EIK

Åleveien 24

Prisantydning
3 890 000 kr
Omkostninger
114 250 kr
Totalpris
4 004 250 kr
Byggeår
1958
Internt bruksareal (BRA‑i)
160 ㎡
Bruksareal
160 ㎡
Tomteareal
778 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
3
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Trivelig, eldre enebolig med terrasse og solrik tomt med lettstelt hage. Svært attraktiv, familievennlig beliggenhet.

Om eiendommen

Fra 01.01.24 er det innført nye regler for måling og opplysning av areal på boliger.
De nye arealbegrepene er:

Bruksareal BRA
  • BRA-i - Internt bruksareal. Arealet innenfor boenheten.
  • BRA-e - Eksternt bruksareal. Areal av alle rom utenfor boenheten og som tilhører denne, for eksempel eksterne boder.
  • BRA-b - Innglasset balkong, altan, terrasser.
Andre arealer
  • TBA -Terrasser og åpen altan som er tilknyttet boligen.
  • ALH - Areal med lav himlingshøyde måles på samme måte som BRA, men man ser bort fra krav til himlingshøyde. Arealet inngår ikke i BRA, men opplyses om sammen med BRA som et tillegg.
  • GUA - summen av BRA og AHL. Brukes når boligen har gulvareal som ikke er måleverdig på grunn av for eksempel skråtak eller lav himlingshøyde. Arealet oppgis som tilleggsinformasjon til øvrige arealer.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, bad og 3 soverom.
Kjelleretasje: Gang, 2 uinnredet kjellerrom og 2 boder.

Kort fortalt
- Trivelig enebolig over to etasjer.
- Velholdt, men eldre standard.
- Fin, svært attraktiv beliggenhet.
- Parkering på egen gårdsplass.
- Solrik hjørnetomt, lettstelt hage.
- Koselig terrasse utenfor stuen.
- Sol fra kl. 12 til solnedgang.
- Vindfang med tilknyttet gang.
- Kjøkken har plass til spisebord.
- Lys, romslig stue med vedovn.
- Luft-til-luft varmepumpe i stue.
- Enkelt bad med dusjhjørne.
- Vaskemaskinopplegg i kjøkken.
- Boligen har tre fine soverom.
- To kjellerrom og to kjellerboder.
- Varmtvannsbereder på 200 liter.
- Elskap har automatsikringer.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med varmepumpe i stuen. Innedelen er forholdsvis ny, utedelen er av eldre dato. I tillegg har boligen vedovn.

- Teknisk -
Ventilasjonen er naturlig. Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Oso varmtvannsbereder er på 200 liter. Utvendige vann- og avløpsledninger er fra 2014.

Beliggenhet

Adkomst

Ved å trykke på kartet i annonsen får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med SØRMEGLEREN ved fellesvisninger.

Parkering

Det er parkering på egen gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og veletablert boligområde på Eik i Tønsberg kommune, grensende til grøntområder. Det er kort vei til barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole, samt ca. 6 km til Tønsberg sentrum med alt av bymessige fasiliteter.

Fra eiendommen er det kort vei populære Greveskogen med bl.a. to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. Det er ellers fin sykkelavstand til både Byskogen og «messeområdet». Sistnevnte har ishall og utvendig skøytebane og er også et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. Ved Eik skole ligger Eikhallen og fotballbaner.

Fra Eik tar det ca. 13 min med bil til populære Ringshaugstranda, en nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling og lek. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden.

Tønsberg viser seg fra sin beste side om sommeren, med et yrende folkeliv og mye som skjer. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og vidstrakt utsikt. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum anbefales.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny og Rema 1000. Meny ligger på Eiktoppen hvor du også finner blomsterbutikk, Mix-kiosk, frisør, apotek og legesenter. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med bymessige servicetilbud, Kilen handelspark og ALTI Farmandstredet. Sistnevnte har godt over 100 butikker.

Eik har god offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Nordre Alle, som ligger ca. 400 meter fra boligen. Det er enkel adkomst til E-18 som tar deg til Oslo eller mot Sørlandet. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige togavganger til Oslo, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S er ca. 1 time og 13 min. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 17 min til Horten, 19 min til Sandefjord lufthavn og 40 min til Drammen.

Fra eiendommen er det ca. 1,2 km til Eik barneskole, 2,1 km til Kongseik ungdomsskole og ca. 900 meter til Wang Tønsberg. Det finnes flere videregående skoler i nærheten som f.eks. Greveskogen videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.12.1959. Ferdigattesten gjelder "enebolig i mur". At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. 

Reguleringsplan

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
- Boligbebyggelse - Nåværende - Kommuneplan (3.4.2024): 769.54m2
- Ras- og skredfare - Kommuneplan (3.4.2024): 778.08m2

Eksisterer det planforslag som berører eiendommen?
Nei

Adgang for utleie

Boligen har ikke egen utleiedel, men kan fritt leies ut.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3905/83/167:
22.12.1956 - Dokumentnr: 503090 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3905 Gnr:83 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 981630 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0704 Gnr:83 Bnr:167

01.01.2024 - Dokumentnr: 369636 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3803 Gnr:83 Bnr:167

Kommentar konsesjon

Det er ikke konsesjon.

Kommentar odelsrett

Det er ikke odel.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 97 250,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 13 200,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 14 250,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Vindfang og gang
Langs siden av boligen ligger et skjermet inngangsparti med adkomst terrasse i svalgang og støpt trapp opp til en ytterdør i teak. Eneboligen har inngang til et lyst og hyggelig vindfang med dør mot kjellertrappen, dør med glassfelt til en romslig gang og plass til garderobemøbel. Gangen har lyse overflater og plass til ytterligere entrémøblement.

Kjøkken
Det trivelige kjøkkenet ligger i eget rom med god plass til spisebord under vinduet. Innredningen har hvite, profilerte fronter, åpne hyller, mørkebrun benkeplate av laminat og nedfelt dobbel oppvaskkum. Over benken er det lagt fliser med stedvis dekor. Videre har kjøkkenet nisje for komfyr, ventilator med avtrekk ut og vaskemaskin i innredningen.

Stue
Stuen er et koselig rom med parkett, dus farge på vegger og godt med naturlig lys fra to sider av rommet. En skyvedør åpner opp til den solrike terrassen og hagen. Med både vedovn og luft-til-luft varmepumpe er et lunt innemiljø sikret uansett årstid. Stuen er også romslig nok til at den enkelt lar seg innrede med sofagruppe og spisebord i egne soner.

Bad/wc
Badet har eldre standard, men fremstår som funksjonelt med belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Videre er det et toalett og dusjhjørne med skyvedører. Innredningen er hvit med profilerte fronter, servant nedfelt i laminatbenkeplate, matchende veggskap med hylle i underkant og speil med lysarmatur i overkant. Vaskemaskin på kjøkkenet kan medfølge salget.

Soverom og garderobe
Eneboligen har tre fine soverom som ligger i samme ende av boligen, alle med adkomst fra samme gang. Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Her er det også et plassbygd garderobeskap. Boligen har for øvrig rikelig med lagringsplass i to uinnredede kjellerrom og to kjellerboder.

-

Tilstandsrapport basert på innholdskrav til forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.   
 
Tilstandsrapporten er utarbeidet av Takstingeniør Bjarne Henry Johansen den 07.05.2024, og er gyldig i 1 år etter befaringsdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.
 
Bygningssakskyndigs konklusjon:
Eldre enebolig oppført i mur, boligen er jevnlig vedlikeholdt,
men tiltak må gjøres. Kjelleren er noe fuktig i nedre del av
vegger, det bør dreneres og veggene fuktsikres, badet er
utgått på dato, men fungerer og er tett. nytt bad bør
etableres. Malingen på murveggene flasser noen steder
utvendig og bør skrapes og males på nytt. Taket er eldre,
men kan holde noen år til. Det må berregnes å bytte vinduer.
 
Følgende avvik har fått TG3 eller TG2: 
(TG3) STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Innvendig > Innvendige trapper
Boligen har lakkert tretrapp til kjelleren.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke montert rekkverk.
• Det er betydelig knirk i trapp.
Det mangler rekkverk på trappen og det er en del knirk
Konsekvens/tiltak
• Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
• Andre tiltak:
Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Etasje > Bad > Generell
Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
ETASJE > BAD
Vurdering av avvik:
• Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Konsekvens/tiltak
• Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
Kostnadsestimat: Under 10 000

(TG2) AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Taktekking
Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Konsekvens/tiltak
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

Utvendig > Nedløp og beslag
Ståltakrenner og beslått pipe
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Konsekvens/tiltak
• Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si
noe om.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Veggene har murkonstruksjon. Fasade/kledning har pussede murfasader.
Vurdering av avvik:
• Det er stedvise sprekkdannelser i forblending/utvendig puss.
En del flassing av maling på murveggene. Malingen flasser også på vindskiene.
Konsekvens/tiltak
• Lokal utbedring må utføres.
Veggen må skrapes og males. Vindskier må males.

Utvendig > Vinduer
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Et vindu er fra 2014,
Vurdering av avvik:
• Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
• Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
• Det er påvist andre avvik:
De gamle vinduene løsner og subber på karmen.
Konsekvens/tiltak
• Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
• Andre tiltak:
De gamle vinduene bør skiftes ut.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Treterrasse utenfor stuen som hviler på murer.
Vurdering av avvik:
• Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
• Det er påvist andre avvik:
Muren til terrassen er veldig oppsprukket. litt råte i topprekka mot levegg.
Konsekvens/tiltak
• Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
• Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er støpt trapp til inngang med treplatting i svalgang, og det er tretrapp til terrasse.
Vurdering av avvik:
• Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik:
• Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Konsekvens/tiltak
• Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Rom Under Terreng
Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur og panel. Det er ved måling vist fuktighet i spikerslag til panelplater i kjeller.
Vurdering av avvik:
• Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking
• Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
Det er målt fuktighet i kjellerveggene og en del saltutslag.
Konsekvens/tiltak
• Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
Det bør dreneres og fuktsikres.

Innvendig > Innvendige dører
Innvendig har boligen malte finerdører med pyntelist, glassdør mellom vindfang og gang.
Vurdering av avvik:
• Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Konsekvens/tiltak
• Enkelte dører må justeres.

Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap og komfyr. vaskemaskin.
ETASJE > KJØKKEN
Vurdering av avvik:
• Det er påvist fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap.
Det er også noe fukt svelling på benkeplate ved vaskekummer
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Innvendige vannledninger er av kobber.
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avløpsrør av støpejern og noe i plast.
Vurdering av avvik:
• Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Konsekvens/tiltak
• Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Tomteforhold > Drenering
Dreneringen er fra 1964.
Vurdering av avvik:
• Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
• Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Konsekvens/tiltak
• Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.
 
For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3905/83/167:
22.12.1956 - Dokumentnr: 503090 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3905 Gnr:83 Bnr:4

01.01.2020 - Dokumentnr: 981630 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0704 Gnr:83 Bnr:167

01.01.2024 - Dokumentnr: 369636 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3803 Gnr:83 Bnr:167

Info kommunale avgifter

Kommunale gebyrer 2024 ligger vedlagt salgsoppgave.

Byggemåte

Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er
besiktiget fra takfot i stige.
Ståltakrenner og beslått pipe
Veggene har murkonstruksjon. Fasade/kledning
har pussede murfasader.
Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon.
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
Et vindu er fra 2014,
Bygningen har teak hovedytterdør og
skyvebalkongdør i malt tre.

Info strømforbruk

Eier har hatt et strømforbruk tilsvarende:
* Kraft og nettleie: kr.17170,-. Dette utgjør ca 10.150 kWh. per år.

Polisenummer

4232566

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

- Selger at boligen har vært tilkoblet følgende -
Kabel-tv leverandør: Telenor Bredbånd.

Sammendrag selgers egenerklæring

Elektrisitet
10.1.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
10.1.2 Årstall
2016
10.1.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
10.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Nytt sikringsskap
10.1.5 Hvilket firma utførte jobben?
Expert installasjon
10.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet?
Nei

Rør
Er det utført arbeid på utvendige eller innvendige avløpsrør eller vannrør?
Ja
13.1.1 Navn på arbeid
Nytt arbeid
13.1.2 Årstall
2014
13.1.3 Hvordan ble arbeidet utført?
Faglært
13.1.4 Fortell kort hva som ble gjort av faglærte
Nytt vann og kloakk.noe rør i kjeller.
13.1.5 Hvilket firma utførte jobben?
Haraldstad entreprenør
13.1.6 Har du dokumentasjon på arbeidet?
Ja

Boligen selges med boligselgerforsikring

Eiendommen er et dødsbo.
Se selgers (arvinger) egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Visning

lørdag 25. mai
kl. 15:30-16:15
Produktnummer: 0B080CEE-50ED-449D-96E6-C0224E3ACD60