Bortelid

Austre-Vestre Hola 104

Prisantydning
2 990 000 kr
Omkostninger
90 620 kr
Totalpris
3 080 620 kr
Formuesverdi
652 500 kr
Kommunale avgifter
6 079 kr / år
Byggeår
2009
P-rom
111 ㎡
Bruksareal
117 ㎡
Tomteareal
875 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Fritidseiendom

Oversikt

Om eiendommen

Toppleilighet over 2 plan med fri utsikt på Alpintoppen - Gode solforhold - Ingen innsyn - Sentralt

Om eiendommen

Innhold

Innholdsrik leilighet som fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Leiligheten går over to etasjer, 2. etasje og loftsetasje. 2. etasje inneholder gang med fliser og varmekabler på gulv. Stue og kjøkken i åpen løsning med peisovn og utgang til balkong. Bad med opplegg for vaskemaskin. Teknisk rom. Ett soverom. Loftsetasjen inneholder 3 soverom. Loftstue med peisovn. Bad. En bod. Det er utgang til balkong fra tre soverom samt loftstue i loftsetasjen.

Standard

Leiligheten har ingen avvik med TG2 eller TG3 fra takstmanns tilstandsrapport.

Gang med fliser og varmekabler på gulv.

Stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med fliser på vegg ved vask over benk. Malt vegg ved koketopp på vegg over benk. Oppvaskkum med 1-greps blandebatteri. Franke ventilator. Induksjon kokeplate med integrert komfyr og oppvaskmaskin. Kjøl-fryseskap. Det peisovn i stua.

Bad i 2. etasje med toalett, dusjkabinett, innredning 120 cm med speilskap og lys. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk vifte ut i yttervegg. Det er fliser med varmekabler på gulv og fliser på vegger.

Teknisk rom utstyrt med ozo 200 liter varmtvannstank, rør i rør vvs-skap på vegg med drenering ned til gulv. Det er fliser med varmekabler på gulv. Sluk i gulv ved varmtvannstank. Hovedvann inntak med vannmåler, stoppekran i vvs-skap. Sikringsskap.

Bad i loftsetasje med toalett, dusjkabinett, vask med underskap, speil og lys. Elektrisk vifte. Badet har belegg med oppbrett og varmekabler. Baderomsplater på vegger.

Loftstue med peisovn.

Det er 4 soverom i leiligheten. Ett soverom i 2. etasje og tre soverom i loftsetasjen.

Arealer med beskrivelse

Leilighet totalt: Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 117 kvm, Bruttoareal: 125 kvm Sekundærrom: 6 kvm.
P-rom inkl: Gang, bad, 4 soverom, stue/kjøkken, bad og loftstue.
S-rom inkl.: Teknisk rom og bod.

2. etasje:
Bta: 70 m² - Bra: 66 m² - P-rom: 61 m² - S-rom: 5 m²
P-rom inkl.: Gang, bad, soverom og stue/kjøkken.
S-rom inkl.: Teknisk rom.

Loftsetasje:
Bta: 55 m² - Bra: 51 m² - P-rom: 50 m² - S-rom: 1 m²
P-rom inkl.: 3 soverom, bad og loftstue.
S-rom inkl.: Bod.
Ikke hele gulvarealet på loft er medregnet grunnet skråtak og manglende takhøyde.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.
Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Bad i loftsetasjen fremkommer ikke av tegninger mottatt av kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

2009 i følge Åseral kommune.
Støpt plate mot grunnen. Støpt grunnmur. Etasjeskille av bjelkelag i tre. Yttervegger av isolert reisverk, gipsplater, musestopp og kledd med liggende beiset villmarks kledning. Saltak med antatt undertak av takbord og asfaltpapp. Taktekking av takstein.

Oppvarming

Varmekabler på begge bad, gangen og teknisk rom. Vedovn i begge etasjer. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Eiendommen er av sameiet forsikret med fellespolise i Frende med polisenummer: 588387.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 8.620 kwh i 2021, tidligere år har selger hatt et strømforbruk på ca. 5.655 kwh. Praktisk med vedovn i begge etasjer som kan holde kostander til strøm noe nede. Strømforbruk vil variere utifra bruken av leiligheten.
Leiligheten har både parabol og fiber.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd Kjell Skjørli den 23.02.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:Leiligheten fremstår utvendig og innvendig i godt vedlikeholdt stand. Overflater fra byggeår. Det er ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Se ellers de enkelte postene i rapporten.

Ingen avvik har fått TG2 eller TG3.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kart. Leiligheten er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Meget sentral og solrik beliggenhet med flott utsikt over området. Leiligheten har morgensol på fremsiden, og ettermiddagssol på baksiden. Oppkjørt skiløype like i nærheten. Umiddelbar nærhet til alpinanlegg med ski-in. Skistadion med lysløype og flott turterreng sommer som vinter. Kort vei til dagligvarebutikk. Området kan også by på fine badeplasser, frisbeegolf bane, minigolf, ny sykkelløype, bensinpumper og el-bil ladere. Godt med oppkjørte skiløyper på vinteren og gode bade- og fiskemuligheter på sommeren. Flott badeblass med sandstrand i Bortelidtjønna. Bortelid ligger ca. 570 moh. og er et av Agders mest snøsikre områder. Det er ca. 1,5 times kjøretur fra Kristiansand og ca. 2 timer fra Arendal.

Tomt

Areal: 875 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 4100 per år.
Det gjøres oppmerksom på at eiendommen er festet. Grunneier er Ruben Bortelid. Årlig festeavgift er pr. 22.02.2022 kr. 4.100. Neste regulering av festeavgifter er i 2026. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger tinglyst forkjøpsrett for grunneier, grunneier ønsker ikke å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget. Se vedlagte festekontrakt.

Parkering

Parkering på felles plasser for sameiet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 09.12.2009. Ferdigattesten gjelder Leilegheitsbygg med 6 einingar. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse, tilhører reguleringsplan Reguleringsplan del av Bortelid, Austre og Vestre Holå, einebustader ved bortelid, ikrafttredelse 20.10.2005. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp. Privat vei.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Dagboknr.: 2006/2393-2/39, tinglyst 11.05.2006 - Festekontrakt - vilkår

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Grunndata:

Dagboknr.: 2010/463445-1/200, tinglyst 24.06.2010 - Seksjonering
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 20/99

Utleie

Leiligheten har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Sameiet har ingen aktiv forretningsførsel, og har ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,-)) 90 620,- (Omkostninger totalt) 3 080 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 6 079 pr. år Kommunale avgifter inkluderer: målerleie kr. 443,-, Feie/kontroll avg. kr. 455,-, Årsabonnement vann kr. 1.199,- og Årsabonnement kloakk kr. 3.982,-.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år. Oppgitt beløp er prognose for 2022.

Eiendomsskatt

Det er ingen eiendomsskatt for denne eiendommen.

Formuesverdi

Kr.  652 500,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Austre-Vestre Hola 104, Gnr. 9 Bnr. 299 Snr. 5 i Åseral kommune. Sameiebrøk: 20/99

Boligtype

Fritidseiendom

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, stekeovn og koketopp, oppvaskmaskin.
En del løsøre kan medfølge etter egen avtale med selger. Diverse innhold i skuffer/skap, dyner, puter, pledd mm. medfølger ikke.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 92 80 63 23.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren holder trygge visninger, derfor ønsker vi å vite på forhånd om du kommer, og ber alle interessenter melde seg på via VISNINGSPÅMELDING. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art, samt kontrollere midlenes opprinnelse. Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden. Dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet. Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen har ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene overfor megler som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter hvitvaskingsloven.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

17-22-0018

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/17-22-0018. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Avd. leder / Eiendomsmegler Jan Terje Halvorsen, tlf. 92 80 63 23

Vederlag

Overføring av festekontrakt - Bortfester (Kr.500) Annonsepakke Halvside i Fædrelandsvennen mars 2022 (Kr.4 250) Digital grunnpakke Fritid (Kr.2 990) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 990 000,-) (Kr.46 345) Tilrettelegging (Kr.10 000) Totalt kr. (Kr.74 570)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3057849