Flekkerøy

Asperøyveien 9

Prisantydning
4 990 000 kr
Omkostninger
124 750 kr
Totalpris
5 114 750 kr
Formuesverdi
951 643 kr
Formuesverdi sekundær
3 616 243 kr
Byggeår
1947
P-rom
171 ㎡
Bruksareal
232 ㎡
Totalt bruksareal
232 ㎡
Tomteareal
1 191 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Innholdsrik enebolig på stor tomt (1192 kvm) med gode solforhold! Tilbygg fra 2016. Drenering, fasade, tak fra 2016/2019

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Eneboligen går over tre plan og inneholder følgende planløsning:
1.etg.: entre, bad, mellomgang, vaskerom, stue/spisestue, kjøkken, soverom/kontor/stue
2.etg.: bad, mellomgang, 3 soverom, loftsstue
Underetg.: flere boder

Tilhørende eldre enkel garasje

Oppvarming

Det er varme i gulv på bad, soverom/tv-stue/kontor, vaskerom, entre/gang i 1.etg., samt på bad i 2.etg. Det er satt inn varmepumpe (i ca 2021) i stue i 1.etg. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Barnehage, skole og fritid

Du finner flere barnehager på Flekkerøy, Læringsverkstedet Solkollen Barnehage, Taremare Barnehage og Læringsverkstedet Flekkerøy Barnehage. Det finnes både barneskole, Flekkerøy Skole, samt ungdomsskolen Lindebøskauen Skole

Parkering

Parkering på egen eiendom.

Beliggenhet

Eneboligen har en ypperlig beliggenhet på Flekkerøyas populære østside. Flekkerøy er en idyllisk øy, ute i havgapet med kort kjørevei til Kristiansand sentrum. Flekkerøya er kjent for gode oppvekstsvilkår med korte avstander til barnehage, skole og et rikt utvalg av fritidstilbud.

Flytter du til Asperøyveien 9 vil du ha kort avstand til barnehager som Taremareskogen Barnehage, den nybygde Solkollen Barnehage, og Læringsverkstedet Barnehage. Det er også kort sykkelavstand til Flekkerøy Barneskole hvor barna går fra 1. til 7. klasse, her tilbys også SFO. Lindebøskauen Ungdomsskole ligger i kort avstand fra boligen.

Like ved Lindebøskauen Ungdomsskole finner du Flekkerøyhallen. Her har hjemmelaget Fløy sin fotballbane, og du finner også en egen rulleskiløype hvor du kan gå "1 nautisk mil". I Flekkerøyhallen vil du finne aktiviteter som fotball, håndball, ballsport, sirkeltreninger mm. Hallen er en flerbrukshall som også benyttes ved større arrangementer om 17. mai mm.

Sommerstid er Flekkerøya et yndet sted, både for de som bor her, men også for turister. Det finnes dermed flere badeplasser og svaberg i umiddelbar nærhet. Badeplass og svaberg like ved, i enden av Asperøyveien. Der er det også gå- og turstier som tar deg videre rundt og over til Skibbusundet. Det er også kort gangavstand til Geiterøya, hvor den nyåpnede cafeen Geitodden serverer lunsj, kaffe/te og andre herlige bakevarer. Skylleviga er også populært for barnefamilier sommerstid, hvor du finner en langgrunt strand. Du finner også flere turstier på Flekkerøya for både gåturer og treningsturer.

Dagligvarebutikk (Kiwi), som har post i butikk finner du ved rundkjøringen, kirken og bedehuset, midt på Flekkerøy. Forøvrig finnes det flere frisørsalonger, samt fotpleie og hudpleiesalong. På Geiterøya finnes det cafe og kunstutstilling.

Kjøretid til Kristiansand sentrum er estimert til å være cirka 15 minutter i bil.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.09.2023 som gjelder tilbygg/fasadeendring (ferdigattesten gjelder ikke for bruksendring av underetg. fra tilleggsdel til hoveddel som vist som endringsforslag av kjeller). At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.

Det finnes ingen tegninger av boligen fra byggeåret, dog er det innsendt tegninger i forbindelse med tilbygget/fasadeendringen i 2016, hvor dagens planløsning stemmer overens med unntak av et toalettrom i 1.etg. som ikke er bygget. Det ble i den forbindelse sendt forespørsel fra Kristiansand Kommune vedr. bruksendring i underetg., hvor det var tegnet inn en "kjellerstue". Arkitekt som sendte inn tegningene kommenterte at det ikke skulle søkes bruksendring i underetg. på aktuelt tidspunkt. Underetg. er pr. idag, benyttet til lagring/bod, slik som på tegningene (eksisterende) i 2016. Det er avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens bebyggelse. Den store terrassen er ikke byggemeldt/søkt godkjent. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann. Gnr. 2, bnr. 370 har rett til kjørevei over aktuell eiendom. Eiendommen har septiktank/ slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at  Kristiansand kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, godkjent som bebyggelse og anlegg, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan. Kommuneplan 2011-2022.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/2/137:
02.10.1946 - Dokumentnr: 501729 - Bestemmelse om veg

29.03.1973 - Dokumentnr: 3090 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:2 Bnr:229

10.02.1982 - Dokumentnr: 1633 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:2 Bnr:370

16.06.1983 - Dokumentnr: 7929 - Best. om vann/kloakkledn.

03.11.1988 - Dokumentnr: 16241 - Jordskifte
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

11.07.1946 - Dokumentnr: 501059 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:2 Bnr:7

12.01.1982 - Dokumentnr: 352 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4204 Gnr:2 Bnr:370

29.05.1998 - Dokumentnr: 7599 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere

16.11.2001 - Dokumentnr: 20691 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere

01.01.2020 - Dokumentnr: 1351932 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:2 Bnr:137

Økonomi

Omkostninger kjøper

12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))

141 220,- (Omkostninger totalt)
5 131 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning

Nøkkelinformasjon

Standard

Velkommen til Asperøyveien 9 - eneboligen er presentert av Ina Andersen for Sørmegleren. Tilhørende boligen medfølger en stor terrasse med gode solforhold! Det er direkte tilkomst til terrassen fra spisestuen og fra tilbygget fra 2016. Fra terrassen har du en høy og fri beliggenhet med ettermiddags- og kveldssol. Her har du god utsikt utover nærområdet, men sitter samtidig skjermet for innsyn. Terrassen er på hele 92 kvm., hvor det er god plass til flere soner. Her kan du være mange om du vil! Tilhørende boligen medfølger en stor tomt, med god boltreplass! Du har også gressplen, og god parkeringsplass til flere biler om ønskelig.

Eneboligen ligger på østsiden av Flekkerøy med kort gangavstand til flere badeplasser i umiddelbar nærhet, som innerst i Asperøyveien. Der finner du en gangsti som tar deg helt ut ytterst på Asperøya hvor du finner en gapahuk med nydelig utsikt! Eneboligen ligger i et rolig nabolag, hvor innkjørselen kun deles med 1 annen nabo. En enkel eldre garasje medfølger boligen. Flytter du til Asperøyveien 9 vil du alltid ha kort avstand til sjøen, Paulen, Paulens Geiterøy, samt Krageviga ligger i gangavstand. Det gjør også den hyggelige Cafe Geitodden, hvor du blant annet kan kjøpe lunsj, kaffi og is.

Nåværende eiere har gjort mye med boligen i sin eiertid. I 2016 ble det søkt og bygget et større tilbygg (på ca. 50 kvm.), forøvrig er resterende tak og kledning skiftet i 2019. Det ble drenert rundt boligens grunnmur i forbindelse med tilbygget i 2016. Det er klargjort (ikke søkt) betongdekke og grunnmur til oppsetting av en dobbel garasje. Det støpte gulvet måler 44 kvm. ifølge tilstandsrapport. Området er i dag benyttet til parkeringsplass. Som nevnt, ble det drenert rundt grunnmuren i 2016. Det ble da ifølge nåværende eier montert drensrør rundt hele grunnmuren under bakken. Forøvrig pukk, isolasjon og knotteplast. Rør til septiktanken ble lagt fra boligen og ned til tanken i ca 2007.

Velkommen inn! Entreen er en del av tilbygget og var nytt i 2016. Tilstøtende rom ble samtidig pusset opp i sin helhet, hvor det ble lagt varmekabler og fliser. Ved vinduet er det på tegningene innsendt i 2016 tegnet inn et toalettrom (ikke bygget).

Badet er innbydende og var nytt i 2016. Det har fliser på gulvet med varmekabler, forøvrig baderomsplater på vegger. Det inneholder en praktisk dusjnisje med innfellbare dusjdører, vegghengt toalett, samt baderomsinnredning med speilskap over. Vaskerommet er praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Det er også satt inn vask.

Videre inn i boligens 1.etg. finner du en stor stue og spisestue, kjøkken, samt ekstra stue/soverom/kontor.

Spisestuen er lys og innbydende med flere vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig dagslys. Det er lagt gjennomgående laminatgulv i mellomgang, spisestue, og i stue. I stuen er det plass til en større sittegruppe om ønskelig. Det er også satt inn varmepumpe som gir jevn og god varme på kaldere dager. Fra spisestuen er det tilkomst til en balkong, som tar deg videre til den store terrassen om ønskelig.

Fra spisestuen kommer du videre inn på kjøkkenet. Det har også gode vindusflater som slipper inn godt med naturlig dagslys. Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass! Legg merke til at overskapene går helt til taket. Kjøkkeninnredningen er fra Sørlandskjøkken og inneholder det du behøver som avsatt plass til oppvaskmaskin, samt komfyr med ventilator ovenfor. Fliser over benkeplaten.

Den ekstra stuen/kontoret i tilbygget fra 2016 er godkjent som et soverom med god plass til garderobeløsning. Rommet er av god størrelse og har dør direkte ut til den store terrassen.

I 2.etg. vil du oppleve at det er en god planløsning med ekstra loftsstue, bad, mellomgang, samt 3 soverom. Soverom 1 har direkte tilkomst via loftsstuen. Rommet er idag innredet som et koselig barnesoverom. Alle vinduene i boligen, foruten i underetg. er skiftet. Ytterveggene ble isolert og etterisolert i 2016/2019. Soverom nr. 2 har tilkomst via mellomgang. Det er plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. I himlingen her er det takluke opp til kaldtloft. Soverom nr. 3 er av god størrelse og er en del av tilbygget som ble bygget i 2016.

Badet ble pusset opp i 2007 av tidligere eier. Det har fliser på gulv med varmekabler, forøvrig panel på veggene. Det inneholder et større dusjkabinett, vegghengt toalett, samt baderomsinnredning. Det er kott på begge sider for oppbevaring. I nisjen er det opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel om ønskelig.

I boligens underetg. er det flere boder for god lagringsplass.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Henrik Løvdal den 20.12.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 

Utvendig:
Nedløp og beslag,TG2: Takrenner i metall. Nedløp fører takvann ut på bakken. Det er ikke stigtrinn til pipen for den er ikke i bruk. Det er ikke montert snøfangere på taket. Det skulle vært gjort.
Vurdering av avvik:
- Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Tiltak:
- Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.
- Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.

Takkonstruksjon/Loft,TG2: Eldre takkonstruksjon. Det er ikke laget lufting mellom sperrer (ble ikke gjort ved byggetiden). Men eier opplyser om at det er satt inn ventil på loftet. Loftet ble sjekket i fra ny loftsluke med nedtrekkbar stige. (Litt vanskelig å flytte seng, så derfor fra luken). Synlige deler så ok ut. Ved endret bruk eller etterisolering må tiltak mht. lufting og fuktsikring gjøres.
Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Tiltak: Lokal utbedring bør utføres.

Vinduer - 2,TG2: Eldre vinduer i kjelleren. Når/om kjeller skal bygges om må vinduer byttes.
Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Tiltak: Vinduer må påregnes å byttes ut i fra alder, normal slitasje og energitap fra glass.

Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2,TG2: Balkong ut i fra stuen foran boligen. Den er eldre. Gulv i tre/mur. Eldre rekkverk i tre. Lav rekkverkshøyde. Balkongen har normal aldersslitasje. Den er på 18 m2.
Vurdering av avvik:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Normalt slitt balkong ut i fra stuen.
Tiltak:
- Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
- Normal oppussing/vedlikehold av balkong må gjøres.
Innvendig

Etasjeskille/gulv mot grunn,TG2: Etasjeskillere av tre. Mur mot bakken. Etasjeskiller har noen høydeforskjeller som er litt større enn godkjente avvik. Det er vanlig på denne typen boliger som er eldre.
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Radon,TG2: Ved byggetiden var det ikke krav til radonsperre.
Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Pipe og ildsted,TG2: Ikke ildsted i boligen. Pipe synlig med feieluke.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
- Pipen var ikke i bruk på befaringsdagen.
Tiltak:
- Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.
- Hvis pipen skal brukes ved å sette inn nytt ildsted må pipen sjekkes innvendig først.

Rom Under Terreng,TG2: På vegger av mur er det saltutslag/merker etter fukt.
Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Tiltak:
- Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
- Merker etter saltutslag i grunnmuren kommer antageligvis fra før det ble drenert rundt boligens grunnmur. Grunnmurer er tykke.

Innvendige trapper,TG3: Trapp i tre fra 1.etg. til loftsetasjen. Det er ikke rekkverk i trappen.
Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk.
Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
Andre tiltak: trapper fra før regler om rekkverk ble innført. Men det anbefales ut i fra sikkerhet å montere rekkverk.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Innvendige trapper - 2,TG2: Trapp ned til kjelleren fra dør i gangen i 1.etg.
Vurdering av avvik:
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Tiltak:
- Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.
- Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.
- Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom: 1.etasje > Vaskerom/bod: Generell,TG3: Vaskerom er søkt inn som vaskerom i september 2016. Det var ment å være vaskerom, men ble ikke bygget med sluk da vaskerommet var tiltenkt på sikt i kjelleren.
Vurdering av avvik:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Vaskerommet er ikke fuktsikret. Det er ikke sluk i gulvet. Det er ikke elektrisk avtrekksvifte i ytterveggen. Rommet må bygges om for å tilfredsstille dagens krav til våtrom.
Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

1.etasje > Vaskerom/bod:
Tilliggende konstruksjoner våtrom,TG3: Det er ikke laget hull i veggen mot boden/vaskerom. Rommet må renoveres. Det er satt opp en lettvegg mot vaskerommet. Ellers er vegger i stokker.
Vurdering av avvik: Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader
Tiltak; Fukttsikring av vaskerom er ikke tilfredsstillende. Vegger og gulv må fuksikres og bygges om. Det må lages sluk i gulvet. Vannstopp med føler må monteres.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Loftsetasje > Bad: Overflater vegger og himling,TG2:
Innvendige vegger er ikke fuktsikret. Malte plater. Vegg og himling i ok stand.
Vurdering av avvik:
- Det er uegnede materialer i våtsoner
- Veggplater vil ikke tåle vann direkte på plater.
Tiltak:
- Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.
- Dusjkabinett må brukes.

Loftsetasje > Bad:
Overflater Gulv - 4,TG2: Det er noen fliser ved toalett som er sprekt. I følge eier har de vært slik siden de overtok.
Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling.

Tekniske installasjoner
Elektrisk anlegg,TG2: Alt til tilbygget ble montert i 2016. Det ble da også satt inn nytt sikringsskap med automatsikringer. Ellers er det noe eldre anlegg i boligen. Eier har ikke papirer på det som er gjort tidligere. Elektrisk kontroll anbefales. Det er kun gjort en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Tomteforhold
Forstøtningsmurer,TG2: Forstøtningsmurer. Noen plasser er fuger litt løse og noen stein litt løse. Normal oppgraderinger av forstøtningsmurer må gjøres. Gjerder som er tette og høye nok må monteres for å sikre tomten.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
- Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Tiltak:
- Lokal utbedring må utføres.
- Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

Terrengforhold,TG2: Boligen er bygget i terrenget. Det er ikke tilstrekkelig fall vekk i fra grunnmuren. Skrånende terreng på tomten.
Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales.

Septiktank,TG2: Septiktanken har nådd forventa brukstid. Rør til tanken fra boligen ble lagt i 2007.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.
Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Enebolig
Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Tegning fra 1.2.2016 og 1.9.2016.
Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja
Utvendige fasader. Elektrisk.
Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: integrerte hvitevarer.

Diverse

Foreligger melding om utført vann- og avløpsarbeid; Innvendig rørarbeid. Ferdigmelding er godkjent. Det må i tillegg søkes til Plan og bygningsetaten når tiltaket er søknadspliktig ihht plan- og bygningsloven.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Vedlegg salgsoppgave

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11230134. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

4204/2/137:
02.10.1946 - Dokumentnr: 501729 - Bestemmelse om veg

29.03.1973 - Dokumentnr: 3090 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:2 Bnr:229

10.02.1982 - Dokumentnr: 1633 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:2 Bnr:370

16.06.1983 - Dokumentnr: 7929 - Best. om vann/kloakkledn.

03.11.1988 - Dokumentnr: 16241 - Jordskifte
Grensegangssak
Gjelder denne registerenheten med flere

11.07.1946 - Dokumentnr: 501059 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:2 Bnr:7

12.01.1982 - Dokumentnr: 352 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:4204 Gnr:2 Bnr:370

29.05.1998 - Dokumentnr: 7599 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere

16.11.2001 - Dokumentnr: 20691 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere

01.01.2020 - Dokumentnr: 1351932 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:2 Bnr:137

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2023 er kr. 3.563,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

100679676

TV/Internett/Bredbånd

Nåværende eier har Nextgentel fiber 300/300, abonnement må tegnes av ny eier.

Sammendrag selgers egenerklæring

Er det utført arbeid på bad, vaskerom eller toalettrom? Ja.
- Nytt arbeid i 2016. Utført av faglært v/ Sundsdal AS (rørlegger). Alt av rør og montering av dusj/vask og toalett ble gjort av rørlegger. Membran og Flis ble lagt av murer. Familiemedlem ansatt i Flekkerøy Bygg den gang som utførte denne jobben.
Har du dokumentasjon på arbeidet?: Ja.

Er det utført arbeid på tak, yttervegg, vindu eller annen fasade? Ja.
- Nytt arbeid i 2019. Utført av faglært v/Andås Bygg AS. Etterisolert hele huset med 50mm. Ny kledning, vinduer og dører. Nytt tak, inkludert takpapp.
Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

Har boligen kjeller, underetasje eller andre rom under bakken? Ja.

Er det utført arbeid med drenering? Ja.
- Nytt arbeid i 2016. Utført av faglært v/TT anlegg og av ufaglært. TT anlegg har gravd opp rundt hele grunnmuren/kjellervegg før vi bygde på, og etterpå fylt igjen med pukk. Lagde også forstøtningsmuren på vestsiden av huset.
Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Isolert med isoleringsplater og tatt på knotteplast rundt hele grunnmuren/kjellerveggen.

Er det utført arbeid på det elektriske anlegget? Ja.
- Nytt arbeid i 2016. Utført av faglært v/Sønnico. Alt av strøm til påbygg, installert spotter etc. Byttet sikringsskap. Alt er nå automatsikringer. La også varmekabler i påbygget pluss gang og vaskerom.
Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

Har eiendommen privat vannforsyning (ikke tilknyttet det offentlige vannettet), septik, pumpekum, brønn, avløpskvern eller liknende? Ja. Det er en brønn i kjelleren, men den er tettet igjen. Aldri vært i bruk av nåværende eier.

Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør? Ja.
- Nytt arbeid i 2016. Utført av faglært v/Sundsdal AS. Alt av vann og avløp til bad på påbygg. La også opp vann til vaskerom. Byttet ut kobberrør i kjeller med plastrør.
Har du dokumentasjon på arbeidet? Ja.

- Nytt arbeid i 2007. Utført av faglært v/Flekkerøy VVS. Meislet opp gulv i kjeller og lagt nytt rør ut til septikktank. Nytt bad oppe, samt rør i rør i hele huset.
Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei.

Er det utført arbeid på varmeanlegg eller ventilasjonsanlegg? Ja.
- Nytt arbeid i 2017. Utført av faglært v/Flekkerøy Kjøleservice. Montert ny varmepumpe. Inne og utedel.
Har du dokumentasjon på arbeidet? Nei.

Er det tegn på setningsskader eller sprekk i fliser? Ja. I forbindelse med påbygg og bytte av tak så ble det oppdaget av pipehatten var litt løs. denne ble murt opp igjen av murer og det ble kjøpt inn ny pipehatt av blikkenslager. Ellers har vi også demontert selve peisen, så nå er det bare et rør igjen inn til pipe.

Har det vært skadedyr i boligen eller andre bygninger på eiendommen? Ja. Tidligere eier hadde skadedyr i kjeller for veldig lenge siden. Usikker på omfang, bare at det ble behandlet av Antisimex. I 2014 før overtakelse ble det også påvist veggdyr på et soverom oppe, som ble fikset før vi overtok.

Har du bygd på eller gjort om kjeller, loft eller annet til boligrom? Ja.
Nytt arbeid i 2016. Utført av faglært v/Egebø Bygg AS og ufaglært. Påbygg: Reisverk, takstoler og generelt hele tetting av påbygget. Vinduer, dører, isolering og kledning.
Fortell kort hva som ble gjort av ufaglærte: Innvendig jobb, veggpanel, gulv etc

Har du fått innvilget tillatelse fra kommunen for ombyggingen? Ja.

Vilkår og betingelser

Sentrale lover

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. en bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. for øvrig vises det til "forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss.

Forsikringsselskap

Watercircles (Winterbergh)

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsoppgave og vedlegg

Meglers vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 950)
Oppgjør (Kr.11 900)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 990 000,-) (Kr.64 870)
Tilrettelegging (Kr.17 400)
Totalt kr. (Kr.97 905)

Visning

Produktnr: F8B0A469-F46A-4C72-A3B9-D9B33D359552 Kategori: