Bakken

Aasmund Vinjes gate 20

Prisantydning
4 450 000 kr
Omkostninger
127 720 kr
Totalpris
4 577 720 kr
Formuesverdi
888 775 kr
Kommunale avgifter
18 253 kr / år
Byggeår
1995
P-rom
200 ㎡
Bruksareal
212 ㎡
Tomteareal
1 130 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Eierseksjon
Eiendomstype
Enebolig

Oversikt

Om eiendommen

Stor og innflyttingsklar familiebolig på solrik tomt. Dobbelgarasje, 2 bad og 4 soverom.

Om eiendommen

Innhold

1. Etasje: Vindfang, gang, wc, vaskerom, kjøkken og stue.
2. Etasje: Trapperom/loftstue, 3 soverom og bad.
Kjeller: Bad, stue med tekjøkken, treningsrom, kontor (innredet soverom) og bod.

Dobbelgarasje.

Standard

Romslig familiebolig med 3 soverom, 2 bad og "ungdomsenhet" i kjelleren. Innvendig har boligen gjennomgående moderne farger på overflater og praktisk planløsning. Flere rom er overflateoppusset nylig.

1. Etasje
Vindfang med mulighet for å henge og sette fra seg yttertøy og sko. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Stuen er romslig med god plass til sofagruppe, spisegruppe og øvrig møblement. Stuen fremstår som lys og trivelig, og er enkel å møblere. Det er montert vedovn som varmer godt på kalde kvelder. I spisestuedelen er det pene detaljer i taket. Utgang til solrik terrasse. Parkett på gulv og malte overflater på vegger og i himling.

Koselig kjøkken med plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredningen er av  furu, med profilerte fronter og heltre benkeplate. Det er gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap, samt god arbeidsplass. Pene detaljer i taket som fremhever rommets sjarm. Furugulv og panel på vegger.

Vaskerommet er innredet med vask med benk og opplegg til vaskemaskin. Vinylbelegg på gulv, våtromstapet på vegger og panel i himling.

Toalettrommet er innredet med toalett og servant. Parkett på gulv, tapet på vegger og plater i himling.

2. Etasje
Praktisk loftstue som kan brukes som ekstra tv-stue eller andre bruksområder som kontor eller barne- og ungdomsavdeling. Furugulv, malte overflater på vegger og panel i himling.

Pent flislagt baderom innredet med servant, vegghengt toalett, dusjkabinett og innmurt badekar. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og panel i himling.

Boligen har 3 soverom. Rommene har god plass til seng og øvrig møblement. Rommene har furugulv, malte overflater på vegger og panel i himling.

Kjeller
Kjelleren er innredet som "ungdomsenhet". Stuen er innredet med enkel kjøkkeninnredning med vask og koketopp. Forøvrig plass til sofagruppe og spisegruppe. Parkett på gulv og panel på vegger og i himling.

Kontoret er innredet som soverom, men tilfredsstiller ikke kravet til rømningsvindu. Rommet er innredet med garderobeskap. Parkett på gulv og panel på vegger og i himling.

Baderommet er innredet med servantskap, wc og dusjkabinett. Flis på gulv, baderomsplater på vegger og panel i himling.

Bod med gode oppbevaringsmuligheter.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 200 kvm.
Bruksareal: 212 kvm.
Sekundærareal: 12 kvm.

Dobbelgarasje på 40 kvm.

P-rom inneholder:
1. Etasje: Vindfang, gang, wc, vaskerom, kjøkken og stue.
2. Etasje: Trapperom/loftstue, 3 soverom og bad.
Kjeller: Bad, stue med tekjøkken, treningsrom og kontor (innredet som soverom).

Arealer og rombenevnelser er hentet fra tilstandsrapport. Benevnelsen viser hva rommene benyttes til i dag, ikke hva de opprinnelig er godkjent som

Byggeår og byggemåte

1995 i følge Skien kommune.

Oppvarming

Peisovn, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Det gjøres særlig oppmerksom på at:
Kjeller er ombygget i 2009 til oppholdsrom og 2. etasje er endret i forhold til byggetegning. Ombygging av kjeller til oppholdsrom har medført
bruksendring, det foreligger ikke godkjenning. Bruksendring har medført en økning i P-rom (hoveddel) areal som tidligere var S-rom(tilleggsdel). Endringen krever søknad om bruksendring. Areal som er bruksendret utgjør ca 63 kvadrat og har medført en økning på P-rom areal fra 137 til 200 kvadratmeter.
Å bruksendre er å endre bruk av et rom fra en tillatt bruk til en annen. For eksempel endrer et rom fra tilleggsdel (for eksempel bod) til
hoveddel (for eksempel stue) eller omvendt. I 2016 ble det enklere å bruksendring loft og kjeller i eldre boliger fra før 1. juli 2011. Blant annet må innvendig takhøyde være 2 m og rømningsvindu i rom.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.

Vinduer i 2. etasje og kjeller tilfredsstiller ikke kravet gitt til rømningsvindu.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport basert på innholdskrav i ny forskrift til avhendingsloven er vedlagt denne salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i rapporten før budgivning. Kjøper anses å være kjent med opplysninger som fremgår av tilstandsrapporten, og vil således ikke kunne gjøre gjeldene mangler som fremgår av rapporten.  

Tilstandsrapporten er utarbeidet av Are Bjørkheim den 25.07.22, og er gyldig i 1 år etter rapportdato. Ved eldre rapporter anbefales interessenter å undersøke eiendommen grundig. Det gjøres oppmerksom på at rapporten kun omhandler boligen, eventuelle øvrige bygninger på eiendommen er ikke vurdert.

Bygningssakskyndigs konklusjon: Bolig oppført i 1995 med innredning av kjeller i 2009. Boligen er fundamentert på tilkjørte pukkmasser med støpt plate på mark. Yttervegg består av isolert bindingsverk med vindtetting. Yttervegg utvendig påmontert bordkledning. Saltak takket med betongstein. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Vinduer og dører med malt ramme og isolerglass. Veranda med spaltegulv.

Følgende avvik har fått TG3:
- Innvendig > Pipe og ildsted.
- Innvendig > Rom under terreng.
- Våtrom > Generell > Vaskerom.

Følgende avvik har fått TG2:
- Utvendig > Nedløp og beslag.
- Utvendig > Veggkonstruksjon.
- Utvendig > Vinduer.
- Utvendig > Takvindu.
- Utvendig > Veranda og inngangsparti.
- Utvendig > Inngjerding av tomt.
- Innvendig > Overflater.
- Innvendig > Etasjeskille/gulv om grunn.
- Innvendig > Radon.
- Våtrom > overflater vegger og himling > Bad.
- Våtrom > Overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Våtrom > overflater gulv > Bad.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad.
- Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad.
- Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken.
- Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken.
- Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc.
- Tekniske installasjoner > Vannledninger.
- Tekniske installasjoner > Avløpsrør.
- Tekniske installasjoner > Ventilasjon.
- Tomteforhold > Byggegrunn.
- Tomteforhold > Drenering.
- Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.
- Tomteforhold > Terrengforhold.

For de bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og hvor det er påregnelig med tiltak, har bygningssakskynding utarbeidet et estimert kostnadsintervall. Se tilstandsrapport for mer informasjon.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Fra Skien sentrum følger man Hesselberggata mot vest og tar til venstre i lyskrysset, inn på Vatner Ring. Hold til venstre og følg vegen inn på Aasmund Vinjes gate.  Boligen ligger på venstre hånd. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentrumsnær beliggenhet og ligger i et veletablert og attraktiv område på Bakken i Skien. Meget barnevennlig og trivelig bomiljø. Det er gangavstand til Skien sentrum med alle byens servicetilbud, samt kort veg til skoler, barnehager og dagligvareforretninger. Området byr på flere fritidstilbud som bla. Skagerak Arena, idrettsanlegg, treningssenter, kino, Ibsenhuset m.m. Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder på blant annet Bakkestranda og området rundt Hjellevannet. Forøvrig kort vei til handelsområdet på Myren, med bla.a. dagligvarebutikk, blomsterbutikk, lekebutikk og bensinstasjon. Det er gode bussforbindelser fra Hesselberggata og Skien sentrum.

Tomt

Areal: 1 130 kvm, Eierform: Eiet tomt

Seksjonert eiendom - enebolig med felles tomt med nabo. Flat tomt med pent opparbeidet uteområde med hage, stakittgjerde og gruset gårdsplass. Har i følge selger fungert utmerket i alle år. De deler veien inn og ordner hver for seg på sin egen hage.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og gruset gårdsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 23.08.1995. Ferdigattesten gjelder bolig. At en slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boliger som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 16.06.2016.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om. Kartutsnitt for planen kan fås ved henvendelse til megler.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Heftelser / Rettigheter

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Rettigheter som følger eiendommen:

1995/3114-1/101  Seksjonering  
Tinglyst: 09.03.1995 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/2

Energiattest

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

4 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,-)) 127 720,- (Omkostninger totalt) 4 577 720,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 18 252,51 pr. år

Formuesverdi

Primær: Kr. 888 775,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Aasmund Vinjes gate 20, Gnr. 300 Bnr. 4177 Snr. 1 i Skien kommune. Sameiebrøk: 1/2

Boligtype

Enebolig

Eierform

Eierseksjon

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 97 17 56 64.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighol

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0164

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0164. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 1,2%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3061701