Grim

Artillerivollen 26

Felleskostnader
333 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Kommunale avgifter
9 593 kr / år
Byggeår
1936
P-rom
62 ㎡
Bruksareal
62 ㎡
Tomteareal
362 ㎡
Antall soverom
2
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Tomannsbolig

Oversikt

Om eiendommen

En 3-roms selveier beliggende i en del av en 2 manns bolig - Tilhørende garasje og felles hage

Om eiendommen

Standard

Sørmegleren ved Kristian Lossius har gleden av å ønske deg velkommen til Artillerivollen 26!

En 3-roms selveier beliggende i en del av en 2 manns bolig. Leiligheten ligger  i bygget første etasje med tilhørende garasje og felles hage.

Leiligheten har følgende planløsning.

Gang/entré med plass til å henge av seg yteklær og sko. Plassbygget skap. Romslig stue med plass til både spisebord og sofa gruppe med tilhørende møblement. Koselig peisovn i stue. Utgang til stor solrik terrasse fra stue. Kjøkken med hvite fronter og laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer som ovn, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger salget. Godt med skap og benkeplass. Leiligheten har 2 gode soverom med plass til seng og klesskap.
Felles vaskeri i kjeller samt at det medfølger 2 boder.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm

P-rom: Gang, bad, stue, 2 soverom og kjøkken.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1936 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger opplyser at de deler på utgifter som dukker opp (som f.eks. maling o.l.) med eier av den andre halvdelen av tomannsboligen.
Selger informerer om at snr. 1 (denne) betaler alt av felles strøm i kjeller mens snr. 2 betaler for alt av varmtvann. Om dette ev. er noe man ønsker å endre så må man ta dette med eier over etter salg.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 25.07.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig, utvendig er enkelte ting kommentert for ordens skyld. Leiligheten er i bra stand, vanlig vedlikehold bør beregnes. Følgende hovedtrekk kan nevnes: Utvendig antas enkelkrummet betongtakstein, takrenner og beslag å være ca. 20-25 år gamle og har normal slitasje. Liggende kledning med staff er av nyere dato og er i god stand. Vinduer og dører er av nyere dato og er i god stand. Rekkverk ved terrasse er iht. krav. Innvendig ble bad oppusset for ca. 7 år siden. Det er etablert fall til gulvsluket i dusjhjørnet. Hulltaking ble ikke utført i vegg inn mot bad, da dusjsonen ligger ut mot yttervegg og felles trapperom. Retningsavvik på gulv tyder på at det har vært sig i boligen, dette er ofte noe som går igjen i dette boligområdet og skyldes stort sett myrgrunn. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget er stort sett av nyere dato. Innvendig stoppekran er montert i kjeller V.v.-bereder står montert i vaskerom og er datostemplet 1999, den er på 115 liter. Ved og elektrisk til oppvarming. Peisovn er montert i stua, brannplate på gulv er iht. krav. PANASONIC varmepumpe er fra 2007, vanlig vedlikehold bør beregnes. Forøvrig må hele

Tilstandsrapporten leses i sin helhet. Spørsmål angående rapporten kan rettes til takstmann/byggmester Arild Grundetjern, mobil 919 98000.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 30 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold. Pulverapparatet er fra 2004.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Utvendig - Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
Utvendig - Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
Innvendig - Overflater - Det er avvik: Sprekker i laminatgulv.
Innvendig - Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig - Andre innvendige forhold - Det er avvik: Gliper i laminatgulv.
Tomteforhold - Byggegrunn - Det er avvik: Retningsavvik på gulv.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak er ikke opplyst her.

Sammendrag selgers egenerklæring

- Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
Var kommet en fille i avløpsrørene, dette gjorde at det ble tett. Har også opplevd å måtte tømme septiktanken, da den har vært full.

- Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Septikk Service. Var de som var der da vi tømte septiktanken.

- Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Det er et gammelt hus. Ikke utover det man an forvente av et hus i den alderen.

- Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private
avtaler)?
Det er satt opp bod til sykler på utsiden av huset, denne er tiltenkt begge boenhetene. Strømmen i kjelleren er satt på 1.etg, imens varmtvannet går på strømmen til de i 2.etg. Det er mulig de de i andre etasjen ønsker å gjøre endringer på septiktanken. El-bil laderen på veggen i 1.etg er de i 2.etg sin, det er gjort avtale på at de bare skal lade på dagtid, og når de er hjemme, slik at det ikke kommer i konflikt med garasjen. Det er satt inn nytt ildsted i
stuen, det er gjort av murer Ronny Schibstad den 25.08.2019.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart på høyre side i Finn-annonsen.

Tomt

Areal: 362 kvm, Eierform: Eiet tomt

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på våningshus datert 01.07.1937 og på garasje datert 26.04.1968. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger godtatt melding av tilbygg datert 18.08.1999, og på utvidelse av veranda datert 03.04.2000. Tiltakene krever ikke ferdigattest, da meldingen er godtatt etter pbl. §86A.

Kristiansand kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig m/ bevaring, tilhører reguleringsplan nr. 1233 "Områdeplan for Grimsmoen", datert 22.01.2014. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 990178. Tinglyst: 18.07.1934. Skjønn. Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv.
Dagboknr.: 2037. Tinglyst: 05.11.1936. Erklæring/avtale. Byggeforbud på nærmere angitt avstand/område
Dagboknr.: 17. Tinglyst: 05.01.1937. Erklæring/avtale. Bestemmelse om forstøtningsmur.
Dagboknr.:  14973. Tinglyst: 16.11.1990. Pantsettelseserklæring - Panthaver: Sameiet Kr. 10.000. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Dagboknr.:  14973. Tinglyst: 16.11.1990. Best. om garasje/parkering. Bruksrett til garasje.

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om sameiet

Regnskap og vedtekter

Det er ikke opprettet noe sameie. Det er ingen aktiv forretningsførsel, og det er ikke utarbeidet regnskap, budsjett, husordensregler eller vedtekter. Selger opplyser at de følger ro kl. 23:00, og at de informerer hverandre dersom man skal ha fest e.l.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 550 000,- (Prisantydning) Omkostninger 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 750,- (Dokumentavgift) 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 87 620,- (Omkostninger totalt) 2 637 620,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 9 593 pr. år
Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2022 er kr. 5228. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger. Oppgitt beløp gjelder for begge seksjonene i boligen.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3309,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Felleskostnader

Kr. 333,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Felles forsikring på bygg.

Formuesverdi

Primær: Kr. 459 128,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 652 862,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Artillerivollen 26, Gnr. 151 Bnr. 22 Snr. 1 og Gnr. 151 Bnr. 2866 i Kristiansand kommune. Sameiebrøk: 50/100

Boligtype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 90 89 59 07.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0284

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0284. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Kristian Lossius, tlf. 90 89 59 07

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.6 850) Eierskifteforsikring (Kr.12 771,50) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.54 530) Tilrettelegging (Kr.14 500) Totalt kr. (Kr.99 136,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3062646