Lund

Agder allé 31

Felleskostnader
4 101 kr / mnd
Felleskostnader inkl.
Les mer
Byggeår
1951
P-rom
51 ㎡
Bruksareal
51 ㎡
Tomteareal
751 ㎡
Etasje
1
Antall soverom
1
Eierform
Borettslag
Eiendomstype
Leilighet

Oversikt

Om eiendommen

TA KONTAKT FOR VISNING! Flott 2(3)-roms andelsleilighet med solrik terrasse og hage-Nytt bad i 2021

Om eiendommen

Innhold

1. etg: Gang, stue med utgang til terrasse/hage, soverom, kjøkken, bad.
3. etg: Soverom med tilgang fra felles gang. Dette rommet ligger utenfor boenheten og er omtalt som godkjent soverom i originale tegninger stemplet av kommunen.
2 stk kjellerboder som måler 4,5 m2 og 5 m2 i BRA, samt en loftsbod.
Vaskekjeller: Eier har egen vaskemaskin- og tørketrommelplass i vaskekjeller.

Standard

Flott 2-roms leilighet i 1.etasje med sentral og usjenert  beliggenhet på Lund. Det medfølger bl.a. hage, flott solrik terrasse og kort avstand til alt man skulle trenge. Leiligheten inneholder følgende rom med beskrivelse:

Innbydende inngangsparti med god oppbevaringsmuligheter for sko og yttertøy. Fra gangen har man tilgang til bad, kjøkken og stue.
Lekkert flislagt bad med varmekabler. Badet er nyoppusset i desember 2021 med nytt tak med LED spotter i 2022. Det består av Dusjhjørne, wc og servant med god benke- og skapplass.
Kjøkkenet har mørke fronter og lysere benkeplate. Det er plass til kjøleskap, komfyr, samt at oppvaskmaskinen medfølger salget. Fastmontert kjøkkenbord m/stoler medfølger salget.
Stuen har flere vindusoverflater som gir godt med naturlig lys inn. Her er det god plass til sofa- og spisebordsgruppe. Det er montert peisovn i stuen.
Fra stuen er det utgang til stor og solrik terrasse, samt flott plen. Solen treffer plenen rundt 10.00(12.00 på terrassen) og er der hele dagen utenom ca. en halvtime rundt 17:00. Fantastiske solforhold som man kan nyte på den store terrassen. Her er det plass til flere hyggelige sittegrupper. Fastmontert utesofa med puter medfølger salget. Utesofaen trenger oppgradering. I tillegg til terrassen disponerer enheten også deler av hagen.
Fra stuen har man tilgang til hovedsoverommet. Det er romslig med god plass til dobbeltseng og garderobeskap.
Soverom(3.etg) med tilgang fra felles gang. Dette rommet ligger utenfor boenheten og er omtalt som godkjent soverom i originale tegninger stemplet av kommunen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm
P-rom inneholder: 1. etg BRA 51: Gang, stue, soverom, kjøkken, bad. Innredet soverom(3.etg) med tilgang fra felles gang. Dette rommet ligger utenfor boenheten og er omtalt som godkjent soverom i originale tegninger stemplet av kommunen.

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de nødvendigvis opprinnelig er godkjent som.

Byggeår og byggemåte

1951 i følge Kristiansand kommune.

Påkostning og modernisering

2017:
- Ny AMS-måler i sikringsskapet.
2020:
- Kjøkken fronter slipt, grunnet og malt.
2021:
- Oppgradert hele badet i desember.
- Vegger i stue og soverom malt.
2022:
Nytt tak på bad med LED spotter.
Nytt tak på kjøkken med LED spotter.

Oppvarming

Vedovn og elektrisk. Det er vedovn montert i stuen. Det er varmekabler (lagt i 2021) på badet.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

- Tv/Internett leveres av Canal Digital. Dette medfølger i felleskostnadene.
- Varmtvannberederen er plassert i kjeller i hjørnet i en av bodene som tilhører leiligheten.
- Automatsikringer montert.

Arbeidsoppgaver i firemannsboligen:
- Vaske/støvsuge trappen og gangen fra 1.etg til 3.etg hver 4 uke.
- System på utsetting av søppel ihht til tømming.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Arild Grundetjern den 06.05.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon:
Rapporten omhandler kun leiligheten innvendig. Leiligheten er i bra stand, følgende hovedtrekk kan nevnes:
Utvendig antas takstein og takrenner/beslag å være fra 1990-tallet og har normal slitasje. Vinduer er fra 2005 og har normal slitasje, terrassedør er fra 1997. Inngangsdør er i bra stand. Innvendig ble bad oppusset i desember 2021, arbeidet er utført av fagfolk. Kjøkkeninnredningen antas å være fra 1990- tallet og har normal slitasje, den ble slipt og malt i november 2020. Retningsavvik på gulv noen steder. Sikringsskap er oppgradert med automatsikringer. Røropplegget ligger rør i rør og er fra desember 2021. V.v.-bereder er fra 2006 og er på 110 liter. Forøvrig må hele Tilstandsrapporten leses i sin helhet. Spørsmål angående rapporten kan rettes til takstmann/byggmester Arild Grundetjern, mobil 919 98000.

Følgende avvik har fått TG3 eller TG2:
Store tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.
- Brannslukningsapparat er over 10 år gammelt. Pulverapparat er fra 2008.

Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Våtrom > Ventilasjon > Bad
Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglærte. Totalrenovert bad desember 2021 Ekstra: forsikringssak: Nytt tak med nye LED spotter april 2022 (på bakgrunn av
vannlekkasje fra leiligheten over). Arbeid utført av: Malco AS, Rørlegger Mester Tom Tvedt AS, Mykjåland & Lindal Elektriske AS, Sørlandet Boligbyggelag, KAPH entreprenør AS, Elektrotema
2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja, hele badet ble totalrenovert.
11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglærte. Installasjon av AMS måler i 2017, på vegne av Sørlandet Boligbyggelag. ONECO AS.
12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, se forrige punkt. I 2017.
16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Malt og beiset terrasse mai 2020.
Tilleggskommentar: Nytt tak med nye LED spotter på kjøkken, april 2022 (som del av forsikringssak nevnt tidligere). Slipt, grunnet og malt kjøkkeninnredning november 2020 (Arbeid utført av Maler Øyvind Andersen). Vegger i stue og soverom malt juni 2021 (egeninnsats).

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Vi har gleden av å presentere en 2-roms(et soverom i leiligheten og et soverom i 3.etg.) leilighet på lund. Leiligheten ligger i en firemannsbolig i 1.etg. Den har flott og rolig uteområde med terrasse og hage. Området er behagelig, stille og rolig samtidig som man er sentrumsnært. Det er ca. 1 km til Universitetet i Agder, og ca. 2 km til Kristiansand sentrum.

Fra leiligheten har man stort sett det man trenger innenfor gang - og sykkelavstand. Det er rikelig med dagligvarebutikker i området samt Sør Arena, barne - og ungdomsskole, barnehager og bussmetro med hyppige avganger. En kort gåtur unna finner man Bertesbukta med småbåthavn og fine sole - og badeplasser. For den som er glad i naturen har man flere gode turmuligheter som blant annet Jegersberg med fantastisk turterreng og fine lysløyper ikke langt unna boligen.

Tomt

Areal: 751 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles eiet tomt. Fin, frodig og solrik plass, godt skjermet for biltrafikk. Leiligheten ligger inne i en blindvei.

Parkering

Borettslaget disponerer en tomt ved Idunveien og Østre Ringvei med plass til parkering. Ut over dette kan det parkeres gratis langs veiene Agder allé og Johan Øydegards vei.
Borettslaget har garasjeanlegg(bak La Pizza med inngang fra Johan Øydegards vei) med 13 garasjer til bruk for beboerne. Garasjer tildeles etter søknad når det er ledig i henhold til ansiennitet.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 21.04.2022. Ferdigattesten gjelder 4-mannsbolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen er regulert til Bolig, tilhører reguleringsplan PLAN NR. 22 Agder Allé, datert 20.januar 1950.
Planer i nærområde: marvikssletta.
På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:

1952/412-1/93  Erklæring/avtale. Tinglyst: 12.03.1952 
Bestemmelse om benyttelse
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/11920-2/93  Bestemmelse iflg. skjøte. Tingl: 06.06.2006 
Gjelder denne registerenheten med flere.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:
Ingen rettigheter funnet.

Utleie

Evt. utleie av boligen krever samtykke fra borettslagets styre. Iht. borettslagslova må man ha bodd i leiligheten minst ett av de to siste årene før man kan søke om fremleie, andelseiere har likevel rett til å overlate bruken av hele bustaden til andre i opptil 30 døgn i løpet av året. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettlagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter, og konferer megler ved spørsmål.

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Om borettslaget

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere, og dernest medlemmer i boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst.

Husdyrhold

I følge borettslagets bo- og ordensregler: Før husdyr anskaffes skal det søkes til styret om dette. Søknaden skal inneholde påtegning fra øvrige beboere i huset om at disse ikke har innvendinger mot anskaffelsen. Gyldige innvendinger er allergi eller redsel. Godkjent søknad om dyrehold stiller krav til den som har dyret om å ivareta dette på en måte som ikke medfører ulempe for fellesskapet eller medboere.

Rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har legalpant for forfalte, ikke betalte felleskostnader. Det vises for øvrig til vedtekter og husordensregler. Kjøper forplikter seg til å bli / være medlem av Sørlandet Boligbyggelag ved kontraktsinngåelse. For andelsboliger er det borettslaget som er hjemmelshaver til selve eiendommen. Andelseierene har hjemmel til en andel i borettslaget og borett knyttet til denne.

Regnskap og vedtekter

Vedtekter, regnskap, budsjett, husordensregler, årsberetning og protokoll fra siste generalforsamling må leses før budgivning.

Forsikring mot felleskostnader

Borettslaget er medlem av Borettslagenes Sikringsfond. Dette innebærer at andelseiere ikke er solidarisk ansvarlig for hverandres andel av fellesgjeld.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret. Kjøper bærer selv risikoen for godkjenning.

Forretningsfører

Sbbl.

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

2 690 000,- (Prisantydning) 241 217,- (Andel av fellesgjeld) 2 931 217,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 493,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 16 153,- (Omkostninger totalt) 2 947 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Faste løpende kostnader

Ca. Kr. 1.700,- pr. mnd. Dette er selgers kostnader og inkluderer strøm og innboforsikring. Beløp kan variere ut fra forbruk og valgt abonnement. Øvrige spesifiserte kostnader, herunder felleskostnader(Inkl. kommunale avgifter og eiendomsskatt) vil komme i tillegg.

Felleskostnader

Kr. 4 101,- pr.mnd.

Felleskostnader inkluderer

Avdrag felleslån 1 Kr. 728,-, Avdrag felleslån 2 Kr. 150,-, Avdrag Felleslån 3 Kr. 483,-, Renter felleslån 1 Kr. 85,-, Renter felleslån 2 Kr. 77,-, Renter felleslån 3 Kr. 78,-. Driftskostnader Kr. 2.465,-.
Driftskostnader inneholder bl.a: Kabeltv/internett, forsikring bygg, kommunale avgifter, felles strøm m.m.

Andel fellesgjeld / Fellesformue

Andel fellesgjeld kr. 241 217
Andel fellesformue kr. 8 670

Lånevilkår fellesgjeld

Lånenummer: 114430234, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2022: 0.94% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23
Saldo per 27.04.2022: 7 497 325
Andel av saldo: 107 617
Første termin: 30.06.2003Første avdrag: 30.06.2011 ( siste termin 30.06.2033 )

Lånenummer: 114430234-1, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2022: 0.94% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Saldo per 27.04.2022: 6 860 740
Andel av saldo: 98 479
Første termin: 31.12.2012Første avdrag: 31.12.2017 ( siste termin 30.06.2037 )

Lånenummer: 30008165277, Sparebanken Sør
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2022: 2.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 61
Saldo per 27.04.2022: 2 446 866
Andel av saldo: 35 122
Første termin: 25.09.2018Første avdrag: 25.09.2019 ( siste termin 25.06.2037 )

Fradragsberettiget

Renteutgifter på andel fellesgjeld kan trekkes fra på selvangivelsen som vanlige gjeldsrenter.

Formuesverdi

Primær: Kr. 447 105,- for år 2020. Sekundær: Kr. 1 609 579,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Agder allé 31, Andelsnr. 59 Orgnr. 953017806 i Kristiansand kommune.

Boligtype

Leilighet

Eierform

Borettslag

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Følgende hvitevarer følger boligen: Oppvaskmaskin medfølger salget.
Fastmontert kjøkkenbord m/stoler medfølger salget.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 98 00 90 08.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

12-22-0027

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/12-22-0027. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Marius Rønning, tlf. 98 00 90 08

Vederlag

Eierskifteforsikring (Kr.7 128,50) Digital grunnpakke (Kr.6 850) Oppgjør (Kr.9 900) Panterett med urådighet BRL - Statens Kartverk (Kr.480) Provisjon (Kr.45 000) Tilrettelegging (Kr.14 500) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 115) Totalt kr. (Kr.89 973,50)

Sørmegleren AS org. nr.

944 121 331
Solgt
Varenummer: 3051711