Øvre Vassås

Åskollen 26

Prisantydning
1 600 000 kr
Omkostninger
55 870 kr
Totalpris
1 655 870 kr
Formuesverdi
403 540 kr
Formuesverdi sekundær
1 452 744 kr
Kommunale avgifter
20 928 kr / år
Byggeår
1980
P-rom
115 ㎡
Bruksareal
132 ㎡
Tomteareal
472 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Koselig enebolig med 3 soverom. Hyggelig og barnevennlig beliggenhet.

Om eiendommen

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. 
Kjeller: Trapperom, gang, kjellerstue/soverom, kjellerstue, wc, vaskerom, kontor, 2 boder og et kott.

Standard

1. etasje:
Vindfang og hall med plass til å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Belegg på gulvet, malt MDF-panel på veggene og tak-ess plater i himling.

Stuen har store vindusflater som gir godt med lys. Innredet med flott eldre Ulefoss vedovn. Laminatgulv, malt panel på veggene og tak-ess plater i himling.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Integrert stekeovn og platetopp. Opplegg til vaskemaskin og kjøleskap. Godt med skap og benkeplass. Plass til kjøkkenbord. Fra kjøkkenet er det utgang til vestvendt balkong med gode solforhold. Belegg på gulvet, malt panel på veggene og tak-ess plater i himling.

Baderommet er innredet med servantskap, toalett og dusjkabinett/massasjedusj med plaskekar for de minste. Belegg med varmekabler på gulvet, våtromstapet på veggene og tak-ess plater i himlingen.    

2 soverom i 1. etasje. Det ene er innredet med praktisk garderobeløsning. Laminatgulv, malt MDF-panel på veggene og tak-ess plater i himlingen. Det andre soverommet har vegg til vegg teppe på gulvet, malt MDF-panel på veggene og tak-ess plater i himlingen. 

Kjeller:
Kjellerstuen er innredet med eldre vedovn, samt varmepumpe installert. Det er laminatgulv og malt panel på veggene og i himlingen.   

Soverom med laminatgulv, malt MDF-panel på veggene og malt panel i himlingen. 

Kontor med utgang til hagen. Laminatgulv og malt panel på vegger og i himling.

Vaskerommet er innredet med 2 benkskap med plate over, vask, opplegg til vaskemaskin og varmtvannsbereder. Betonggulv, malt leca og malt/hvitbeiset panel på veggene og malt/hvitbeiset panel i himlingen.  

Toalettrommet er innredet med enkel servant til vegg med sidemontert enkel plate og toalett. Belegg på gulvet, malt panel på veggene og i himlingen.

2 boder og en liten bod/kott under trappen opp til 1. etasje.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 115 kvm
Bruksareal: 132 kvm
S-rom: 17 kvm

P-rom inneholder: 
1. etasje (P-rom: 69): Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og 2 soverom. 
Kjeller (P-rom: 46): Trapperom, gang, kjellerstue/soverom, kjellerstue, wc, vaskerom og kontor.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1980 i følge Nome kommune.

Boligen er ifølge takstmannens rapport oppført på fjell med grunnmur i leca, utvendig pusset og malt. Taket et tekket med dobbeltkrummet betongtakstein fra byggeår og undertak med sutakspalter. Takkonstruksjonen består av selvbærende takstoler. Stående kledning på vegg, samt liggende kledning på boligens gaveltrekanter og ved verandaen.

Oppvarming

Eldre vedovner i begge etasjer. Varmepumpe i kjellerstue. Varmekabler på bad.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Oddvar Aarnes den 24.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Følgende avvik har fått TG3:
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Våtrom > Generell > Bad
- Våtrom > Generell > Vaskerom
- Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
- Tomteforhold > Terrengforhold

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Taktekking
- Utvendig > Nedløp og beslag
- Utvendig > Veggkonstruksjon
- Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
- Utvendig > Vinduer
- Utvendig > Dører
- Innvendig > Overflater
- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
- Innvendig > Radon
- Innvendig > Pipe og ildsted
- Innvendig > Rom Under Terreng
- Innvendig > Innvendige trapper
- Innvendig > Innvendige dører
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
- Tekniske installasjoner > Vannledninger
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon
- Tomteforhold > Drenering

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra hovedgata i Lunde kjører du opp Tyriveien mot Bjerva. Etter ca. 1,5 km tar du inn høyre på Breidalsåsen, hold til høyre og fortsett rett frem på Åskollen. Boligen ligger på venstre hånd.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og veletablert boligstrøk i Øvre Vassås ca. 2 km. fra Lunde sentrum. Flott friområde med gapahuk, fotballbane, akebakke og naturlekeplass, samt flotte turområder i umiddelbar nærhet. Kort vei til skoler og barnehager, butikker, serveringssteder, bibliotek, fritidsaktiviteter, Lunde sluse og togstasjon

Tomt

Areal: 472 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten ligger i et vestvendt skrånende terreng, med et øvre plan foran hovedinngang og med et gruset parkeringsareal. Nedre plan med
adkomst til u-etg. Det skrår sterkt ned fra nedre plan til tomtegrensens vestre side. Et nettinggjerde er satt opp på kanten ved det sterkt skrånende terrenget.

Tomten er beplantet med blant annet epletrær, søtkirsebærtre, jordbær, rabarbra, urter og bærbusker, samt grønnsakshage.

Parkering

Parkering i gruset oppkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 12.06.80. Brukstillatelsen gjelder nybygg enebolig, gjenstående arbeid:
- Innredningsarbeid i kjeller
- Mindre innredningsarbeid i boligetasje
- Permanent trapp ved hovedinngang
- Ang. montasje av ildsted henv. til byggforsker. kap. 49:225, :226 og :232
- Planering utvendig  

At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-nåværende, tilhører reguleringsplan Vassås syd, datert 08.09.81.
Bebyggelsen kan utgjøre inntil 20 % av tomtens nettoareal.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1979/4226-1/32  Erklæring/avtale  
Tinglyst: 12.11.1979 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 40 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 600 000,-)) 55 870,- (Omkostninger totalt) 1 655 870,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 20 928 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 403 540,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 452 744,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Åskollen 26, Gnr. 101 Bnr. 625 i Nome kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-21-0159

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-21-0159. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Fastpris kr. 40 000,-,  samt Markedspakke kr. 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116

Kontakt megler

Varenummer: 3055208