Åseral

Austre-Vestre Hola 66

Prisantydning
1 390 000 kr
Omkostninger
50 620 kr
Totalpris
1 440 620 kr
Formuesverdi
329 424 kr
Kommunale avgifter
13 725 kr / år
Byggeår
2007
P-rom
46 ㎡
Bruksareal
48 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Bortelid Alpintopp - Tiltalende og godt utnyttet 3- roms leilighet med utsikt og sentral beliggenhet

Om eiendommen

Innhold

1. etg.: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom og bod. 1 utvendig bod. Terrasse.

Standard

Tiltalende og godt utnyttet leilighet med gjennomgående god standard. Innhold 1. etg.: Gang med garderobeplass. Bod med varmtvannsbereder og hyller som fungerer godt til tørking av klær og sko. Pent bad med hvit baderomsinnredning, dusjkabinett, opplegg vaskemaskin og vegghengt toalett. Koselig stue med utgang stor terrasse med utsikt. Åpen kjøkkenløsning med pen innredning i bjørk. Integrert komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys (ny 2022). Spiseplass. 1 stort soverom med flere muligheter til innredning og plass til mange senger hvis ønskelig og 1 soverom med plass til dobbeltseng. Praktisk opppbevaring. Fliser på gulv i alle rom med unntak og soverommene som har laminat. Ferdigmalte panelplater på vegger med unntak av bad som har fliser. Utvendig bod ved inngangspartiet.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 48 kvm Sekundærrom: 2 kvm.
P-rom inkl.: Bad/vaskerom, stue/kjøkken, gang, soverom, soverom 2.
S-rom inkl.: Bod.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

2007 i følge Åseral kommune.

Oppvarming

Varmekabler, vegghengt peis/flammer på strøm.
Varmekabler i alle rom med unntak av 2 soverom og bod.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Strømforbruk ca. 4 000,- kw / 12 373,- pr. år.

Utstyr: Innlagt fiber fra altibox.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 10.08.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i sameie bygget 2007. Godt utnyttet leilighet med moderne farger og materialvalg. Like ved alpinbakke og skiløyper, mm.

Fremstår hovedsaklig i normal teknisk stand utfra alder, men merknader kommentert i rapport.

Levetid bygningsdeler er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.

For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av
interessent.

Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er avvik: Mindre skjevhet rekkverk/gjerde.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Mindre riss i silikonfug bak dusj.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Sprekk i enkelt flis ved wc.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom:
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er
nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Sluk kontrollert. Liten tilgang så ikke mulig på kvalitetssikre under klemring mm.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom:
Det er avvik: Det er ikke synlig drensspalte under wc. Dette medfører at man ikke vil avdekke evt. lekkasje fra skjult sisterne i vegg. Sprekk i fug på do kasse.

Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom:
Det mangler styrt tilluftsventilering.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken:
Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. I nye leiligheter og eneboliger skal man i henhold til nye forskrifter fasttilkoble alle varmtvannsberedere, dvs ikke koble via stikkontakt. Krav fra 2014.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja, 2 sprekker i flis på bad.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Kristiansand følg RV9 mot Evje, Ved rundkjøring ved Esso-stasjonen på Hornnes ta til venstre mot Bortelid. Ved ankomst Bortelid kjør forbi butikken og ta så til venstre til alpinsenteret. Ta til venstre igjen ved enden av parkeringsplassen og følg veien oppover bak leilighetene i Stubben. Følg bakken oppover mot toppen og ta andre avkjøring til høyre og leilighetskomplekset ligger rett frem etter ca. 200 meter. Leiligheten ligger som nr. 2 fra høyre. Fellesvisning vil bli skiltet.

Beliggenhet

Sentral, solrik, barnevennlig og populær beliggenhet på Bortelid Alpintopp med flott utsikt. Alpinanlegg, skistadion, oppkjørte skiløyper og matbutikk i umiddelbar nærhet. Det kan også nevnes blant annet sandstrand, frisbeegolf bane, minigolf,  sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere like i nærheten.

Tomt

med utsiktEierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 4100

Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet eller punktfestet. Grunneier er Ruben Bortelid. Årlig festeavgift er pr. 2022 kr. 4 100,-. Festeavgiften indeksreguleres hvert femte år iht. festekontrakten. Festeavgiften ble sist regulert i 2021. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier/og at grunneier skal godkjenne overdragelsen. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Parkering på felles plasser for bygget. Ikke fast oppmerket.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 27.03.2009. Ferdigattesten gjelder leilighetsbygg med 8 einingar, Austre og Vestre Holå, gnr. 9, bnr. 298. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan  del av Bortelid, Austre og Vestre Holå, einebustader ved Borteli, datert 20.10.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Veirett over grunneiers eiendom med vedlikeholdsplikt. Tilkoblet offentlig vann- og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2393 - Festekontrakt - Vilkår. Tinglyst: 11.05.2006
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:1
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:2
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:4
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:5
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:6
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:7
Gjelder matrikkelenhet: Knr:4224 Gnr:9 Bnr:298 Snr:8
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 3.575
Bestemmelser om regulering av leien
Festeren har rett til å overdrag og pantsette festeretten
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr.: 430978 - Seksjonering. Tinglyst: 16.06.2009
opprettet seksjoner: snr: 3, formål: Bolig, tillegsdel: Grunn, sameiebrøk: 44/528.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Ikke aktivt sameie, men det er utarbeidet vedteker. Vedtekter må leses før budgivning.

Forretningsfører

Boye Ording

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 34 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 390 000,-)) 50 620,- (Omkostninger totalt) 1 440 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 13 725 pr. år
Beløpet inkluderer abonnementsgebyr vann og avløp, målerleie og renovasjon. I tillegg kommer forbruksavgift vann kr. 19,44,- pr m3 og avløpr kr. 53,29,- pr m3.

Eiendommen har vannmåler. Vann- og avløpsgebyr vil variere iht. forbruk.

Faste løpende kostnader

Felles byggforsikring kr. 2 349,- pr. år.
Fjellparkavgift, løypepreparering og aktivitetstilbud på Bortelid kr. 1 407,-
Brøyteavgift, parkering for leiligheter kr. 2 952,-

Formuesverdi

Kr.  329 424,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Austre-Vestre Hola 66, Gnr. 9 Bnr. 298 Snr. 3 i Åseral kommune. Sameiebrøk:

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap (nytt 2022), komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Elektrisk peis medfølger. 3 lykter på vegg medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 00 00 00.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-22-0087

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-22-0087. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Geir Flaa Johansen, tlf. 95 00 00 00

Vederlag

Transport av festekontrakt (Kr.500) Digital grunnpakke (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (fast pris inkl. alle visninger) (Kr.50 000) Tilrettelegging (Kr.14 000) Totalt kr. (Kr.77 975)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3063036