Breivann

Breivann - Gnr. 71 Bnr. 1 Fnr. 13

Prisantydning
1 500 000 kr
Omkostninger
53 370 kr
Totalpris
1 553 370 kr
Formuesverdi
61 204 kr
Kommunale avgifter
3 810 kr / år
Byggeår
1968
P-rom
52 ㎡
Bruksareal
55 ㎡
Antall soverom
3
Eierform
Selveier
Eiendomstype
Hytte

Oversikt

Om eiendommen

Koselig hytte i naturskjønne omgivelser | Innlagt strøm | Bilvei helt frem | 3 sov. |

Om eiendommen

Innhold

Hytta inneholder: Entre, kjøkken, stue, gang, soverom, soverom 2, soverom 3, wc og bod.

Standard

Praktisk entre med oppbevaringsmuligheter for yttertøy og sko. Panel på vegger og i himling. 

Bod med oppbevaringsmulighter. Her er tanken med vann plassert og vi finner også sikringsskapet her.

Toalettrom med Vera snurretoalett.

Romslig stue som fremstår som lys og trivelig. Den gode takhøyden gir rommet en ekstra god romfølelse og vindusflater som slipper godt med naturlig lys inn. Her er det god plass til sofahjørnet og TV-kroken samt en hyggelig spiseplass. Vi finner også en vedovn som varmer godt på kalde kvelder. Utgang til solfylt veranda fra stue. Gulvbord på gulvflater, panel på vegg og himlingsflater.

Kjøkkenet har delvis åpen stue og kjøkkenløsning som gir rom for hyggelige sosiale sammenkomster. Enkelt finert kjøkkeninnredning med benkeplate i laminat og benkebeslag i stål. Gulvbord på gulvflater, panel på vegg og himlingsflater.

Hytta har tre soverom. Soverom 1 og 2 har køyesenger og soverom 2 har dobbeltseng. Gulvbord på gulvflater, panel på vegg og himlingsflater.

Inventar i hytta medfølger handelen. Her det bare å flytte rett inn i fritidsboligen.

Arealer med beskrivelse

Primærrom: 52 kvm.
Bruksareal: 55 kvm.

P-rom inneholder: Entre, kjøkken, stue, gang, soverom, soverom 2, soverom 3, wc.

Byggeår og byggemåte

1968 i følge Larvik kommune.

Oppvarming

Vedovn, elektrisk. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Diverse

Selger opplyser om årlige utgifter på vei: Brøyting ca. 3000-4000 kr. Veiavgift bom: ca. 1000 kr.
Hytta tilhører Breivann Vellag. Selger opplyser at det ikke er fastsatt beløp som betales inn her, og at det har ikke vært noen avgift de siste 10 årene.
Festekontrakt og vedtekter må leses før budgivning, følger vedlagt bak i salgsoppgave.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapport fra Jan Tore Eriksrød datert 13.07.22 er vedlagt denne salgsoppgave.

Takstmannens konklusjon:
Beskrevne fritidsbolig har areal over ett plan. Fritidsboligen er etablert på fjell med pilarer til grunn. Yttervegger i tradisjonelt isolert bindingsverk tekket med stående trepanel utvendig. Vinduer består av koble vinduer og to lags isolerglass vinduer. Sadlet plassbygget takverk tekket med shingel. Takrenner i lakkert stål. Innvendige overflater består av gulvbord på gulvflater. Panel på vegg og himlingsflater. Fritidsboligen inneholder 3 soverom, stue, kjøkken, toalett (naturtoalett) og bod. Det er innlagt strøm. Vann fra borehull til tank. Fritidsboligen fremstår i funksjonell stand med noen merknader. Noe merknader kan utføres over tid men noen trenger strak tiltak. Se forøvrig beskrivelse i rapport.

TG2 og TG3 er satt på følgende bygningsdeler:

TG3:
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken

TG2:
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Utvendig > Vinduer
Innvendig > Overflater
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Rapporten bør leses i sin helhet før budgivning. Vi gjør oppmerksom på at tilstandsrapporten ikke oppfyller krav som følger av ny forskrift til avhendingsloven, det kan derfor være forhold ved eiendommen som ikke er avdekket i rapporten. En ny rapport som tilfredsstiller kravene i forskrift til avhendingsloven vil være av høyere kvalitet og gi mer informasjon om eiendommen enn vedlagte rapport.

Sammendrag selgers egenerklæring

Se selgers egenerklæringsskjema for utfyllende informasjon.

Beliggenhet

Adkomst

Se vedlagt kart. Boligen er merket med TIL SALGS-plakat fra Sørmegleren og det vil være skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Hytta ligger fritt til i et naturskjønt og veletablert hyttefelt med gode solforhold og utsikt mot Breivann. Området byr på vakker natur, og et stort utvalg av aktiviteter gjennom året. Her er det gode turmuligheter både sommer og vinter med blant annet fiske og bademuligheter med badebrygge i Breivann, oppkjørte skiløyper ved hytta og med ca. 2,5 km. kjøretur kommer vi til Viddaseter og kan nyte skituren i kilometervis med preparerte skiløyper. Hytta er koselig innredet og har en usjenert og solrik beliggenhet.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2078, Festeavgift: 5067 Utløpsår feste: 2078 med rett til forlengelse på vilkår. Festeavgift: 5067. Grunneier: Fritzøe skoger AS. Festekontrakt ligger vedlagt i salgsoppgaven bak.

Parkering

Gruset biloppstillingsplass.

Offentlige opplysninger

Ferdigattest

Eiendommen mangler ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ifølge opplysninger fra Larvik kommune. Manglende ferdigattest/brukstillatelse innebærer at tiltaket ikke lovlig kan tas i bruk. Kjøper overtar risikoen og ansvar for manglende ferdigattest/brukstillatelse på eiendommen.

Dette er følgende eiendomshistorikk hos kommunen:
Nybygg fritidsbolig 1969 50 m2.
Tilbygg 1985 ikke oppgitt m2
Tilbygg 2011 ikke oppgitt m2

Registrerte bygningstegninger avviker fra dagens bruk. Nåværende entre vises ikke på registrerte bygningstegninger.

Reguleringsplan

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Fritidsbebyggelse, Nåværende, H740_1 og Båndlegging etter andre lover og er en del av kommuneplanens arealdel/byplan datert 06.10.2021.

På generell basis gjør vi oppmerksom på at det kan foreligge fremtidige planer hos kommunen for området rundt eiendommen, som megler ikke har mottatt opplysninger om.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har etablert vann fra egen tank. Borrevann etablert med trykktank og vann ført til egen tank. Selger har ført vann fra tank til kjøkkenvask, dette er ikke lovlig ifølge vedtekter. ny kjøper kan bli pålagt å fjerne dette. Toalett består av Vera snurretoalett.

Heftelser / Rettigheter

Heftelser som følger eiendommen:
1988/137-2/30  Festekontrakt - vilkår  
13.01.1988 
2012/366877-2/200  Bruksrett  
10.05.2012 

Det er tinglyst bruksrett på hytta, denne vil bli slettet ved salg.

Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser i form av erklæringer/avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen. Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Energiattest

Selger har ikke fremlagt energiattest for eiendommen. Det må derfor tas høyde for at eiendommen har energimerke G.

Odel

Nei

Konsesjon

Nei

Økonomi

Prisantydning og omkostninger

1 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-)) 53 370,- (Omkostninger totalt) 1 553 370,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Offentlige avgifter

Kr. 3 810 pr. år

Formuesverdi

Kr.  61 204,- for år 2020.

Nøkkelinformasjon

Adresse med betegnelse

Breivann - Gnr. 71 Bnr. 1 Fnr. 13, Gnr. 71 Bnr. 1 Fnr. 13 i Larvik kommune.

Boligtype

Hytte

Eierform

Selveier

Vilkår og betingelser

Hvitevarer, løsøre og tilbehør

Innbo som er i hytta medfølger handelen.
Liste over løsøre og tilbehør må leses før budgivning. Her fremgår hvilke løsøre som skal følge eiendommen dersom dette var på eiendommen ved kjøpers besiktigelse om annet ikke er avtalt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Claimslink AS. Forsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset til eiendommens salgssum, oppad begrenset til 10 millioner kroner. Forsikringen dekker ikke verditap som følge av forekomst av insekter.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Egenandel kr. 4 000,- påløper i tvistesaker. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar fra kr 2.200,- til kr 2.600,- avhengig av boligtype, i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring, samt kr 1 000,- i honorar for Boligkjøperforsikring Pluss..

Visning

Som annonsert eller etter avtale med megler på tlf 95 99 11 67.

Finn.no: Visningstekst

Sørmegleren sine visninger har påmelding. Påmelding gjøres enkelt ved å benytte knappen under. Ta kontakt med megler dersom oppsatt tidspunkt ikke passer. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, frist for påmelding er senest kl. 12.00 på visningsdagen. Husk å laste ned salgsoppgaven digitalt før visning. Velkommen til en hyggelig visning!

Overtagelse

Etter avtale.

Finansiering

Vi anbefaler våre kunder å ta kontakt med vår samarbeidspartner Sparebanken Sør, på tlf. 38 10 92 00, for et uforpliktende tilbud.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet må signeres, og budgiver må i tillegg legitimeres. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg legitimere deg og signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Når første bud er gitt vil du motta en SMS-kvittering som du kan svare på for å gi eventuelle budforhøyelser. Budforhøyelser kan også gis ved å trykke "Gi bud" i våre annonser på nytt, eller via e-post eller andre skriftlige metoder. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må et hvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises det til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er på baksiden av budskjemaet. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper.

Lovverk

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet, innhente opplysninger om reelle rettighetshavere og kundeforholdets formål og tilsiktede art. Videre skal megler kontrollere midlenes opprinnelse, samt gjennomføre kundekontroll av personer med disposisjonsrett til konto som benyttes ved transaksjoner til klientkonto.

Kundekontroll skal gjennomføres løpende gjennom hele oppdragsperioden, dersom megler på noe tidspunkt ikke får gjennomført tilstrekkelig kundekontroll har megler rett til å avvikle kundeforholdet.

Megler er underlagt rapporteringsplikt til Økokrim ved mistanke om brudd på hvitvaskingsloven. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles og megler kan i enkelte tilfeller ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen. Partene i handelen kan komme i ansvar for tap den andre part påføres som følge av brudd på hvitvaskingsregelverket, partenes rettigheter ved mislighold

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted. Sørmegleren AS tar ikke imot innbetalinger fra utlandet, innbetaling av oppgjør skal foretas samlet fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Megler tar ikke imot oppgjør i form av kontanter eller bankremisse.

Salgsoppgave og vedlegg

Oppdragsnummer

82-22-0209

Salgsoppgave og vedlegg

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg må gjennomgås før budgivning. Dokumentasjonen anses som kjøpers beslutningsgrunnlag.
Komplett oversikt over alle dokumenter megler har mottatt fra det offentlige/forretningsfører er tilgjengelig på Sørmeglerens hjemmeside www.sormegleren.no/82-22-0209. Dokumentene kan også fås hos megler ved forespørsel.
Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Ansvarlig megler

Eiendomsmeglerfullmektig Jeanin Pettersen, tlf. 95 99 11 67, Eiendomsmegler Jørgen Eilev Thorkildsen, tlf. 97 17 56 64

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med Sørmegleren Telemark AS: Provisjon 3%, Tilretteleggingshonorar kr 12 000,-, visninger kr 2 500,- samt Markedspakke kr 16 000,-

Sørmegleren Telemark AS org. nr.

918 067 116
Varenummer: 3062655