AMFENESET - SØGNE

Amfenesveien 88

Prisantydning
18 900 000 kr
Omkostninger
488 970 kr
Totalpris
19 388 970 kr
Formuesverdi
572 160 kr
Kommunale avgifter
19 320 kr / år
Byggeår
1984
P-rom
98 ㎡
Bruksareal
100 ㎡
Tomteareal
1 562 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

UNIK STRANDEIENDOM MED MEGET GOD PARKERING PÅ EGEN TOMT OG SOL TIL SENT PÅ KVELD. STORSLÅTT BRYGGEANLEGG/ STRAND

Om eiendommen

Innhold

1.etasje: Hall, bad, kjøkken og stue, soverom, vaskerom/ teknisk rom
2.etasje: Stue/ gang og 2 soverom

Frittstående redskapsbod. Redskapsboden bak hytten var opprinnelig utedo. Det foreligger ikke dokumentasjon på denne i kommunen.

Anneks med stue og kjøkken, soverom og bad. Bad er ikke byggesøkt.

Sjøbod med skyvedør innredet med spiseplass og peis.

Standard

Sørmegleren/ Jon A. Røsstad presenterer Amfenesveien 88. Et vakkert landsted i naturskjønne omgivelser i skjærgården i Søgne på Amfeneset . Meget flott fritidsbolig bygget i 1984 med tilbygg fra 1994, tilliggende anneks, sjøbod og frittstående redskapsbod. Bygningene ligger ved sjøen, skjermet fra vei og parkering med plass til 8 biler øverst mot vei på eiendommen. Ladepunkt for El-bil. Nydelig stort bryggeanlegg med egen strand, terrasser og flotte uteplasser, plen og beplantning. Utsikt mot Søgne sin vakre skjærgård og optimale solforhold med fantastisk solnedgang til etter kl. 22 midtsommers.

Eiendommen fremstår påkostet og holder en gjennomgående høy standard med smakfullt materialvalg. Hovedhytta har lekker stue og spisetue med generøse vindusflater. Tak og vegger i stue består hovedsaklig av hvitmalt panel på vegg og i tak og på gulv er det 1 stavs eikeparkett. Fra stue er det utgang til nydelig terrasse og bryggeanlegg. I stue er det både peisovn og varmepumpe. Stilren og tidløs kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken med integrerte hvitevarer og nyere oppvaskmaskin. I den nyere delen er det  bygget på soverom ved siden av stue. Badet er flislagt på gulv og vegg og har varmekabel i gulv. Det er pen baderomsinnredning, dusjkabinett og toalett fra 2021. I 2. etasje er det 2 soverom samt loftsrom/ gang som er innredet med sengeplasser. Her er det nydelig utsikt ut over sjøen. 2. etasje har malt panel i tak og på vegg samt malt tregulv. Fra det ene soverommet i 2. etasje er det utgang til terrasse hvor man kan gå videre til annekset. Annekset er innredet med soverom, bad, stue og kjøkken og er ypperlig for gjester. Badet i anneks har flis og varmekabel i gulv, servant, dusj fra 2012 og toalett nytt i 2021. Sjøboden ligger med bredsiden til sjøen og ble bygget i 1997. Innvendig pusset opp i 2019, malt og skiftet varmeovner i taket. Ny peisinnsats fra 2022. Her kan man stelle til med herlige måltider og fyre i peisen på kjølige dager og kvelder. Sjøboden har også en praktisk skyvedør som kan åpnes helt eller delvis ut mot havet. Hele eiendommen innbyr til sommerlykke med bading og båtliv fra egen brygge.

Skulle man ønske å bevege seg ut fra dette herlige eldoradoet på Amfenestet kan det anbefales å ta turen ut i skjærgården med båt til Ny - Hellesund og det kjente Olavssundet. Åros med Årossanden og Høllesanden som kan by på flotte sandstrender. Høllen Brygge og Trysnes Brygge  hvor det finnes restaurant/ bar, butikk, salg av disel/ bensin. Amfeneset 88 ligger 5-10 minutter unna Tangvall sentrum med butikker, spisesteder og flere kontorer for offentlige tjenester. Området er preget av vakker natur, med skjærgården, strand og båtliv så og si rett på utsiden av stuedøren.

Arealer med beskrivelse

Fritidsbolig
Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 80 kvm Sekundærrom: 2 kvm
BRA. pr. etasje.: 1. etg. 77 m² - Loft: 3 m² målbart areal.
P-rom inkl.: 1. etg: Soverom, stue/ kjøkken, bad, vaskerom. Loft: Soverom, soverom 2, stue
S-rom inkl.: 1.etg: Teknisk rom
Det er kun en liten del av loftet som er måleverdig. Romhøyde på loft er lavere enn normalt.

Anneks:
BRA: 20 m² - P-rom: 20 m²
P-rom inkl.: Stue/ kjøkken, soverom, bad

Sjøbod :
BRA: 18 m² - S-rom: 18 m²
S-rom inkl.: Bod

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva som er benyttet til dag, ikke hva den opprinnelige er godkjent som.


Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens planløsning. Soverom som er innredet på loft i fritidsboligen er på tegninger godkjent som gang. Det ombygde rommet er ikke godkjent til varig opphold/beboelse. Bad i anneks er ikke omsøkt eller godkjent.
Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper

Byggeår og byggemåte

1984 i følge Kristiansand kommune.
Tilbygg fra 1994. Anneks oppført i 1985. Sjøbod oppført i 1997

Fritidsbolig er oppgradert i flere omganger, bl.a. i 2012-14 og siste gang i 2022. Vaskerom oppgradert i 2012-2014
Sjøbod fra -97. Innvendig oppgradert i 2019, og ny peisinnsats i 2022. Tak og takrenner er byttet i 2008

Påkostning og modernisering

Fritidsboligen har tilbygg fra 1994 med soverom i 1.etasje.

Alle ytterdører på eiendommen er byttet i 2022 med unntak av skyvedør i sjøbod og dør til anneks. De tre eldste vinduene i hytta er byttet i 2022 samt innsatt Velux vinduer på loft. Resten av vinduer er fra 2012.

Oppvarming

Elektrisk, varmekabel på begge bad, varmepumpe i stue og vedfyring i stue og i sjøbod. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller med ovner i disse ikke.

Diverse

Oppføring av brygger og tiltak langs sjøen har vært meldepliktige siden plan- og bygningsloven av 1965 ble innført. Dette ble ikke alltid praktisert og i tidligere Søgne kommune tok man konsekvensen av det og satte en grense ved årstallet 1982. Det som kan dokumenteres at er oppført før 1982, anses dermed som godkjent selv om det ikke foreligger søknad eller tillatelse.
Kommunen har fremlagt et utklipp av flyfoto fra 1976 som viser at det er brygger på eiendommen.

Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte mot sjø. Kjøper må være oppmerksom på at det hviler strenge restriksjoner på eiendommen i 100-metersbeltet. All utvikling, herunder terrengendringer, bygging mm er søknadspliktige tiltak som krever dispensasjon etter plan og bygningsloven.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Odd-Einar Grefstad den 11.04.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs beskrivelse:
Hytte over to plan oppført i 1984. På eiendommen er det i tillegg oppført sjøbod, utvendig bod og anneks. Hytta er konstruert i tre og er kled med liggende kledning. Taket har saltakutforming og er tekket med betongstein. Hytta er fundamentert på fjell med en ringmur av lettklinkerblokker og teglstein. Hytte sammen med utvendige terrasser og brygge fremstår i normal god stand i forhold til alder. Enkelte bygningsdeler har fått merknader av varierende alvorlighetsgrad. Normalt vedlikehold sammen med enkelte utskiftninger/oppgraderinger bør påregnes.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på noen av bygningene på eiendommen. Kommunen utsteder ikke ferdigattest på tiltak før 1998.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG 3:
Utvendig > Andre utvendige forhold. Det er avvik: Stedvis manglende rekkverk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er avvik: Det er mistanke om at parkett ligger med forliten avstand til vegg da en skjøt mellom kjøkken og trapp er presset opp.

Innvendig > Krypkjeller. Det er avvik: Pilarer av tre er satt i kontakt med terrenget og suger derfor opp fuktighet. Det bør støpes fundamenter slik at pilarer løftes opp fra terreng. Det bør undersøkes nærmere om det er mulig å drenere krypekjeller på en bedre måte. Avfuktingsannlegg vil ikke klare å holde krypekjeller tørr dersom det stadig blir tilført vann i grunnen.

TG 2:
Utvendig > Veggkonstruksjon. Det er avvik: Enkelte råteskader og maling som flasser er registrert.

Utvendig > Vinduer - 2  Det er avvik: Skruer fom fester glasslister ruster.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er avvik: Det er registrert enkelte råteskader i terrassdekke.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad  Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad. Det er avvik: Levetid på eventuell membran er ansett som oppbrukt.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg.

Tomteforhold > Drenering. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.

Tomteforhold > Terrengforhold. Det er påvist andre avvik: Terrengforhold bak hytta bør utbedres.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? ja- Byttet begge toaletter og satt opp speil på hovedtoalett. Blandebatteri byttet i dusj anneks. Utført av Aamodt VVS

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? ja - Det er ikke fullverdig kjeller, men åpen krypkjeller mot terreng hvor naturlig avrenning skjer. Det er installert avfuktingssystem av Anticimex som fungerer godt. Sist service tatt i juli 2022. Anlegget fungerer som det skal og inneklima skal være godt. Det er automatisk avlesning av inneklima på display inne i hytta. Norgeshus Tømmermester Klungland AS vil i mai 2023 løfte trepilarer som går dirkete i grunnen opp på pilarsko som bores i grunnen. Dette er en betydelig bedre løsning enn nåværende. Treverket blir da løftet opp fra den fuktige grunnen. Rapport på arbeidet blir overlevert ny eier.

8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? ja- Ja det er påvist sig i hovedsoverom som er stabilisert så godt det er mulig av Norgeshus Byggmester Klungland AS i mai 2022.

9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse:
Høsten 2022 ble det av takstmann påvist begynnende angrep av bore biller i pilarer og bjelkelag i krypkjeller. Dette er i mars 2023 sanert av Pelia Skadedyrkontroll. Rapport følger vedlagt. Bore biller i fritidseiendommer på Sørlandet er i flg. Pelias ganske vanlig.

11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? ja- El-anlegg ombygget til 3 fase 230V i forbindelse med installasjon av el-bil lader. Utført av Elektroxperten AS
11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja

13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? ja- Installert av Elektroexperten AS juli 2021 - Lader opptil maksimum 7,4 kw.

16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? ja- Nye ytterdører, byttet 3 vinduer og satt i Velux åpnevinduer samt ny trapp til anneks. Utført av Norgeshus Byggmester Klungland

20. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? ja- Vi vet det i fremtiden vil komme krav om å få kloakk på offentlig nett, men vet ikke når.

23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger?  Ja. Beskrivelse: Ja som beskrevet i denne rapporten fra krypkjeller

24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Nabo på oppsiden får vann fra delt offentlig vanninntak i krypkjeller hos oss og kloakk går felles i sjøen. Tinglyst rett til å benytte nedkjøring til eiendommen over naboens eiendom.

Tilleggskommentar: Vi har eid eiendommen i et drøyt år og vet derfor for lite om den. Totalt har vi vært der i ca. 50-60 dager totalt fordelt på to sommersesonger. Jeg viser til Boligmappa.no for samsvarserklæring på el-arbeider utført av bl.a. Elektroexperten AS for billader og ombygging av el-anlegg til 3.fas

Beliggenhet

Adkomst

Amfeneset Amfenesveien ligger øst for Trysnes og vest for Høllen med avkjørsel fra rundkjøringen på E39 på Tangvall. Følg Hølleveien til rundkjøringa og ta Sangvikveien til høyre. Følg Sangvikveien til du kommer inn på Amfenesveien. Eiendommen ligger på høyre side.  Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i rolig hytteområde på Amfeneset som ligger vest i Søgne. Tilbaketrukket i Amfenesveien med flott utsikt mot sjøen og havet, svært solrikt og usjenert. Utsikt mot Søgnes vakre skjærgård og optimale solforhold med fantastisk solnedgang til etter kl. 22:00 midtsommers.

Tomt

Areal: 1 562 kvm, Eierform: Eiet tomt Eiendommen er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plen og beplantning, bryggeanlegg og terrasser.
Fordelt på 3 bnr
Gnr 424 og bnr 19: 291 kvm
Gnr 424 og bnr 22: 223 kvm
Gnr 424 og bnr 31: 1048 kvm

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på tomten. Plass til ca 8 biler.
Ladepunkt til El-bil på eiendommen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest/ brukstillatelse for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd.

Det foreligger tillatelse til oppføring av Nybygg TIlbygg/ ombygging av hytte og anneks 28.08.1985
Det foreligger tillatelse til bygging av snurredo/ ombygging av gammelt toalett 04.06.1986
Det foreligger tillatelse til tilbygg på ekisterende hytte 07.03.1994
Det foreligger tillatelse til oppføring av sjøbod 14.05.1997

Det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens bebyggelse.
- Tilbygget som er oppført i 1994 samsvarer ikke med byggetillatelse gitt 07.03.1994. Det er bygget noe mindre jfr tegninger.
- Bad i anneks er ikke omsøkt eller godkjent. Et anneks er beregnet på beboelse, men skal ikke innredes eller utformes slik at det fungerer som en selvstendig boenhet, det er ikke tillatt å ha både bad og kjøkken i et anneks
- Frittstående redskapsbod er en eldre ombygd utedo. Ikke byggemeldt.
- Platting ved sandstranden på bnr 31, passasje/ adkomst fra bnr 19 til bnr 33 og utriggerere er det ikke funnet dokumentasjon på i kommunens arkiv.

Endringene er ikke omsøkt. Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Oppføring av brygger og tiltak langs sjøen har vært meldepliktige siden plan- og bygningsloven av 1965 ble innført. Dette ble ikke alltid praktisert og i tidligere Søgne kommune tok man konsekvensen av det og satte en grense ved årstallet 1982. Det som kan dokumenteres at er oppført før 1982, anses dermed som godkjent selv om det ikke foreligger søknad eller tillatelse. Flyfoto fra 1976 viser at det er brygger og strand på eiendommene.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m.
Formål: LNFR areal - Spredt boligbebyggelse

Planer under arbeid i nærområdet: Detaljregulering for Vaglen båthavn. Plan ID 1541

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei og vann.
Veirett over gnr 424 og bnr 93. Tinglyst

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig eller privat avløp. I følge selger ledes avløp langt  ut i sjø og referer til at det vil en gang i fremtiden bli pålagt å knytte seg til offentlig avløp. Eiendommen har innlagt vann. Vanntilførsel gjennom yttervegg krever utslippstillatelse fra kommunen. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuelle pålegg eller søknader til kommunen påhviler kjøper.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

Bnr 19 og Bnr 22 og Bnr 31
2005/309-1/93  Erklæring/avtale. Tinglyst 07.01.2005 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:424 Bnr:93  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

Bnr 31:
1980/44-1/93  Erklæring/avtale. Tinglyst 02.01.1980 
Midlertidig dispensasjon fra vegloven vedr. bygggegrensebestemmelser.

1997/9665-1/93  Rettsbok. Tinglyst 27.06.1997 
Grensegangssak
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Bestemmelse om vannledning
Gjelder denne registerenheten med flere

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Bnr 19:
Rettigheter på 4204-424/2
1948/501592-1/93  Bestemmelse om veg. Tinglyst 28.08.1948 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:424 Bnr:19

Bnr 19, Bnr 22 og Bnr 31:
Rettigheter på 4204-424/93
2005/309-2/93  Bestemmelse om veg. Tinglyst 07.01.2005 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:424 Bnr:19  
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:424 Bnr:22  
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:424 Bnr:31

Bnr 31:
Rettigheter på 4204-424/32

1979/10530-1/93  Erklæring/avtale. Tinglyst 06.09.1979 
Rettighetshaver:Knr:4204 Gnr:424 Bnr:31  
Byggeforbud på nærmere angitt avstand

Utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

18 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 472 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 18 900 000,-)) 488 970,- (Omkostninger totalt) 19 388 970,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 19 320 pr. år

Beløpet inkluderer eiendomsskatt bnr 19 og bnr 22, feie- og tilsynsavgift, abonnementsgebyr vann og forbruk vann. Ingen avløpsgebyr.

Renovasjon kommer i tillegg. Renovasjonsgebyr var for 2022 kr. 1.681 ,-

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt på kr. 15.192,- bnr 19 og kr. 2.362,- bnr 22  pr. år for disse eiendommene. Beløpet er inkludert i kommunale avgifter.

Formuesverdi

Kr.  572 160,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Amfenesveien 88, Gnr. 424 Bnr. 19 og Gnr. 424 Bnr. 22 og Gnr. 424 Bnr. 31 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, frys og komfyr medfølger. Møblering: Innbo/ Løsøre kan medfølge kun etter nærmere avtale.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Visning avholdes fortløpende etter avtale med megler Jon A Røsstad. Ta kontakt på tlf 900 200 59 eller epost jon@sormegleren.no for avtale. Velkommen til en hyggelig visning.

Finn.no: Visningstekst

Visning avholdes fortløpende etter avtale med megler Jon A Røsstad. Ta kontakt på tlf 900 200 59 eller epost jon@sormegleren.no for avtale. Velkommen til en hyggelig visning.

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

14-22-0106

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/14-22-0106. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jon Andreas Røsstad, tlf. 90 02 00 59

Vederlag

Enkeltannonse 1/2 side i DN 06.05 (Kr.8 125) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (forutsatt salgssum: 18 900 000,-) (Kr.264 600) Tilrettelegging (Kr.16 900) Totalt kr. (Kr.307 960)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3064203