Vågsbygd

Auglandskollen 44

Byggeår
1970
Internt bruksareal (BRA‑i)
155 ㎡
Bruksareal
175 ㎡
Tomteareal
935 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Enebolig over to etasjer med behov for modernisering. Stor (935 kvm), solrik tomt med nydelig utsikt. Garasje. Velkommen

Om eiendommen

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Garasje tilknyttet boligen. Forøvrig biloppstillingsplasser på tomt.

Beliggenhet

Meget sentralt beliggende med nydelig utsikt mot Auglandsbukta og sjøen. Barnevennlig boligområde i sentrum av Vågsbygd. Kort vei til skoler, Vågsbygd Amfi med en rekke butikker, turterreng m.m. Barne- ungdomsskole, gode bussforbindelser, samt videregående skole i umiddelbar nærhet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 17.06.1970. Ferdigattesten gjelder enebolig m/garasje. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Privat vei. Vei til eiendommen etablert over naboeiendommen(er). Veiretten er ikke tinglyst. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med å formalisere avtale vedr. veirett og evt. tinglysning av denne påhviler kjøper.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. 

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, en liten del av eiendommen - kommuneplanen som gjelder, tilhører reguleringsplan nr 53 - Auglandsbukta - Storenes , datert 29.11.1954. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 137 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 154 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til visning av Auglandskollen 44.
Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde med nydelig utsikt mot Auglandsbukta og sjøen. Barnevennlig boligområde i sentrum av Vågsbygd.

Boligen går over to etasjer med et bruksareal på 175m². Det må påregnes modernisering for å tilfredsstille dagens krav til standard.

Inn i boligen møtes man medvindfang med plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt videre adkomst til gangen. Fra gangen er det adkomst til etasjens øvrige rom.
I stuen sørger store vindusflater for rikelig med naturlig lysinnslipp samt en nydelig sjøutsikt. Stuen har plass til flere sittegrupper og vedovn sørger for godt med varme på kaldere dager. Fra stuen og gangen er det videre inngang til kjøkkenet. Kjøkkenet er praktisk plassert i etasjen. Eldre kjøkkeninnredning.

I etasjen er det tre soverom, hvorav hovedsoverommet har plass til stor garderobe og seng med tilhørende møblement samt utgang til veranda. Nydelig utsikt fra rommet. Soverom II og III passer utmerket som barnerom.

Baderommet ligger like ved soverommene. Boligens baderom er eldre og modernisering må beregnes. Vegg i vegg seperat toalett.

Videre ned til boligens underetasje. Her er det rikelig med oppbevaringsplass i boder, samt kjellerstue med te. kjøkken, baderom og vaskerom.

Tomten er på hele 935 kvm- en romslig tomt med mye potensiale samt nydelig utsikt.

Garasje tilknyttet boligen. Forøvrig biloppstillingsplasser på tomt.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstmann Arild Grundetjern AS den 07.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato, 03.05.2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Boligen er bygd i 1970 og trenger renovering. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig har glasserte teglstein, takrenner og beslag fra byggetid normal slitasje, vanlig vedlikehold bør beregnes. Pipebeslag er av nyere dato. Liten luftehatt trenger utbedringer. Vinduer og dører er fra byggetid og er slitt flere steder, oppgradering trengs. Stående dobbel falset kledning er fra byggetid og har normal slitasje, råte spredte steder. Terrasser trenger vedlikehold/oppgradering, rekkverk anbefales ved terrasse utenfor spisestue. Innvendig trenger våtrom generell oppgradering mht. membran m.m. Det ble utført hulltaking i vegger inn mo våtrom der dette var mulig og i utforèt trevegg under trapp, ingen synlig eller målbar fukt ble oppdaget. Kjøkkeninnredningen er slitt, utskifting trengs. Gulvhøyder ble kontrollert i 5 rom, avvik ble registrert. Merkbart skjevt gulv ved kjøkken i underetasjen. Fuktighet ble registrert i grunnmuren, det er ikke montert platon men grunnmuren er innsmørt med tjære. Sikringsskap med vanlige skrusikringer, vanlig vedlikehold/oppgradering bør beregnes på elanlegget. Røropplegget er fra byggetid, vanlig vedlikehold bør beregnes. Innvendig stoppekran er montert i vaskerom. V.v.-bereder er fra 2024 og er på ca. 200 liter. PANASONIC varmepumpe er montert. Ved og elektrisk til oppvarming. Det er kun boligen som inngår i tilstandsrapporten. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.
 
Følgende avvik har fått TG3:
Utvendig > Vinduer i underetasjen:Vinduer er slitt og det er råte i karmer, oppgradering bør beregnes. Vurdering av avvik: • Vinduene har råteskader. Konsekvens/tiltak • Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasser trenger vedlikehold/ oppgradering, rekkverk mangler ved terrasse ved spisestue. Vurdering av avvik: • Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak • Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Utvendig > Utvendige trapper: Trapp ved inngangsdør holder en enkel standard, oppgradering bør beregnes. Vurdering av avvik: • Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak • Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell: Malt tak og baderomstapet på vegger. Belegg på gulv. Tak- og Vindusventil. Luftespalte er ikke etablert i dørterskel, bør utbedres. Servantskap er noe slitt. Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak • Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell: Malte takpanel og malte vegger. Betonggulv. Takventil. Fall til gulvsluket. Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak • Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Våtrom > Underetasje > Bad > Generell: Malte takplater og baderomstapet på vegger. Malt betonggulv. Lekkasje
på WC, ingen vann på blandebatteri. Vegg og Vindusventil. Fuktskade i veggplate i dusjhjørnet. Vurdering av avvik: • Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak • Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Kjøkkeninnredning er fra byggetid og er slitt oppgradering trengs. 3 skapfronter mangler. Vurdering av avvik: • Det er påvist at overflater/kjøkkeninnredning har omfattende skader. Konsekvens/tiltak • Det må foretas full utskiftning av overflater/innredning. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk: Ingen ventilator er montert. Vurdering av avvik: • Det er ikke påvist noen form for ventilering av kjøkkenrommet (lukket rom). Konsekvens/tiltak • Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Tomteforhold > Drenering: Fuktighet ble registrert i grunnmuren. Dette tyder på slitt/mangelfull drenering ved grunnmur, og må sies å være vanlig på hus fra denne byggetiden når det ikke er montert grunnmursplate (platon). Vurdering av avvik: • Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak • Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. • Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende avvik har fått TG2:
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Utvendig > Dører
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Innvendig > Radon
Innvendig > Pipe og ildsted
Innvendig > Innvendige trappe
Innvendig > Andre innvendige forhold
Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Ingen.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2.948. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

Sammendrag selgers egenerklæring

Eiendommen er et dødsbo, og egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt.

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Gjensidige.
Solgt
Produktnummer: 1091F3CC-8AC6-4E26-AF82-E9813C64F593