Grendi

Bakkane 6

Prisantydning
1 790 000 kr
Omkostninger
60 620 kr
Totalpris
1 850 620 kr
Formuesverdi
422 322 kr
Formuesverdi sekundær
1 520 357 kr
Kommunale avgifter
13 131 kr / år
Byggeår
1977
P-rom
165 ㎡
Bruksareal
201 ㎡
Tomteareal
1 004 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Enebolig med leilighet i underetasje - nydelig utsikt over Byglandsfjorden - nyoppusset og god standard - garasje

Om eiendommen

Innhold

Enebolig over to etasjer. Underetasjen består av leilighet som inneholder vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og soverom. Leiligheten har egen inngang. Boligens underetasje inneholder vindfang, hall, vaskerom og toalettrom. I 2. etasje er det stue, kjøkken, 3 soverom, gang og bad. Det er bod i bolig og leilighet. Integrert garasje i boligen med plass til 1 bil.

Standard

Eneboligen er oppført i 1977 og er vesentlig oppgradert fra 2014 og frem til i dag. Boligen fremstår godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig.
I boligen blir man møtt av flislagt gang med varmekabler. Det er trappeoppgang til 2. etasje fra gangen. Det er plassert en eldre oljekamin i gangen. Denne er ikke i bruk. I underetasjen er det flere boder for lagringsplass, samt eldre vaskerom. Eget totalettrom i 1. etasje. Det er lagt nytt rør- til rør system i mesteparten av boligen, med unntak av toalettrom og vaskerom. Det er lagt ny shingel på tak i 2015. Boligen er sist utvendig malt i 2021. De fleste innvendige overflater, vegger og gulv er skiftet i begge etasjer.

I 2. etasje finner man stor stue med utgang til terrasse og nydelig utsikt over fjorden. Stua har lyse overflater og god plass til sofagruppe og spisebord. Det er vedovn i stue.

Separat kjøkken med lyse overflater. Lys innredning med slette fronter og laminat benkeplate. Eldre hvitevarer med ukjent funksjon. Selger har ikke benyttet disse. Det er utgang til hagen på baksiden fra kjøkkenet. Leiligheten har ny og enkel kjøkkeninnredning av slette glatte fronter og laminert benkeplate. Begge kjøkken er tilkoblet rør i rør vannsystem fra 2022.

Bad i leiligheten er renovert i 2021 og er innredet med toalett, dusjkabinett og baderomsinnredning med overskap og underskap. Badet har opplegg for vaskemaskin. Rommet har belegg på gulv og varmekabler. Badet i boligdelen har baderomspanel på vegger og belegg på gulv. Badet er renovert i 2021 og er innredet med toalett, dusjkabinett og baderomrsinnredning med overskap og underskap. Lys i speil. Rommet har elektrisk vifte i yttervegg og ventil i vindu.

Boligen har totalt 3 soverom. 1 rom i leiligheten er benyttet som soverom, men har for lite vindu iht krav til rømning. Dette soverommet er ikke å anse som et godkjent soverom. I boligen er det 3 soverom.

Arealer med beskrivelse

Sum enebolig med leilighet: Bta: 223 m² - Bra: 165 m² - P-rom: 201 m² - S-rom: 36 m²
Leilighet: Bta: 57 m² - Bra: 43 m² - P-rom: 51 m² - S-rom: 8 m²
1. etasje bolig: Bta: 42 m² - Bra: 38 m² - P-rom: 27 m² - S-rom: 11 m²
Integrert garasje: Bta: 21 m² - Bra: 17 m² - P-rom: 0 m² - S-rom: 17 m²
2. etasje bolig: Bta: 103 m² - Bra: 95 m² - P-rom: 95 - S-rom: 0 m²

P-rom inkluderer: Leill: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og soverom. 1. etg bolig: Vindfang, hall, vaskerom og wc-rom. 2. etg: Stue, kjøkken, 3 soverom og bad.
S-rom inkluderer: Leil: Bod. 1. etg bolig: Sportsbod og matbod. Integrert garasje.

Vindu på soverom i leiligheten har ikke godkjent størrelse og plassering iht krav til rømningsvindu. Rømming fra soverom ut fra nærliggende stuevindu. Tegninger er som bygget og ferdigattest har på byggetid godkjent denne løsning for rømning på soverom. Soverommet er ikke et godkjent soverom etter dagens krav.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1977 i følge Bygland kommune.

Støpt plate mot grunnen. 1. etasje har vegger av murte blokker og noe innvendig påforet  vegger av tre. 1. etasje har yttervegger i fremkant oppført som bindingsverk av tre, kledd utvendig med malt kledning. Yttervegger over kjellervegger er oppført som bindingsverk av tre, kledd utvendig med malt kledning. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Saltak av trekonstruksjoner med uisolert kryploft, tekket med shingel. Se forøvrig tilstandsrapport.

Oppvarming

Vedovn i stue i bolig og leilighet. Varmekabler i vindfang i boligens 1. etasje og på bad og stue i leilighet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Eiendommen har nedgravd oljetank.
Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Diverse

Eiendommen er forsikret i Storebrand med polisenummer 644232. Årlig forsikringspremie utgjør kr. 2 076,-.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk som utgjør 4 812 kwh.
Selger har fått nabovarsel fra nabo i forbindelse med oppføring av garasje på gnr. 63 bnr. 52.
Boligen har innlagt fiber fra Altibox.
Eiendommen var tidligere registrert som tommansbolig i kommunens matrikkel, bygningstype 122. Dette er nå endret til "enebolig med hybel/sokkelleilighet", bygningstype 112.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 05.04.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Enebolig som er vesentlig oppgradert fra 2014 frem til i dag, som fremstår godt vedlikeholdt utvendig og innvendig. Se vesentlige endringer i rapporten. Se ellers de enkelte postene i rapporten og kommentar avvik bakerst i rapporten.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:

TG2:
1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktigheter.
Noe avskalling, riss og sprekk i grunnmur. Noe mer sprekkdannelse i garasjemurer. Eventuell drenering ikke synlig for inspeksjon.
2.1 Yttervegger.
Ingen spalte for lufting i veggkonstruksjonen observert. Dette re imidlertid vanlig byggemetode på byggetiden. Dette kan forkorte levetid på kledning. Sammen med alder og kledning tilsier TG2.
3.1 Vinduer og ytterdører.
Vinduer og terrassedører fra byggeår i stand som forventet grunnet alder og forventet levetid.
4.1 Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak.
Det er ikke tilstrekkelig lufting av taket. Det mangler lufteventiler i galv for god luftsirkulasjon. Dette har ført til svertesopp i panel undertak. Dette er mest utbredt ved pipe og loftsluke og avtakende bortover mot stuen. Det er svartsopp og tendens til råte på panel i undertak rundt pipe ved loftluke. Manglende lufting og lekkasje rundt pipe har sammen ført til dette.
5.1  Loft (konstruksjonsoppbygging)
Det er ikke tilstrekkelig lufting av taket. Det mangler lufteventiler i gavl for god luftsirkulasjon. Dette har ført til svertesopp i panel undertak. Dette er mest utbredt ved pipe og loftsluke og avtakende bortover mot stuen. Det er svartsopp og tendens til råte på panel i undertak rundt pipe ved loftluke. Manglende lufting og lekkasje rundt pipe har sammen ført til dette.
6.1 Balkonger, verandaer og lignende.
Noe for stor åpning mellom betongdekke og rekkverk på 8cm. Grovt og slitt og mosegrodd betongdekke. Noe stor åpning mellom liggende rekkverksbord på balkong i front, med mulighet for klatring. Rekkverk 86 cm er noe lavt og bør være 110 cm.
7.2.1 Vaskerom, overflate vegger og himling.
Vaskerom fra byggeår med eldre overflater.
7.2.2 Vaskerom overflater gulv.
Belegg fra byggeår med passert forventet levetid.
7.2.3 Vaskerom membran, tettesjiktet og sluk.
Belegg fra byggeår med passert forventet levetid.
9.1.2 Hybelleilighet bod, gulvets overflate.
Hovedvann inntak med stoppekraner, vannmåler og trykkventil plassert i rom uten sluk. Det gjelder også rør til vvs-skap utenpå veggen. Drenering fra skap går til bakenforliggende bad med sluk, så det er bra. Ved lekkasjer fra disse vann installasjoner vil ikke vann føre til sluk. Fare for vannskade av gulv og nærliggende konstruksjoner og rom er til stede.
10.2 Varmtvannsbereder.
Varmtvanntanker på 10 og 15 år som har passert halve tiden for forventet levetid. Varmtvannstank i hybelleilighet står på dryppkar, men har ingen vannsikring via sluk eller vannstopp system.
10.4 Varmesentraler
Det opplyses om at tidligere tank er fjernet og at det er montert en glassfibertank. Fylle og lufterør står igjen ved utvendig vegg. Oljekamin er montert til pipe i hall, men den er ikke vært i bruk på lenge. Måler montert i matbod og det går åpne kobberrør til oljekamin i hall.
10.5 Ventilasjon.
Manglende funksjon ventilator på kjøkken. Manglene tilluft via dører på våtrom.
11.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring.
Eldre skap med skrusikringer for begge leilighetene.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Følgende fremkommer av selgers egenerklæring:
2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Badeplater og snekkerarbeid har pensjonert snekker gjort. Arbeid er utført av Evje Elektriske, Evje Rørservice og Evje og Hornnes malerservice.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Nye fibotrespo baderomsplater og nytt gulvbelegg. Sluken er eldre.
4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun av faglært. Nytt rør i rør system til begge bad og begge kjøkken. Toalettrom og vaskerom i sokkeletasje er eldre kobber. Evje Rørservice.
6 Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? - Eldre fuktmerker rundt piper og litt fukt i garasjen.
8 Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Har observert små riss i garasjen.
11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja, kun av faglært. Evje Elektriske har sett over og bytta ut stikk og brytere og diverse.
16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? - Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/ufaglært. Bytta shingel på taket i 2015. Arbeid er gjort av pensjonert snekker.
17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? - Er enebolig med egen hybelleilighet.
17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? - Huset er bygd med egen leilighet i 1977.
20 Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? - Må montere takstige på taket.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fint beliggende enebolig på Grendi med nydelig utsikt over Byglandsfjorden. Det er flere fine badeplasser og gode fiskemuligheter i området. Det er ca. 5 km til Byglandsfjord med dagligvarebutikk, skole og barnehage. Det er bensinpumpe på Grendi, kun ca. 1 km fra boligen. En litt lengere kjøretur på ca. 15 minutter tar deg til Evje sentrum med et stort utvalg av fasiliteter. Her finner du flere dagligvarebutikker, butikker, bakeri, apotek og bank. Det er flere fine turstier og turområder i nærliggende områder. Flotte oppkjørte skiløyper på Høgås på vinterstid, ca. 30 minutter fra boligen.

Tomt

Areal: 1 004 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten har noe usikkert arealet ihht opplysninger fra Bygland kommune. Oppgitt areal er basert på matrikkelinformasjon. Tomtens areal kan avvike i større eller mindre grad.

Delvis flat tomt med parkering, integrert garasje og inngang fra tunet. Lett skrånet tomt. Gode parkeringsmuligheter og god adkomst til eiendommen.

Parkering

Biloppstillingsplass på tomten, samt garasje med plass til 1 bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 15.08.1978. Ferdigattesten gjelder bustadhus. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan for Bakkane, ikrafttredelse 26.05.1994. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Ingen tinglyste heftelser følger eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,-)) 60 620,- (Omkostninger totalt) 1 850 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 130,75 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer abonnement vann kr. 2 513,75,-, vannmålerleie kr. 643,-, abonnement kloakk kr. 6 102,50,- renovasjon kr. 3 021,- og feiing kr. 850,-. Avgiftene er basert på faktisk forbruk for 2021. Endelig forbruk for 20222 blir avregnet i siste kvartal, basert på faktisk forbruk gjennom året.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Primær: Kr. 422 322,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 520 357,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Bakkane 6, Gnr. 63 Bnr. 41 i Bygland kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Eldre kjøleskap, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Hvitevarene er av ukjent tilstand, da selger ikke har benyttet dette.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 90 57 03 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0030

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0030. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Maria Stornes, tlf. 90 57 03 07

Vederlag

Avispakke Setesdølen medium (Kr.3 000) Digital grunnpakke (Kr.5 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 1 790 000,-) (Kr.53 700) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.87 535)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3058913