Melum/Dolva

Ådnavegen 24

Prisantydning
3 500 000 kr
Omkostninger
107 800 kr
Totalpris
3 607 800 kr
Formuesverdi
815 169 kr
Formuesverdi sekundær
3 097 640 kr
Byggeår
1979
Internt bruksareal (BRA‑i)
163 ㎡
Bruksareal
264 ㎡
Tomteareal
1 477 ㎡
Etasje
3
Antall soverom
4
Eierform
Eiet
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Svært sjarmerende enebolig beliggende i naturskjønt område. 2 kjøkken, 2 stuer, 4 soverom, 2 bad. Dobbeltgarasje/anneks

Beliggenhet

Adkomst

Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Skolekrets

Melum barneskole.

Offentlig kommunikasjon

Det går buss langs Ulefossvegen linje R1, buss 140 og buss 185 i begge retninger. Det er ca. 3 minutter å gå ned til busstopp.
Generelt har man Skien terminal ved Landmannstorget ca. 15 min å kjøre, og togstasjon i Skien ca. 17 min å kjøre.

Parkering

Parkering skjer i dobbeltgarasje eller i asfaltert gårdsplass.
Godt med gjesteparkering på tomten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og fritt i naturskjønt område i Melum/Dolva med hyggelig utsikt og nydelige uteområder. Fra eiendommen er det ca. 15 minutter å kjøre til Skien sentrum. I området finnes det fine turdestinasjoner og man har flere bademuligheter ved Fjærekilen og Gåsodden. Dagligvarehandel finner du bare 3 minutter unna (Joker Klovholt) som er åpen 7 dager i uken, i tillegg til Coop Prix Åfoss ca. 11 minutter unna. Bussforbindelser langs Ulefossvegen.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det utstedes ikke ferdigattest for tiltak som er omsøkt før 1. januar 1998, jf. pbl § 21-10 femte ledd. Det innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest. Dette betyr derimot ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige (bla. er oppføring, påbygging og tilbygging meldepliktig). Det foreligger midlertidig brukstillatese datert 26.10.1979. Brukstillatelsen gjelder enebolig, gjenstående arbeid:
- Bod i underetasje mangler puss og platekledning.
- I vaskerom skal monteres avtrekksvifte og dør m/spalte for lufttilførsel.
- Hobbyrom mangler puss, noe kledning samt dører.
- Gelender for trapp til terrasse.
- Noe planering

Det foreligger melding om tiltak for nybygg av garasje datert 19.03.2002.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har kommunalt vann som betales i de kommunale avgiftene.
Det er tinglyst en avtale datert 31.01.1979 om rett til å føre kloakkledning fra og vannledning til sin eiendom over gnr. 77 bnr. 2 samt adgang til nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene når dette er påkrevet. Eiendommen har felles gråvannstank på gnr. 277 bnr. 2 (Ådnavegen 26) sin eiendom.

Vedrørende gråvannstanken er det signert en avtale mellom gnr 277 bnr 28 (Ådnavegen 26) gnr 277 bnr 30 (Ådnavegen 24) og gnr 277 bnr 2 (Hanesbakken 44) om håndtering, vedlikehold, leie og tømming. Se vedlagt dokument i salgsoppgave for mer utfyllende informasjon.

Eiendommen har septiktank/slamavskiller. Det gjøres oppmerksom på at Skien kommune har rett til å gi pålegg om kortslutning av septiktank og kreve til tilkobling til offentlig avløp.

Vedrørende vei opp til eiendommen er det tinglyst to avtaler om rett til å kjøre over gnr. 77 bnr. 2 og gnr. 77 bnr. 30. Halve veien opp fra hovedveien og inn er kommunal vei.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til:
- Nåværende boligbebyggelse
- Gul sone T-1442: Dette sier noe om støynivået i området, og siden eiendommen ligger langs RV 36 er den innenfor gul sone.
- Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til LNF (Natur-, landbruk- og friluftsområder), og er en del av kommuneplanens arealdel. I områder som er lagt ut til LNF er det ikke tillat med annen bygge- og anleggsvirksomhet en den som har dirkete tilknytning til landbruk eller stedbunden næring. Det kan derfor hvile begrensninger i forhold til utvikling av eiendommen, herunder bygging, rivning m.m. 
- Nedslagsfelt drikkevann
- Ras- og skredfare

Adgang for utleie

Det er innredet hybel i boligen. Endringen er ikke omsøkt og det er avvik mellom godkjente tegninger og dagens innredning av boligen. Rommene i hybelen er godkjent til varig opphold. Eventuelle pålegg/søknader som følge av ulovlige tiltak på eiendommen er kjøpers risiko og ansvar.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Tinglyste servitutter på eiendommen:
2007/107422-1/200 05.01.2007 BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4003 GNR: 276 BNR: 6
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4003 GNR: 276 BNR: 7
Med flere bestemmelser

Tinglyste rettigheter på eiendommen:
1979/1745-1/101 02.02.1979 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Rettighet hefter i: KNR: 4003 GNR: 277 BNR: 2

1979/1746-1/101 02.02.1979 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighet hefter i: KNR: 4003 GNR: 278 BNR: 2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Kommentar konsesjon

Ingen konsesjon på eiendommen.

Kommentar Bo/Driveplikt

Ingen boplikt på eiendommen.

Kommentar odelsrett

Ingen odelsrett på eiendommen.

Økonomi

Omkostninger kjøper

Dok.avgift 2,5% av kjøpesum: kr 87 500,-
Tinglysning av skjøte: kr 500,-
Tinglysning av pantedokument kr 500,-
 
HELP Boligkjøperforsikring kr 16 500,- (valgfritt)
HELP Boligkjøperforsikring Pluss kr 2 800,- (valgfritt)
 
Sum omkostninger (inkl. valgfrie tillegg): kr 107 800,-
 
Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i avgifter/gebyrer. 

Nøkkelinformasjon

Standard

Innholdsrik og sjarmerende eiendom fint plassert i høyden og med mange fine muligheter. Boligen har tidligere hatt stall der det idag er blitt innredet til "Stallen pub" for festligheter. Her medfølger det meste av møblering og inventar. Foran pub er det platting med ramme for pergola som medfølger. Romslig og fin dobbeltgarasje bygget i 2004 med to boder hvor en er isolert.

Pent opparbeidede utearealer på tomten bestående av plen, prydbusker, beplantning og naturtomt. Uteområdene er i tillegg skjermet og med gode solforhold. Eier har akkurat ferdigstilt en ny romslig veranda i hovedetasje. I tillegg er det laget platting i nedre del av tomt med trapp tiltenkt til underetasje.

Boligens hovedinngang er i underetasje hvor man kommer inn til vindfang med flisbelagt gulv og panel på vegger. Fra vindfang er det dør inn til innredet hybel. Videre inn er gang med tilkomst til 1 soverom med gulvvarme samt arbeidsrom. Soverom har laminat på gulv og malte vegger med garderobeskap som medfølger handelen. Arbeidsrom med panel på vegger og flisbelagt gulv med varme. Det er innredet med skap- og benkplass.

Hybel ble innredet i 2021 og inneholder vindfang, stue, kjøkken, bad og soverom. De fleste overflater er oppgraderte. Hybelen har egen inngang, men det er også tilkomst mellom hovedenhet og leilighet. Delvis åpen stue- og kjøkkenløsning som ble omgjort fra et tidligere vaskerom inneholder kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er nedfelt vaskekum i benk og plass/opplegg for komfyr, vaskemaskin og kjøleskap. Kullfiltervifte over komfyr. Varmtvannstank stående på kjøkken. Det er parkett på gulv og tapet på vegger. Stuen fremstår lys og fin med store vindusoverflater. Det er stående en peis i rommet som varmer godt. Det er varmefolie i hybel foruten soverom og bad.

Bad har vinylbelegg på gulv i stilig mønstring og panel på vegger. Rommet inneholder skapløsning med servant, toalett og dusjkabinett.

Romslig soverom har parkett på gulv og tapet på vegger. Skyvedørsgarderobe medfølger i handelen.

Hovedetasje:
Stue i hovedetasje har laminat på gulv og panel/tapet på vegger. Romslig og med god plass til både sofaseksjon og spisegruppe. Peisovn er installert i rommet i tillegg til varmepumpe stående i trappeoppgang. Godt med lysforhold fra vinduer og terrassedør ut til en deilig ny veranda. Markise installert over veranda.

Pent kjøkken med profilerte fronter og laminert benkeplate har godt med arbeidsplass og nyere hvitevarer som kombiovn med mikro, platetopp og oppvaskmaskin. Opplegg og plass til frittstående kjøleskap. Rommet har godt med plass til en hyggelig frokostseksjon. Selger oppgraderte diverse overflater i 2022 hvor de malte fronter, la inn noen nye seksjoner, benkeplate og vask.

Bad med flisbelagt gulv med varme og malt panel på vegger inneholder toalett, innredning med vask, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

2 soverom med laminat på gulv og malt tapet/slette vegger. Hovedsoverom er malt i en delikat grønn farge og inneholder skyvedørsgarderobe, samt utgang til en luftebalkong med flott utsikt. Soverom 2 med integrert skapløsning.

Hvitevarer

Følgende hvitevarer følger handelen: Hvitevarer på begge kjøkken slik det står på visning.
Innhold i puben foruten personlige gjenstander kan medfølge om ønskelig.

Diverse

Kommentar fra takstmann: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rom i underetasjen er gjort om fra hobby rom, bod og Wc til stue, soverom og bad. Bruken av et rom på befaringstidspunktet har betydning for definisjonen av rommet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med teknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for definisjonen satt av den bygningssakkyndige. En del av underetasjen er delt opp til å kunne brukes som fullverdig hybel, hvor det anbefales ytterligere undersøkelser om dagens bruk krever en søknad om bruksendring.

Stall er innredet til oppholdsrom for sosiale sammenkomster uten at det er søkt om bruksendring.

Legalpant

Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 14 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.  

Servitutter

Tinglyste servitutter på eiendommen:
2007/107422-1/200 05.01.2007 BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4003 GNR: 276 BNR: 6
RETTIGHETSHAVER: KNR: 4003 GNR: 276 BNR: 7
Med flere bestemmelser

Tinglyste rettigheter på eiendommen:
1979/1745-1/101 02.02.1979 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Rettighet hefter i: KNR: 4003 GNR: 277 BNR: 2

1979/1746-1/101 02.02.1979 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighet hefter i: KNR: 4003 GNR: 278 BNR: 2

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Info kommunale avgifter

Kommunale avgifter for denne eiendommen inneholder eiendomsskatt, feiing, renovasjon, vann og slam for privat avløp.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning. Les mer om personvern i vår personvernerklæring på sormegleren.no/personvern

TV/Internett/Bredbånd

Det er lagt fiber inn til eiendommen.
TV- og internett fra Telenor er installert på eiendommen.

Sammendrag selgers egenerklæring

Oppsummering av selgers kommentarer i egenerklæring:
Punkt 1: Nåværende sluk under kjøkken i kjeller gikk tett i 2021, ikke skjedd siden og har hatt vannalarm etter dette.
Punkt 2: Omgjort vaskerom i kjeller til kjøkken. Satt inn dusj på toalettrom med avløp til sluk under kjøkkenbenk i 1 etg. satt inn nytt dusjkabinett og kran til vaskemaskin på bad 2 etg.
Punkt 3: Enebolig: Tidligere eier hadde liten lekkasje på tak i 2008, jeg hadde liten vannlekkasje ved pipe i 2020, mellom overgang tak og pipe, litt skjolder i tak-ess ved pipe inne etter dette. Ble fikset med TEK7 oppe på tak i 2020, fortsatt litt fukt i undertak ved pipe.
Punkt 4: Utskifting av terrassebord samt noe bæring. Nytt rekkverk og trapp.
Punkt 7: Fuktinnsig i kjellergang og stallen pub i 2008.
Punkt 8: Ny drenering utenfor kjellerinngang i bod, drenering langs fjell med kum ovenfor stallen pub.
Punkt 10: Elektrisk arbeid vedrørende ombygging i kjeller. Elektriker`n Sauherad AS. Diverse ifbm ombygging av kjøkken i 2etg. Noe omlegging til stue, utelys, soverom 2 etg.
Punkt 11: Kommunalt vann, egen privat tett septiktank, samt felles gråvannstank med Ådnavegen 26.
Punkt 12: Nåværende sluk under kjøkken i kjeller gikk tett i 2021, ikke skjedd siden og har hatt vannalarm etter dette.
Punkt 13: Bytte av Hovedvannkran, tilkoblet ny varmtvannsbereder, montert ny frostfri utekran. Telemark energi spar AS
Punkt 15: Varmepumpe er montert i 2009, filter ved luftinntak er dårlig.
Punkt 17: "grunnmur" på stallen pub er veldig dårlig.
Punkt 18: Mus i Stallen pub. Byttet ut to stendere i takkonstruksjon i garasjen ved mistanke om husbukk. ikke sett noe videre utvikling.
Punkt 21: Stallen pub har noe råte.
Punkt 28: Tinglyst vegrett på nedsiden av huset til tidligere jordlapp. se vedlagt avtale. Gråvannstank ligger på landbruksarealet til Gnr 277 Bnr 2. se vedlagt avtale.
Punkt 31: Tilkobling av vann og avløp til dusj nede, samt kjøkkenvask oppe og kran til vaskemaskin oppe på bad er gjort av ufaglært med kunnskap.

Punkt 32: Pusset opp kjøkken i 2022, satt inn ny kjøkkenhette, platetopp, stekeovn og kombiovn. Telenor fiberlinje inn til huset. Ved ombygging i kjeller ble det brukt lydbøyler og gips i stue/kjøkken/vindfang/tak for å dempe støynivå mellom etasjene. Vegg mot gårdsplass og bod er det bygget nytt reisverk med 10cm isolasjon på innsiden av leca-vegger. Varmefolie under parkett. Ved en anledning har det fryst ved innløpet til tett septiktank når det var veldig kaldt over lengre tid og tanken nylig tømt, har hatt isolasjonsmatte over tanklokk vinterstid for sikkerhets skyld. Det er tettet to-tre hull i asfalten på gårdsplassen med betong. Markiseduk over veranda 2 etg er slitt.
Produktnummer: A74D5653-1763-4D64-8A59-0C7B865D0B80 Kategori: