Lund

Agder allé 4D

Felleskostnader
4 176 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1947
P-rom
41 ㎡
Bruksareal
42 ㎡
Tomteareal
7 275 ㎡
Etasje
5
Antall soverom
1
Eierform
Aksje
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

Sjarmerende toppleilighet m/ sovealkove, solrik balkong, utsikt, heis, fremste rekke!

Om eiendommen

Innhold

Leiligheten ligger høyt og fritt i fremste rekke i toppetasjen og inneholder gang, stue m/ utgang veranda, åpen kjøkkenløsning, sovealkove, dusjbad/wc. Svært godt utnyttet leilighet!

2 kjellerboder. Heis og calling. Mulighet for garasjeleie og leie av gjesterom.

Ekstra loftsrom kan leies etter ansiennitet.

Solbygg består av 2 bygninger som ble oppført i perioden 1946-1948.

Solbygg ble tegnet av den kjente arkitekten Thilo Schoder.

Bygget er hans største arbeid i Kristiansand og er hans norske hovedverk.

Standard

Leiligheten er lys og pen og her kan man flytte rett inn!

Gulv: Fliser på badet, forøvrig laminat.
Vegger: Flislagte badevegger. Ellers malte flater.
Malte tak.

Kjøkken: Nyere hvit høyglans skapinnredning. Integrert komfyr m/ platetopp. Oppvaskmaskin og kjøl/frys medfølger.

Bad: Badet har dusjkabinett, wc og servant m/ skap. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Skyvedørsgarderobe i gangen.
Veggskap i sovealkoven.

Calling og heis.

Get kabel-TV. Fiber.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 42 kvm Sekundærrom: 1 kvm.
P-rom inkl.: Stue/kjøkken, sovealkove, bad/vaskerom, gang.
S-rom inkl.: Bod.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som.

Tegninger er av så dårlig kvalitet at en ikke kan kvalitetssikre disse mot dagens løsning. Dette medfører at megler ikke kan kontrollere at bruken av rommene i boligen samsvarer med det de er godkjent som. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Byggeår og byggemåte

1947 i følge Kristiansand kommune.

Oppvarming

Fjernvarme med radiator i stue og på badet.
Fjernvarme og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene!

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av M2 Takst AS den 23.05.23, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Leilighet i populære Solbygg. Bygget 1947. 1 roms med fantastisk utsikt, meget solrikt, stor terrasse. Modernisert leilighet. Nyere vinduer, ytterdører, overflater, kjøkken mm. Samtidig eldre bygningsdeler som tilsier videre modernisering i fremtiden. Baderom ansees å nærme seg modenhet for renovering. Der det gis tg2 og tg3 så er det gitt en tiltaksbeskrivelse. Dette er takstmannens vurdering, og er på ingen måte fasit på tiltak, men en vurdering utfra fornuft/økonomi, risiko for avvik mm. Kjøper må selv vurdere tiltak. Enkelte bygningsdeler vurderes utfra en nyere byggeforskrift. Dette  tilsier at ting kan være bygget riktig utfra byggeår, men at det likevel får et avvik utfra dagens forskrifter. Når man leser rapporten så er det viktig at man leser både beskrivelse, avviks beskrivelse og tiltaks beskrivelse, da får man god oversikt. For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene hovedsaklig begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent. Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no. Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
TG3:
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom før 1997 får en slik vurdering grunnet enklere krav i byggeforskrifter før 1997. Sådan kan rommet ha en OK bruksverdi men får en dårlig karakter pga alder. Fliser på gulv. Noe lokalt fall mot sluk. Det er sprekk i flere fliser/fuger. Eldre støpejernsluk, denne må byttes ved neste renovering av rommet for å få klemring til nyere membranløsning mm. Ingen synlig nyere membranløsning, derav tg3. Fliser vegger og malt slett tak. Innredning, dusjkabinett, opplegg vaskemaskin og wc. Noe misfarging fug/list kabinett, ellers mer nromal bruksslitasje. Lufteventil i rommet, vifte anbefales, men må evt undersøkes om mulig.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Byggeforskrifter ble endret i 2017 til at rekkverk/gjerde skal være 100cm. Tidligere krav var 90cm og lavere avhengig av år. Høyden er normal utfra når bygget, men bedømmes etter dagens forskrift. Rekkverk 94cm, dagens krav er 120cm pga høyde.

Innvendig > Innvendige dører:
Det er avvik: Døren ble funksjonstestet for heng i karm og svill. Hovedsaklig normal utfra alder, men baderomsdør går ikke helt i lås.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Sikinrgskap plassert i gang og har eldre skrusikring og nyere automatsikringer.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Jeg er nesten helt sikker på at det er sølvkre, ikke skjeggkre, men jeg kan ikke garantere det. På badet. Har sett ca. 3 stykk i stua siden 2020. Stua og kjøkkenet har åpen løsning.

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se kartbeskrivelse på finn.no.

Beliggenhet

Solbygg ligger langs den populære aksen mellom UIA og sentrum.

I nærområdet finner man dagligvareforretninger (Prixbutikk), bussmetro, Sør Arena, Marvikssletta som er under utbygging og har bl.a. bakeri, frisør samt flere store matbutikker etc. 

Fantastisk turterreng og løypenett (inkludert lysløype) i Jegersberg.

Gode bademuligheter i Bertes og Blomsbukta.  Nytt flott stupetårnanlegg i Bertes!

Kort gangavstand til sentrum ned snarvei i Vabua.

Tomt

Areal: 7 275 kvm, Eierform: Fellestomt

Stor solrik fellestomt som er pent opparbeidet og oppgradert med asfalterte adkomstveier, grøntområder, flere sittegrupper etc.
Selger opplyser om sol til minst kl 22 sommerstid.

Parkering

Gateparkering iht områdets gjeldende parkeringsbestemmelser.

Mulighet for garasjeleie i nyopprustet parkeringsanlegg i Solbygg.  Se info ved garasjeinnkjørsel.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 28.10.1949. Brukstillatelsen ble gitt særskilt for hver enkelt oppgang. Den første ble gitt i 3. kvartal 1947, og den siste i 4. kvartal 1948.

Det foreligger ferdigattest for oppgradering av brannsikkerhet i boligblokker, datert 17.06.2022.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til bolig, tilhører reguleringsplan for Agder Alle 4 m.fl., datert 24.10.2012. Planer i nærområdet: Lund Torv. På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.: 883 - Erklæring/Avtale. Tinglyst: 05.07.1947. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.

Dagboknr.: 11867 - Bestemmelse iflg. skjøte. Tinglyst: 06.06.2006. Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt.

Dagboknr.: 459241-1/200 - Bestemmelse om nettstasjon. Tinglyst: 29.04.2022. Rettighetshaver:GLITRE NETT AS. Org.nr: 982974011. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler.

Dagboknr.: 459241-2/200 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Tinglyst: 29.04.2022. Adkomsrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. 

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Utleie krever godkjenning fra styret. Med godkjenning fra styret kan aksjonær overlate bruken av hele boligen til andre for opp til tre år dersom aksjonæren har brukt boligen som egen bolig i minst ett av de to siste årene.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Odel

Nei

Om aksjelaget

Husdyrhold

Dyrehold er bare tillatt dersom gode grunner taler for at brukeren av boligen får holde husdyr og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Det skal uansett søkes styret om dyrehold. Se vedlagte husordensregler.

Rettigheter og forpliktelser

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra boligaksjeselskapet har boligaksjeselskapet en lovbestemt panterett i andelen foran andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til go ganger Folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttet gjennomført.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Kjøper kan ikke stilles ansvarlige for øvrige aksjeeieres misligold av husleie (Se paragraf 6 i vedtektene).

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning. Det er ingen forkjøpsrett i selskapet.

Forretningsfører

Sørlandet Boligbyggelag

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 790 000,- (Prisantydning) 293 420,- (Andel av fellesgjeld) 2 083 420,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 7 900,- (Omkostninger totalt) 2 091 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Inkludert i fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Inkludert i fellesutgiftene.

Felleskostnader

Kr. 4 176,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Driftskostnader kr. 2 289,- som inkluderer renovasjon, kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt, fjernvarme og varmtvann, styre- og revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, vedlikehold/serviceavtaler, felles byggforsikring, strøm i fellesareal og renhold i fellesareal.

Renter felleslån kr. 103,-
Renter felleslån kr. 112,-
Fyring (fjernvarme) kr. 744,-
Renter felleslån kr. 536,-
Tilleggsytelser: TV kr. 392,-

Fellesutgiftene som er lagt til grunn i salgsoppgaven gjelder fra økning 1. juli 2023.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 293 420 pr. 16.05.23
Andel fellesformue kr. 10 753 pr. 16.05.23

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 63208276826, Nordea
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.05.2023: 5.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 69
Saldo per 16.05.2023: 14 903 447
Andel av saldo: 89 421
Første termin: 01.09.2015Første avdrag: 01.09.2020 ( siste termin 01.06.2040 )
Flyende rente 2,60% fra 07.01.22

Lånenummer: 67143802264, Nordea
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.05.2023: 4.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 112
Saldo per 16.05.2023: 25 000 000
Andel av saldo: 150 000
Første termin: 30.03.2015Neste avdrag: 30.03.2026 ( siste termin 30.03.2051 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2026 utgjøre ca kr 0,00 per måned for denne boligen

Lånenummer: 67143802480, Nordea
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.05.2023: 4.56% pa.
Antall terminer til innfrielse: 112
Saldo per 16.05.2023: 5 000 000
Andel av saldo: 30 000
Første termin: 30.09.2019Neste avdrag: 31.03.2026 ( siste termin 31.03.2051 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 31.03.2026 utgjøre ca kr 0,00 per måned for denne boligen

Lånenummer: 67143802878, Nordea
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.05.2023: 4.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 91
Saldo per 16.05.2023: 4 000 000
Andel av saldo: 24 000
Første termin: 30.03.2023Neste avdrag: 30.03.2026 ( siste termin 30.12.2045 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2026 utgjøre ca kr 100,00 per måned for denne boligen

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 397 328,- for år 2021. Sekundær: Kr. 1 430 380,- for år 2021.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Agder allé 4D, Aksjebrevnr. 1714-1737 Orgnr. 929724658 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Aksje

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Kjøleskap, komfyr/stekeovn/koketopp og oppvaskmaskin.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med
megler på tlf 40 40 80 50.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

13-23-0056

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/13-23-0056. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Gro Lillian Netland Hulløen, tlf. 40 40 80 50

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.5 326,50) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.10 900) Provisjon (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.15 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.10 000) Totalt kr. (Kr.93 576,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Varenummer: 3071439