selger etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning innen ett år etter avtale om salg er inngått.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum: kr 104 750,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 8 900,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 117 450,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Eiendomsskatt faktureres seksjonseier direkte og er ikke inkludert i fellesutgiftene.

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandarapport
Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Byggmester/Takstmann Thomas A. Olsen den 13.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet beliggende i 1.etasje i leilighetsbygg som ble oppført i 2020. Leiligheten fremstår i god stand og vedlikeholdt. Bygningsdeler er i fra byggeår, samt baderommet og kjøkkeninnredningen. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

INNVENDIG:
Innvendige dører og innvendige overflater har normal bruksslitasje og fremstår generelt i god stand. Etasjeskiller er oppført i betong konstruksjoner. Ingen merkbare sig/retningavvik ble registrert på innvendige gulver på befaringen. Det ble målt ca. 5-10 mm. sig/avvik med gulvlaser gjennom hele rommet i gang, stue/kjøkken, soverom på befaringen.

VÅTROM:
Baderommet er i fra byggeår og har flislagt gulv med vannbåren gulvvarme, fliser på vegger, fliser i dusjen og malt innvendig tak. Hjørnesluk med stålrist i gulvet i dusjen og vegghengt toalett, dusj, opplegg for vaskemaskin, rørskap med plastvannrør i rør-i-rør system og baderomsinnredning med servant er montert. Baderommet har ventil i himlingen og luftespalte under dørbladet for tilluft til rommet. Eier har dokumentasjon i fra utbygger på baderommet, leiligheten. Gulvet har litt fall, litt ned senket gulv i dusjen, litt fall i dusjen og det ble målt høydeforskjell på over 25 mm. i fra topp membran ved dørterskelen til topp sluk i gulvet i dusjen på befaringen. Hjørnesluk med stålrist i gulvet i dusjen med klemring, mansjett. Overflater har normal slitasje og det ble ikke målt unormale fuktverdier med fuktindikator på overflater i baderommet på befaringen.

KJØKKEN:
Strai-kjøkkeninnredning i fra byggeår fremstår i god stand, og kjøkkenventilatoren er trolig tilkoblet ventilasjonsanlegget i himlingen i gangen.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Avløpsrør av plast og rørskap med plast-vannrør i rør-i-rør system er montert i baderommet. Ventilasjonsanlegg er montert i himlingen i gangen, samt sikringsskap med automatsikringer i skap i gangen. Leiligheten varmes opp med vannbåren gulvvarme og rørskap er montert i baderommet. Brannalarm og sprinkleranlegg er montert i leiligheten.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
Det er ingen avvik som krever umiddelbare tiltak. Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke nevnt i salgsoppgaven.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp. Vinskap og micro-ovn medfølger også.

Diverse

Det er avsatt ca. 300 m2 til fellesarealer for hele sameie. Inneholder: resepsjon, selskapslokale, kjøkken, anretning, bibliotek, trimrom og 2 gjestehybler.

- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Selveierleilighet uten andel fellesgjeld. Lave månedlige felleskostnader.
- Heis med direkte adkomst til leilighetens etasje fra både kjeller og 1. etasje.
- Vaktmester og renhold av fellesareal er inkludert i fellesutgiftene.

Pliktig medlemsskap i velforening / huseierforening.

Det avholdes dugnad etter styrets beslutning. Styret registrerer deltakelse. Dersom en andelseier ikke kan delta til fastsatt tid, vil dugnad kunne gjennomføres på annen dag etter styrets samtykke. Styret fastsetter eventuelt andre ordninger dersom enkelte ikke kan delta i slik fellesinnsats.

Vedlikehold/oppgraderinger utført i 2022:
Det er ikke utført noen større vedlikeholdsarbeid eller oppgraderinger ut over mindre justeringer som er foretatt i samarbeid med Entreprenøren. Det er i hvert inngangsparti satt Skagerak Benk Cutter slik at beboere kan ta av seg fottøy dersom disse har pigger, er svært urene eller har grus/steiner under sko og støvler. Dette for å forhindre at parkett i oppgangene blir ødelagt.

Fremtidig vedlikehold/oppgraderinger:
På generell basis er det vanskelig å si noe konkret på forhånd om når det vil bli nødvendig/hensiktsmessig å utføre vedlikeholdsoppgaver. Styret oppfatter standarden på Bystranda Blå som meget god. Byggene er oppført i betong/murstein med lite treverk. Garasjen er tett og det er ikke oppstått lekkasjer. Generelt er det 5 års garanti på utførte arbeider. Eventuelle feil og/eller mangler som oppdages etter 10 år kan vanskelig tilskrives Entreprenøren. Styret mener at det over tid bør opparbeides et «vedlikeholdsfond» som over tid kan dekke større vedlikeholdsarbeider og/eller oppgraderinger.

På denne eiendommen har det vært forurenset grunn eller mistanke om forurenset grunn og nødvendige tiltak ble iverksatt ifm utbyggingen. Lokalitetsnr.: 14294, lokalitetsnavn: Bystranda Blå og lokalitetsnr.: 3292, lokalitetsnavn: Tangen avfallsplass. Påvirkningsgrad: Liten/ Ingen kjent påvirkning med dagens areal/resipientbruk. Myndighet: Kommune / Fylkesmann. På http://grunnforurensning.miljodirektoratet.no finnes mer detaljerte opplysninger om de registrerte forurensningene.

Legalpant

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant kan tinglyses i seksjonene. 

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 900045. Tinglyst: 17.08.1868. Bestemmelse om vannledning.
Dagboknr.: 900098. Tinglyst: 27.08.1892. Bestemmelse om fiskerett.
Dagboknr.: 906710. Tinglyst: 02.03.1893. Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr.: 2316696 (2-8)/200. Tinglyst: 07.04.2020. Erklæring avtale. Rettighetshaver: Kr.sand kommune. Bestemmelse om mindre reguleringer i tomtegrense, samt skjærings- og fyllskråninger med plass til fender. Bestemmelse om vann/kloakk: Overvann, bebyggelse i nærhet av anlegg og vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler: Gatelys, gassledning, bebyggelse i nærhet av anlegg og vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om fiber-, data- og telekabel: Bebyggelse i nærhet av anlegg og vedlikehold av anlegg/ledninger. Bestemmelse om bebyggelse: Mur, og antenner/parabolantenner. Bestemmelser om gjerde og medlemsskap i velforening/ huseierforening.

Grunndata:
Dagboknr.: 3490631. Tinglyst: 15.12.2020. Seksjonering. Opprettet seksjoner: SNR: 128. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 64/21161
Dagboknr.: 1530683. Tinglyst: 06.12.2021. Reseksjonering. SNR: 128. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning. Sameiebrøk: 64/21175. VEDERLAG: NOK 0. Omsetningstype: Annet. Endring av fellesareal. Deling av seksjon. Fjerning av seksjon. Seksjon opprettet fra fellesareal. Endring av sameiebrøk. Endring av tilleggsdel

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter registrert.

Byggemåte

Vinduer i fra byggeår med 3.lags glass. Lyd/branndør som inngangsdør til leiligheten og skyvedør i fra byggeår i stuen med 3.lags glass. Veranda med heller på papp-tekking og rekkverk oppført i glass/stål el. Etasjeskiller er oppført i betong konstruksjoner.
 
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsakelig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold anses å være del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent

Polisenummer

SP0003226078

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Solgt
Produktnummer: 764E7F81-F017-4014-858C-C438612BC4D7