Sentrum / Kragerø

Andølingen 6

Prisantydning
5 400 000 kr
Omkostninger
151 470 kr
Totalpris
5 551 470 kr
Formuesverdi
6 700 000 kr
Kommunale avgifter
20 919 kr / år
Byggeår
1900
P-rom
216 ㎡
Bruksareal
280 ㎡
Tomteareal
230 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Bygård nær sentrum, med gode utleiemuligheter i butikk/kontorer og 2 leiligheter. Sidebygg med kontor og hybel.

Om eiendommen

Innhold

Hovedbygg:
Kjeller: Gang, vaskerom.
1. etasje: Kontorer, spiserom, gang og bad.
2. etasje: Ganger stue, 2 soverom, kjøkken og bad/vaskerom.
Loft: Trapperom, kjøkken stue, sovealkove, bad/vaskerom.

Sidebygg:
1. etasje: Kontor, toalettrom og trapperom.
2. etasje: Stue m/åpen kjøkkenløsning og bad.

Standard

Hovedbygg næringslokaler
1. etasje: Fellesgang, wc, butikklokale, 3 kontorer og kjøkken/spiserom.
Kjeller: Gang og 3 boder.

Butikk-/kontorlokaler:
Lokalet i første etasje har adkomst via to glassdører fra den koselige gaten. Ut mot gaten er det også fire store utstillingsvinduer, og har mange valgmuligheter og godt potensial for utvikling. På gulvet er det sjakkmønstret gulvbelegg, mens veggene er malt i en delikat gråtone. I butikklokalet er det store skyvedører i glass inn til kontorplassene. Alle rommene har god plass til en kontorpult, og det midterste kontoret kan enkelt innredes med flere kontorplasser. Ekstra lagringsplass finnes i tre kjellerboder, og det er egen inngang til kjelleretasjen.

Kjøkken/spiserom:
I direkte tilknytning til butikk-/kontorlokalene finner man et kombinert kjøkken/spiserom, med gråmalte panelvegger, gulvbelegg og plass til spisebord. Selve innredningen har sorte, profilerte fronter i tre og grå benkeplate av kompositt med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det montert en stor hylle med god plass til oppbevaring av kopper og tallerkener. Kjøkkenet har integrert kokeplate og opplegg for oppvaskmaskin.

Wc:
Wc-rommet, som ble pusset opp i 2020, er stilrent med sort vinylbelegg på gulvet, gulvstående toalett og grå baderomsplater på veggene. Baderomsinnredningen består av servant med grå skuffer, et høyskap i samme stil og et speilskap med belysning. Den ene kjellerboden benyttes i dag som vaskerom, med betonggulv, murvegger og opplegg for vaskemaskin.

Hovedbygg leilighet 2. etasje
2. etasje: Vindfang, 2 ganger, bad/vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom.

Vindfang:
Leiligheten i andre etasje har adkomst via en felles trappeoppgang, og vel innenfor døra møtes man av et vindfang. Her passer det fint å innrede med knaggrekker og skohyller. Vindfanget ligger i tilknytning til en gang med tregulv og ekstra takhøyde.

Om ønskelig er det god plass til skap eller andre garderobeløsninger i gangen. Leiligheten har utgang til en koselig balkong fra ca. 2016, perfekt for både morgenkaffen og lange kvelder med noe godt i glasset.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, med gulvbelegg og hvitmalte vegger. Innredningen har grå, profilerte fronter i tre, vitrineskap og foliert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Det er montert hvite fliser med noe dekor over benken, og over kokesonen er det installert en ventilator. På kjøkkenet er det integrert koketopp og stekeovn, i tillegg til opplegg for oppvaskmaskin.

Stue:
Stuen er pen og innbydende, med gode lysforhold via store krysspostvinduer i to himmelretninger. Det er svært god takhøyde i stuen, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære. På gulvet er det parkett, mens veggene er malt i hvitt. Stuen kan enkelt innredes med både sofagruppe og spiseplass.

Bad/wc/vaskerom:
Badet er innredet med sorte gulvfliser, varmekabler og lysmalte vegger. På badet er det toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Baderomsinnredningen består av et servantskap og et speil med belysning.

Soverom og garderobe:
Leiligheten har to soverom med tregulv og hvitmalte vegger. På det ene soverommet er det en plassbygget seng bygd i høyden, og under sengen passer det fint å innrede med en kontorpult. Begge soverommene har plass til skap eller andre garderobeløsninger.
Hovedbygg leilighet loft

Loft:
Trapperom, kjøkken, stue, bad/vaskerom og alkove.
Annet: Kaldtloft med adkomst via takluke.

Trapperom og garderobe: Leiligheten i loftsetasjen har adkomst via en felles trappeoppgang, og i yttergangen er det plass til garderobeløsninger. Hele leiligheten har flater og gulv fra 2010. Ekstra lagringsplass finnes på et loft med adkomst via takluke.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, med parkettgulv og hvitmalte vegger. Innredningen er montert langs to vegger, med god skap- og skuffeplass. Her er det hvite, profilerte heltrefronter, vitrineskap, heltre benkeplate malt i sort og nedfelt oppvaskkum.

På den ene veggen er det etablert en smart barløsning med rom for to sitteplasser. Over benken er det belysning og blå mosaikkfliser, og over kokesonen er det installert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr.

Stue og alkove:
Stuen er hyggelig med parkettgulv, synlige trebjelker og vegger malt i en dus beigetone. Det er god plass til både spisebord og sofagruppe - uten at det oppleves rotete. Leiligheten har en sovealkove med panelovn og plassbygget sengeløsning.

Bad/wc/vaskerom:
Badet har hvite gulvfliser med varme og noe dekor, mens både tak og vegger er malt i en nøytral sandtone. På badet er det toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av servant med hvite skuffer og et speilskap med belysning.


Sidebygg
1. etasje: Kontor, wc og trapperom.
2. etasje (hybel): Stue/kjøkken og bad.

Kontor og wc:
Sidebygget går over to plan, med kontor og wc-rom i første etasje. Kontoret er innredet med en enkel kjøkkeninnredning, og det er plass til flere kontorplasser. Wc-rommet har toalett og servant.
Hybel:
I andre etasje finner man en hybel med egen inngang via en dør i første etasje og innvendig trapp opp. Hybelen kan som resten av lokalene generere gode leieinntekter, bestående av bad og stue/kjøkken. Kjøkkenet har enkel innredning, mens badet er utstyrt med toalett, servant og dusjløsning.

Arealer med beskrivelse

HOVEDBYGG:
Kjeller: BRA: 22 kvm, P-ROM: 12 kvm. S-ROM: 10 kvm.
1. Etasje: BRA: 73 kvm, P-ROM: 73 kvm.
2. Etasje: BRA 74 kvm, P-ROM 74 kvm.
Loft: BRA 52 kvm, P-ROM 52 kvm.
Totalt: BRA 221 kvm, P-ROM 211 kvm. S-ROM: 10 kvm.

P-rom inkl:
Kjeller: Gang, vaskerom.
1. etasje: Kontorer, spiserom, gang og bad.
2. etasje: Ganger stue, 2 soverom, kjøkken og bad/vaskerom.
Loft: Trapperom, kjøkken stue, sovealkove, bad/vaskerom.

SIDEBYGG:
1. Etasje: BRA: 29 kvm, P-ROM: 28 kvm, S-ROM: 1 kvm.
2. Etasje: BRA 30 kvm, P-ROM 29 kvm, S-ROM: 1 kvm.
Totalt: BRA 59 kvm, P-ROM 57 kvm. S-ROM: 2 kvm.

P-rom inkl:
1. etasje: Kontor, toalettrom og trapperom.
2. etasje: Stue m/åpen kjøkkenløsning og bad.

TOTALT AREAL BEGGE BYGG:
Totalt: BRA 280 kvm, P-ROM 268 kvm. S-ROM: 12 kvm.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som. Det foreligger ikke tegninger på loftsleilighet. Det er ukjent brann- og lydforebyggende tiltak. Soverom/alkove har ikke tilstrekkelige dagslysflater.

Det oppfordres interessenter å lese tilstandsrapport vedlagt prospekt nøye før budgivning.

Byggeår og byggemåte

1900 i følge Kragerø kommune.
Byggår er antatt.

Oppvarming

Bygården oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badene i leilighetene. Hovedbygget har en murt pipe, så om ønskelig er det mulighet for etablering av ildsted. Det er mekanisk avtrekk fra wc-rommet, badene og begge kjøkken i leilighetene. Både første etasje, andre etasje og loftsetasjen har eget sikringsskap med automatsikringer. I kjelleren er det montert to varmtvannsberedere på ca. 120 liter hver, som forsyner hele hovedbygget.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Kort fortalt
- Bygård med gode utleiemuligheter.
- Hovedbygg og eget sidebygg.
- God investering nært sentrum.
- Severdig og sjarmerende bydel.
- Gangavstand til alt man trenger.
- Parkering i asfaltert gårdsrom.
- Koselig balkong utenfor 2. etasje.
- Butikklokale og 3 fine kontorer.
- Store utstillingsvinduer i lokalet.
- Kjøkken/spiserom i 1. etasje.
- Wc-rom pusset opp i 2020.
- 2 leiligheter i hovedbygget.
- Kontor og hybel i sidebygget.
- Kjeller med egen inngang.
- 3 praktiske boder i kjelleren.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Ramberg Takst den 17.01.2023, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndiges konklusjon:
Ramberg Takst v/Knut Ramberg ble kontaktet av Espen Johannessen for å utføre en tilstandsrapport med arealmåling og verdi av bygård med adresse Andølingen 6 i Kragerø Kommune. Alle arealer tilgjengelig på befaringsdagen og er således med i denne rapport.

Det er en del punkter som har fått TG: 2 og TG : 3. En tar ikke disse enkelt vis her men viser til rapportens underpunkter og det er svært viktig at man leser disse nøye og ikke bare konklusjonen.

Det er i strukturen i rapporten valgt en hoveddel, her tar man med utvendige forhold og hovedelementene på innvendige forhold. Det er i leilighet 2 etasje og leilighet loft omtalt og gitt TG på elementer som bare vedrører leilighetene direkte. De elementene som det er valgt omtalt og gitt TG på hoveddelen og som forså vit også vedrører leilighetene er f.eks. - trapper i trapperom, radon, alle utvendige forhold, alle tomteforhold og varmtvannsbereder.

Vær også oppmerksom på at det på en trebygning med en såpas høy alder kan det være skjulte feil og mangler som ikke er visuelt synlig, men som blir synlig ved destruktive tiltak.

Dette er en bygård/hus som i dag er delt inn i kontor/næringsdel i 1 etasje og leilighet i 2 etasje og leilighet på loft. Kjeller blir brukt til lager og fellesfunksjon. Generelt så fremstår bygget som vedlikeholdt og delvis oppgradert til dagens bruk, vurdering av byggets vedlikeholdsnivå og standard er også avhengig av ønsket bruk og standard man ønske å "legge" seg på.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Hovedbygg:
Store eller alvorlige avvik TG3:
Vaskerom kjeller:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
sluk m.m. må dokumenteres.

Ventilasjon:
Ingen ventilering utover åpning av vindu. Tiltak: Bedre ventilering må etableres.

Etasjeskille/gulv leil. 2. etg:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Bad leilighet loft:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Branntekniske forhold i loftetasje:
Ikke montert røykvarsler. Tiltak. Må monteres.

Teknisk installasjon - elektrisk anlegg:
Takstmann har anført i sin rapport at det elektrisk anlegg har fått TG3. Det oppfordres interessenter til å sjekke før evt. inngivelse av bud.


Avvik som kan kreve tiltak TG2:
Utvendig kledning/Veggkonstruksjon:
Eldre konstruksjoner. Det er registrert noe alder og vær slitasje. Stedvis noe start på råde. Tiltak: Konstruksjonen må vurderes ut fra vanlig alders og vedlikeholds
intervall.

Pipe og ildsted:
Murt pipe. Det er ikke montert noen ildsteder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Undesøkelse gjelder spesielt om ildsteder skal monteres.

Innvendig trapper:
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. ? Det er liten frihøyde i trappeløp Det er registrert frihøyde på det laveste på ca. 155 cm, dette gjelder
trapp opp til leilighet på loft. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet.

Avtrekk kjøkken 1. etg:
Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres.

Ventilasjon leilighet loft:
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

Avvik som ikke kreve umiddelbare tiltak TG2:
Takkonstruksjon /loft:
Takkonstruksjon er av varierende alder. Det er registrert en del elde og spor etter fukt. Fukt sporene ser ut til å være av noe elde dato, dette
kan tyde på at det ikke er noen direkte vannlekkasjer i dag. Tiltak: Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig, men konstruksjonen må
vurderes ut fra vanlig alders og vedlikeholds intervall.

Vinduer:
Vindu med alders og bruksslitasje. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av vinduer, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.

Utvendige og innvendig dører:
Dører med generell alders og værslitasje. Noen av innvendig dørene subber. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, men man må påregne utskifting av dører, ut fra en vanlig vedlikeholdsvurdering.


Innvendige overflater:
Det er registrert noe bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: Innvendige overflater er av varierende dato og oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Rom under terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig
for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Dette gjelder spesielt kobberrør. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Dette gjelder spesielt rør i støpejern. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Varmtvannstank:
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er registrert noe saltutslag og fuktskader i maling innvendig på grunnmur. Dette tyder på tidvis noe fukt. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Grunnmur og fundamenter:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, grunnmur oppfyller per i dag sin funksjon.

Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige
avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Bad leil. i 2. etg:
Det er ikke etablert noen våtsoner på vegger. Tiltak: Det at det ikke er våtsoner på vegg er et avvik, men dette fungerer til dagens bruk og det er ikke nødvendig med noen umiddelbare kostnader.

Sluk, membran og tettesjikt bad 2. etg:
Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. ? Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Sanitærutstyr og innredning:
Utstyr med noe elde og bruksslitasje. Tiltak: Utstyr vurderes ut fra ønsket standard og vedlikeholdsperspektiv.

Kjøkken 2. etg:
Kjøkken med noe elde og brusslitasje. Ventilator av eldre dato, med begrenset forventet levetid. Tiltak: Kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse. Ventilator fungerer i dag, men en må påregne utskiftning på grunn av alder.

Overflater loftsleilighet:
Det er registrert noe bruksslitasje og aldersslitasje. Tiltak: Innvendige overflater er av varierende dato og oppgraderinger vurderes etter smak og ønske av standard.

Etasjeskille loftsleilighet:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Kjøkken leilighet loft:
Kjøkken med noe elde og brusslitasje. Ventilator av eldre dato, med begrenset forventet levetid. Tiltak: Kjøkken vurderes etter ønsket standard og utførelse. Ventilator fungerer i dag, men en må påregne utskiftning på grunn av alder.

Sidebyggning:
Trebygning med materialvalg som er enkelt tilpasset bruken.
Eldre trebygning som i dag fungerer som kontor i 1 etasje og leilighet i 2 etasje, bygget er renovert og pusset opp med tanke på
denne bruken.
Man må vær oppmerksom på at det på en trebygning med en såpas høy alder kan det være skjulte feil og mangler som ikke er visuelt synlig, men som blir synlig ved destruktive tiltak. Bygget er ikke vurdert på tilstandsnivå.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon. Det er meget viktig at rapporten og dens underpunkter leses før budgivning.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon. Selger anfører i egenerklæringsskjema bl.a. at det kan til tider kan lukte litt fra sluk i kjeller og 1. etasje. Bad 1. etg. er "totalrenovert" av Comfort, Vestmar Rør og Steinar Bohlin. Det er pipe i huset, men alle uttak i huset er blendet. Stue i leilighet 2. etasje har skjeve gulv. Bygget ny veranda ut fra leilighet i 2. etasje samt byttet noe kledning rundt vinduer i hovedhus. Det er utført el-kontroll av Kragerø Energi i 2021. Selgers egenerklæringsskjema bør leses før budgivning.

Beliggenhet

Adkomst

Eiendommen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Bygården ligger i et sentralt og sjarmerende boligområde i Andølingen, en severdig bydel rett utenfor Kragerø sentrum. Andølingen er en vei i strøket med samme navn, og den starter i krysset med Kirkegata og Jøransberg ved Kirkehaugen. Mye av byens eldste bebyggelse ligger her og på Jøransberg. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

Det er ellers kort vei til lekeplass, treningsanlegg og Studsdalen med flotte turområder som gir god rekreasjon på helårsbasis. Om sommeren kan en spasertur på ca. 10 min. ta deg til Gunnarsholmen med friområde, populær badeplass, stort saltvannsbasseng, strand og gressplen. Her flyter også Kragerøs Badstue - Kragerø Badstue Forening, åpen hele året. Nyt utsikt av havgapet til alle årstider. For ungdommer er det ekstra populært å bade på Sjøbadet som ligger på Øya. Her er det høyt stupetårn, brygge og svaberg.

Vinterstid har Kragerø mye å by på. Det er ca. 1 times kjøring til den herlige vinterdestinasjonen Gautefall skisenter. Her kan hele familien kose seg i bakken dagen lang med ulike traseer for alle forskjellige ferdighetsnivåer. Gautefall Ski Lodge er også et utmerket sted å ta med seg sin kjære for en romantisk overnatting, eller moro på after-ski med vennegjengen. Sørmegleren Kragerø har eget utstillingsvindu på Skisenteret, for hyttesalg i Drangedal og omegn. 

Rundt 20 min med bil fra Kragerø finner du Mikrohyttene på Moen Ranch. Dette er et unikt sted for en overnattingshelg eller et morsomt treff med venner. Hyttene har alle en særegen stil og barna vil nok sette pris på en egen Hobbitthytte. Her kan du planlegge en deilig helg med noen du er glad i. Området byr på både badeplass, båt- og kanoutleie, fiskemuligheter og fine områder for fotturer.

For den treningsglade er det rikelig med muligheter til å utfolde seg. Mot gym på Sluppan er et treningssenter med fokus på funksjonell trening for bedre fysisk og psykisk helse. Family Fitness har senter ved Løkkebakken og express-senter i Sannidal. Her er det gratis parkering i tre timer, samt både personlige trenere, fysioterapeut og ernæringsrådgiver.

For den som liker bedre å gå tur, kan du bli med på Ti på Topp Kragerø, hvor du utfordres til å besøke ti av Kragerøs mest populære turmål. Kalstad ligger ca. 2 km fra sentrum, og her vil du finne Livsløpsparken - en aktivitetspark med blant annet pumptrackbane og skatepark, og nå er også basketballbane under utvikling. I Kragerø er det gode forhold for stisykling ute i skjærgården.

Ved Kragerø Resort er det tilrettelagte stier, og det er i tillegg mulig å ta med sykkelen på øyhopping for å prøve ulike stier. Sommerstid har byen et yrende folkeliv. Her arrangeres det festivaler, sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø kan ellers by på en av Norges mest særegne 18-hulls golfbaner, omgitt av skog og svaberg ved Kragerø Resort. Her finnes også et innbydende spa, kajakkleie og tennisanlegg.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres i Kragerø sentrum. Ved brygga finner du Kiwi og Spar, begge i kort gangavstand. I Kragerøs trange smug og gater gjemmer det seg mange godsaker, nisjebutikker for store og små og alt du ellers måtte trenge - alle drevet av Kragerøs mest patriotiske, de med aller størst hjerte for den lille fine byen vår. Det er også kort vei til Alti Kragerø i Sannidal som har flere spisesteder og butikker.

Kragerø har en rekke anerkjente spisesteder, og man burde absolutt teste ut Tollboden Hotell og restaurant for en kulinarisk opplevelse på bryggekanten. I tillegg er El Paso, Smauet Kragerø og Nordraaks matverksted og gjestehus verdt et besøk. Sistnevnte byr på mat laget med kjærlighet av sesongbaserte, rene og naturlige råvarer.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kirketomta, som ligger rett utenfor døra. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min til Sannidal, 44 min til Langesund, samt 50 min til Risør. I tillegg er det ca. 1 time og 40 min til Kristiansand og 2 timer og 20 min til Oslo.

Fra bygården er det kort gangavstand til Kragerø barne- og ungdomsskole, samt kort vei Kragerø videregående skole. Og daglig skyss fra ferjekaia, bare 5 minutters gange fra bygården og over fjorden til Skåtøy, ligger Kragerøskjærgårdens Montessoriskole. Kommunen har et godt utvalg av både kommunale og private barnehager, blant annet Trekanten barnehage i sentrum og Frydensborg Gård barnehage med nærhet til skogen.

Tomt

Areal: 230 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er ikke fysisk oppmålt, og har usikre grenser. Oppgitt areal er basert på skylddeling og matrikkelinfo. Skylddelinger kan være unøyaktige og er ikke koordinatfestet, tomtens arealet kan derfor avvike i større eller mindre grad. Noen fiktive grenser med hjelpelinje i vegkant.

Bygården ligger i en sjarmerende gate i den severdige bydelen Andølingen, omkranset av i hovedsak hvitmalte trehus med mye historie. Beliggenheten er meget sentral, med gangavstand til alt man trenger i hverdagen. Her er det umiddelbar nærhet til sjøen, og rett utenfor døra har man tilgang på busstopp og et godt utvalg butikker.

Hovedbygget vender ut mot den koselige gaten, med store butikkvinduer og vakre utskjæringer på fasaden. Fra gaten er det to dører direkte inn i butikklokalet. Byggene har en felles bakgård, opparbeidet med asfalt, hvitmalt gjerde og en stor sittegruppe. Her kan man slå av en prat med naboene eller invitere til middager sommerstid. Utenfor leiligheten i andre etasje er det en balkong fra ca. 2016, med et areal på ca. 6 kvm.

Parkering

Det er parkering i et asfaltert gårdsrom mellom byggene, og kun 60 meter unna bygården ligger det en offentlig parkeringsplass kalt samt at Byfjellet parkering ligger bare 2 min. gange fra eiendommen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger under reguleringsplan for Andølingen som er vist i kart med vertikal skravur og regulert til spesialområde bevaring, Planen er  datert 06.05.1982 med bestemmelser stemplet 08.11.1983.
I bestemmelsene står bl.a. at bebyggelsen som har bevart sitt opprinnelige preg, skal i hovedtrekk søkes bevart og områdets særpregede miljø og karakter videreføres. Bruken av bygninger skal ikke endres, og arealbruken skal i hovedsak forbli uendret. Bygningsrådet kan likevel tillate endret bruk når dette etter rådets skjønn ikke bryter i vesentlig grad med det bestående. Det kan således etableres et begrenset antall ervervsvirksomheter, som i sin art ikke sjenerer boligmiljøet og kun medfører ubetydelig biltrafikk. Eksisterende bygninger i spesialområdet skal bevares. Disse kan utvendig istandsettes, underbygges, tilbygges og påbygges, men forutsatt at husenes målestokk, takform, fasader, vindusdeling, dør- og vindusutforming, materialbruk og farger i karakteren opprettholdes eller tilbakeføres.

I tillegg til at eiendommen ligger innenfor verneområdet er eiendommen også SEFRAK registrert. Det vil si at  I forbindelse med restaurering/ombygging vil fylkets kulturminnevern ha uttalelsesrett. De ønsker generelt at gamle bygninger blir bevart, og stiller krav til materialvalg og utforming. SEFRAK er først og fremst et generelt kulturhistorisk register som kanskje særlig har verdi som kildemateriale for lokal historie. Men det blir også benyttet av forvaltningen som et utgangspunkt for å finne ut hvor det kan være verneverdig bebyggelse. Det at en bygning er registrert i SEFRAK gir den ikke automatisk noen vernestatus. Oppføring i registeret innebærer heller ikke i seg selv spesielle restriksjoner for hva som kan gjøres med et hus. Det finnes mye tilgjengelig informasjon på www.riksantikvaren.no.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Reguleringsplan med reguleringsbestemmelser ligger vedlagt prospekt og bør leses før budgivning.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har montert vannmåler.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen: Ingen heftelser registrert på eiendommen.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen: Ingen rettigheter registrert på eiendommen.

Utleie

Det er etablert 2 utleieenheter i bygget i tillegg til kontorer i byggets 1. etasje. Videre er sidebygningen innredet til kontor i 1. etasje og en hybelleilighet i 2. etasje. I matrikkelrapporten innhentet fra Kragerø kommune er eiendommen registrert for bruk til butikk/forretningslokale og registrert med en bolig.  I matrikkel er sidebygg registrert som garasje, anneks til bolig. I hovedhus er det etablert leilighet i loftsetasjen. Det er ikke gitt noen informasjon på om det er søkt bruksendring på denne og sidebygg. Det oppfordres interessenter å sjekke lovligheten av dagens bruk av eiendommen før budgivning.
Her er det gode utleiemuligheter, og eier opplyser at per i dag er hele bygården totalt leid ut for kr. 40.650,- eks. mva. pr. mnd. Til informasjon opplyses det om at dagens eier leier kontorer i 1. etg. i hovedbygg samt 1. etg. i side bygg. Om de vurderer videre leie vites p.t. ikke. Leikontrakter kan fåes ved henvendelse megler.

Radonmåling

Utleieenhetene er ikke radonmålt. Fra 1.1.2014 er det krav i henhold til strålevernforskriften om at utleieenheter skal være radonmålt.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Kragerø kommune har konsesjonsgrense null. Dette innebærer boplikt. Kjøper må undertegne egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som megler så sender til kommunen for registrering. Sørmegleren gjør oppmerksom på at kommunen må ha bekreftet at egenerklæringen er registrert i matrikkelen før skjøte kan sendes til tinglysing. Oppgjør kan ikke finne sted før dette foreligger.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

5 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 135 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 400 000,-)) 151 470,- (Omkostninger totalt) 5 551 470,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 20 919 pr. år Renovasjon, abonnementsgebyr på vann og avløp, eiendomsskatt næring og a-konto forbruk på vann og avløp. Eiendommen har montert vannmåler.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 2.040,- pr. år for denne eiendommen. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter.

Faste løpende kostnader

Estimert årlig strømforbruk for hele eiendommen: ca. kr. 100.000,- inkl. nettleie. Strømforbruket er avhengig av bruken.
Forsikringsselskap/Polisenummer: Eika Forsikring/618726; kr: 17.000,-. for året 2022.
Bredbånd/Tv: ca. 70.000,- pr. år. Dette er for alle boenheter og til alle kontorplasser.

Formuesverdi

Selger opplyser at den primære formuesverdien er notert i regnskapet med: Kr. 6 700 000,- for år 2022.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Andølingen 6, Gnr. 32 Bnr. 124 i Kragerø kommune.

Boligtype

Enebolig

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen:
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke mulighet til å tegne boligselgerforsikring med bakgrunn i at selskapet Andølingen Eiendom AS er å regne som profesjonell part.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 40 40 19 77.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

77-23-0028

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/77-23-0028. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Bjørn Helliksen, tlf. 40 40 19 77

Vederlag

Digital grunnpakke (Kr.7 600) Energimerking av eiendom (Kr.1 500) Oppgjør (Kr.9 900) Overtakelse av eiendom (Kr.1 500) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 400 000,-) (Kr.135 000) Tilrettelegging (Kr.19 900) Totalt kr. (Kr.175 985)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3067747