Skien - Bakkane

Bakkane 21F

Prisantydning
2 540 000 kr
Omkostninger
9 200 kr
Andel fellesgjeld
2 510 000 kr
Andel fellesformue
4 956 kr
Totalpris
5 059 200 kr
Formuesverdi
1 164 248 kr
Formuesverdi sekundær
4 424 141 kr
Felleskostnader
15 843 kr/mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
2019
Internt bruksareal (BRA‑i)
121 ㎡
Bruksareal
129 ㎡
Tomteareal
3 077 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Andel
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Nyere og meget pen del av tomannsbolig med 2 bad, 3 soverom og takterrasse. Fin utsikt og gode solforhold.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Vindfang, hall, teknisk rom, soverom, bad/vaskerom og utvendig bod.
2. etasje: Kjøkken/stue , 2 soverom og bad
3. etasje: Trapperom + takterrasse

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

I nærområdet.

Skolekrets

Moflata (1-7 kl.)
Gimsøy (8-10 kl.)

Offentlig kommunikasjon

I nærområdet.

Parkering

Parkering i carport og asfaltert oppstillingsplass utenfor boligen.

Beliggenhet

Boligen ligger høyt og fint til på Bakkane i Skien, med flott utsikt og meget gode solforhold. Det er en solfylt og romslig takterrasse på boligen som er delvis overbygd. I tillegg er det egen uteplass tilhørende boligen på bakkeplan. Her bor du i et trivelig og godt driftet borettslag med fine utearealer.

Rolig og barnevennlig boligområde med nærhet til fine turområder i skog og mark. Her er det flere turstier og bålplasser, samt utsiktspunktet "Trolltoppen" og "Bukkene Bruse broen" for de minste. I nærområdet finner du Herkules Idrettsanlegg med bredt aktivitetstilbud og Skien Fritidspark med svømmehall, klatrepark, lysløype, skøytebane m.m. En liten sykkeltur unna er badeplassen Fjærkilen for varme sommerdager. Gangavstand til Sykehuset Telemark (STHF)
Det er kort vei til mange etterspurte fasiliteter som dagligvareforretning, Herkules Kjøpesenter og inn til Skien sentrum. Flere barnehager i nærområdet og gangavstand til skoler.

Steinsrud, Varpet og Bakkane Velforening er en velfungerende velforening som arrangerer julegrantenning hvert år, samt en felles dugand på våren. Dette er et valgfritt tiltak som er med på å skape godt samhold i nærmiljøet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.11.2019. Ferdigattesten gjelder nybygg rekkehus og tomannsboliger. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse, tilhører reguleringsplan Mindre endringer av regplan for del av Bakkane gård og Bakkane barnehage, datert 09,08.2017.

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
- Flomfare
- Offentlig eller privat tjenesteyting - Nåværende

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Økonomi

Omkostninger kjøper

Tinglysning av hjemmelsovergang: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 5 400,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger: (inkl. valgfrie tillegg) kr 9 200,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Bebyggelse

Halvpart av 2-mannsbolig.

Standard

1. etasje:
Vindfang/hall med varme i gulv - vinylbelegg på gulvet og malte overflater. Plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko.
Bad/vaskerom med flis på gulvet med varmekabler, flis på veggene og malt himling. Innredet med servantskap, toalett, dusjnisje og opplegg til vaskemaskin.
Soverom med parkett på gulvet og malte overflater.
Teknisk rom med vinylbelegg på gulvet og malte overflater.

2. etasje:
Kjøkken og stue i et med parkett på gulvet og malte overflater. Utgang til veranda og hage. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Glass på vegg over platetopp. Integrerte hvitevarer.
2 Soverom med parkett på gulvet og malte overflater. Det ene soverommet er innredet med skyvedørsgarderobe.
Baderom med flis på gulvet med varmekabler, flis på veggene og malt himling. Innredet med servantskap, toalett og dusjnisje.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 19.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking 
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkkenet.

Diverse

Oppussing: Soverom 1. etasje + gang + hovedsoverom. Garderobe med innmat.
Kjøkken: Benkeplate, oppvask som er underlimt. Markisemannen: PLise,
Alle rom er nymalt, vegger og tak.. 2022/2023.
PLatting, utvidet. Endevegg/Levegg. Spilevegg.
Elektrisk markise, SKien Persiennefabriukk.
Uttrekkbar levegger.
Hellelagt uteplass ved inngangsparti, + terrasse + takterrasse.

Randonmåling

Radunduk ihht. forskrifter.

Legalpant

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierne har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag. Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Byggemåte

Boligen er bygget med veggkonstruksjon over grunnmur av bindingsverk som er kledd med stående kledning. Taket med papptekking med fall til innvendig sluk og nedløp.

Polisenummer

SP0002473932

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Innlagt og inkludert i felleskostnadene.

Sammendrag selgers egenerklæring

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Punkt 19: Det har vært rotter i og rundt bygget. Rotter I etasjeskiller. Fikk vannlekkasje. Dette er utbedret via IF forsikring bygget er nå sikret for skadedyr. Utført i 2021.
Punkt 20: Rotter rundt bygget.
Punkt 27: Kjenner ikke til verdiene målingene ble utført i 2020.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: A2082DE1-149D-4B82-9510-915A4004F76B