ÅSANE | NÆR GRANHOLMEN

Åsanetoppen 2

Prisantydning
10 200 000 kr
Omkostninger
272 000 kr
Totalpris
10 472 000 kr
Formuesverdi
1 565 291 kr
Formuesverdi sekundær
5 948 106 kr
Byggeår
2002
Internt bruksareal (BRA‑i)
326 ㎡
Bruksareal
336 ㎡
Tomteareal
895 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Velholdt enebolig av høy kvalitet | Høyt og fritt med sjøutsikt og gode solforhold | Dobbelgarasje | Jordvarme |Bør sees

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

- Underetasje -
Garasje , Entré , Gang , Biljardrom , Kontor , Bod , Uinnredet kjellerrom.

- 1.etg. -
Stue , Stue/kjøkken , Bad , Soverom , Soverom 2 , Soverom 3, Vaskerom , Bad 2 , Walk-in closet.

Boligen har ca 50 kvm gulvet loftsareal, med takhøyde ca 3,50m på det høyeste.

Oppvarming

Det er etablert jordvarme med vannbåren gulvvarme i boligen. Ellers vedfyring og elektrisk oppvarming.

Beliggenhet

Adkomst

Fra sentrum kjør RV-303 i retning Larvik. I enden av Granholmsletta tar du til høyre rett etter Meny Åsane. Kjør rett opp bakken og opp Åsanetoppen. Eiendommen ligger da på venstre side.
Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Parkering

Parkering på asfaltert gårdsplass eller i stor dobbelgarasje

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, populært og barnevennlig boligområde på Åsane, noen få kilometer syd for Sandefjord sentrum. Den aktuelle boligen ligger godt tilbaketrukket for trafikk og støy. Området har en naturskjønn beliggenhet, men likevel nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt sentrums rike utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, lysløype, skiløyper og idrettsanlegg.

Fra eiendommen er det kort vei til Granholmen badestrand med yrende liv sommerstid og hvor blant annet Sandefjord Seilforening holder til. Gangavstand er det også til Marums flotte natur med oppkjørte skiløyper og lysløype på vinteren. Her ligger også Sandefjords golfbane.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet ved Meny eller Rema 1000, som også har post i butikk. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Hvaltorvet kjøpesenter over 60 butikker. I Sandefjord vil du finne et rikt utvalg av spesialforretninger i et meget kundevennlig sentrum.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Granholmen (ved Meny) og ligger kun få minutters gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til sentrum, 16 min til Sandefjord Lufthavn, 17 min til Larvik sentrum, 27 min til Tønsberg sentrum og 1 time og 20 min til Oslo.

Eiendommen har gangavstand til Store Bergan barneskole og sykkelavstand til Ranvik ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 29.05.2002. Ferdigattesten gjelder "Enebolig med garasje". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Det er funnet et avvik mellom godkjente tegninger/ferdigattest og dagens planløsning. Kjellerstue er innredet og bruksendret etter at ferdigattest er gitt. Rommet er byggemeldt som bod. De ombygde rommene er ikke søkt bruksendret til varig opphold/beboelse. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbundet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål, tilhører reguleringsplan Åsane Midtre bebyggelsesplan, datert 24.05.2000. I kommuneplanens arealdel datert 21.09.2023 er området avsatt til boligbebyggelse nåværende. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3804/132/380:
06.06.2001 - Dokumentnr: 3769 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:132 Bnr:145

01.01.2020 - Dokumentnr: 449329 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:132 Bnr:380

Kommentar konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig

Kommentar Bo/Driveplikt

Det er ingen boplikt

Kommentar odelsrett

Gjelder ikke denne eiendommen

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 255 000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 272 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

- Innvendige overflater -
Innvendig er det gulv av parkett og fliser. Veggene har trepanel og malte plater. Innvendige tak har trepanel med fiskebeinsmønster i hele hovedetasjen.

- Bad/våtrom -
Bad1: Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjvegger/hjørne. Det er mekanisk avtrekk, og ventil for tilluft. Det er vannbåren gulvvarme.
Bad2: Rommet har innredning med 2 nedfelte servanter, toalett, badekar og dusjvegger/hjørne. Det er vannbåren gulvvarme og mekanisk avtrekk.
Vaskerom: Rommet har servant og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering.

- Kjøkken -
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av stein. Det er integrert kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

- Teknisk standard-
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er installert jordvarme med vannbåren varme i hele huset, og ny varmepumpe for 2 år siden.

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstingeniør Bjarne Henry Johansen den 03.04.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Meget velholdt og godt bygget enebolig. Boligen er gjennomgående av høy kvalitet både teknisk og bygningsfagmessig. Her er det lite å kommentere. Det kunne vært etablert tilluft til hoved badet, men det har vinduer som det kan luftes gjennom. Ellers er det meste på plass.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
TG3 (store eller alvorlige avvik):
- Ingen

TG2 (avvik som kan kreve tiltak):
- Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er god lufting i kjeller med ventiler og vifte.
- Våtrom > Etasje > Vaskerom > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.
- Våtrom > Etasje > Bad 2 > Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

TG2 (avvik som ikke krever tiltak):
- Ingen
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Kjøleskap, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3804/132/380:
06.06.2001 - Dokumentnr: 3769 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3804 Gnr:132 Bnr:145

01.01.2020 - Dokumentnr: 449329 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0710 Gnr:132 Bnr:380

Info kommunale avgifter

Årsprognose for 2024. Beløpet faktureres over 12 mnd.

Byggemåte

Taktekkingen er av glasserte tegltakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner av aluminium, og beslag fra byggeår. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. og pusset leca isoblokk mur i 1.etasje, leca i underetasje. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Det er elektrisk solskjerming utenfor de buede vinduene i stuen. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Lakkert tofløyet hoveddør. Det er balkong/ terrasse rundt hele huset. Utvendig er det en skiferbelagt trapp opp til hovedinngang.

Info strømforbruk

Selger opplyser om et forbruk tilsvarende 15 000 kWh i årsforbruk.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Telenor / Allente

Visning

onsdag 29. mai
kl. 16:00-16:45
Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!
Produktnummer: E4C86F1A-1FB3-49ED-97C9-EA626C9A3B62 Kategori: