Gimsøy

Aslaugs gate 6

Prisantydning
2 000 000 kr
Omkostninger
62 370 kr
Totalpris
2 062 370 kr
Formuesverdi
471 016 kr
Felleskostnader
2 363 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
11 191 kr / år
Byggeår
1993
P-rom
55 ㎡
Bruksareal
58 ㎡
Tomteareal
4 449 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Gimsøyhaven - Koselig leilighet med sentrumsnær beliggenhet. Overbygget veranda. Heis.

Om eiendommen

Innhold

Entrè, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom og bod.

Standard

Hyggelig entrè med plass til og henge og sette fra seg yttertøy og sko. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Stuen er lys og romslig med god plass til sofagruppe og øvrig ønsket møblement. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig dagslys, og gir rommet en hyggelig atmosfære. Fra stuen er det utgang til østvendt overbygget veranda. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Kjøkkenet ligger i en sosial åpen løsning mot stuen. Innredningen har slette fronter og laminert benkeplate. Opplegg og plass til kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Det er montert lekkasjestopper. Plass til spisegruppe. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Baderommet er innredet med servantskap med skuffer, wc og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Vinylbelegg på gulv med varmekabler, baderomsplater på vegger og malt betong i himling.

Soverommet har god plass til dobbeltseng, og er innredet med garderobeskap. Laminat på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 55 kvm.
Bruksareal: 58 kvm.
Sekundærareal: 3 kvm.

Veranda på ca. 8 kvm.

P-rom inneholder:
Entrè, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1993 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Forretningsfører opplyser om at det muligens vil vedtas en økning av felleskostnader med 5-10% på årsmøte i April.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 12.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Vinduer.
- Våtrom > Overflate gulv > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/vaskerom.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken.
- Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum: Følg Klosterøya og kjør rett frem i lyskrysset. Ta til høyre inn på Ragnhilds gate (vis a vis gatekjøkkenet), og deretter første til høyre inn på Valborgs gate. Følg vegen i ca. 90 meter, og ta til venstre inn på Aslaugs gate. Boligen ligger på høyre hånd.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet på Gimsøy i Skien. Fra leiligheten er det kort vei til det meste, og i nærområdet finner du blant annet Herkules kjøpesenter, barnehager, Gimsøy Ungdomsskole, sykehuset Telemark, m.m. Du kan også følge den populære ruten rundt Hjellevannet med flere fine rastemuligheter, blant annet på idylliske Bakkestranda med friareal og sandstrand. Det er kort vei til Skien Fritidspark, med en rekke aktiviteter for både store og små. Her finner du blant annet svømmehall, idrettsanlegg, ishall, padel baner, frisbeebane, variert turterreng og lysløype
Fra leiligheten er det gangavstand til Skien sentrum med alle byens servicetilbud. Gode bussforbindelser langs Ulefossvegen både i retning Skien sentrum og Porsgrunn.

Tomt

Areal: 4 449 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på sameiets tomt.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.10.1993. Ferdigattesten gjelder boligblokk. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boliger, felles lekeareal og gang-/sykkelvei tilhører reguleringsplan "Reguleringsplan for Valborgs gate 4A-4f med tilgrensende eiendommer.", datert 09.06.2005.

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

Eiendommen omfattes av en bebyggelsesplan etter eldre PBL, med plannavn "Bebyggelsesplan for Gimsøyhagen. Del av reguleringsplan for et område sørvest for Tvedthjørnet., planid 577-B1.", datert 14.11.1991.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Felles adkomst for sameiet.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1941/1539-1/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 28.11.1941 
BESTEMMELSE OM FJERNING AV BEBYGGELSE PÅ NÆRMERE ANGITTE
VILKÅR
Overført fra: 3807-300/4053
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Eier av grunn forplikter seg til å fjerne oppført skur når dette forlanges av Skiens bygningsråd.

1951/818-1/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 30.04.1951 
RETTIGHETSHAVER: SKIENSFJORDENS KOM KRAFTSELSKAP
BESTEMMELSE OM STOLPER/TRANSFORMATORKIOSK/LEDNINGER
Overført fra: 3807-300/4053
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Rett til Skien Elektrisitetsverk til å plassere transformatorkiosk og adgang til kiosken for drift og vedlikehold.

1951/2310-1/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst:  13.11.1951 
BESTEMMELSE OM FJERNING AV BEBYGGELSE PÅ NÆRMERE ANGITTE
VILKÅR
Overført fra: 3807-300/4053
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Eier av grunn må fjerne kontortilbygg dersom dette forlanges av Skien Bygningsråd.

1976/12445-1/101  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 13.09.1976 
Bestemmelse om opphør av nåværende virksomhet på eiendommen
dersom Bygningsrådet forlanger det
Overført fra gnr 300 bnr 4054
Overført fra: 3807-300/4053
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Eier av grunn må opphøre virksomhet på eiendommen dersom Bygningsrådet forlanger det.

1999/5640-3/101  Best. om adkomstrett  
Tinglyst: 30.04.1999 
rettighetshaver:Knr:3807 Gnr:300 Bnr:5104  
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers forklaring: Bestemmelse om adkomstrett til festet areal, via parkeringsplass langs Ulefossveien.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1993/6869-1/101  Seksjonering  
Tinglyst: 14.06.1993 
opprettet seksjoner:
snr: 27
formål: Bolig
sameiebrøk: 58/2829

Utleie

Boliger i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Seksjonseier disponerer over egen seksjon med de begrensninger som følger av eierseksjonsloven § 24 og sameiets vedtekter.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen, i følge vedtektene og hudordensreglene.

Rettigheter og forpliktelser

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtekstfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Regnskap og vedtekter

Kjøper/seksjonseier plikter å følge sameiets vedtekter og husordensregler. Dokumentene er vedlegg til salgsoppgaven.

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forretningsfører

Trond Bjerk

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 50 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 000 000,-)) 62 370,- (Omkostninger totalt) 2 062 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 11 190,87 pr. år

Felleskostnader

Kr. 2 363,33,- pr.mnd.

Felleskostnadene utgjør kr. 5.533,- pr kvartal + kr. 1.557 pr kvartal for TV og internett fra Telenor.

Forretningsfører opplyser om at det muligens vil vedtas en økning av felleskostnader med 5-10% på årsmøte i April

Felleskostnader inkluderer

Felleskostnader faktureres hvert kvartal, og inkluderer bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesarealer (slik som plenklipping og snøbrøyting), honorar til styre og forretningsfører, samt TV og internett fra Telenor.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Formuesverdi

Primær: Kr. 471 016,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Aslaugs gate 6, Gnr. 300 Bnr. 4053 Snr. 27 i Skien kommune. Sameiebrøk: 58/2829

Boligtype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-23-0004

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-23-0004. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 2,10%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3067708