Kjørrefjord

Åptaveien 16

Prisantydning
2 390 000 kr
Omkostninger
76 220 kr
Totalpris
2 466 220 kr
Formuesverdi
618 939 kr
Formuesverdi sekundær
2 228 179 kr
Kommunale avgifter
8 014 kr / år
Byggeår
1950
P-rom
156 ㎡
Bruksareal
235 ㎡
Tomteareal
2 092 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Sjønær enebolig med dobbel garasje og fjordutsikt.

Om eiendommen

Standard

Enebolig med gjennomgående grei standard, dog med moderniserings-/renoveringsbehov.

Boligen er hovedsakelig innredet i moderne fargetoner, der gulvene er belagt med parkett, tregulv, laminat, fliser og belegg. Veggene er bekledd med panel og tapet.

Pent kjøkken i lys utførelse med profilerte fronter. Kjøkkenet har en god planløsning med mulighet for en god arbeidsplass med bl.a. mye skap- og benkeplass. Hjørnekomfyrløsning. Alle hvitevarer med unntak av side-by-side kjøl-/fryseskap er integrert. Kjøleskapet medfølger handelen. Over benkeplaten er det lagt fliser. Downlights i taket og i vitrineskapene.

Kjøkkenets utforming gir god plass til spisemøblement, hvor det også er mulig med langbord. I overgangen mellom kjøkken og stue, er det montert en peisovn med innsats.

Stuen er delt i 2 deler, med en dagligstue og en tv-stue. Fra dagligstuen og kjøkkenet kan utsikten nytes både innenifra, samt på terrassen i front, som det er utgang til fra kjøkkenet. I tv-stuen er det installert en vedovn som gir godt med varme på kalde dager. Her er det utgang til en vinterhage, som videre fører ut til hagen i bakkant. Stuene får I tilknytning til tv-stuen er det et kontor/soverom.

Badet som ligger i 1. etasje er innredet med belegg på gulv og panel på vegg. Badet er videre innredet med servant, toalett, dusjkabinett og badekar.
Eget vaskerom med bi-innngansmulighet og garderobeplass.

Ett soverom ligger i hovedetasjen og de resterende 3 ligger på loftet. Soverommene er i god størrelse.  Soverommene mot øst og vest på loftet har utgang til hver sin luftebalkong. Et toalettrom ligger i gangen før inngangen til soverommene.

I kjelleren ligger et stort rom, som tidligere har vært benyttet til kjellerstue. Flere lagringsrom i kjelleren.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 235 kvm Sekundærrom: 79 kvm.
Bra. pr. etasje.: Kjeller 65 m²  - 1. etg. 115 m²  - Loft 55 m².

1. etasje - P-rom inkl.: Gang, kjøkken/stue, TV-stue, soverom, bad, vaskerom.
1. etasje - S-rom inkl.: Bod, hagestue, uisolert.
Loft - P-rom inkl.: Gang, toalettrom, soverom, soverom 2, soverom 3.
Kjeller - P-rom inkl.: Gang, kjellerstue.
Kjeller - S-rom inkl.: Bod 3, bod 4.

Etasjehøyde i kjeller varierer fra 1.95 m. - 2.02 meter.
Etasjehøyde i 1.etasje, fra 2,26 m - 2,41 m, ( 2.26 m. i soverom).
Etasjehøyde på loft, fra 2, 20 m. - 2, 29 m.
Hagestue på ca. 11 m2.

Garasje:
Bra: 45 m² - S-rom: 45 m²
S-rom inkl.: Garasje, bod.

Garasje med tilbygget bod. Arealet er inklusive bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens utbvendige utforming. Balkong 2. etasje fasade øst er ikke på tegninger og er trolig ikke omsøkt kommunen. Det ene vinduet er byttet ut med en balkongdør. Lekehytte, bod som tilbygg til garasje og hagestue som tilbygg til bolig er ikke byggemeldt kommunen. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Farsund kommune opplyser at det ikke foreligger noen godkjente byggetegninger for boligen i deres arkiv. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Kjelleren ansees å ikke være godkjent for rom til varig opphold. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Byggeår og byggemåte

1950 i følge Farsund kommune.

Ihht. tilstandsrapport:
Taktekkingen er av betongtakstein. Takterrasse og tak tilbygg og veranda loft har papptekking. Hovedtaket er besiktiget fra veranda og bakkenivå.
Takrenner av aluminium og plast. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Halvalm med to opplett, åser. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdører og malte balkongdører i tre. Veranda 1.etasje og veranda loft, nordvendt. Takterrasse tretrapp hovedinngang. støpt kjellertrapp.

Påkostning og modernisering

Boligen har behov for modernisering og renovering, ref. tilstandsrapport.

Oppvarming

Vannbåren varme i gulv på kjøkken og stue.
Varmekabler i gulv på bad og vaskerom.
Vedovn i stue og kjellerstue, og peis på kjøkken.
Varmepumpe i stuen. Varmepumpe i kjellerstua er defekt. 

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det er lagt inn fiber i boligen.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Karstein Brox den 08.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Enebolig bygget ca. 1950 i en etasje pluss kjeller. Senere tilbygget, ukjent når, tilbygg med vaskerom, bad og et soverom. Og tilbygget hagestue. Tak med betong stein, er tekket om. Vestvendt tilbygg har papp tekking, inklusive takterrasse, her ligger løs folie oppå.

Det mangler beslag over taksteinen på nordvendt gavl. Noen vinduer har behov for vedlikehold og et par har råteskader og bør skiftes ut. To terrasse dører er råteskadet og må skiftes ut. I kjeller har ikke trevegger forskriftsmessig avstand til pipa.

Mugg på vegg og tak i skap på soverom sørvest på loft.

Aktiv lekkasje inn over kjøkkenvindu, betydelige med vann inn på kjøkkenbenken og ut på gulvet. Det kan være skade inne i veggen. Det hele ser ut som en konstruksjonsfeil. Mulig at lekkasjen kommer fra veranda over vinduet, men hele området, kledning over og under veranda, kobling av papp tekking til vegg, må avdekkes.

Hagestua har behov for vedlikehold.

Det er behov for tiltak i vaskerommet, rørgjennomføringer av vannrør i vegg må endres, anbefaler at det monteres veggbokser, felles vegg med badet berører og badet her må også vannrørene avsluttes i vegg med veggbokser, badet har også våtsoner med uegnede veggkledning, anbefaler at dette byttes.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Utvendig > Vinduer:
Vannbrett er ikke fagmessig utført. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist noen glassruter  om er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vindu i sydvendt gavl, åpent mellom karm og vannbord, utvendig omramming/ list dekker ikke inn på karm.

Utvendig > Dører:
Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Terrasse dør sov. loft.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Lekkasje fra område veranda, kommer inn over kjøkkenvindu. Takterrasse med ukjent utførsel, her med tanke på ventilering. Takterrasse har papp tekking dekket/beskyttet med folie. Det er behov for vedlikehold av hagestua.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Spesielt lofts bjelkelaget.

Innvendig > Innvendige trapper:
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. kjellertrapp mangler rekkver og håndløper, lofttrapp mangler håndløper.

Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom:
Rommet har ingen ventilasjon.

Tomteforhold > Terrengforhold:
Terreng faller inn mot bygning.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Det er avvik: Tak tilbygg, papptekking på underliggende sutakplater.

Utvendig > Nedløp og beslag:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. gjelder plastrenner.

Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Aktiv lekkasje over kjøkkenvindu i østvendt langvegg, ved befaringen kom det inn vann på kjøkkenbenken og over på gulvet. Konstruksjonsfeil. Det mangler beslag mellom vegg og tak, nordvendt gavl, kun forhudningspapp opp på vegg fra undertaket.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert aktive stripetborebiller (morr) i konstruksjonen

Utvendig > Utvendige trapper:
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrappa må bygges om i forhold til trappeformelen, her mangler også rekkverk.

Innvendig > Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted:
Ildfast stein har sprekker. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Pipa har porøse fuger. Trevegger i kjeller står for nær pipa.

Innvendig > Rom Under Terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Det er avvik: Opprinnelig kjellergulv, gulvet er uten dampsperre. Trevegger på mur, særlig bakmuren har fukt/ råteskader. Laminaten er slitt/ fukt skadet.

Innvendig > Krypkjeller:
Det er manglende fuktsperre på bakken.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører står ikke, siger.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad:
Det er uegnede materialer i våtsoner Gjennomføring av vann direkte uten bruk av veggboks.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er registrert knirk i gulvet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er påvist andre avvik: Vanntilførsel til dusjkabinettet rørene går igjennom vegg. Det er ikke benyttet veggbokser

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad:
Det er avvik: Rørgjennomføring i vegg er feil utført. Felles vegg med vaskerom.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom:
Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Det er avvik: Det er tegn på fuktskader nederst på våtromsplater. Platene er avsluttet ned mot gulv. Manglende understøtting i hjørner. Hull i veggplate i våtsone under skyllekum. Himlingsplater for korte inn mot skillevegg.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
Det er avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Ujevne fliser/undergulv.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. hull i vegg i våtsone.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken/stue:
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom:
Det er avvik: Ingen ventilering.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Uisolerte vannrør i krypkjeller.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Den eldste tanken er fra 2001 og er over 20 år.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Anlegget har to sikringsskap, ett i loftgang, over trappa og ett i kjeller, av nyere dato.

Tomteforhold > Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært
Beskrivelse: Nytt bad i nybygg
Arbeid utført av Malerbua AS/Rørlegger Bjørn Eitland/Tjørves Eletriske

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?Ja
Beskrivelse: Gulvbelegg lagt av Malerbua AS.

3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?Ja
Beskrivelse: Tilbakeslag sluk i kjeller på grunn av bruk av store mengder tørkepapir.

4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Egeninnsats for ca. 20 år siden

6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja
Beskrivelse: Lekkaskje fra veranda i 2 etasje, front side.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært
Beskrivelse El. anlegget er av nyere dato. 1995-2010
Arbeid utført av Tjørves Eletriske/Lister El. installesjon

14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering,
murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja
Beskrivelse: Garsje er bygget av eier, el anlegget er Lister el. installasjon som har innstallert.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad
Beskrivelse: Lagt ny tetting på tett veranda og vinterhage.

Tilleggskommentar
Har hatt som nevnt vannlekkaskje fra veranda i front på huset, når det regner og blåser ekstremt mye. Dette bør sjekkes av kyndig person.
Boligen har vært leid ut 11 av de 15 årene selger har bebodd eiendommen.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør Nordre vei mot Vanse, og ta til høyre ved avkjøring mot Åpta og Kvinesdal. Eiendommen ligger på venstre side, og er merket med salgsplakat fra Sørmegleren.

Beliggenhet

Eiendommen ligger landlig til, på en sjønær tomt, ca. 40 meter fra Kjørrefjord. Fra boligen er det fin utsikt utover fjorden og båthavnen. Flere fine
og oppmerkede turløyper i umiddelbar nærhet, korte som lange. Farsund er en by, der sykkeltilbudet er i økende fokus. Det finnes et mangfold av flotte turen, her kan nevnes runden som går inn Framvaren, opp Bøensbakken, ned til Sande og rundt utsikten.

Eiendommen ligger østvedt, og får godt med sol på fremsiden fra tidlig morgen. Solen kommer i hagen på ettermiddagen, og går ned ca. kl. 19.

Kort avstand til sentrrum, enten med båt eller bil. Med bil er det ca. 3 km.

Farsund har mange fasiliteter å by på. I sentrum finnes fasiliteter som Amfi kjøpesenter, restauranter, baker, dagligvarebutikker, nisjébutikker, kino, bibliotek, cafeer, hotel m.m.

De kilometerlange strendene, som slynger seg fra Lomsesanden til Borhaug, er et flott rekreasjonsområde, hele året.

Eiendommen ligger innenfor Farsund skolekrets. I 1. klasse får skolebarna gratis skyss.

Kjørrefjord båthavn har båtplasser som kan leies gjennom Farsund kommune. Det er etablert ventelistesystem. Ved evt. interesse kan man kontakte Farsund kommune for mer informasjon.

Tomt

Areal: 2 092 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er opparbeidet med plenlagte områder med frukttrær og beplantning. Hoveddelen av hagen ligger usjenert til i bakkant av boligen. Gruslagt innkjøring til eiendommen og opp til garasjen. Solen er på tomten fra tidlig morgen til ca. kl. 19 midtsommers.

Tomta har usikre grenser og er ikke nøyaktig oppmålt. Oppgitt areal er basert på opplysninger i matrikkelkartet. Evt. arealavvik må aksepteres ved evt. senere oppmåling.
Vedlagte matrikkelrapport viser eiendommens registrerte opplysninger fra matrikkelen. Det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn
på fullstendighet og nøyaktighet. I enkelte tilfeller kan grensepunkt og grenselinjer mangle helt eller delvis, eller være feil registrert. Det kan også være feil og mangler ved registrert bygnings og adresseinformasjon.

Eiendommen 13/21 er fradelt/skylddelt fra 13/14 i 1950, skylddelingsdokument ligger ved i prospekt.

Grensen mot 13/25 er registrert oppmålt med geografiske koordinater og er dermed avklart, grensen fremgår av vedlagte matrikkelrapport og målebrev fra 2002. Grensen mot 13/4 er ikke oppmålt med geografiske koordinater, registrert grense er hentet fra økonomisk kartverk.
Grensene mot 13/35 og 13/30 er oppmålt, men ikke med geografiske koordinater. Registrerte grenser kan derfor avvike noe i forhold til de reelle grensene. Gjeldene grenser fremgår av vedlagte målebrev fra 1972 og 1967. Målebrevet over 13/59 viser at 13/21 har felles grense med 13/59. Matrikkelkartet viser et mellomrom på ca to meter mellom disse to eiendommene hvor 13/14 er eier. Målebrevet over 13/35 viser felles grense mellom 13/21og 13/35. Dette kan tyde på at 13/21 sin grense mot sør muligens skal gå noe lenger sør enn matrikkelkartet viser.
Grensene mot fylkesveien fremgår ikke av målebrev. Registrert grense i matrikkelen kan avvike i forhold til de reelle grensene, grunnlaget for denne grensen kan gå frem av nevnte skylddelingsforretning.
Da eiendommen i sin helhet ikke er oppmålt med geografiske koordinater, kan nøyaktig areal ikke oppgis. Ut ifra nevnte opplysninger er eiendommens areal anslått til å være ca. 2,0-2,2 dekar.

Strandparsellen 13/61 kan kjøpes mot tillegg mot kr. 950.000,-. Kontakt megler for mer informasjon.

Parkering

Flere plasser på egen tomt og i garasje.
Automatisk portåpner i garasje.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse på grunn av alder. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger godkjenning for oppføring av garasje, datert 31.08.2010. Farsund kommune opplyser at garasjen ikke er ferdigmeldt.
Selger vil besørge at ferdigattest foreligger innen overtagelse.
Det foreligger dispensasjon fra byggegrensa for oppføring av terrasse, datert 25.03.2003.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommunedelplan Farsund-Lista 2018-2028, ikraftredelsesdato 08.03.2018. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.

Østre del av eiendommen er utlagt som LNF område med mulighet for spredt boligbygging. I tilliggende område på motsatt side av fylkesvegen er enkelte av innregulerte båthus ved endring av plan gitt mulighet å tilbygge hyttedel.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet privat nett for vann og avløp. Kommunen har ingen dokumenter angående utslippet. Det finnes imidlertid en septiktank på eiendommen. Denne ble tømt 16. januar 2023 uten avvik. Neste tømming er satt opp 16. januar 2025.

Brønn og septiktank ligger på egen eiendom.
Brønn og septiktank er av eldre dato. Vannkvaliteten er ikke sjekket.

Det gjøres oppmerksom på at Farsund kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 185 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 12.03.1958. Bestemmelse om kloakkledning. Vegvesenets betingelser vedtatt.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Boligen blir leid ut gjennom et tysk utleiefirma. Boligen er booket frem til 1. oktober. Evt. overtagelse før medfører at kjøper må overta uteleieforpliktelsene, samt  stille båt til disposisjon. Leieavtalen kan fås ved henvendelse til megler.

Årlig utleieinntekt har ligget på 150.000,- -190.000,-

Radonmåling

Boligen er ikke radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Eiendommen er over to mål, og egenerklæring om konsesjonsfrihet må fylles ut. Kjøper må undertegne dette før megler sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 59 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 390 000,-)) 76 220,- (Omkostninger totalt) 2 466 220,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 8 014 pr. år
Beløpet inkluderer avgift slamavskiller, renovasjon hytte, eiendomsskatt, feie- og tilsynsavgift.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 3 026,- pr. år 2022 for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 618 939,- for år 2021.
Sekundær: Kr. 2 228 179,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Åptaveien 16, Gnr. 13 Bnr. 21 i Farsund kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: kjøleskap, fryseskap, komfyr og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 80 73.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

1. oktober 2023 - evt. før hvis kjøper overtar uteleieforpliktelsene.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

61-23-0043

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/61-23-0043. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF / Avdelingsleder Anita Cecilie Gabrielsen, tlf. 40 40 80 73

Vederlag

Digital Markedspakke Synlig (Kr.7 450) Oppgjørs-og visningshonorar (Kr.11 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 2 390 000,-) (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 900) Totalt kr. (Kr.79 435)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3069909