MØVIK

Alkeveien 22

Prisantydning
24 000 000 kr
Omkostninger
617 000 kr
Totalpris
24 617 000 kr
Formuesverdi
1 707 370 kr
Formuesverdi sekundær
5 633 792 kr
Byggeår
1988
Internt bruksareal (BRA‑i)
267 ㎡
Bruksareal
267 ㎡
Tomteareal
1 245 ㎡
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

STRØKEN EIENDOM MED NYDELIG SJØUTSIKT, STRANDLINJE, STORT BRYGGEANLEGG, SJØBOD OG BÅTHUS-SVØMMEBASSENG-SJELDEN SJANSE!

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

Unik eiendom med særdeles flott beliggenhet på en høyde med fantastisk utsikt over sjøen, innseilinga og mot Andøya. Stor, solrik tomt med strandlinje, flott stort dypvanns bryggeanlegg med plass for flere båter. Båthus med båtgarasje, innredet bad og innredet loftsetasje, samt egen brygge med sjøbod. Hele eiendommen og bygningsmasse er av høy standard og særdeles godt vedlikeholdt.

Dette er en høykvalitets påkostet enebolig med sine eksklusive løsninger og store vindusflater i front. Solrik, usjenert, parkmessig opparbeidet, lettstelt, usjenert og solrik tomt. Det er gjort omfattende oppgraderinger og renoveringer de seneste årene. Det meste innvendig i boligen er renovert eller oppusset de seneste årene, samt det meste utvendig slik at boligen holder en gjennomgående meget høy standard. Se vedlagte spesifikasjonsskjema for arbeid utført utvendig, innvendig og på tomten i perioden 2008-2023. Dette er boligen for den kresne og som ønsker noe helt unikt.

Boligen er over to etasjer og har følgende innhold:

Hovedplan:
Vindfang med skifergulv og skyvedørsgarderobe, hall og soverom. Lekkert flislagt bad/wc med downlights, baderomsinnredning og dusj. Romslig kjøkken/allrom med lekkert profilert Sigdal kjøkkeninnredning med god skap/benkeplass, integrerte hvitevarer (stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap), samt direkte inngang til stort kjølerom med hylle-innredning. Separat kjøle-/fryseskap ved siden av kjøleromsdør. God spiseplass, plass til relax stoler. Spisestue med god plass for langbord og utgang i dobbel-dør til terrasse og hage. Lys, pen og romslig stue med nydelig sjøutsikt, flott rund kakkelovn, type Gabriel, downlights og dobbel glassdør inn til peisestue med flott ny peisovn, Runde takspot på skinne.

Flislagt mellomgang (bi-inngang) med garderobeskap og skoskap. Flislagt vaskerom, direkte fra kjøkkenet og utgang bi-inngang, vask og opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Fryseskap under benkeplate. (Hvitevarer medfølger).

2. etasje:
Nydelig trappeoppgang, gang/rapo, loft-/tv-stue med downlights. Flott flislagt romslig bad/wc med boblekar, Porsgrund Showerama dusjkabinett og romslig baderomsinnredning med dobbel servant, veggmonterte vaskarmaturer. Downlights. 3 gode soverom, hvorav to har downlights og skyvedørsgarderober, og et har 2 egne walk-in garderober. Utgang til solrik veranda med nydelig utsikt fra kontor/evt. 4 soverom i 2. etg. Downlights. Store bortsettingskott.

Stort bortsettings-loft.

Dobbel garasje med lagerrom i 2. etasje, godkjent som hobbyrom, godkjent for innstall. vann/wc (røropplegg lagt inn) + bod og redskapsrom i bakkant. El. portåpner.

Båthus/båtgarasje like nedenfor eiendommen, via trapp og bro inn i 2. etasje, med innendørs plass til 24-25 fots båt samt el. båtheis-anordning for 3 tonns båtløft for vinterlagring. Innredet godkjent bad med dusj og wc, el varmekabler. Innredet loft. El. portåpner.

Bruksareal:
1. etasje: BRA-I, 49 m². Bad, båtgarasje og teknisk rom.
2. etasje: BRA-I, 22 m². Trapperom, stue/kjøkken og 3 bruks/lagerrom.

Utvendig dypvannsbrygge for 50 fots båt longside. Brygge med koselig sjøbod og eget bryggeanlegg med plass for flere båter. Flott badetrapp.

Bruksareal:
1. etasje: BRA-I, 11 m².

I rolige omgivelser kan man nyte sol på tomten helt fra morgen til kveld og ta imot gjester på egen brygge, benytte sjøveien til fiskebrygga, eller ut i den vakre skjærgården like utenfor eiendommen.

Meget barnevennlig!

En sjelden perle!

Boligen bør sees for å få det rette inntrykket.

Oppvarming

Flott rund kakkelovn type Gabriel, i stue, nyinstallert peisovn, type Jøtul C 400 i peisestue. Vannbåren gulvvarme med termostater i alle rom, 1. og 2. etasje, unntatt hoved-soverom, samt varmt forbruksvann via nyinstallert bergvarmepumpe, type Nibe-S1255-6 kw, tilknyttet energibrønn, 160 m borehull. Luft- til- vann varmepumpe til oppvarming svømmebasseng.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Beliggenhet

Adkomst

Kjør fra Kristiansand sentrum mot Vågsbygd. Kjør igjennom Auglandsbukta, deretter Voiebukta på Vågsbygdveien mot Flekkerøy. Noen hundre meter etter man har kjørt forbi Joker butikken på Vågsbygdveien tar man av til venstre inn Ærfuglveien mot Ternevig båthavn. Ta til venstre inn Alkeveien i første kryss. Eiendommen ligger et par hundre meter inn i Alkeveien på høyresiden av veien.

Parkering

Stor dobbel garasje med lagerrom i 2. etasje + bod og redskapsrom i bakkant. Bra-e 1. etasje, garasje: 42 kvm. Bra-e 2. etasje, uinnredet loftsrom og 2 boder: 40 kvm.

Det er i tillegg biloppstillingsplasser på tomten.

Beliggenhet

VI HAR NÅ GLEDEN AV Å SELGE EN AV KRISTIANSANDS FLOTTESTE EIENDOMMER. HUS / HYTTE I ETT!

DETTE ER EN MEGET SJELDEN SJANSE!

Eiendommen har en særdeles flott beliggenhet med sol fra morgen til sene kvelden. Stor usjenert tomt med stort oppvarmet svømmebasseng, strandlinje, dypvanns bryggeanlegg med plass for flere båter og flotte bademuligheter, båthus og sjøbod. Meget eksklusiv eiendom med tomt ned mot sjøen. Huset ligger i lite trafikkert gate uten gjennomgangstrafikk.

I rolige omgivelser kan man nyte solen og båttrafikken fra tomten, ta imot gjester på egen brygge og benytte sjøveien til fiskebrygga for et godt måltid. Byens vakre skjærgård ligger like utenfor eiendommen og det er kort vei til Oksøy og Flekkerøya. Boligområdet er populært og godt etablert.

Det er lekeparker i området og privilegert oppvekstmiljø for barn i alle aldre. Kort vei til både barne- og ungdomsskole, speiderbrygga, buss og butikk.

Foruten sjøen som selvsagt rekreasjonsmulighet er det ikke langt til flotte tur og friområder både i Kjos og Voie med en rekke merkede løyper og badevann.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest  for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det foreligger heller ikke midlertidig brukstillatelse av ukjent grunn. Manglende brukstillatelse kan innebære at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Det foreligger byggetillatelse på garasje datert 04.05.1993. Byggearbeidet tillates ikke igangsatt før vilkår som nevnt i byggetillatelse er oppfylt. Det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.

Det foreligger godkjenning for bygging av sjøboder datert: 29.05.1990 som anmeldt i søknad av 30.04.1990.

Det gjøres oppmerksom på at loftsetasjen på båthus er innredet i etterkant og er godkjent som et loft på byggetegninger. Loftet er ikke godkjent innredet og er således ikke godkjent som rom for varig opphold. En evt. godkjenning av innredning av loftsetasje er på kjøpers regning og risiko.

Hagestue med bod er ikke søkt Kristiansand kommune for godkjenning, godkjent av nabo, samt at det er satt opp en vegg i bakkant av garasje mot nabo (yttervegg i bod mot denne eiendommens oppkjørsel). Endringen er ikke omsøkt, godkjent av nabo.

Ulovlige tiltak vil kommunen kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Risiko og eventuelle kostnader forbudet med eventuell søknad-/godkjenning påhviler kjøper.

Vei, vann og avløp

Bnr. 301: Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk.
Bnr. 313: Eiendommen er tilknyttet privat vei.
Bnr. 384: Eiendommen er tilknyttet privat vei.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til boligformål og tilhører reguleringsplan nr. 478, gnr. 8, bnr. 228, Brøvig Gård, godkjent av bystyret 14.01.1987. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan leies ut i sin helhet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På bnr. 301 er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst 15.02.1988 - Dokumentnr: 2462 - Bestemmelse om gjerde og tett veranda.

Ingen rettigheter funnet.

På bnr. 384 er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst: 22.09.1989 - Dokumentnr. 14466. Bestemmelse om adkomstrett.
Tinglyst: 24.08.2001 - Dokumentnr. 14958-2 og 3. Bruksrett hefter i ideell 7/734 av matrikkelenhet tilhørende: HANSEN ASBJØRN. Rettighetshaver: Hoven Knut. Bruksrett hefter i ideell 7/734 av matrikkelenhet tilhørende: HANSEN ASBJØRN Rettighetshaver: Hoven Karen.
Tinglyst: 07.09.2005 - Dokumentnr. 15895-2 Forkjøpsrett; hefter i ideell 16/367 av matrikkelenhet tilhørende: HANSEN ASBJØRN. Gjensidig forkjøpsrett for Solveig Tallaksen f.101050 og Erling Grey Schuster f.660146.

Ingen rettigheter funnet.

På bnr. 313: Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info energiklasse

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 600.000,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 617 000,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Info eiendomsskatt

Bnr. 301: Kr. 14 444,- for år 2022
Bnr. 313: Kr. 2 960,- for år 2022
Bnr. 384: Kr. 3 266,- for år 2022

Nøkkelinformasjon

Standard

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Thomas Adler Olsen den 19.03.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato 18.03 2024. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Beskrivelse av eiendommen:
Boligen ble oppført i 1988 og har utvendig svømmebasseng med terrasser, åpen utestue med putebu og utekjøkken på terrassen. I tillegg er frittliggende garasje med 2 boder og uisolert loftsrom oppført, samt båthus med innredet loft og bad, bod og båtgarasje i 1.etasje og sjøbod med brygge er oppført. Det er utført jevnlig vedlikehold, oppgraderinger, oppussinger gjennom årene og bygningene fremstår generelt i normal god stand og vedlikeholdt. For øvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet.

Følgende avvik har fått TG2: 
Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger.

Våtrom > Loftsetasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt. Plast-sluk i fra byggeår under dusjkabinett og ved badekaret med mansjett/membran klemt i sluken. Det er ikke inspeksjonsluke til under badekaret. Det ble ikke målt unormale fuktverdier med fuktindikator på overflater i baderommet på befaringen og dusjkabinett er montert som
er en god løsning mht. fukt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Gangbro med smijernsrekkverk og brygge oppført i trekonstruksjoner har normal værslitasje. Normalt vedlikehold kan påregnes. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.

Innvendig > Innvendige trapper. Innvendig trapp i båthus i fra byggeår har normal slitasje med ok rekkverk montert og tau/trosse som håndløper på vegger. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.

Våtrom > båthus 1. etasje > Bad > Ventilasjon. Baderommet har elektrisk styrt vifte i yttervegg, hengslet vindu med åpning/lukking, men dørkarmen har ikke luftespalte for tilluft til rommet. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøle-/fryseskap, komfyr/stekeovn/koketopp, oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, samt dypfrysere.

I tillegg medfølger:
Løs benk med skuffer i bad 2. etg., prismelampe i hall og spisestue, samt senger i to soverom i 2. etg. mot sør.
Hagemøbler i utestue.
Komplett utekjøkken på terrasse medfølger.

I sjøbod medfølger alt av innvendige møbler og utstyr/inventar, samt utebysse og "telt" til sjøbod.

I båthus 2. etasje medfølger alt av møbler og utstyr / inventar.

Diverse

Sentralstøvsuger.

Eier av båthus gnr. 8, bnr. 383 har gitt eier av bolig gnr. 8, bnr. 301, Alkeveien 22, evig gangrett over et begrenset areal, definert som del av stentrapp ned til båthus 2. etasje, gnr. 8, bnr. 384. Ref. skriftlig avtale datert 30.04.2024.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På bnr. 301 er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst 15.02.1988 - Dokumentnr: 2462 - Bestemmelse om gjerde og tett veranda.

Ingen rettigheter funnet.

På bnr. 384 er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Tinglyst: 22.09.1989 - Dokumentnr. 14466. Bestemmelse om adkomstrett.
Tinglyst: 24.08.2001 - Dokumentnr. 14958-2 og 3. Bruksrett hefter i ideell 7/734 av matrikkelenhet tilhørende: HANSEN ASBJØRN. Rettighetshaver: Hoven Knut. Bruksrett hefter i ideell 7/734 av matrikkelenhet tilhørende: HANSEN ASBJØRN Rettighetshaver: Hoven Karen.
Tinglyst: 07.09.2005 - Dokumentnr. 15895-2 Forkjøpsrett; hefter i ideell 16/367 av matrikkelenhet tilhørende: HANSEN ASBJØRN. Gjensidig forkjøpsrett for Solveig Tallaksen f.101050 og Erling Grey Schuster f.660146.

Ingen rettigheter funnet.

På bnr. 313: Ingen heftelser eller rettigheter funnet.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Renovasjon kommer i tillegg. Beregnet årsbeløp for 2024 er kr. 2.986,-. Gebyret faktureres i forhold til antall tømminger.

Polisenummer

7023203

Sammendrag selgers egenerklæring

Pkt. 2: Renovering av bad i 1. og 2. etasje. Arbeid utført av: Byggfirma Stein Lindevik AS, TR Service, Vågsbygd VVS AS, AS Elektrisk, Malermester Knutson AS.

Pkt. 3: Det ble konstatert vanndrypp (ved et voldsomt uvær fra syd-ost) over dobbeldør ut til terrassen fra stuen i 2017. Byggmester foretok omkledning av hele kvistveggen mot øst, skiftet alle vinduer og dører i begge etasjer. Siden ingen lekkasje.

Pkt. 4: Omkledning 2-etasjes sydvegg samt nye vinduer. 2022: Spylt/rengjort alle tak utvendig. 2023: Omkledning østvegg (stue), samt nye vinduer. Arbeid utført av byggfirma Stein Lindevik AS i 2012.

Pkt. 5: Kjølerommet hadde vegg og takplater levert av C & F Fritzøe, satt opp av Byggfirma Stein Lindevik AS i 2018. Disse holdt ikke kvaliteten som ble forespeilet, det oppstod kondensproblemer, som gjorde utslag i vanndrypp fra tak og vegger. Leverandør påtok seg ansvaret , og ga erstatning for disse. Byggfirma Stein Lindevik AS demonterte samtlige plater, konstaterte merker etter kondensvann i takplater og vegger. Ingen fukt ble målt ved prøvetaking. Han gjorde, etter full demontering inn til spikerslag og isolasjon, klart for nyinstallasjon av nytt prefabrikkert kjølerom, levert og montert av Mandal Kjøleservice AS i 2022. Etter dette har vi ikke sett et eneste kondens-utslag.

Pkt. 10: 2010: Oppgradering av Sigdal Kjøkken- 2016: Oppgradering av bad i 1. og 2. etasje. Montering av downlights i kontor samt begge barnerom, 2. etg. 2019: Oppgradering vindfang(bi-inngang), samt vaskerom/grovkjøkken. 2022/23: Demont. av kjøleromspanel, montering av nytt kjølerom. Arb. ny walk-in garderobe fra mastersoverom, 2. etg. Arbeid utført av AS Elektrisk og etter fusjon: Tratec Teknikken AS.

Pkt. 16: 2008: Montering av Thermia varmepumpe, borehull 160 m, til gulvvarme og v.vann. 2013: Montasje av luft til vann varmepumpe Enwa, til bassengoppvarming. 2014: Lev./montering av Gabriel Kakkelovn i stue. Meldt til Brannvesen. 2017: Utskiftning/ lev./montering av luft til vann varmepumpe til basseng. 2021: utskiftning/ lev./montering av Jøtul C 400 ildsted i stue mot vest (peisestue). Meldt fra til Brannvesenet. 2024: Utskiftning/ lev./montering av ny Nibe S 1255 -6kW vann til vann varmepumpe, koblet til borehull. Arbeid utført av: F&A Egeland aut. rørlegger Enwa Pahlen AS, Halvard Thorsen AS, AS Elektrisk, Agder El. Installasjon, Kakkelovnspesialisten Sør AS,Pipefiks AS, Øko Varmeteknikk AS.

Pkt. 18: 2014: Levering/montering av Gabriel Kakkelovn i stue. 2021: Utskiftning/levering/montering av Jøtul C 400 i peisestue.

Pkt. 23: Utvendig åpen "utestue", tot. 15 m2 er godkjent av nabo, ikke søkt om. Denne er bl.a. laget for at besøkende på nærliggende friområde og felles badebrygge ikke skulle føle seg "beglodd på" fra vår eiendom, som ligger høyere i terrenget. I denne sitter vi med ryggen mot besøkende. Yttervegg mot oppkjørsel inn til redskapsbod i garasjen er godkjent av nabo, ikke søkt om. Opprinnelig åpen løsning for oppstilling av joller og sykler.

Pkt. 28: Gjerde max. høyde 2,5 m i grense mot 6-mannsbolig, samt lukkede balkongvegger i naboleilighet 2. etasje 6-mannsbolig, er tinglyste heftelser for naboer i 6-mannsbolig.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.
Produktnummer: 5D89DB07-C52D-4193-8D7D-1E4E037C9325 Kategori: