Kristiansand-Randesund/Søm

Alvestien 2E

Felleskostnader
3 777 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1989
P-rom
53 ㎡
Bruksareal
53 ㎡
Tomteareal
1 372 ㎡
Etasje
2
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

SØM - PENT OPPUSSET 2-ROMS MED INNREDET LOFT- PENT FLISLAGT BAD - VERANDA MED SJØUTSIKT - FAST P-PLASS

Om eiendommen

Innhold

Alvestien 2 E er en flott 2-roms andelsleilighet med praktisk planløsning og god standard. Boligen ligger i 2. og 3. etasje i en hyggelig flermannsbolig.
Leiligheten har en lys og trivelig stue med åpen løsning mot kjøkkenet. På kjøkkenet er det plass til spisebord. Videre er det et bad/vaskerom og koselig soverom. Soverommet har skyvedørsgarderobe. Romslig veranda med utsikt, samt koselig uteplass ved inngangsparti.

2. etasje: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom.
3. etasje: Innredet loftsrom med vindu og god bodplass.

Utvendig felles bod.

Fast biloppstillingsplass.

Standard

Dette er en flott oppusset leilighet med utsikt. Innvendig fremstår leilighet i lyse flotte farger med lyse gulv. Badet er oppusset i 2014 og fremstår som lekkert med både fliser, varmekabler, vegghengt toalett, flott baderoms innredning og opplegg til vaskemaskin. Romslig soverom i 2 etasjen med stort garderobeskap.

Det er i tillegg flott innredet loftsrom.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm

Bra. pr. etg.: 2. etg.: 43 kvm. Loft: 10 kvm.

P-rom 2. etg.: Vindfang, stue/kjøkken, bad, trapperom og soverom.
P-rom loft: Loftstue.
S-rom loft: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1989 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Varme i gulv på bad/wc, samt elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Innredet loftsrom er ikke godkjent som rom for varig opphold.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas A. Olsen, takstmann den 18.01.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Beskrivelse av eiendommen:
Andelsleilighet beliggende i 2.etasje med innredet loft i flermannsbolig som ble oppført i 1988. For øvrig må hele Tilstandsrapporten må leses i sin helhet.

Følgende har fått TG3 i rapporten (store eller alvorlige avvik):
Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under 10 000.

Følgende har fått TG2 i rapporten (avvik som kan kreve tiltak):
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet har lite/ingen fall, litt lokal fall i dusjen og dørterskel har for lav høyde når tett dusjkant er montert ved gulv. Dørterskelen bør heves og ved installering av dusjkabinett løses avvik. (Det skal være min. 25 mm. høyere ved topp membran, dørterskel til topp sluk i gulvet i dusjen).

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 1: Utilstrekkelig fall mot sluk.
Pkt. 2: Badet ble totalrenovert i 2014, Eieren da opplyser og ha utført deler av arbeidet selv (montering av baderomsinnredning) han opplyser også og ha svennebrev som rørlegger. Arbeid utført av: Aamodt VVS og Aske rørleggerservice.
Pkt. 2,1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Aamodt VVS opplyser og ha skiftet membran på gulv og våtsoner på vegg under renovering i 2014.
Pkt. 4: Forrige eier opplyser at Rørlegger Paulsen AS har gjennomført reperasjon på kjøkkenavløp i 2016. Arbeid utført av: Rørlegger Paulsen AS.
Pkt. 7: Forrige eier opplyser at det var sprekk i pipe 2016 som førte til fyringsforbud. Ny pipe ble innstaleret og fikset problemet.
Pkt. 11: Li1 Elektro har utvidet det elektriske anlegget og innstalert lynvern og automatsikringer i boligen. Stokkeland Elektro AS har vært på oppdrag til forrige eier og har utvidet annlegget med ny kurs til oppvaskmaskin i 2016. 2021 ble anlegget utvidet med opplegg til varmelampe på terasse og 2 lampepunkter i stue. Arbeid er utført av faglært på dugnad. Arbeid utført av: Li1 Elektro og Stokkeland Elektro AS.
Pkt. 12: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Stokkeland Elektro AS (08.01.2016).
Pkt. 16: Ble bygget ny plassbygd hjørnebenk og bord på terasse i 2020 av nåværende eier. Rundt skorsteinen er det montert lekter, duk og eikespiler som også ble montert i 2020 av nåværende eier. Som en del av oppussingen i 2020 ble også veggene i stue/kjøkken og soverom helsparklet og malt. Høyskap på bad ble flyttet fra Høyre side av vask til foran wc. Utført av ufaglært / egeninnsats / dugnad.
Pkt. 18: Loft er blitt renovert. Forbedret isolasjon i vegg og tak, innstallert godkjent rømningsvindu. Foreligger skriftlig godkjenning fra tek. etat Kristiansand Kommune.
Pkt. 21: Er det foretatt radonmåling? Ikke av nåværende eier. Ble utført en måling av Waros (ukjent tidspunkt) som lå på 34bq/m3. Ca. 1988. 

Tilleggskommentar:
Ble utført velikeholdsarbeid på bygget i 2022. Dette gjaldt noe kledning utvendig med påbegynt råte. Jobben ble finansiert med borettslaget's
oppsparte midler og gikk ikke utover fellesgjeld eller felleskostnader. Takstmann foreslo dusjkabinett eller hevelse av dørkarm for og løse
problemet med ikke tilstrekkelig fall mot sluk. Inkludert i månedlig betaling til borettslaget ligger tilknytting til fiber.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Sømsveien ta opp Torsvikkleiva og så Vardåsveien til venstre. Kjør denne til du får Alvestien inn til venstre. Fortsett veien og ta inn vei til venstre og man får eiendommen på høyre hånd. Se for øvrig kartmateriell i eks. boligannonsen på Finn.no. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

God beliggenhet i lite trafikkert gate på Søm. Umiddelbar nærhet til lekeplass, barnehager og dagligvareforretninger (COOP EXTRA og KIWI Søm). Bussholdeplass ca. 200 meter fra boligen med hyppige avganger til Kvadraturen og Sørlandsparken. Kort og trygg skolevei til Vardåsen barneskole/ Strømme barneskole og Haumyrheia ungdomsskole. Rona bydelssenter er også nylig åpnet med Menybutikk, apotek og et nytt stort treningssenter. Sørlandsparken med bl.a. Sørlandssenteret, Kristiansand Dyrepark, Kristiansand Lufthavn Kjevik og IKEA ligger kun en kort kjøretur unna.

Tomt

Areal: 1 372 kvm, Eierform: Fellestomt

Parkering

Biloppstillingsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 18.08.89. Ferdigattesten gjelder boliger for ungdom, samt ferdigattest datert 17.08.11, som gjelder endrint/reperason av bygningstekniske installasjoner.  At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan nr 374. Strømme - felt L , datert 08.12.1980. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 2092-2. Tinglyst: 09.02.1989. Bestemmelse om veg. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 175 000,- (Prisantydning) 18 834,- (Andel av fellesgjeld) 2 193 834,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 768,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 628,- (Omkostninger totalt) 2 210 462,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemsskap i Sørlandet Boligbyggerlag kr. 700,- faktureres direkte fra Sørlandet Boligbyggerlag (kr. 500,- i andelskapital og kr. 200 i årskontigent). Priser fra 01.01.2018.

Felleskostnader

Kr. 3 777,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader (kr 2.650,-); kommunale avgfter, forsikring,, vedlikehold/serviceavtaler, forretningsfører- og styrehonorar, avdrag felleslån (kr 587,-), renter felleslån (kr 72,-), Søm multimedia tv / bredbånd (kr 438,-). Fellesutgifter gjeldende fra 01.02.23.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 18 834 pr. 11.01.23
Andel fellesformue kr. 24 941 pr. 11.01.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 30007922767, Sparebanken Sør. Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 11.01.2023: 4.6% pa. Antall terminer til innfrielse: 10. Saldo per 11.01.2023: 150 674,-. Andel av saldo: 18 834,-. Første termin/første avdrag: 25.09.2015 (siste termin 25.06.2025).

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 409 098,- for år 2020.
Sekundær: Kr. 1 472 754,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Alvestien 2E, Andelsnr. 5 Orgnr. 987523247 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap/kombiskap, oppvaskmaskin og komfyr/stekeovn/koketopp.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på
tlf 99 09 92 28.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

11-22-0370

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/11-22-0370. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Pål Birkeland, tlf. 99 09 92 28

Vederlag

Oppgjør (Kr.9 900) Tilrettelegging (Kr.14 500) Eierskifteforsikring (Kr.5 962,50) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (Kr.45 000) Totalt kr. (Kr.88 907,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt

Kontakt megler

Varenummer: 3065016