SLIPPEN / MALMØ

Ballastgata 7B

Prisantydning
3 890 000 kr
Omkostninger
109 120 kr
Totalpris
3 999 120 kr
Formuesverdi
523 563 kr
Formuesverdi sekundær
1 884 827 kr
Felleskostnader
2 600 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
7 051 kr / år
Byggeår
2016
P-rom
68 ㎡
Bruksareal
74 ㎡
Tomteareal
4 932 ㎡
Etasje
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Flott leilighet på Slippen. Gode solforhold og stor overbygd uteplass.

Om eiendommen

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Sekundærrom: 6 kvm.

P-rom inkl.: Entré, kjøkken/stue, 2 soverom og bad.
S-rom inkl.: Garderoberom/Bod.

I tillegg medfølger bod i kjeller på 5 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2016 ifølge Lindesnes kommune.

Påkostning og modernisering

2019: Nåværende eier har malt innvendige veggflater. I tillegg er det satt inn ekstra kjøkkenmodul med integrert kaffemaskin og ovn samt flyttbar kjøkkenøy.

Oppvarming

Det er vannbåren varme i entré, stue/kjøkken og bad. For øvrig elektrisk oppvarming, samt balansert ventilasjon. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

  • Innlagt fiber.
  • Porttelefon med kamera.
  • Sprinkleranlegg i bygget, inkl. i garasjekjeller.
  • Sameiet er forsikret med felles polise. Kjøper besørger innboforsikring.
  • Nedgravd avfallsanlegg.
  • Heis i bygget.
  • Porttelefon med kamera.
  • Sprinkleranlegg.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Lindesnes Takst AS den 15.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
"Bygget er oppført i betong elementer med kledde overflater av trekledning. Videre byggemetode/overflater utvendig blir ikke vurdert og er antatt under sameiets vedlikehold. Leiligheten har helstavs parkett gulv, malte vegger/tak innvendig. Flott leilighet beliggende sentralt på Malmø i Mandal, boligkomplekset ble ferdigstilt i 2016/17. Leiligheten er beliggende sentrert i 1 etasje i bygget nærmest veien med utsikt utover Mandalselven og flott opparbeidet uteområdet. Det medfølger bod på 5m² samt parkeringsplass i kjeller. Tilkomst via heis eller trapp. Leiligheten fremstår i pen stand med overflater fra byggeår med dets naturlige elde og slitasje. Veggene er blitt malt etter eier overtok. Det ble registrert ett par TG2 samt ett TG3 avvik som anbefales utbedret/sjekket, disse er nevnt tidligere i rapport."

Øvrige viktige elementer for deg som kjøper kan være:
- Gangavstand til alle av byens fasiliteter.
- Flott romslig kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Leiligheten holder livsløpsstandard.
- Flott terrasse på bakkeplan.
- Balansert ventilasjon.
- Vannbåren varme i stue/kjøkken, bad, entre.
- 1 stavs eike parkett i alle rom foruten bad som er flislagt.
- Parkeringsplass og bod på ca. 5 m² i kjeller.
- Sameie.

Følgende avvik har fått TG3 (store eller alvorlige avvik):

Våtrom > Totalvurdering overflater > Badet fremstår i pen stand men TG3 gis bom under flis i nærhet av dusjsonen. Videre er fallet ikke utført etter krav. Anbefalte tiltak: På generelt basis anbefales det å utbedre overnevnte forhold. Utbedringskostnader er gitt dette. Badet fungerer med dagens tilstand, men på grunn av påviste forhold bør det brukes med forsiktighet og jevnlig kontroll av overflater anbefales. Dusjkabinett må brukes videre for å unngå fuktbelastning fra fritt vann på gulv og vegger.

Følgende avvik har fått TG2 (bygningsdelen har vesentlige avvik):

Våtrom > Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk > TG2 gis kun manglende dokumentasjon. Anbefalte tiltak: Innhente dokumentasjon om mulig.

Våtrom > Fuktmåling > Det er foretatt fuktmåling / fuktsøk i konstruksjonen fra tilstøtende rom mot våtsone på våtrommet ingen utslag. TG2 gis kun hulltaking ikke utført.

Følgende bygningsdeler har fått TG IU (bygningsdel ikke undersøkt):

Varmtvannsbereder > Berederen er plassert i felles anlegg i kjeller med øvrige enheter og er ikke vurdert. Anbefalte tiltak: Forhøre seg med sameiet/eier om bruk.

Annet å være oppmerksom på:

Totalvurdering av ulovligheter > Vær oppmerksom på >
Deler av kommunale opplysninger er gjennomgått. Ingen videre avvik registrert ut ifra mottatte papirer. Det opplyses om at det vil komme flere boenheter i nærområdet.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Rapport må leses nøye igjennom. Spørsmål vedrørende rapport kan stilles til undertegnede (takstmann) på mobil 99276076 eller på mail.

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja. To løse fliser på bad.

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært (Norfloor Strømsveien 325 1081 Oslo). Utført av utbygger Slippen.

Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Nei.

Pkt. 2.2: Er arbeidet byggemeldt?
- Nei.

Pkt. 4: Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av faglært (Oras AS Arendal). Utbygger av Slippen.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra sentrum kjører man over Bybroa og følger Søren Jaabæksvei til avkjørsel til Sandskargata. Følg Sandskargata og ta til venstre inn Keiser Nicolausgate. Videre til høyre i Nordre Banegata så til venstre inn Ballastgata. Leiligheten er merket med til-salgs plakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet på bakkeplan i boligkomplekset Slippen på nedre Malmø. Fra stue, kjøkken og uteplassen har man et åpent og pent opparbeidet fellesareal og fin utsikt mot elva/innseilingen . Slippen ligger på solsiden av sentrum og på den romslige uteplassen kan man nyte sola til godt utpå kvelden.. Det er en kort spasertur til Buen kulturhus og over broa til sentrumskjernen hvor man har alt av fasiliteter.

Tomt

Areal: 4 932 kvm, Eierform: Eiet tomt (fellestomt).

Leilighetskomplekset har meget pene og velholdte fellesarealer med kunstgress og flotte blomster-/plantekasser. Stor støpt område og brygger i front av byggene mot sjøen. Det er felles nedgravd avfallsanlegg - avfallet blir liggende i lukket system under bakken.

Parkering

Parkering i felles garasjeanlegg, samt gjesteparkering på fellestomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bygg A,B,C,D Utomhusanlegg og parkeringskjeller, datert 21.09.2017. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse/blokkbebyggelse, uteoppholdsareal mm, og tilhører kommuneplanens arealdel, 2018-2030, og reguleringsplan for Solsida/Nedre Malmø, ikraftsettelsesdato 20.03.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger.
Det gjøres oppmerksom på at byggetrinn 2 av Slippen nå planlegges på naboeiendommen. Megler kan ikke se at dette får direkte betydning for denne leiligheten da det ikke vil påvirke verken lys eller solforhold.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1966/771-1/39  Erklæring/avtale 16.05.1966 
Diverse bestemmelser vedr. Mandal kommune-Fors.selskapet Norske Folk Overført fra: 4205-170/7
Gjelder denne registerenheten med flere

1987/3067-1/39  Erklæring/avtale 10.07.1987 Bestemmelse om byggehøyde Med flere bestemmelser
Overført fra: 4205-170/7
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/3390-4/39  Bestemmelse iflg. skjøte 11.07.2005 Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
Overført fra: 4205-170/7
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.
Fra vedtektene: "All utleie skal meldes styret, og leietakers kontaktinfo (mobil/epost) må oppgis. Det er utleiers (sameiers) ansvar å informere om husordensregler og vedtekter."

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Lindesnes kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Om sameiet

Husdyrhold

Dette følger av sameiets ordensregler:

• Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for andre beboere.
• På sameiets arealer er det båndtvang hele året. Hunder skal luftes i bånd og under tilsyn.
• Ekskrementer og ev. annet søl fra husdyr skal fjernes straks.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp).
Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter. Dokumentet er vedlegg til salgsoppgaven.

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 109 120,- (Omkostninger totalt) 3 999 120,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 7 051 pr. år. Beløpet dekker fatse gebyrer, Vann: 1348,- Avløp: 1883,- Vannmålerleie: 250,- Standardrenovasjon/MAREN: 3570,-. I tillegg kommer forbruk vann/avløp iflg. måler med hhv. 12,38 m3 og 26,90 m3.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 4397,- pr. år for denne eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 2 600 pr mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader inkluderer: Forsikring på bygg, Telenor TV/internett, energiserviceavtale Techem, fjernvarme, garasjeplass, samt øvrige driftskostnader til fellesarealene inkl. heis. (NB! Verdt å merke seg at internett/Tv og fjernvarme er inkludert i felleskostnadene).

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Ingen registrert andel fellesgjeld. Annen formue er kr. 24.518,-.

Formuesverdi

Primær: Kr. 523 563,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 884 827,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Ballastgata 7B, Gnr. 170 Bnr. 7 Snr. 2 i Lindesnes kommune. Sameiebrøk: 48/4456

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 99 09 92 01.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato. Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

55-22-0132

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/55-22-0132. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kai Andrè Osestad, tlf. 99 09 92 01

Vederlag

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 115) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.7 100) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 3 890 000,-) (Kr.58 350) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.92 500)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063362