Kragerø

Barnepikeveien 19

Prisantydning
1 750 000 kr
Omkostninger
16 100 kr
Andel fellesgjeld
4 105 kr
Andel fellesformue
7 830 kr
Totalpris
1 770 205 kr
Formuesverdi
315 934 kr
Formuesverdi sekundær
1 200 547 kr
Felleskostnader
4 274 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1953
Internt bruksareal (BRA‑i)
68 ㎡
Bruksareal
93 ㎡
Tomteareal
1 393 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
2
Eierform
Andel
Eiendomstype
Andelsleilighet

Oversikt

Oppgradert leilighet i 1. etasje med egen uteplass / Sentralt beliggende / Meget gode solforhold /

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje, og inneholder følgende:
Gang, kjøkken, stue, bad, bod og 2 soverom.

I tillegg har leiligheten tilgang til 3 boder i kjelleren, samt felles vaskerom

Oppvarming

Det er mulighet for vedfyring, men det er ikke fastmontert vedovn pr. i dag. Ellers elektrisk oppvarming.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Det er gangavstand til både Kragerø skole med klassetrinn 1-10 og Kragerø Videregående skole. I tillegg er det kort gangavstand til Siritun barnehage, samt Frydensborg gård barnehage.

Parkering

Felles, gruslagt parkering for borettslaget, med parkeringsmuligheter rett ved inngangspartiet til leiligheten.

Beliggenhet

Barnepikeveien 19 ligger i et veletablert og barnevennlig boligområdet på Vestheia, med gangavstand til skole, barnehager, butikker, idrettsplass osv. Både barneskole, ungdomsskole og videregående skole ligger kun 10-15 minutters gange fra leiligheten. Leiligheten ligger innerst i blindvei, og er dermed godt skjermet for både trafikk og støy.

Fra Vestheia er det kort vei til flotte turområder som for eksempel Steinmannen med en fantastisk utsikt utover sentrum og skjærgården og Studsdalen som har turmuligheter året rundt. I nærheten finner man i tillegg Storkollen, som kan sies å være Kragerøs utsiktspunkt nummer én. Etter cirka en halvtime er man på topp og kan skue over den fantastiske skjærgården.

Fra leiligheten er det kort vei til Kragerø Stadion med stor kunstgressbane, løpebane etc. Det er i tillegg kun 10-15 minutter ned til sentrum hvor man har fergeleie med tilgang til store deler av skjærgården, bussholdeplass med avganger mot Kristiansand, Oslo etc, og et godt utvalg av sjarmerende butikker og restauranter.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av FYLL INN. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert av reguleringsplan for Bråten i Kragerø kommune som gjelder med formål for bolig og industri. Reguleringsplanen ligger vedlagt prospektet.

Det regulerte området er på planen vist med reguleringsgrense. Innenfor denne begrensningslinje skal bebyggelsen oppføres som vist på planen. Forskyvning av husenes plassering kan tillates når det etter bygningsrådets skjønn ikke er til særlig ulempe for omliggende tomter og ikke virker skjemmende for området.

Bebyggelsen skal være åpen med bolighus i 1 etasje. Takvinkel skal være 23 grader og høyde til gesims må ikke overstige 3,5 m. Høyden regnes fra ferdig terreng hvor dette skjærer grunnmuren. Bolighusenes samlede boligflate skal ikke overstige 20% av tomtas nettoareal. Det tillates ikke innredet boligrom på loft. Bebyggelsen skal oppføres av brannfaste materialer. Gesimshøyden skal ikke overstige 10 m. Og største takhøyde ikke over 13 m. Over terreng. Utnyttelsesgraden skal ikke overstige 0,8.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt tinglyst 10/3-1952 dagboknr. 285
Diverse påtegning tinglyst 26/6-1952 dagboknr. 820. Se punkt angående tomt/feste for mer informasjon.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet, som megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
Forhåndsvarsling av forkjøpsrett kr 6 900,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 16 100,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av eneboliger og tomannsboliger

Standard

Leiligheten ligger i 1. etasje, og holder god standard etter større oppgraderinger de senere årene. Leiligheten har gjennomgående god standard i de fleste rom, og innvendig er de aller fleste overflater enten skiftet ut eller pusset opp.

Kjøkken:
Kjøkkenet er oppgradert med en nyere innredning med slette, mørkegrå fronter og laminert benkeplate.
Kjøkkenet har god benkeplass, og den åpne løsningen mot stuen gir god plass til spisebord. Stuen har lysmalte furugulv, og malt panel i himlingen.

Stue:
Stuen er nylig oppgradert med malte furugulv, nye veggflater og himling, og fremstår i dag som et lyst og pent rom. Fra stuen er det direkte utgang til en romslig veranda, med meget gode solforhold. Stuen har godt med naturlig lys fa både vinduer og dør til verandaen. Hele leiligheten med unntak av det ene soverommet er opparbeidet med lydhimlinger, som reduserer støy/lyder fra naboleilighet.

Bad:
Badet er nylig oppgradert med nytt belegg på gulvet, våtromsplater på vegg og ny himling. I forbindelse med oppgraderingen ble også røropplegg og det elektriske på badet oppgradert. Badet er utstyrt med badekar med dusjløsning, servant med innredning, og toalett, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har totalt 2 soverom, begge med god plass til både seng og oppbevaring. Det ene soverommet er utstyrt med en egen bod, som i dag brukes som et garderoberom med god plass til klær og sko.

I tillegg disponerer leiligheten flere boder i kjelleren, med god lagringsplass, samt felles vaskerom

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet. Øvrige hvitevarer medfølger kun etter eventuell avtale med selger.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt tinglyst 10/3-1952 dagboknr. 285
Diverse påtegning tinglyst 26/6-1952 dagboknr. 820. Se punkt angående tomt/feste for mer informasjon.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter, inkluder eiendomsskatt er inkluder i de månedlige felleskostnadene til borettslaget.

Polisenummer

SP588055

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Leiligheten er tilkoblet fibernett fra Altibox, og standardpakke til kr 599,- er inkludert i felleskostnadene. Dersom man ønsker å oppgradere pakken må det avklares direkte med Altibox, og eventuell mellomlegg må dekkes av eier.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: D0FC4472-7354-4A51-AA5B-9AF7AF8C47DE